Kolegyňa často mešká. Ako riešiť tento problém?
Pracujem na 12 hodinove smeny, mam len denne. Kolegyna ma nocne, ale len 4 hodiny, ma skrateny uvazok. No a tu riesim problem. Pracovna doba mi zacina od 7:00 - 19:00. Kolegynina nocna smena zacina od 19:00 - 7:00. Nepisane pravidlo u nas v praci je, ze do praci sa chodi o 15 minut skor kvoli tomu, aby sme si stihli povedat vsetky podstatne informacie. Kolegyna ale velakrat chodi za minutu sedem alebo rovno az po siedmej hodine. Uz ma to zacina hnevat, nakolko ja sa snazim a do prace som za cele 4 roky, co tu pracujem, nikdy nemeskala, vzdy chodim dostatocne v predstihu. Denna smena je dost narocna, kedze riesim vela veci, nocna smena tu ma absolutny klud a moze celu noc pozerat filmy. Pride mi to akoby taka neucta.
Ona mi povedala, ze takto chodit bude, ze dochadza vlakom a vlak ma casto meskanie. Neviem ci to riesit s vedoucou.
Napis jej vsetko podstatne na papier a 19:00 odid z pracoviska prezliect sa.
Odisla by som o 19 a nech si to riesi veduca s nou.
(Jasne, nie keby slo o 1 krat, ale takto opakovane by na to vobec nemrzelo)
@anonym_autor Ako tu už bolo napísané,to, čo by som kolegyni povedala osobne, keby chodila nacas,by som jej bodovito napísala vo forme odkazov.Idealne do zošita zriadeného na tento účel,aby sa nemohlo stať ,ze sa odkazy stratia.Pre prípad, že kolegyni nebude niečo jasné, stále ti môže zavolať
@anonym_autor najprv pises, ze chodi na 4 hodiny a potom pises, ze jej smena je od 19-7. Teda ona robi len do 11 a aj to meska? Ste tam len vy dve? A mozes odist o 19tej a necakat na nu?
@anonym_autor normálne jej napíš odkaz a nečakaj ju . Keď chodí vlakom tak si meškanie nevyberie zvlášť teraz v tomto horku..
chod za veducou s navrhom knihy kde budes pisat to co by si jej normalne povedala, kedze potrebujes odchadzat na cas a nie cakat na nu ... alebo ak nesuhlasi nech sama navrhne ako to riesit budete kedze nechces dennodenne ostavat nad ramec pracovneho casu .. konkretne by som nesla len s tym,ze meska a je drza a podobne ..
@anonym_autor vedúcej povie, že mešká vlak čo jej verím, lebo viem ako chodia ..nič zavolala by som jej na mobil povedala čo je treba a odišla.My sme museli cakavat a predať zmenu ..záleží kde robíš nemocnica niečo dôležité?
@anonym_autor najprv pises, ze chodi na 4 hodiny a potom pises, ze jej smena je od 19-7. Teda ona robi len do 11 a aj to meska? Ste tam len vy dve? A mozes odist o 19tej a necakat na nu?
@anonym_75a05d Chodi na styri hodiny, od 19 - 23. Potom je tam kolega.
@anonym_autor ak mozes odist o 19tej, odid a kasli na nu, ja by som to neriesila s veducou. Neriesila by som, ci ma potrebne informacie.
Asi to tak vyriesim, ze teda pojdem za veducou nie s tym, ze zalujem, ale ze po 12ke mam toho tiez viac ako dost a cakat na kolegynu, nez pride sa mi neda. Keby mi aspon zavolala, napisala , ze bude meskat. Ale ona nic.
@anonym_autor ak mozes odist o 19tej, odid a kasli na nu, ja by som to neriesila s veducou. Neriesila by som, ci ma potrebne informacie.
@anonym_75a05d Aby som nemala problem, ze som opustila pracovisko. Musim sa v tomto chranit, tak asi nech o tom veduca vie.
@anonym_autor Pokial nie je v zmluve, ze tam mate byt 15 minut pred zaciatkom sichty, je to tvoja dobra vola, ze tam si. To, ako jej ide vlak, naozaj neovplyvni, skorsi jej moze ist tak, ze by tam cucala dve hodiny zbytocne. Pokyny jej nechaj spisane a odid tak, ako mas.
@anonym_autor Pokial nie je v zmluve, ze tam mate byt 15 minut pred zaciatkom sichty, je to tvoja dobra vola, ze tam si. To, ako jej ide vlak, naozaj neovplyvni, skorsi jej moze ist tak, ze by tam cucala dve hodiny zbytocne. Pokyny jej nechaj spisane a odid tak, ako mas.
@mandzula Ja si vazim pracu kolegov a aj kolegov samotnych, chapem, ze kazdy sa tesi po 12ke domov, preto pridem skor v normalnom case, aby sme si stihli dat vsetky potrebne informacie. Z mojej strany je to ucta voci kolegom, ze som tam skor. Ale vidim, ze sa na to uz dnes nehra.
