icon

Môže zamestnávateľ sledovať vašu polohu po práci?

Dnes o 05:19

Môže zamestnávateľ sledovať polohu služobného mobilu aj po pracovnom čase?
Cez pracovný čas tomu ešte rozumiem, ale telefón si berieme domov a nikto nám nepovedal, či sa sledovanie po skončení smeny vypína.

anonym_875661
Dnes o 05:24

@anonym_autor a ty na mobile (ako skoro kazdom) nevies vypnut "polohu"? Napriklad vseobecne GPS aspon? Alebo teda ak je sluzobny, tak rovno cely telefon?

emjee
Dnes o 05:25

1/ vypnut gps 2/ nechat telefon v praci

biba_18
Dnes o 05:29

dá sa to nastaviť aj automaticky, že budeš mať zapnuté gps iba v určitý čas ..

anonym_875661
Dnes o 05:31
@biba_18

dá sa to nastaviť aj automaticky, že budeš mať zapnuté gps iba v určitý čas ..

@biba_18 presne.. alebo ak teda pouziva mobil aj na sukromne ucely, tak spravit zvlast sukromny profil a zvlast pracovny...

anonym_381dd5
Dnes o 05:37

pracovny mobil pokial nemas home office nechat v praci ... alebo doma v supliku a pouzivat vlastny ...

autor
Dnes o 05:55

Vypnúť GPS alebo telefón samozrejme viem, súkromne ho nepoužívam. Skôr ma zaujalo, že od nás chcú mať polohu zapnutú stále a nikto nepovedal, čo sa deje s údajmi po pracovnom čase. Má niekto skúsenosť, či to má firma nejako upravené v internej smernici alebo súhlase zamestnanca?

anonym_b5f112
Dnes o 06:02
@anonym_autor

Vypnúť GPS alebo telefón samozrejme viem, súkromne ho nepoužívam. Skôr ma zaujalo, že od nás chcú mať polohu zapnutú stále a nikto nepovedal, čo sa deje s údajmi po pracovnom čase. Má niekto skúsenosť, či to má firma nejako upravené v internej smernici alebo súhlase zamestnanca?

@anonym_autor Ak ho nepoužívaš, tak ťa to nemusí trápiť. Skôr ide o to, že chceš využívať prac.trlefón aj mimo práce. A tým, že je zapnutá poloha, tak nemôžeš 😃😃

sagitta33
Dnes o 06:04

Pokiaľ nie si so zamestnávateľom v skupine (niečo ako family link) potom tvoju polohu dohľadá iba operátor a nie zamestnávateľ

aalt
Dnes o 06:06

Ak ma mobil Android (jeho ucet) zapnute sledovanie polohy, tak na to pouziva niele GPS ale aj mobilne pripojenie (vie na akych BTS si pripojena) aj zname WIFI siete a urcite este kadeco, co sa da vyuzit. Takze vypnut PGS nestaci. AK chces vypnut sledovanie, musis to vypnut na nom (tusim niekde v mapach). Tam to vies zapinat/vypinat podla potreby. Okrem toho je potom zoznam uctov, ktore tu polohu sleduju. Tu vies spravovat zvlast (uz neviem kde).
Mam sluzobny telefon, zamestnavatel ma nesleduje. Sledovanie zapnute mam, sleduje ma blizka rodina.

citronove_koliesko
Dnes o 06:14
@anonym_autor

@anonym_autor nechavala by som ho v praci, alebo doma vypla uplne ak nemas platenu.pohotovost

anonym_384c04
Dnes o 06:51

Môžeš využívať mobil aj na súkromné účely? Ak nie, tak by som mobil ani domov nebrala...ak áno, tak sa ho rovno opýtať, načo potrebuje vedieť tvoju polohu, kde sa pohybuješ, kde byvaš, kde budeš počas dovolenky atď. Pre mňa je to narušenie súkromia a aj bezpečnosti. Ako sa poznám, vykašľala by som sa na taký benefit, veď už každý má väčšinou volania zadarmo, internet v mobile, wifi všade.

patrike
Dnes o 07:30

To musis upresnit, ako vlastne fungujete a co s tymi mobilmi robite, preco ich beriete domov a ci dvihas po pracovnej dobe, ked niekto vola.

anonym_201eed
Dnes o 07:41

Technicky môže a štandardne aj OS vždy ukladá históriu polohy do prihláseného účtu.
Po práci telefón vypni a budeš mať relatívne pokoj, alebo ho nechávaj v práci.

Ak by veľmi chcel vie tam nainštalovať skryté aplikácie ktoré sledujú všetko a na diaľku si kedykoľvek tajne zapnúť mikrofón a kameru.
Bolo by preňho lákavé keď sa po práci stretnú dvaja zamestnanci, podľa polohy to vidí počúvať o čom sa rozprávajú.

sissy27
Dnes o 08:22

@anonym_autor sledovanie polohy mobilu neznamená automaticky aj sledovanie konkrétneho človeka, nie? Nikto nevie, či si doma aj ty alebo len mobil.
Ako už bolo spomenuté, ak by mi to vadilo, tak služobný mobil by som domov nebrala, zostával by v práci.

mogaa
Dnes o 08:32
@anonym_autor

@anonym_autor veď ho nechaj v práci....a ano môže, keďže ide o služobný telefón....

alex49
Dnes o 08:44

Máš platenú pohotovosť a vybavujes pracovné veci z domu? Ak nie, tak mobil nechaj v práci.

anonym_234503
Dnes o 09:36
@anonym_autor

@anonym_autor ako mame vediet, ci TVOJA firma to ma upravene nejak? Ved sa informuj, ja sluzobny po praci vypinam takze je mi to uplne jedno, co v case mojho osobneho volna by chcel zamestnavatel. Nie som povinna byt k dispozicii

mandzula
Dnes o 09:46

Sluzobny mobil ostava bud v praci, alebo ak idem zo sluzobky rovno domov, vypnuty v kabelke. Presne preto, aby ma praca po pracovnej dobe neotravovala, nemam pracovnu SIMku vlozenu vo svojom telefone. A vlastne presne preto nepotrebujem riesit, ci ma zamestnavatel spehuje. Nema ako.