icon

Ako zvládnuť stres po kontrolách v práci?

6. máj 2026

Caute pracujem na istej prevadzke , prisla kontrola z inspektoratu prace a o 2 dni SOIKA … našli kopu malérov…. Majitelka je odvtedy strasne neprijemna , podrazdena , agresivna … chapem ze im namastili evidentne nemale pokuty, ale poradte mi ako si stanovit hranice ? Je to velmi komplikovana osoba aj ked nema pravdu ma ju…. Zacina ma buzerovat za veci ktore jej za rok ani nenapadlo riesit a uz mi to ide cez hlavu ze si na mne ventiluje svoje frustracie… dakujem všetkym🙏🏻

Strana
z2
pudinka
6. máj 2026

@anonym_autor povedala si jej to?

autor
6. máj 2026
@pudinka

@anonym_autor povedala si jej to?

@pudinka zatial som opatrna , zakazdym sa mi vyhraza medzi riadkami vypovedou, ale su to len vyhrazky , nakolko som jediny zamestnanec a keby som nebola ja robila by si tam cele dni sama a to by nedala … Ale chcem nieco, ako diplomaticky , slusne jej stanovit hranice nakolko zajtra pride na prevadzku… Povedat jej slusne “pani Janka chcem vas poprosit o slusne spravanie k mojej osobe a neventilujte si na mne svoje problemy” … je to absolutne jasne ze tie kontroly dopadli zle co mi bolo jasne uz pri samotnych kontrolach …. A odvtedy to je zacinajuce peklo.

anonym_f27edd
6. máj 2026

Urcite by som ju poziadala aby s Tebou jednala slusne. Nie raz som to mojmu sefovi slusne povedala - je to velmi dobry clovek, ale v navale mnohych veci prepne na nervaka. Slusne som si povedala. Mame super vztahy.

Druha vec je, ak Ta zacala "buzerovat" za veci co ju za rok ani nenapadlo, nie su to prave veci, ktore mali byt urobene "inak, poriadne" a nebol by tym padom aj s nimi problem pri kontrole? V tom pripade treba robit ako treba, aj bez ohladu na to, ze "rok jej to neprekazalo a zrazu ano".

anonym_f27edd
6. máj 2026
@anonym_autor

@pudinka zatial som opatrna , zakazdym sa mi vyhraza medzi riadkami vypovedou, ale su to len vyhrazky , nakolko som jediny zamestnanec a keby som nebola ja robila by si tam cele dni sama a to by nedala … Ale chcem nieco, ako diplomaticky , slusne jej stanovit hranice nakolko zajtra pride na prevadzku… Povedat jej slusne “pani Janka chcem vas poprosit o slusne spravanie k mojej osobe a neventilujte si na mne svoje problemy” … je to absolutne jasne ze tie kontroly dopadli zle co mi bolo jasne uz pri samotnych kontrolach …. A odvtedy to je zacinajuce peklo.

@anonym_autor to "neventilujte si na mne svoje problemy" tam zrovna pridavat nemusis, zostan pri tom slusnom a vecnom spravani, aj ak ma zlu naladu ci je z niektorych veci nahnevana aktualne atd.

autor
6. máj 2026
@anonym_f27edd

@anonym_autor to "neventilujte si na mne svoje problemy" tam zrovna pridavat nemusis, zostan pri tom slusnom a vecnom spravani, aj ak ma zlu naladu ci je z niektorych veci nahnevana aktualne atd.

@anonym_f27edd super vdaka, poviem to tak, ak pride do tuheho.

anonym_5c43cf
6. máj 2026
@anonym_autor

@anonym_f27edd super vdaka, poviem to tak, ak pride do tuheho.

@anonym_autor a ty ako zamestnanec nie si náhodou zodpovedná za tie chyby? A nie si náhodou ty tá,čo chce stoličku na prevádzke?

andreatytler
6. máj 2026

@anonym_autor Hovor iba o sebe a udaj konkretne priklady aby bolo vsetko jasne a nielen v nejakej imaginarnej rovine. "V poslednej dobe citim na sebe privelky a niekedy neferovy tlak. Nepaci sa mi to ked som kritizovana neopodstatnene ako napriklad minule ked... " uz si dopln konkretnu situaciu. Ak pojde do protiutoku ukonci diskusiu tak rychlo ako sa da. Nenechaj sa zatiahnut do hadky. Povedala si si svoje, hadam jej to dojde aj ked to hned pred tebou neprizna. Vela stastia.

