Dress code v práci a absencia za nesprávne prádlo?
Dobrý deň, môže mi zamestnávateľ dať absenciu za to, že prídem do práce s modrými a nie bielymi gaťkami? 😀 Ja už neviem či plakať alebo sa smiať. V práci máme biele pracovné oblečenie, zamestnávateľ si nedal veľa práce s kúpou, doslova máme najlacnejšie nohavice z čínskeho e-shopu tak nám všetko presvitá a miesto toho aby nakúpil poriadne oblečenie tak sa nám vyhráža absenciou v prípade, že nebudeme nosiť biele gaťky 😂.. neprichádzame do styku so žiadnymi klientami takže toto zaťaženie na farbu spodného prádla nechápem 😀.
@anonym_autor kto jej to povie.....?
@anonym_60ab1c keď je v práci tak vidí aj sama a keď nie je,tak isto nejaká dobrá kolegyňa podá info...
Podľa Zákonníka práce nesmieš nosiť len biele alebo béžové gaťky. Porušenie tohto paragrafu má za následok, že pracovníčka bude chodiť bez gatiek.
Nech najde nejaky paragraf v Zakonniku prace, ktory ho k tomu opravnuje
@viestta čiže môžem jej slušne povedať, nech dá mojim gaťkam pokoj ?
@anonym_autor 😂😂😂 dobre sa smejem. Týmto som už počula asi všetko. A to pracujem ako personalistka.
Poprosím paragraf, ktorý upravuje farbu gatiek. Zrejme mám medzery.🤪
@anonym_autor 😂😂😂 dobre sa smejem. Týmto som už počula asi všetko. A to pracujem ako personalistka.
Poprosím paragraf, ktorý upravuje farbu gatiek. Zrejme mám medzery.🤪
@anonym_686472 sa smejete, ale ja keď som ten mail dnes videla, tak si vravím, že v akom primitívnom prostredí to pracujem. Skoro ma porazilo.
@anonym_686472 sa smejete, ale ja keď som ten mail dnes videla, tak si vravím, že v akom primitívnom prostredí to pracujem. Skoro ma porazilo.
@anonym_autor pozri ake prekrasne, jahodky nemaju ale maju rozkosne lienky
https://gate.shop/sk/balenie-2-nohaviciek-425-0...
aj pusinkove
https://gate.shop/sk/balenie-2ks-tango-nohavici...
aj ceresnickove
https://gate.shop/sk/balenie-2-nohaviciek-s-pot...
a ceresnicky aj pre vacsie kolegyne
https://www.blancheporte.sk/p/suprava-4-maxi-no...
tie nakup tym zalobabam
@anonym_autor ja na tvojom mieste kupim biele s jahodkami. Biele ako prikazala, o jahodach nepisala nic... Pani je majitelka ci len iniciativny blbec, ktoremu dali funkciu?
@viestta skôr ten blbec. Majitelia sú nemci... Tým to nevadí v živote ma nevideli a ani neuvidia 😀 ja nosím rada obrázkové, moje vnútorné decko sa z toho teší.. tie s linkou sú naozaj pekné 😂
@viestta skôr ten blbec. Majitelia sú nemci... Tým to nevadí v živote ma nevideli a ani neuvidia 😀 ja nosím rada obrázkové, moje vnútorné decko sa z toho teší.. tie s linkou sú naozaj pekné 😂
@anonym_autor ja by som si chcela prečítať ten e mail lebo naozaj by som rada čítala tu formulácii čo použila na tú prikázanu absenciu 😂a gaťky si kúp fakt nejaké riadne veselé ...🙂
@anonym_autor môžeš chodiť aj naostro 😎 to zabudla zakázať.
@anonym_autor ja by som to preposlala nemeckym majitelom
Tak mi napadlo, iniciativny blbec vo funkcii sa nezaoberala aj spodnym pradlom kolegov? Lebo chlapi akosi biele slipky nenosia
@anonym_autor ja by som to preposlala nemeckym majitelom
Tak mi napadlo, iniciativny blbec vo funkcii sa nezaoberala aj spodnym pradlom kolegov? Lebo chlapi akosi biele slipky nenosia
@viestta chlapov máme asi dvoch a ti nenosia biele oblečenie . Ale celé toto vzniklo kvôli úrazu robotníka. Čumel z lešenia a šmykol sa 😀 a povedal majstrovi, že pozeral na ženy čo prechádzali okolo. Odvtedy nás buzeruju
@anonym_autor môžeš chodiť aj naostro 😎 to zabudla zakázať.
@januska12323 vadia aj tenké športové podprsenky lebo nám sem tam stoja bradavky a vidieť to 😂. Keby idem úplne naostro tak ju podľa mňa rovno porazí.
@januska12323 vadia aj tenké športové podprsenky lebo nám sem tam stoja bradavky a vidieť to 😂. Keby idem úplne naostro tak ju podľa mňa rovno porazí.
@anonym_autor uprav si ten obrazok, ved tam mas mailovi adresu...a inak to mate firemnu adresu centrum?