@mandzula Ja si vazim pracu kolegov a aj kolegov samotnych, chapem, ze kazdy sa tesi po 12ke domov, preto pridem skor v normalnom case, aby sme si stihli dat vsetky potrebne informacie. Z mojej strany je to ucta voci kolegom, ze som tam skor. Ale vidim, ze sa na to uz dnes nehra.
@anonym_autor Veru nehra, najma ked je to jednostranne. A hlavne to ma riesit nadriadeny, nie ty. Ak jemu nevadi, ze chodi neskoro, ma zasiahnut. Ty nie si povinna nikoho vyckavat.
@anonym_autor Veru nehra, najma ked je to jednostranne. A hlavne to ma riesit nadriadeny, nie ty. Ak jemu nevadi, ze chodi neskoro, ma zasiahnut. Ty nie si povinna nikoho vyckavat.
@mandzula Nadriadena tam uz v tom case davno nie je, tak o tom ani nevie.
@anonym_autor Keby ti napisala,ze bude meskat,tak ako to vyriesis? Mozes odist s tym,ze jej napises odkaz? Zase na druhej strane,ak nema iny spoj,tak co ma robit? Ja som tak isty cas dochadzala do prace vlakom a permanentne meskal. Jasne,ze kolegovci po mne ganili rano a to som ani nikoho neobmedzovala v praci.
@anonym_75a05d Aby som nemala problem, ze som opustila pracovisko. Musim sa v tomto chranit, tak asi nech o tom veduca vie.
@anonym_autor ale ved tvoja smena skoncila o 19tej, tak mas narok a povinnost opustit pracovisko. Ty tam nemas trcat nadcas predsa. Tazko sa vziva do tvojho postavenia, ked netusime co je to za pracu
@anonym_autor Keby ti napisala,ze bude meskat,tak ako to vyriesis? Mozes odist s tym,ze jej napises odkaz? Zase na druhej strane,ak nema iny spoj,tak co ma robit? Ja som tak isty cas dochadzala do prace vlakom a permanentne meskal. Jasne,ze kolegovci po mne ganili rano a to som ani nikoho neobmedzovala v praci.
@marca12 Ma skorsi spoj, nebyva na dedine. A co ma robit? A to ma zaujimat mna? Tak snad je na kazdom z nas, aby bol schopny prist do prace nacas. A ked to nejde, tak to povedat, nejak sa dohodnut s vedenim.
@marca12 Ma skorsi spoj, nebyva na dedine. A co ma robit? A to ma zaujimat mna? Tak snad je na kazdom z nas, aby bol schopny prist do prace nacas. A ked to nejde, tak to povedat, nejak sa dohodnut s vedenim.
@anonym_autor Nema ta to zaujimat, ale evidentne ta to zaujima, ak pristupujes na jej hru. Odid a mas to vybavene. Ak ma moznost prist skorsim vlakom, je jej chyba, ze ju nevyuzije, a tvoja "hlupost", ze sa tomu prisposobujes.
@anonym_autor ale ved tvoja smena skoncila o 19tej, tak mas narok a povinnost opustit pracovisko. Ty tam nemas trcat nadcas predsa. Tazko sa vziva do tvojho postavenia, ked netusime co je to za pracu
@anonym_75a05d Socialne sluzby.
@anonym_autor Nema ta to zaujimat, ale evidentne ta to zaujima, ak pristupujes na jej hru. Odid a mas to vybavene. Ak ma moznost prist skorsim vlakom, je jej chyba, ze ju nevyuzije, a tvoja "hlupost", ze sa tomu prisposobujes.
@mandzula Pretoze to uz zasahuje do mojho osobneho volna.
@anonym_autor Pytaj si nadcas. Mozno trpi na ADHD
@anonym_75a05d Socialne sluzby.
@anonym_autor a ste tam viaceri ci len vy dve? Ak je tam aj dalsi personal, v pohode odid. Ona neberie ohlad, neber ani ty.
@anonym_autor a ste tam viaceri ci len vy dve? Ak je tam aj dalsi personal, v pohode odid. Ona neberie ohlad, neber ani ty.
@anonym_75a05d Hore je este kolega, mame dve poschodia, ale je to riziko, kedze dole su imobilni, kolega nemoze byt na dvoch miestach naraz.
Dobré sprostosti ti tu radia. Ja som pracovala na jiske. A kým som neodovzdala službu, moja služba neskončila. Alebo odchod len s "požehnaním" vedúcej sestry. Takto mi to bolo ako mladej vysvetlené od vedenia. Toto nie je automobilka, že položíš nástroj a dovidenia.
Buď kolegyňa začne chodiť skôr alebo nech ju rieši vedúca sestra. Určite neodchádzaj z pracoviska lebo pracovná doba, musí byť zabezpečený ďalší chod a tých pár minút tam už musíš čakať. Aj keď tých pár minút by z teba neubudlo, rešpekt má byť na pracovisku vzájomný. Nemala by si tam na ňu čakávať lebo musíš
Pozerala som jej spoje, vlak jej jazdi kazdu pol hodinu.

@anonym_autor tak ju buď popros nech berie skorší vlak alebo riešiť s vedúcou