icon

Kolegyňa často mešká. Ako riešiť tento problém?

8. aug 2026

Pracujem na 12 hodinove smeny, mam len denne. Kolegyna ma nocne, ale len 4 hodiny, ma skrateny uvazok. No a tu riesim problem. Pracovna doba mi zacina od 7:00 - 19:00. Kolegynina nocna smena zacina od 19:00 - 7:00. Nepisane pravidlo u nas v praci je, ze do praci sa chodi o 15 minut skor kvoli tomu, aby sme si stihli povedat vsetky podstatne informacie. Kolegyna ale velakrat chodi za minutu sedem alebo rovno az po siedmej hodine. Uz ma to zacina hnevat, nakolko ja sa snazim a do prace som za cele 4 roky, co tu pracujem, nikdy nemeskala, vzdy chodim dostatocne v predstihu. Denna smena je dost narocna, kedze riesim vela veci, nocna smena tu ma absolutny klud a moze celu noc pozerat filmy. Pride mi to akoby taka neucta.
Ona mi povedala, ze takto chodit bude, ze dochadza vlakom a vlak ma casto meskanie. Neviem ci to riesit s vedoucou.

marca12
8. aug 2026
@anonym_autor

Pozerala som jej spoje, vlak jej jazdi kazdu pol hodinu.

@anonym_autor Tak potom by som bez mihnutia oka isla za veducou. Neexistuje,aby som kvoli pohodlnosti milostivej ukrajovala zo svojho volna.

autor
8. aug 2026
@marca12

@anonym_autor Tak potom by som bez mihnutia oka isla za veducou. Neexistuje,aby som kvoli pohodlnosti milostivej ukrajovala zo svojho volna.

@marca12 Budem musiet, len ma mrzi, ze proste asi bude dusno v praci.

autor
8. aug 2026

Stava sa to ale aj u brigadnikov, ked napriklad kolegyna/kolega beru dovolenku alebo su na pn, tak brigadnici tiez meskaju alebo pridu za minutu sedem.

anonym_75a05d
8. aug 2026
@anonym_autor

@anonym_75a05d Hore je este kolega, mame dve poschodia, ale je to riziko, kedze dole su imobilni, kolega nemoze byt na dvoch miestach naraz.

@anonym_autor aha, tak to meni situaciu, ked na poschodi nikto iny nie je. Povedz jej narovinu, ze ty si po 12ke a mas toho dost a chces ist o 19tej domov. Bud bude chodit skor alebo sa pojdes dohodnut s veducou, ci mozete poschodie nechat par minut bez dozoru, kym ona pride. Ze to tak nechces urobit sama od seba, musis sa ist spytat.

anonym_4426c9
8. aug 2026
@mandzula

@anonym_autor Jezisi, ved ti tu uz x-krat pisem, ze mas odist.

@mandzula a ako vysvetlíš vedeniu prečo nie je zabezpecený choď na ďalšiu zmenu, že ďalšia nebude mať info ? Čo máš 5 rokov ? Zodpovednosť ti niečo hovorí ? Asi veľa nie.. postih zato bude mať iba autorka

petamich
8. aug 2026

Sme ludia, ak by za tebou prisla s kvetmi a velmi sa ti ospravedlnila a napr. vysvetlila, ze na skorsi vlak ist nemoze, lebo caka na manzela, aby si vymenili deti, tak by som si este povedala, ze aspon robim dobry skutok a pomozem, ked nema "nikoho" aj ked uplne chapem, ze je to narocne a kazda minuta navyse je pre teba za trest. Ale ak len chodi neskoro a je sebecka a bezohladna voci tebe a kolegom, tak by som sa naozaj ozvala a riesila to s nadriadenym. Ak by sa to stalo raz za pol roka dobre ale priebezne a stale 🤷‍♀️.

autor
8. aug 2026
@petamich

Sme ludia, ak by za tebou prisla s kvetmi a velmi sa ti ospravedlnila a napr. vysvetlila, ze na skorsi vlak ist nemoze, lebo caka na manzela, aby si vymenili deti, tak by som si este povedala, ze aspon robim dobry skutok a pomozem, ked nema "nikoho" aj ked uplne chapem, ze je to narocne a kazda minuta navyse je pre teba za trest. Ale ak len chodi neskoro a je sebecka a bezohladna voci tebe a kolegom, tak by som sa naozaj ozvala a riesila to s nadriadenym. Ak by sa to stalo raz za pol roka dobre ale priebezne a stale 🤷‍♀️.

@petamich Ona mi ani neda vediet, ze bude meskat, proste nic. Deti nema, je mlada, 24 rocna. Ja mam pochopenie, ze niekto zaspi, meska, nieco sa stane, to vsetko chapem.

autor
8. aug 2026

Nedeje sa to kazdu smenu, ale je to castejsie nez mi je prijemne.

petamich
8. aug 2026
@anonym_autor

@petamich Ona mi ani neda vediet, ze bude meskat, proste nic. Deti nema, je mlada, 24 rocna. Ja mam pochopenie, ze niekto zaspi, meska, nieco sa stane, to vsetko chapem.