Nechapem, a co je na tom cudne ze zamestanavatel chce aby neboli zamestnakyne zbytocne vystredne a neupozornovali zbytocne svojim nevhodnym oblecenim na zadok, prsia, vaginu...ja ho aj celkom chapem. Niektore zeny sa naozaj nevedia obliect a potrebuju byt v kuse stredobodom pozornosti, miluju ked chlapi nad nimi slintaju a hltaju ich ocami a take eroticke pradlo pod tenkymi priesvitnymi nekvalitnymi nohavicami z cinskeho eshopu ich k tomu priam vyzyvaju...
Nechapem, a co je na tom cudne ze zamestanavatel chce aby neboli zamestnakyne zbytocne vystredne a neupozornovali zbytocne svojim nevhodnym oblecenim na zadok, prsia, vaginu...ja ho aj celkom chapem. Niektore zeny sa naozaj nevedia obliect a potrebuju byt v kuse stredobodom pozornosti, miluju ked chlapi nad nimi slintaju a hltaju ich ocami a take eroticke pradlo pod tenkymi priesvitnymi nekvalitnymi nohavicami z cinskeho eshopu ich k tomu priam vyzyvaju...
@anonym_3d12ee och ďakujem... Nie to je môj súkromný mail. Založila som si ho len kvôli komunikácii so šéfkou , chodia mi tam pásky výplatné na to táto platforma úplne stačí.
@anonym_b5f2d3 stačilo by kúpiť normálne nohavice a bolo by vybavené. Nikomu by nič nebolo vidieť..
@anonym_b5f2d3 mali im kupit poriadne gate, mali by po probleme. Cele toto zacalo chybou v nakupe pracovnych odevov a ziadna interna smernica to nevyriesi, akurat ta smernica bude na smiech. Kym nebuidu fasovat aj spodne pradlo (ano, su firmy kde sa aj to fasuje) tak sa moze pani veduca aj pokrajat, kazdy nosi pradlo ake jemu vyhovuje.
(Ozaj, ten co sa zrubal z rebrika, by sa za babami obzeral tak ci tak a vyzliekal by ich ocami aj keby na sebe mali presivanu bufajku. Proste niektori chlapi idu na signalnej sustave)
@anonym_3d12ee och ďakujem... Nie to je môj súkromný mail. Založila som si ho len kvôli komunikácii so šéfkou , chodia mi tam pásky výplatné na to táto platforma úplne stačí.
@anonym_b5f2d3 stačilo by kúpiť normálne nohavice a bolo by vybavené. Nikomu by nič nebolo vidieť..
@anonym_autor Tak to uz je druha vec, to ano, na tom si mal dat zalezat zamestnavatel ked mu slo o to aby nic nepresvitalo. Alebo Vam dat extra budget na prakticke bavlnene biele spodare.
Teda ja by som neriesila tento sice absurdny zakaz, ale svoj (ne)vkus, pretoze presvitajuce gatky su fakt dost nechutne 🤷♀️
Teda ja by som neriesila tento sice absurdny zakaz, ale svoj (ne)vkus, pretoze presvitajuce gatky su fakt dost nechutne 🤷♀️
@anonym_e4688d a ako by si to riešila ? Pretože cez túto záclonu bude vidieť aj biele aj telové ( biele je dokonca najhoršie) . Či si máme nakúpiť vlastné oblečenie?
@anonym_autor pracovný "dress-code" môže byť upravený napr. v pracovnom poriadku a tam môže byť aj definované čo sa považuje za porušenie pracovnej disciplíny. Začni teda tam.
Inak súhlasím s komentárom vyššie, mňa by nepustilo si pod biele oblečenie obliecť iné ako telové prádlo. Čokoľvek iné mi príde nevkusné a "lacné".
Tak nech vam preplati spodne pradlo ako sucast pracovneho oblecenia a isla by som do poriadne draheho obchodu so spodnym pradlom.. boze to je blb. Ja biele nohavicky nenosim zasadne od cias zakladnej skoly odkedy mi zacal fungovat podvozok aj na svadbe som mala telove.
Tak nech vam preplati spodne pradlo ako sucast pracovneho oblecenia a isla by som do poriadne draheho obchodu so spodnym pradlom.. boze to je blb. Ja biele nohavicky nenosim zasadne od cias zakladnej skoly odkedy mi zacal fungovat podvozok aj na svadbe som mala telove.
@anonym_3fa731 ja nosím do práce čierne ( sem tam s obrázkom, záleží čo mám v šuplíku ale nikdy to nie je vulgárne), kolegyňa jedna väčšinou červené , ostatné nosia aké im pod ruku príde a tá jedna čo nosí biele tak tej vidieť aj do duše keď sa zohne. Doslova vyzerá ako nahá čiže to je ešte horšie. Kvalitné spodné prádlo nestojí "5 korún" a aby som si ja kupovala také ako sa šéfke páči zo 700€ výplaty... Stačí, že som si musela kúpiť vlastné ochranné pomôcky. Ja som názoru, že majú kúpiť poriadne pracovné oblečenie a všetko by bolo v poriadku. Ale to je drahé lebo na každý deň potrebujeme jedny čisté nohavice a tričko keďže sa prádlo perie každé dva týždne tak je to 10 -14 ks.

@anonym_autor kto jej to povie.....?