icon

Keď partner ignoruje dohodnuté pravidlá

21. feb 2026

Ženy s mužom máme firmu , prosperujúcu , ja som konateľ a mám značný problém v tom že môj muž si robí čo chce a neinformuje ma . Napr. firemné auto hlási poruchu, chceli sme ho predať , on sa k tomu nemal , tak som povedala teda že to urobím ja . Keď som to chcela urobiť zrazu auto je objednané v servise a fotky zaslané predajcovi , ale mne on nepovedal pol slova. A takto je to zo všetkým . Objedná šanóny a papier mne nepovie, zavezie syna k dedovi a nedá mi vedieť atď. Toľko hádok bolo kvôli tomu , keď sa ho opýtam prečo to robí , keď vie že má inforomovať, povie mi že on nevie , na všetko je ja neviem .
Neviem ako už na neho , jediné šťastie je že som jediný konateľ , keby bol aj on , dopadlo by to zle.

deti95060810
21. feb 2026

Chce byť ten čo má slovo, čo rozkazuje. Nechce byť pod niekym. Chce byť dôležitý.
Je vôbec stotožnený s tým že si vo firme konateľka?

doriiis
21. feb 2026

To máš zato, že pracuješ s mužom. NIKDY ale NIKDY netreba pracovať s rodinou.

autor
21. feb 2026

Nemôže byť konateľom , nevie riadiť , niesť zodpovednosť. Ale to nie je len v práci , to je aj v osobnom živote, jednoducho niečo urobí čo sa týka aj mňa , poprípade detí a mne nedá vedieť, keď ho konfrontujem , len mi povie , jaj zabudol som .

autor
21. feb 2026
@doriiis

@doriiis sme rodinná firma, pracujú v nej aj deti a tie problémy nerobia žiadne.

anonym_f62582
21. feb 2026

podla mna iba nezodpovedna povaha

anonym_46e301
21. feb 2026

My sme takto pracovali v rodinnej firme - mama, otec, sestry, manželia, ja a môj partner. Rozhádali sme sa všetci. Dávali sme to roky dokopy.

anonym_137cfa
21. feb 2026

@anonym_autor drblo by ma spolupracovat s neschopnym, nezodpovednym a nespolahlivym clovekom

anonym_6cedd5
21. feb 2026
@anonym_autor

@doriiis sme rodinná firma, pracujú v nej aj deti a tie problémy nerobia žiadne.

@anonym_autor Vysvetli mi jednu vec.On zaviezol syna k dedovi,nedal ti vedieť.Potom píšeš,že aj deti vo firme pracujú..Koľko rokov preboha majú?Pokiaľ pracujú vo firme,tak sú to asi neni malé decká.Predpokladám,že môžeš komunikovať priamo s deťmi,keďže pracujú,nie?

autor
21. feb 2026
@anonym_6cedd5

@anonym_autor Vysvetli mi jednu vec.On zaviezol syna k dedovi,nedal ti vedieť.Potom píšeš,že aj deti vo firme pracujú..Koľko rokov preboha majú?Pokiaľ pracujú vo firme,tak sú to asi neni malé decká.Predpokladám,že môžeš komunikovať priamo s deťmi,keďže pracujú,nie?

@anonym_6cedd5 mám deti vo väčšom časovom rozpätí , medzi najstarším a najmladším je rozdiel 21 rokov.

evienmk
21. feb 2026

Jeden deň v týždni, napr. pondelok ráno, zaviesť posedenie pri káve vo firme. Len ty a tvoj muž. Budete 20 minút kávičkovať, preberiete plán na týždeň (čo treba vybaviť, nakúpiť, zariadiť). Možno to aj spísať do zošita.

anonym_9e9f8d
21. feb 2026
@anonym_autor

@anonym_autor pracovala som vo firme ako ekonómka kde boli konatelia partnery. Kvôli skriepkam, jeho pocitu menejcennosti a nasledovaný holdovaniu alkoholu z jeho strany šla firma po čase dolu vodou.
Sprav si poriadok kým nebude neskoro

anonym_6cedd5
21. feb 2026
@anonym_autor

@anonym_6cedd5 mám deti vo väčšom časovom rozpätí , medzi najstarším a najmladším je rozdiel 21 rokov.

@anonym_autor Napadlo ma to,že to môže byť takto,ale aj tak mi je divné,že ideš toto riešiť po rokoch..Koľko r. máte firmu?To si nikdy na ňom nevidela,že je to salámista?To sú normálne také typy chlapov,že to nerobia schválne.A to ti akože pri prvých deťoch nerobil,či ako to máme chápať?Toto nezačne chlap robiť zo dňa na deň..

anonym_a70ddc
21. feb 2026
@anonym_6cedd5

@anonym_autor Napadlo ma to,že to môže byť takto,ale aj tak mi je divné,že ideš toto riešiť po rokoch..Koľko r. máte firmu?To si nikdy na ňom nevidela,že je to salámista?To sú normálne také typy chlapov,že to nerobia schválne.A to ti akože pri prvých deťoch nerobil,či ako to máme chápať?Toto nezačne chlap robiť zo dňa na deň..