muchotrafka298
7. máj 2026

Ake hranice chces stanonovat majitelke prevadzky? Ty si uvedom, ze si zamestnanec. Robila si veci tak ako si mala? To ze sa chova ako sa chova nie je OK. Ale tak sa bezne chovaju majitelia firiem na Slovensku, ona nie je sama. Urcite jej nehovor, ze si nema na tebe ventilovat svoje nalady a problemy. Lebo to si hned pobal veci.

autor
7. máj 2026
@muchotrafka298

Ake hranice chces stanonovat majitelke prevadzky? Ty si uvedom, ze si zamestnanec. Robila si veci tak ako si mala? To ze sa chova ako sa chova nie je OK. Ale tak sa bezne chovaju majitelia firiem na Slovensku, ona nie je sama. Urcite jej nehovor, ze si nema na tebe ventilovat svoje nalady a problemy. Lebo to si hned pobal veci.

@muchotrafka298 a to ze som zamestnanec znamena ze mam stat a nechat sa ponizovat? Ak by to tebe vyhovovalo nech sa paci nechaj si kydat …

muchotrafka298
7. máj 2026
@anonym_autor

@muchotrafka298 a to ze som zamestnanec znamena ze mam stat a nechat sa ponizovat? Ak by to tebe vyhovovalo nech sa paci nechaj si kydat …

@anonym_autor nie neznamena, ze ako zamestnanec si menej. Ja na seba urcite nenacham kydat, nikdy a nikde. Viem jednat a komunikovat asertivne. Svoju pracu si robim na 100 percent, tak ako sa ma, v sulade so zakonom a stanovenymi korporatnymi predpismi.
Vies akych ja som mala sefov? Nie vzdy mas v praci idealneho sefa, kolektiv, treba sa s tym naucit pracovat.
Pises, ze ta zacala buzerovat za veci, ktore predtym nevadili. Toto si s nou vykomunikuj, ze ako mas veci robit, aby ste predisli pokutam od kontrolnych uradov.

ivicatolic
7. máj 2026
@anonym_autor

@anonym_autor keď kontroly dopadli zle, kto alebo čo bolo príčinou?

autor
7. máj 2026
@ivicatolic

@anonym_autor keď kontroly dopadli zle, kto alebo čo bolo príčinou?

@ivicatolic boli porišene interne pravidla , neboli v poriadku zmluvy , niekolko vaznych veci v ramci BOZP a ani lekarska prehliadka nebola vykonana spravne. Tak isto tovar nebol certifikovany ako mal… Za to asi ja nemozem.. A preto nie je fer ze teraz na mne si buri svoj tlak lebo in napalili pokuty

muchotrafka298
7. máj 2026
@anonym_autor

@ivicatolic boli porišene interne pravidla , neboli v poriadku zmluvy , niekolko vaznych veci v ramci BOZP a ani lekarska prehliadka nebola vykonana spravne. Tak isto tovar nebol certifikovany ako mal… Za to asi ja nemozem.. A preto nie je fer ze teraz na mne si buri svoj tlak lebo in napalili pokuty

@anonym_autor za firmu ako taku je zodpovedny konatel, nie zamestnanci. To nie je problem teba ani ineho zamestnanca, ze su tam vazne porusenia BOZP a PO, pracovne zmluvy, lekarske prehliadky. Toto je vec majitela/konatela firmy. Ty s tym nic nemas.
A ze si na tebe zlost vybija? Si tam jedina, tak na niekoho to musi zvalit, aj ked je to cisto jej zodpovednost. Lebo nevie spracovat vlastne zlyhanie a to, ze dostala pokutu, lebo nemala veci v poriadku. Pisala si vyssie, ze ona je komplikovana povaha, neuzna chybu, len ona ma pravdu. Tak to tazko s takym clovekom nieco vykomunikujes.
Ty ako zamestnanec robis co ti nakazu, mas pracovnu napln,prac.dobu. A ty nemozes vediet, ze ci je BOZP v poriadku alebo pracovna zmluva. Nie si technik BOZP ani pravnik.

ivicatolic
7. máj 2026

@anonym_autor podľa toho , čo píšeš , je problém z jej strany, takže galantne jej vysvetliť správanie voči tebe

anonym_2d3761
7. máj 2026

Povedať jej môžeš ale či to príjme je druhá vec🫣

anonym_f0ac1c
7. máj 2026
@muchotrafka298

@muchotrafka298 pokiaľ dostali pokuty kvôli pochybeniam vedenia tak je na mieste povedať majiteľke, nech si to nevybíja na zamestnancoch. Oni vykonávali svoju prácu dobre, podľa jej pokynov, to že ona si ju nesplnila je jej problém. Presne kvôli tomu je väčšina zamestnávateľov taká, lebo si ľudia neotvoria ústa a nechajú sa šikanovať, hoci sú v práve.

muchotrafka298
7. máj 2026
@anonym_f0ac1c

@muchotrafka298 pokiaľ dostali pokuty kvôli pochybeniam vedenia tak je na mieste povedať majiteľke, nech si to nevybíja na zamestnancoch. Oni vykonávali svoju prácu dobre, podľa jej pokynov, to že ona si ju nesplnila je jej problém. Presne kvôli tomu je väčšina zamestnávateľov taká, lebo si ľudia neotvoria ústa a nechajú sa šikanovať, hoci sú v práve.

