icon

Je normálne odísť z práce presne na konci pracovnej doby?

Dnes o 04:41

v nasej firme vacsina ludi este zostava sediet 10-15 minut aj ked uz maju po pracovnej dobe. ja odchadzam normalne nacas a mam pocit ze sa na mna pozeraju divne.
mate to niekto podobne? chodite nacas?

cukricek4
Dnes o 04:45

@anonym_autor a naco tam zostavaju? nemusis sa citit divne, ja tiez koncim hned ako mi skonci pracovna doba. nikto mi nikdy nic viac nedal a preto nemam dovod, tam sediet len tak pre pekny usmev

anonym_088960
Dnes o 04:47

Je to ok, načo mam dlhšie zostávať v práci ak mam veci hotové ?

ruzasipova
Dnes o 04:51

Nam tak v praci vravia, ze nie je mozno odist presne nacas, lebo vsak ked ti skonci cas prace, kym sa pobalis a odides, ti trva par minut. Tak niekedy cakame 2 minuty este pred dverami.

catherin4
Dnes o 05:01

Chodim o 30 minut skorej a ked sa da, odchadzam o 20 minut skorej. U nas sa to da.

galganka
Dnes o 05:03

Domov sa teším, takže ak nie je niečo súrne, akonáhle to ide, opúšťam budovu. Kto chce, nech tam sedí aj do polnoci.

anonym_c213e4
Dnes o 05:07

ak mas pracu spravenu a netreba nic chystat na dalsi den pripadne druhej zmene a ostavaju len kecat tak je ok odist..

minenkaa
Dnes o 05:48

Vždy som odchádzala skôr alebo presne ,nepoznám ani ľudí čo ostávajú v práci dlhšie

anonym_9cb0d6
Dnes o 06:14

Ja som za mlada pred 30timi rokmi robila v jednej velkej znamej vyrobnej fabrike. Na dochadzku boli pri vchode na vratnici klasicke "pichacky". Ked prisiel novy generalny riaditel tak vydal usmernenie ze kazdy musi byt pri prichode v praci "pichnuty" min.7minut skor a pri odchode min.7minut neskor. A dovod? On si prešiel cely areal a nie je možné aby človek ktorý sa pichne o 6:00 začal prácu skôr ako 6:07, a naopak kto sa pichne o 14tej tak nie je možné že dokončil prácu o 14tej, takže neodrobil plných 8 hodín. Fabrika bola v poli, chodili tam 2 spoje ktoré mali zachádzku určenú pre túto fabriku, prichádzali 10min pred začiatkom smien a odchádzali 15min po ukončení. Inak nič. Chodiť do práce autom vtedy nebolo bežné. A keď sa malo naraz "pichnúť" 300 ľudí pri 4 pichačkách tak niektorí to jednoducho nestíhali. Písali potom na dopravný podnik ale grafikon sa zmeniť tak rýchlo nedal. Nič nepomohlo, ani odbory. Len dodám, že tento generál priviedol fabriku do krachu v rekordne krátkom čase.

sense
Dnes o 06:19

Odchádzam hneď ako je to možné, načo tam zbytočne ostávať. Teda pokiaľ sa nezakecam s kolegom

zuzacka16
Dnes o 06:33

tak nepíšeš, kde pracuješ..či vo fabrike či v kancelárií..ale teda ja sa pípnem a potom po 8,5h odídem, robím v kancli, ostávam dlhšie jedine že si potrebujem urobiť nadčas, ktorý si potom vyberiem, máme flexibilnú pracovnú dobu..

bomba36
Dnes o 06:43

Keď chcú sedieť, nech sedia. Ak ti sedí fond pracovného času tak nerieš. Ty si navyše len myslíš, že na teba zazerajú, pritom to vôbec nemusí byť pravda.

anonym_a83d1f
Dnes o 06:50

@anonym_autor moji byvali kolegovia ma preto nemali radi, kazdy den nadcas bez priplatku tusim sa pretekali kto bude dlhsie. Mlada kolegyna sa vypracovala na veducu asistentku za vyssi plat 100 eur v hrubom aby bola dlhsie este viac....a robit este vacsiu handru a zaroven hrozne byt vdacna za povysenie.

cyberk
Dnes o 06:51

raz davno, mi kolegyna pred sefom povedala, ze coze tak rychlo chodim domov :D som jej povedala, ze ked nebude fajcit polovicu smeny a chodit na kavicky, tak aj ona si stihne pracu urobit na cas :D od vtedy mi uz nic nepovedala radsej :D :D

vevesh
Dnes o 07:50

Zvykne sa prist zvacsa 5 minut pred a odchadzat 5 minut po z jednoducheho dovodu- priprava na pracu (mozno prezlecenie) nieco trva a takisto trva opustenie pracoviska (prezlecenie, vypnutie pocitaca, upratanie salok ci uzamkmutie papierov zo stola). Cize 5 minut okej, viac ani nahodou🙈pokial teda nemas v zmluve nieco ine uvedene, ale to by si sa asi nepytala...

anonym_eaebb4
Dnes o 07:53

@anonym_autor ja chodim aj o hodinu skor, nikdy nie som v office viac ako 5 hodin, nie je to ani zdrave 8 hodin sediet na zadku.

anonym_47b028
Dnes o 08:22

Keď som brigádovala, tak tam som musela chodiť skôr, aby som sa prezliekla - mne to prišla ako blbosť ale ZP tak hovorí. Keď som pracovala v kancli, tak som nikdy nevedela prísť na čas a odchádzala som medzi prvými 🤣. Teraz mám flexi pracovnú dobu a robím občas 10 hodín občas 0, podľa toho či mám náladu a čo má kedy deadline.

anonym_8f2574
Dnes o 08:25

@anonym_autor neviem si predstavit ako niekto vie odist presne nacas ved povedzme o 17:00 koncis, kym sa odhlasis z pc, vypnes, zbalis veci, v zime prezujes a oblecies bundu to aspon 5min zaberie alebo ak nosis uniformu v praci tak o to viac casu potrebujes na prezlecenie. Takze ja presne na cas koncim ale odchadzam cca 5min po pracovnej dobe, nedokazala by som v priebehu jednej minuty hned aj odist to by som musela skoncit skor 😂

anonym_561f30
Dnes o 08:48

Tu fakt všetci robia iba v kancli doprdele ?

moze
Dnes o 08:59

Robim v kancelarii. Odchadzam nacas, pripadne minutu po case, kedy mozeme odist najskor. Salky a pohare si umyjem pocas pracovnej doby, rovnako sa pobalim (asi 15 sekund) a vypnem a zbalim notebook. Takisto nam nikto nemeria cas straveny na wc, v kuchynke a na obede. Ak by merali, fajciari a chlapi by museli ostavat aj o hodinu-dve dlhsie.