@anonym_6cedd5 človek sa vekom aj mení, aj ponorka, idú si na nervy, keby sme čítali muža to by bol zase druhý pohľad a názor.
@anonym_autor keď nevie nech zostane doma na gauči čo s takým?

anonym_6cedd5
21. feb 2026
@anonym_a70ddc

@anonym_6cedd5 človek sa vekom aj mení, aj ponorka, idú si na nervy, keby sme čítali muža to by bol zase druhý pohľad a názor.
@anonym_autor keď nevie nech zostane doma na gauči čo s takým?

@anonym_a70ddc Ano,ľudia sa vekom menia,ale to,ze s ňou nekomunikuje ohľadom ničoho,to nie je len tak.Koľkí už manželia nie sú a komunikujú aspoň ohľadom detí,takže toto je strašne divné.Buď ju už neznesie,ale nechápem na co sú potom spolu alebo je to jednoducho taký typ chlapa,ktorý ani nevie,či zamkol dom a je mu to šuma fuk.A toto neviem,či prichádza s vekom.Skôr sa to vekom zhoršuje..

anonym_08b5c3
21. feb 2026

Nesuhlasim ze je blbost zakladat firmu s rodinou. Sama mam s manzelom firmu a vedieme ju spolu super. Tvoj ta ma nejak na haku, chcelo by si to s nim sadnut ku stolu a porozpravat sa s nim po lopate

anonym_cb58ea
21. feb 2026

Priklanam sa k nazoru, ze ak je takyto, musel to robit aj xy rokov dozadu. Ak zabudne alebo nepoklada to za dolezite, to sa nestane pri poslednom dietati z nicoho nic. Takze neverim ze taky dezorganizovany nebol aj predtym. Len Ti to asi po rokoch prekaza, ako sa to zbiera? A to je Tvoj jediny manzel a otec vsetkych deti? Ked mate spolocnu firmu a konatel si len Ty? Ci on prisiel neskor do firmy aj do zivota + to male dieta?

autor
21. feb 2026

firmu máme od roku 2017, predtým pracoval niekde inde na vysokej pozícii , odkiaľ odišiel resp. ho vyhodili , už vtedy bol spoločníkom , ale viedla som to ja . A tak to aj zostane . Nevie jednať s klientami , nemá trpezlivosť, empaticky na bode mrazu . A tak ako si tam vo firme robil čo chcel a tak to aj dopadlo , robí si aj tu čo chce, len už nemá také neobmedzené možnosti . A asi ho aj štve že ho mám v tomto ohľade pod kontrolou .

autor
21. feb 2026
@anonym_cb58ea

Priklanam sa k nazoru, ze ak je takyto, musel to robit aj xy rokov dozadu. Ak zabudne alebo nepoklada to za dolezite, to sa nestane pri poslednom dietati z nicoho nic. Takze neverim ze taky dezorganizovany nebol aj predtym. Len Ti to asi po rokoch prekaza, ako sa to zbiera? A to je Tvoj jediny manzel a otec vsetkych deti? Ked mate spolocnu firmu a konatel si len Ty? Ci on prisiel neskor do firmy aj do zivota + to male dieta?

@anonym_cb58ea mne to nerobil , lebo nemal na to čas. Bo v práci a tam to zrejme robil . Deti som v postate vychovala sama , tie staršie , firmu som riadila sama. Je pravda že jeho výplatnú pásku som nikdy nevidela , obraty na účtoch tiež nie , len som mala kartu na výber peňazí .

vilma7
22. feb 2026

Tak podla tvojho popisu je tvoj muž taký celý život..teraz sa už žial nezmení.

unicornlady
22. feb 2026

Zdá sa, že musíš muža kontrolovať, akoby si bola skôr jeho matka než partnerka. To musí byť dosť vyčerpávajúce. A on sa aj správa ako dieťa- reaguje na to vzdorom a robí si, čo chce. On sa zmeniť nechce (vekovo už bude mať asi okolo 50) a ty prídeš o nervy, asi si ho aj budeš menej vážiť, kedže vieš, že sa na neho nemôžeš spoľahnúť.

anonym_d3f592
22. feb 2026
@anonym_autor

@anonym_cb58ea mne to nerobil , lebo nemal na to čas. Bo v práci a tam to zrejme robil . Deti som v postate vychovala sama , tie staršie , firmu som riadila sama. Je pravda že jeho výplatnú pásku som nikdy nevidela , obraty na účtoch tiež nie , len som mala kartu na výber peňazí .

