icon

Čo robiť so zamestnancom, ktorý je často na PN?

Včera o 13:04

Dobrý deň.
Čo si myslíte o zamestnancovi, ktorý často PNkuje. Myslím to tak, ze z roka cca 3-4 mesiace, aj viac. Robí to tak roky. Vždy je to na chrbticu alebo ked vie, ze bude nárazovo viac roboty.
Ono ide o to, ze sa sťažuje na problémy a pritom vzal robotu, ktorú vie, že nebude zvládať. Čo by ste ako zamestnávateľ urobili?

Strana
z3
renesance80
Včera o 18:47
@anonym_28a087

Sak choďte do Austrálie keď je tam raj na zemi

@anonym_28a087nechapem takyto drist fakt je zr preco maju na zneuzivacov systemu doplacat ti ktori solidne chodia do prace

anonym_9b4c3d
Včera o 18:51

@anonym_autor mozes nahlasovat na social.poist. hoci denne. Nikto ti nezaruci, ze ho hoci aj raz za mesiac niekto pojde skontrolovat. Pracovnicky maju svoju agendu a prace nad hlavu, jeden terenny pracovnik nestiha vsetky podnety vsetkych premotivovanych zamestnavatelov. Niektori zamestnavatelia ziju v iluzii, ze vsetci pracovnici social.poist. nerobia nic ine, len su denne v terene a kontroluju liecebny rezim. Realita je na mile vzialena iluzii. Este jedna rada: overte si vychadzky, lebo moze mat denne aj viac ako 2+2 hodiny.

anonym_a261ca
Dnes o 08:50

Máme v práci. Mesiac čo mesiac buď OCR alebo PN.
Robí to tak už 3 roky odkedy má dieťa v MŠ a ZŠ.
Nadriadených už došla trpezlivosť,kolegom tiež. Preradili ju tam kde nikto robiť nechce a vyzerá to tak že ju pošlú konečne preč.

anonym_8992a5
Dnes o 08:55

@anonym_autor neviem, možno ak sa dá by som mu skrátila pracovnú dobu kvôli ochoreniu chrbtice z 8- nich na 4 hodiny. Inak s tým asi nič neurobis. Voľakedy naša suseda celý deň behala po doktorovi, sanitka ju doviezla, čo nemohla chodiť. Sanitka odišla, ona sa prezliekla, šatku si zaviazala do zadu, motykou do ruky a okopavala záhradu, zabárala....To sme vedeli len my dookola, čo sme tu bývali. 🫣.

autor
Dnes o 09:54

A je to tu opäť . Vraj do konca leta opäť PN, lebo sa zle cíti ... Takže znova zástup . Môžeme zavolať tú , čo tu bola minule, nebude treba zas zaúčať. Ja som to čakala, keďže väčšinou chodí marec-jún. Potom júl dovolenka a potom rehabilitácie.

maxxim
Dnes o 10:00
@anonym_autor

@anonym_7a83a7 ani keď tým výrazne ovplyvňuje chod prevádzky? Vychádzky nedodržiava . Vraj potrebuje prechádzky na tú chrbticu. Ja viem, že zrejme je to také diskutabilné. A každého dnes bolí chrbát.

@anonym_autor to poznám aj ja. U nas vo firme sa našli tiež takí, no riešim to cez odmeny.
Motivácia je najlepším liekom na bolesť.
Robili to pravidelne takí, čo majú dobrý priemer a PNku ddostali zaujimavú. Ale po rozdelení systému základ/ prémia / motivácia ... sa maródky" prišli maródky do útlmu. Samozrejme, iné je keď sa naozaj nedá...

marca12
Dnes o 10:06
@anonym_autor

@anonym_97d873 som závistlivý kolega, ktorý roky dopláca na niekoho druhého. Nahlásim si dovolenku, ktorú mi zrušia, lebo kolega je PN. Vždy zoberú niekoho na zástup, treba zaúčať. A potom ho prepustia, lebo kolega sa vracia. Neustály kolotoč.

@anonym_autor Uplne ta chapem. Tiez mame kolegu,ktory PNkuje niekolko mesiacov pocas roka. My padame na hubu,nestihame a on pride po PN vysmiaty a oddychnuty a este sa tym chvali. Keby aspon raz povedal,dakujem,ze ste to za mna potiahli,mrzi ma to... ale on nic. My sme maly kolektiv a nas to velmi ovplyvnuje. Sef ho nevyhodi,lebo s nim suciti. Ked uz ozaj nestihame,vezme brigadnika,ale to je este horsie,lebo musis zaucat a nespravis ani tolko,co bez neho,lebo ho musis ucit a este aj kontrolovat po nom.

lucik194
Dnes o 10:14

no ja napr. by som takemu cloveku cez leto nepodpisala dovolenku…. ak bol dlhodobo chory, tak kolegovia potiahli za neho, v lete bude tahat on za nich…..

anonym_cfb286
Dnes o 10:14
@anonym_autor

A je to tu opäť . Vraj do konca leta opäť PN, lebo sa zle cíti ... Takže znova zástup . Môžeme zavolať tú , čo tu bola minule, nebude treba zas zaúčať. Ja som to čakala, keďže väčšinou chodí marec-jún. Potom júl dovolenka a potom rehabilitácie.