@anonym_f0ac1c ale jednoducho hlavou mur neprerazis. Ked ta osoba co je majitelka firmy nie je schopna ani akceptovat iny nazor, tak tam co bude riesit? Nic. Lebo ona ma vzdy pravdu, vie vsetko najlepsie a teraz nevie co so sebou, lebo dostala pokuty.

autor
7. máj 2026
@muchotrafka298

@anonym_f0ac1c ale jednoducho hlavou mur neprerazis. Ked ta osoba co je majitelka firmy nie je schopna ani akceptovat iny nazor, tak tam co bude riesit? Nic. Lebo ona ma vzdy pravdu, vie vsetko najlepsie a teraz nevie co so sebou, lebo dostala pokuty.

@muchotrafka298 je to tak. Ty mozes mat pravdu ale ona ta stopne v polke NIE
PROSIM ANI NEPOKRACUJTE A NESNAZTW SA MI TO VYSVETLOVAT… Tak co na to povies ju nezaujima nic iba jej nazor jej pravda ona ma svoj svet pravdivy

anonym_f0ac1c
7. máj 2026
@muchotrafka298

@muchotrafka298 no a? keď sa jej doteraz nik nepostavil tak jasné, že si myslí, že má vždy pravdu. Prečo by sa mala nechať buzerovať za niečo, čo nie je jej vina? Ja by som v takej práci nebola. Aby si niekto na mne ventiloval nervy, čo som fackovací panák?

muchotrafka298
7. máj 2026
@anonym_autor

@muchotrafka298 je to tak. Ty mozes mat pravdu ale ona ta stopne v polke NIE
PROSIM ANI NEPOKRACUJTE A NESNAZTW SA MI TO VYSVETLOVAT… Tak co na to povies ju nezaujima nic iba jej nazor jej pravda ona ma svoj svet pravdivy

@anonym_autor ona je ministerka zemegule a vy nech len na nu robite...takto to na mna posobi z toho co si napisala uz v inych prispevkoch. Ze zamestnanec to je len vykonny pracovnik, nech na nu robi a ked sa ozves, tak ona to zhodi v sekunde zo stola, ze ani nepovies co chces. Lebo tvoj nazor je nepodstatny, ona ma jediny spravny.

simca06022011
7. máj 2026

Buzeruje alebo ti hovori ze mas to alebo ono.robit inak? Lebo to je rozdiel. Boli kontroly, nasli chyby = cakaj zmeny aj v pracovnych postupoch. To ze ju "roky nenapadlo nieco riesit", neznamena ze to nemala riesit. Jedine co ries je tvoja praca, ci sa robi ako ma. Ze je nervozna a ma toho.nad hlavu je jej vec a problem.

autor
7. máj 2026
@simca06022011

Buzeruje alebo ti hovori ze mas to alebo ono.robit inak? Lebo to je rozdiel. Boli kontroly, nasli chyby = cakaj zmeny aj v pracovnych postupoch. To ze ju "roky nenapadlo nieco riesit", neznamena ze to nemala riesit. Jedine co ries je tvoja praca, ci sa robi ako ma. Ze je nervozna a ma toho.nad hlavu je jej vec a problem.

@simca06022011 tak ja si myslím že každý sa vie kontrolovať neviem či aj ty máš vo zvyku buzerovat svoje kolegyne alebo muža doma ak máš nejakého alebo deti ak máš len preto že ty máš nejaký osobný problém je to na veľké zváženie ak takto clovek prska. Nech si hocikto. ja si myslím že všetko sa dá normálne povedať slušnou komunikáciou. Nech ide o cokolvek

autor
7. máj 2026
@muchotrafka298

@anonym_autor ona je ministerka zemegule a vy nech len na nu robite...takto to na mna posobi z toho co si napisala uz v inych prispevkoch. Ze zamestnanec to je len vykonny pracovnik, nech na nu robi a ked sa ozves, tak ona to zhodi v sekunde zo stola, ze ani nepovies co chces. Lebo tvoj nazor je nepodstatny, ona ma jediny spravny.