@anonym_autor no tak v tom prípade by som to určite riešila, evidentne si to vôbec nezaslúži, aby si ju "kryla" a zostávala kvôli nej dlhšie

anonym_f475dc
8. aug 2026
@anonym_4426c9

@mandzula a ako vysvetlíš vedeniu prečo nie je zabezpecený choď na ďalšiu zmenu, že ďalšia nebude mať info ? Čo máš 5 rokov ? Zodpovednosť ti niečo hovorí ? Asi veľa nie.. postih zato bude mať iba autorka

@anonym_4426c9 je jej zodpovednosť, ze druhá zmena nie je na pracovisku v určený čas? ona končí o siedmej, tá druhá má byť už o siedmej prezlečená na oddelení, nie otvárať bránu a dobehovať. Raz za čas sa stane každému, ale robiť to takmer denne? tiež by si bola taká tolerantná a čakala na meškajúcu kolegyňu, aby si jej 10 minút referovala čo a ako, keď už môžeš kráčať domov? a keby autorke išiel vlak domov a ona ho pravidelne nestihne kvôli meškajúcej? nechápem že hádžeš celú zodpovednosť na autorku.

anonym_4ca49e
8. aug 2026
@anonym_4426c9

Dobré sprostosti ti tu radia. Ja som pracovala na jiske. A kým som neodovzdala službu, moja služba neskončila. Alebo odchod len s "požehnaním" vedúcej sestry. Takto mi to bolo ako mladej vysvetlené od vedenia. Toto nie je automobilka, že položíš nástroj a dovidenia.
Buď kolegyňa začne chodiť skôr alebo nech ju rieši vedúca sestra. Určite neodchádzaj z pracoviska lebo pracovná doba, musí byť zabezpečený ďalší chod a tých pár minút tam už musíš čakať. Aj keď tých pár minút by z teba neubudlo, rešpekt má byť na pracovisku vzájomný. Nemala by si tam na ňu čakávať lebo musíš

@anonym_4426c9 no ved ale radili sme podla info. Ona nikde dovtedy nenapisala o aku pracu sa jedna.

anonym_fe3df0
8. aug 2026

Išla by som za vedúcou s tým nech nariadi kolegyni aby chodila o 15min skôr do práce alebo nech ti tých 15min čo na ňu čakáš platia ako nadčas

anonym_010577
8. aug 2026
@anonym_autor

@anonym_autor aj nám sa to v robote stalo , pravdepodobne máte podobnú prácu ako sme mali my a je scestne tu vypisovať aby si odišla keď máš na oddelení živých chorých ľudí ...
Táto kolegyňa dokonca bývala 5min peši od práce a vkuse čosi. Nuž nedalo sa inak ako za vedúcou. Urobila si tým zlé meno a potom ju vyhodili, alebo odišla sama neviem. Každopádne takýto ľudia sú a budú to robiť len do momentu kým im to bude tolerované. Šak už hádam aj stačilo nie ???

marca12
8. aug 2026
@anonym_autor

@anonym_autor Tym sa netrap,musis mysliet na seba. Ked to kolegynu same nenapadne,treba sa postavit za seba.

rozculena
8. aug 2026
@anonym_4426c9

@anonym_4426c9 prečo nemá postih tá,čo permanentne mešká?

euka210
8. aug 2026

@anonym_autor mal by to riesit veduci. V skoro kazdej praci je, ze musi prist 15min.skor, aby si uz v danom case robil.
Ked sa to deje castejsie ako je zdrave, tak odid tak ako mas. Alebo ako pisu, napis jej info a cau pa. Do dochadzky sa ako zapisuje?

autor
8. aug 2026
@euka210

@anonym_autor mal by to riesit veduci. V skoro kazdej praci je, ze musi prist 15min.skor, aby si uz v danom case robil.
Ked sa to deje castejsie ako je zdrave, tak odid tak ako mas. Alebo ako pisu, napis jej info a cau pa. Do dochadzky sa ako zapisuje?

@euka210 Do dochadzky si zapisuje cas od 19 - 23. Budem to riesit s vedoucou, nie tak, ze sa stazujem a bonzujem, ale tak, aby to bolo fer voci mne.

mooonika1975
8. aug 2026

Ja by som čakala oblečena na ňu a povedala že ak budeš musieť ešte na ňu čakať tak to budeš riešiť. Žiadne odkazy by som jej nepredávala, mala tam byt . Ale chápem , ak sa staráte o starých ľudí, tak povedať čo ktorému bolo , to je potrebné aby vedela odsledovať . Tiež som nedochvilna, ale zase nie tak aby ma niekto musel čakať . To nie

anonym_f2a344
8. aug 2026
@anonym_autor

@anonym_75a05d Chodi na styri hodiny, od 19 - 23. Potom je tam kolega.