@anonym_autor ja by som tej zastupujucej povedlaa nech si pyta zmluvu na tpp a nie na zastup, a ak by mal prist niekto novy tak nech zauca vedenie alebo ti zaucanie separatne zaplati
a teraz ako si vy nemozete cerpat dovolenky alebo ako riesila by som to s HR a nadriadenymi

anonym_cfb286
Dnes o 10:16

a inak zaujimave ze uz teraz vie ze PN bude do konca leta, dala by sommpodnet aj anonymny na socialnu poistovnu, nech preveria aj lekara co take PN dava

zazka666
Dnes o 10:26
@anonym_autor

@anonym_7a83a7 len ako trafiť, ze fakt nebude doma? Robí to nepravidelne, nie každý deň. Jednoducho ako mu to vyhovuje.

@anonym_autor dávala by som fakt časté kontroly, hoci aj každý deň. My sme mali kolegyňu čo sebavedome chybovala a ešte to obhajovala klamstvom. Vedúcej písala až agresívne maily. Ostala na PN pol roka a my ostatní sme si museli rozdeliť jej úlohy. Len vtedy sme videli aké zmätky narobila. No firma ju aj tak nemohla len tak vyhodiť. Nakoniec dala výpoveď. Sme všetci oslávovali.

eeffka
Dnes o 10:33
@anonym_autor

@anonym_3aed16 to sa nedá. Nie je iné vhodné miesto. Mňa skôr zaujíma, či by to napríklad priamy vedúci vedel dať do pohybu. Či vôbec nejako môže. A ak áno ako.
Ono, ten stav zamestnanca nie je na ID, ale je to sebavedomý zamestnanec a ovplyvňuje tým prácu iných.

@anonym_autor znizit stqv o 1miesto, dat vypoved a odstuone, vydrzat 2m a potom miesto obnovit. Zamwstnavatel inu moznost nema

autor
Dnes o 10:44
@eeffka

@anonym_autor znizit stqv o 1miesto, dat vypoved a odstuone, vydrzat 2m a potom miesto obnovit. Zamwstnavatel inu moznost nema

@eeffka no uvidíme, či to zamestnávateľ, respektive nový vedúci bude chcieť tentokrát už nejako riešiť. Je tam druhý rok a už minulý rok mu nechcel podpísať dovolenku tesne po PN, no zamestnanec namietal, že to má zaplatené. Osobne si myslím, že pôjde na dovolenku počas PN.

anonym_6cba76
Dnes o 11:01
@anonym_autor

@eeffka no uvidíme, či to zamestnávateľ, respektive nový vedúci bude chcieť tentokrát už nejako riešiť. Je tam druhý rok a už minulý rok mu nechcel podpísať dovolenku tesne po PN, no zamestnanec namietal, že to má zaplatené. Osobne si myslím, že pôjde na dovolenku počas PN.

@anonym_autor
@anonym_autor Takúto kolegyňu som aj ja mala. Vždy, keď dostala úlohu, ktorá sa jej nepáčila, ostala rôzne dlho na PN. 3 týždne až rok. S tým, že nikdy neoznámila, koľko to približne bude. Stále len nosila predĺženie PN, takže ani zástup sa nedal riešiť. My sme nevedeli kam skôr a ona chodila z PNiek vyrelaxovaná, opálená, vlasy urobené, VŠ si spravila a podobne. Nakoniec ju prepustili, s odstupným. Po nejakom roku svoch sa vrátila nazad a robí to stále, len na inom útvare. Skoro nič nevedela urobiť, ale platené ulievanie jej išlo dokonalo.

skeblicka777
Dnes o 11:08
@anonym_autor

@anonym_autor veď namietať môže, pokiaľ viem,tak dovolenka musí byť riadne schválená, čiže to že si niekto zaplatí dovolenku skôr, ako je schválená je len jeho problém. Ak pôjde na dovolenku počas PN, o to skôr treba posielať kontrolu. Keď ho nenájdu doma, pn skončí a asi ho môže aj zamestnávateľ legálne vyhodiť. Keďže už som prečítala, že to také jednoduché nie je.

anonym_c01132
Dnes o 12:50
@unbeholfen

@anonym_3aed16 to robievajú aby vyhnali ludí, lebo na slovensku sú dosť prísne zákony, nemôžu len tak vyhodiť. Tak robia to že pridajú prácu čo už človek nezvládne, alebo ho preradia na pobočku kam by nevedel dochádzať, a dá sám výpoveď.

@unbeholfen ale co by v lidli Ta vyhodia ako spinavu handru aj bez priciny.Hlavne vo februari sa potrebuju zbavit ludi lebo v marci im zacina novy obchodny rok.Tri roky po sebe to takto funguje co sledujem a vzdy dvoch ludi prepustia.V novembri prijmu dvoch novych zamestnancov a vo februari vyhodia dvoch starych zamestnancov.

anonym_bc20be
Dnes o 12:59

Vedenie je majiteľ? Ten kto dotyčného prijmal? Môže byť že ten vie pravy dôvod a neurobí s tým proste nič. A je to jeho vec - tebe môže povedať že neľúbi šatí, hľadaj 2. Robotu
Mám známeho mladý chalan tiež pnkuje...vieš čo robí počas PN? Chodí na onko na oziare...to málokto vie, nevidieť to na ňom vôbec

Strana
z3