@anonym_autor podla mna ta cielene nasiera a vydava to za roztrzitost❗

melanta
23. feb 2026
@anonym_autor

@anonym_autor môžete byť rodinný firma - ty a deti. Nie je nikde zákonne napísané, že v rodinnej firme musí robiť aj tvoj muž. Ako zakladateľke a konateľke ti má záležať na kvalite firmy, na kvalite komunikácie a spokojnosti klientov ale aj každého pracovníka (nimi si aj ty a deti, nielen zamestnanci). Tvoj muž mal prácu, odkiaľ ho vyhodili lebo robil to, čo robí tu - zlo. Nevie komunikovať s klientmi. V podstate si nenapísala jediný dôvod, prečo by v tej firme mal pôsobiť. Ani jeden jediný. To, že je tvoj muž nie je dôvod. Takže ja by som ho vo firme nechcela. Robíš zle sebe, deťom ak ich nechávaš robiť s neschopným človek, robíš zle firme. Ak sa raz dostanete do krízy, nebude to chyba tvojho neschopného muža. Bude to tvoja chyba, že si neschopáka v tej firme nechala. Polož si otázku, ak by to nebol muž alebo zamestnanec - stále by si tolerovala jeho správanie? Nie, už dávno by si ho vyhodila. Vyhoď z firmy aj muža. Ak nepomáhajú diskusie a ak proste nechce alebo nevie vidieť realitu, musíš zasiahnuť ty.

luccys
23. feb 2026
@melanta

@anonym_autor môžete byť rodinný firma - ty a deti. Nie je nikde zákonne napísané, že v rodinnej firme musí robiť aj tvoj muž. Ako zakladateľke a konateľke ti má záležať na kvalite firmy, na kvalite komunikácie a spokojnosti klientov ale aj každého pracovníka (nimi si aj ty a deti, nielen zamestnanci). Tvoj muž mal prácu, odkiaľ ho vyhodili lebo robil to, čo robí tu - zlo. Nevie komunikovať s klientmi. V podstate si nenapísala jediný dôvod, prečo by v tej firme mal pôsobiť. Ani jeden jediný. To, že je tvoj muž nie je dôvod. Takže ja by som ho vo firme nechcela. Robíš zle sebe, deťom ak ich nechávaš robiť s neschopným človek, robíš zle firme. Ak sa raz dostanete do krízy, nebude to chyba tvojho neschopného muža. Bude to tvoja chyba, že si neschopáka v tej firme nechala. Polož si otázku, ak by to nebol muž alebo zamestnanec - stále by si tolerovala jeho správanie? Nie, už dávno by si ho vyhodila. Vyhoď z firmy aj muža. Ak nepomáhajú diskusie a ak proste nechce alebo nevie vidieť realitu, musíš zasiahnuť ty.

@melanta Tiez neviem, preco sa tam silou-mocou drzi. Nech sa normlalne zamestna a bude pokoj. Len problem asi je, ze tam by si nemohol robit, co chce a to sa mu nepozdava😏

autor
23. feb 2026
@melanta

@melanta lenže môj muž je veľmi schopný , urobí veľmi veľa vecí v prospech firmy , len ma jednoducho neinformuje . Správa ako samostatná jednotka.

unicornlady
23. feb 2026

Čiže tvoj manžel ťa nerešpektuje.

marijan2025
24. feb 2026

@anonym_autor Ak dovolíš napíšem ti názor muža. Z vlastnej skúsenosti môžem povedať, že tvoj muž má pri tebe ľahší pocit menejcennosti.Vidí, že si šikovná, pravdepodobne sa s tebou porovnáva.A jeho ego to vyhodnocuje ako hrozbu.Čo je samozrejme blbosť.

Ak by som mal použiť odborný výraz - tvoj muž používa pasívnu agresiu.Tým, že používa slová: neviem,zabudol som.Lebo on vie a nezabudol,ale bojí sa povedať pravdu , že sa cíti pri tebe menej.A tak ti vstupuje do " priestoru" a snaží sa získať moc a kontrolu aspoň nad niečím.

Moc,kontrola, agresia sú jasnými prejavmi komplexu menejcennosti ,pocitu "nie som dosť" a vnútornej hanby.Iný príklad na pocit menejcennosti - anorektičky a svokry.Anorekticka má pocit nie som dosť dobrá pekná,štíhla a tak začne kontrolovať svoje telo a snaží sa získať moc.A vtedy má na chvíľu falošný pocit - som dobrá.Vela svokier to isté len v "modrom" .Ich pocit menejcennosti a hanby ich núti mať moc a kontrolu nad nevestou, novým babätkom v rodine, čo a kedy sa bude robiť v zahrade a podobne.