@muchotrafka298 ona ani nahodou nenecha dopovedať človek.

muchotrafka298
7. máj 2026
@anonym_autor

@simca06022011 tak ja si myslím že každý sa vie kontrolovať neviem či aj ty máš vo zvyku buzerovat svoje kolegyne alebo muža doma ak máš nejakého alebo deti ak máš len preto že ty máš nejaký osobný problém je to na veľké zváženie ak takto clovek prska. Nech si hocikto. ja si myslím že všetko sa dá normálne povedať slušnou komunikáciou. Nech ide o cokolvek

@anonym_autor mal by sa vediet kazdy kontrolovat, ale zdoraznim to mal by sa vediet.Lebo vela ludi to nevie a je tragedia, ked takito ludia maju zamestnancov, podriadenych alebo sa dostanu do nejakej vyssej funkcie. Lebo to nie je iba jej chovanie, vies kolko som ja takych zazila? Aj na poziciach velkych sefov, ze totalni psychopati, ozrani, ludia co vrieskali a trieskali do stolov. Uplne bez priciny, lebo mali zly den.

autor
7. máj 2026
@muchotrafka298

@anonym_autor mal by sa vediet kazdy kontrolovat, ale zdoraznim to mal by sa vediet.Lebo vela ludi to nevie a je tragedia, ked takito ludia maju zamestnancov, podriadenych alebo sa dostanu do nejakej vyssej funkcie. Lebo to nie je iba jej chovanie, vies kolko som ja takych zazila? Aj na poziciach velkych sefov, ze totalni psychopati, ozrani, ludia co vrieskali a trieskali do stolov. Uplne bez priciny, lebo mali zly den.

@muchotrafka298 to je fakt smer liecenie …. Nasa robi popri podnikaniu este psychoogicku tak teraz si urobte nazor…. Ze taky clovek dava ludi psychicky do poriadku..

muchotrafka298
7. máj 2026
@anonym_autor

@muchotrafka298 to je fakt smer liecenie …. Nasa robi popri podnikaniu este psychoogicku tak teraz si urobte nazor…. Ze taky clovek dava ludi psychicky do poriadku..

@anonym_autor preboha, az mi zle doslo. Jaka psychologicka? Ty si sem uz myslim pisala, toto si ja pamatam. Nejaky kurz si urobila a hned je najmudrejsia. Lebo predpokladam, ze psychologiu na VS nestudovala. Takyto clovek ma sam vyhladat psychologicku pomoc.

anonym_65b43a
7. máj 2026

@anonym_autor pri tychto narcistickych typoch je slusne spravanie prejav slabosti....nebude ta respektovat ak tvoje slova nebudu mat urcitu vahu/ energiu. Ja sama nemam gule a energie preto radsej volim cestu inej prace

simca06022011
7. máj 2026
@anonym_autor

@anonym_autor myslim ze som sa pytala jasne. Moje zvyky sem tahat netreba. Niektori totiz povazuju za buzeraciu kadeco, a nic nie je pre nich dostatocne slusne. V kazdom pripade, kydas tu na zamestnavatelku dost = co tak si najst novu pracu? A je to vyriesene. Podnikatelia dnes su casto na pokeaji zrutenia, nervozita je vsade. Kto to nerobi, nepochopi. Kazdy to aj inak znasa, prekonava.

autor
7. máj 2026
@anonym_65b43a

@anonym_autor pri tychto narcistickych typoch je slusne spravanie prejav slabosti....nebude ta respektovat ak tvoje slova nebudu mat urcitu vahu/ energiu. Ja sama nemam gule a energie preto radsej volim cestu inej prace

@muchotrafka298 ano dobre pamatas .. je to tak chodi po kaviarnach a berie cash za terapie … nikde ju nedohladas ani neviem kde chodi na tych ludi “klientov”…

@anonym_65b43a Poviem
Ti ze ja uz jednym uchom dnu druhym von to je potom plytvanie mojej energie

denithestrange1993
7. máj 2026

Najlepsie je pri tychto prednaskach sa spravat,ze sa ťa to vobec nedotklo. Popripade sa este usmiat a na konci tohto vystupu povedat: mozem ti urobit kavu? Ona bude z toho v koncoch,ze tvoju naladu nedokazala ovplyvnit a beries to s nadhladom. Este by som ju mozno poprosila nech mi da nove pravidla pisomne, tie by som sa snazila dodrziavat do bodky a ak by boli znova vycitky tak hľa v manualy to nie je.

Strana
z2