Môžem dostať výpoveď v skúšobnej dobe za malú chybu v práci?
Baby prosím Vás som v skúšobnej dobe ( 1 mesiac)po dlhom čase som si konečne našla prácu, práca mi vyhovuje som spokojná so všetkým no dnes sa mi stala nevedomky malá chyba akože nemalo to žiadne následky ale videla som na kolegyni ktorá má zauča že nebola nadšená aj keď som sa ospravedlnila že ma to veľmi mrzí a budem si dávať pozor som z toho deprimovana a dúfam že to nebude mať neskôr ,, následky aj keď doteraz som žiadnu neurobila až dnes veľmi ma to trápi
Vypoved dostat nemozes. Skoncenie pracovneho pomeru kedykolvek v skusobnej dobe, dovody nemusia uviest, len ti oznamia skoncenie.
@anonym_autor kto robi, robi aj chyby. Ked nic nebudes robit, ani chybu nespravis. Uz si povedala, ze ta to mrzi, poucila si sa, viac sa k tomu nevracaj. Nemusis sa bicovat za kazdu blbost. Kolegyna uz zabudla, ze aj ona bola novacik...
a čo sa týka toho, či s tebou nepodpíšu zmluvu - to môže byť pre hocičo, ale naozaj hocičo…
Z hladiska prava su vypoved a skoncenie v skusobnej dobe dve odlisne veci. Aj ty mozes dat papier na stol "nepaci sa mi tu, zajtra nepridem". Plne podla zakona.
@anonym_autor v skusobnej dobe ta mozu vyhodit bez udania dovodu, tak isto ako ty mozes firmu z rovnakeho neudania dovodu opustit... nakolko sa zaucas, nemyslim , ze je to dovod na vyhodenie... predpokladame, ze kolegyna ktora ta zauca, bola tiez raz zaucana a robila chyby... ziaden stres
Zaučajúci človek ťa ma ustrážit a nedopustiť,aby si urobila chybu. Nie taku,ktorá sa nedá opraviť.Pouč sa z toho a nechaj to uz tak,už sa k tomu nevracaj.Zaucala som x ľudí,je normalne,že niekomu konkrétna praca nesadne a odíde sám alebo " je odídený". Snaž sa a nestresuj dopredu.
a čo sa týka toho, či s tebou nepodpíšu zmluvu - to môže byť pre hocičo, ale naozaj hocičo…
@biba_18 ak by nemala podpísanú zmluvu,tak je tam na čierno
@anonym_5cb5ad kks, predlžiť po skúšobnej dobe. to už vám fakt treba písať všetko ako somárom??
@anonym_autor v skusobnej dobe ano mozu normalne ukoncit pracovny pomer bez udania dovodu, uz ci to nazves vypoved, je to fakticky to iste, aj ked pravne sa to rozlisuje. Po skonceni skusobnej doby sa pracovny pomer nepredlzuje ale plynie dalej zo zmluvy, ktora bola uzatvorena na zaciatku so skusobnou dobou. Ak nemas uzatvorenu ziadnu zmluvu, ale ta len ,,skusaju" alebo ,,zaucaju" bez zmluvy, tak ta nelegalne zamestnavaju. Ale to asi riesit ani nebudes, aj keby si tam aktualne pracovala na skusku bez uzatvorenia pracovnej zmluvy, kedze sa ti praca paci a chces tam ostat pracovat.

každý robí chyby, aj tá kolegyňa… a nikto učený z neba nespadol… jediné čo môžeš - a máš - pouč sa z toho do budúcna… ale teraz to už nechaj tak.