@anonym_autor A to je aká robota?Aj ja by som potreboval takú na 4 hodiny. a v noci.Ani by som nemeškal.Vkľude by som prišiel aj o polhodinu skôr.

helenbozka
8. aug 2026

@anonym_autor píšeš, že chodí tesne pred 19-tou. Takže svoju pracovnú dobu dodržiava. Ak príde po 19:00, musí to ona obhajovať pred NADRIADENOU, nie pred tebou.
Dochádzať vlakom je o držku, viem, čo hovorím. Permanentne mi meškal spoj, nech som išla aj skorším. A btw, po 17:00 chodia vlaky už menej často.
Tak si najprv over, aké má spojenie, než začneš na ňu chrliť oheň.
Z tvojej strany mi to príde pekne prehnané akoby si sa triasla na to, kedy sa budeš na ňu sťažovať.
Tvoja smena končí 19:00, napíš si 18:30 dôležité informácie pre ňu na papier a si to odfoť každý raz, aby si mala dôkaz a dovi dopo.

anonym_251984
8. aug 2026
@anonym_autor

@mandzula Ja si vazim pracu kolegov a aj kolegov samotnych, chapem, ze kazdy sa tesi po 12ke domov, preto pridem skor v normalnom case, aby sme si stihli dat vsetky potrebne informacie. Z mojej strany je to ucta voci kolegom, ze som tam skor. Ale vidim, ze sa na to uz dnes nehra.

@anonym_autor bohuzial, nie všetci ludia sú zodpovední. Na druhej strane, ak dochádza vlakom, skorší prichod by možno znamenal, že musí vyraziť o hodinu skôr a ked to nemá zaplatene, že je tam o 15 min skôr, ani nemá gastrac, keďže robi 4 hodinx, tak sa jej vôbec necudujem, že sa nechce pretrhnúť. O 19tej normálne opustí pracovisko a nahraj jej hlasovku s inštrukciami. Chodit zs vedúcou a pod neurobi dobrú krv.

anonym74
8. aug 2026
@helenbozka

@anonym_autor píšeš, že chodí tesne pred 19-tou. Takže svoju pracovnú dobu dodržiava. Ak príde po 19:00, musí to ona obhajovať pred NADRIADENOU, nie pred tebou.
Dochádzať vlakom je o držku, viem, čo hovorím. Permanentne mi meškal spoj, nech som išla aj skorším. A btw, po 17:00 chodia vlaky už menej často.
Z tvojej strany mi to príde pekne prehnané akoby si sa triasla na to, kedy sa budeš na ňu sťažovať.
Tvoja smena končí 19:00, napíš si 18:30 dôležité informácie pre ňu na papier a si to odfoť každý raz, aby si mala dôkaz a dovi dopo.

@helenbozka ved pisala ze kazdu pol hodinu ma spoj a mlada je vychcana tak akurat

anonym_4426c9
8. aug 2026
@anonym_4ca49e

@anonym_4426c9 no ved ale radili sme podla info. Ona nikde dovtedy nenapisala o aku pracu sa jedna.

@anonym_4ca49e je úplne jedno aká profesia to je. Napísala v príspevku, že musí odovzdať potrebné info. Čiže to info musí odovzdať aj keby to bola upratovačka. Čo to s tým má ?

anonym_4426c9
8. aug 2026
@rozculena

@anonym_4426c9 prečo nemá postih tá,čo permanentne mešká?

@rozculena asi sa na ňu nik nesťažuje. Toto mňa sa darmo pýtaš. Ak jej autorka neodovzdá info bude mať zle len autorka, nik iný

autor
8. aug 2026
@helenbozka

@helenbozka Si riadne mimo. Ak by som, dajme tomu, pracovala vo fabrike a smena mi začína o šiestej, tak o šiestej už musím pri stroji makať a nie vchádzať do budovy. A tak je to aj u nás. Asi si rovnaká ako moja kolegyňa.

anonym_03c2e0
8. aug 2026

Povedala by som jej, že ťa časovo obmedzuje a ak sa to stane ešte raz, tak to budeš riešiť s nadriadeným.

scila
8. aug 2026

@anonym_autor tých 15 minút čo prídeš skôr máš zaplatených? Ak nie tak nechápem, prečo tam chodíš skôr a teda pracuješ zadarmo. Ale je to tvoja vec, ktorú ale nemôžeš očakávať od iných.
Veď ak je niečo dôležité nechaj jej to na stole na papieri a o 19 si podajte kľučku. Ak bude meškať to je iné.

autor
8. aug 2026
@scila

@anonym_autor tých 15 minút čo prídeš skôr máš zaplatených? Ak nie tak nechápem, prečo tam chodíš skôr a teda pracuješ zadarmo. Ale je to tvoja vec, ktorú ale nemôžeš očakávať od iných.
Veď ak je niečo dôležité nechaj jej to na stole na papieri a o 19 si podajte kľučku. Ak bude meškať to je iné.

@scila A ja môžem zostávať zadarmo? O 19 má byť pripravená pracovať a nie ešte len vchádzať do budovy.

scila
8. aug 2026
@anonym_autor

@scila A ja môžem zostávať zadarmo? O 19 má byť pripravená pracovať a nie ešte len vchádzať do budovy.

@anonym_autor to že robíš zadarmo je tvoj problém.

autor
8. aug 2026
@scila

@anonym_autor to že robíš zadarmo je tvoj problém.

@scila Ty asi nechápeš. Nevadí.