A tento pocit menejcennosti sa prejavuje agresiou: 1.smerom " von" , čiže na teba , alebo na tú spomínanú nevestu,alebo skrátka na ľudí okolo toho človeka.2. agresiou smerom dovnútra - čo bol aj môj prípad.To je uzatváranie sa do seba,pocit som nikto.Niekto môže mať z toho aj depresie a úzkosti.

Vysvetľujem to okrem iného z toho dôvodu, že keď človek pomenuje problém,tak ho vlastní.Proste je nad problémom a nie problém nad človekom.

Moja skúsenosť s komplexom menejcennosti napríklad v našom manželstve.Nedavno sme si chceli dať nejaký obraz do izby ,kde by na ňom bolo napísané moje aj manzelkino meno.A normálne som sám seba pristihol pri tom, že môjmu egu by vadilo, keby bolo manzelkino meno prvé.Blbost jak mraky,ale tak to je.Ale napíšeme tam jej meno ako prvé, musím to svoje ego obrusovať.

Alebo, keď sme sa s manželkou zobrali,ja som sa vo svojom vnútri išiel zblázniť aká je ona šikovná.Či s deťmi, či v práci, či v zahrade, či keď sme stavali dom.Perfektne vedie spoločné financie a atď.Ona to vie a ja skoro nič.Ako som sa z toho dostal, ťa určite zaujíma?

Bolo toho viac,ale skusim to hlavné: Raz keď som čítal Bibliu,bolo tam jedna kľúčová veta pre mňa: ČO MÁŠ, ČO SI NEDOSTAL? Vtedy som si uvedomil, že to všetko čo moja manželka má,dostala ako DAR.( niekto verí,že od Boha,niekto že je to genetika). Postupne som si začal uvedomovať, že ona má svoje dary a talenty a ja mám svoje.

A to ma postupne oslobodilo od toho aby som na ňu zazeral ale sa utápal v tom, aký som neschopný, že nie som dosť dobrý.A vďaka môjmu " talentu" , že rád snívam a mám hlavu v oblakoch, som vysníval náš dom,kde bývame 17 rokov. Ona, keď pozrela na to , že je na materskej a ja mám plat skladníka, jej " racio" to nebralo. Alebo nerada chodila s deťmi po doktoroch,tak som chodil ja s deťmi po doktoroch.Ale potom dávanie liekov deťom,dosledovat to dávkovanie - to išla jak " píla"
A veľa ďalších príkladov,by sa dalo nájsť.A takto sme postupne po rokoch objavili svoju hodnotu a úlohu v manželstve.Sme spolu 22 rokov.Nemame ideálne manželstvo ale funguje.

Skús tvojmu manželovi postupne nejakým spôsobom ukazovať jeho rolu a hodnotu vo vašom manželstve a vo vašej firme.Ak je niečo za čo si naňho právom hrdá,tak mu to povedz.Alebo, keď ti je v niečom oporou,povedz mu to.Skus mu jeho hodnotu ukázať na nejakom príklade z mužského sveta, ktorému porozumie.Trepnem blbosť - že vaša firma je ako auto,a to auto potrebuje svetlá - povedzme,to si ty,potrebuje brzdy,alebo motor - že to je on.A tak podobne.

Pravdepodobne nebude stačiť jeden rozhovor,bude to na dlhšie,ale aspoň vieš s čím máš do činenia a veľa ďalších mamičiek na MK . Napriek ťažkostiam je cesta možná!
Držím palce👍.
Kadiaľ prešiel jeden somárik,prejde aj druhý.

hopsas
24. feb 2026

@anonym_autor ten chlap ti normálne robí napriek..ako malé decko...otázka je prečo to robí..odpoveď je jednoduchá má komplex. A tak vytáča teba, čo tam sefuješ. Inak nie je to prvýkrát čo takéto niečo počujem/ vidím. Môj ex pol roka riešil prečo som mala väčšiu výplatu ako on, keď mám menej skúsenosti a ešte som aj žena. To, že som mala väčšiu zodpovednosť už nevidel. U teba je to podobné. Blbec chlap. Odpoveď že neviem prečo to robím ale dobre viem že ťa to naserie svedčí o tom že je to skrátka..blbec .

tiezjedna
24. feb 2026
@doriiis

@doriiis to nie je o rodine, ale neschopnom/nezodpovednom jednotlivcovi

tiezjedna
24. feb 2026
@anonym_autor

@melanta lenže môj muž je veľmi schopný , urobí veľmi veľa vecí v prospech firmy , len ma jednoducho neinformuje . Správa ako samostatná jednotka.

@anonym_autor jeho štve, že nemá tvoje kompetencie. Len už nie je ochotný zamyslieť sa, prečo je to tak.