icon

Náročná práca a šikana počas tehotenstva. Ako riešiť PN?

30. mar 2026

Ahojte, chcem sa spýtať či sa stretol niekto s niecim podobným ako ja.. som v 7tt tehotenstva. Mam za sebou MA v 13tt.. po potrate som nastúpila do prace ako čašníčka .. problem je v tom, že zazivam doslova šikanu na pracovisku zo strany nadriadenej. Nechýbajú vulgárne urážky ohováranie , neprehovorí namna ani pól slova, len ked mi chce vynadať. Robim si svoju prácu na 200% ale vždy si niečo nájde.. každé rano ktoré mam ist do prace mam take úzkosti že ma z toho picha pri srdci, nehovorím o tom že robim 12tky kde nemam ziadnu prestávku a nesmiem si ani na 5 min sadnúť. Bojim sa, že koli takémuto stresu ktorý zažívam dennodenné o babatko znova prídem. Myslite že by bola blbosť sa vypísať na PN? Viem , že mam ako tehotná právo na skrátene hodiny ale ja o to nestojím. Najradšej by som dala výpoveď a ostala doma až do pôrodu aj zadarmo..

Strana
z2
janinah
30. mar 2026

Blbost je v takej praci zotrvávať a cakať,že PN a tehotenstvo nieco vyrieši. A prichadzat o peniaze a sedieť doma celé leto čakajúc na kontroly zo socialky asi tiež nebude vyhra.O tom,ze na PN chodia chorí ludia a rizikovo tehotné asi písať netreba,nie si ani jedno z toho.

anonym_be9db5
30. mar 2026

@anonym_autor to tam zarabas miliony,ze sa tam drziz zubami nechtami??Aj mimo tehotenstva.Uz davno by som tam nebola.

anonym_a0f4cc
30. mar 2026

@anonym_autor s tou PN to je uz prisnejsie kontrolovane. Byt doma cele dni, no nic moc. ale tiez by som tam uz nedokazala nejak dlho robit.

bozenka67
30. mar 2026

Urcite PN a podnet na inspektorat prace, v ktorom opises jednak ze nemas prestavky v praci a vsetko ostatne a ze ziadas ostat v anonymite.

bozenka67
30. mar 2026

Tym, ze si uz raz potratila, mozes byt na PN ako na rizikovom, gynekolog to vie napisat tak, aby to bolo ok. Ak mu popises ako ti stupa tlak a kortizol kvoli sikane v praci, nebude o com. Najma ak nemas prisposobene pracovne podmienky ako tehotna a stojis 12hodin v kuse.

anonym_f9243e
30. mar 2026

Gynekológ ti ju môže vystaviť z dôvodu rizikového tehotenstva alebo psychickej záťaže. V praxi sa to bežne rieši práve PN-kou, ak pracovné prostredie ohrozuje zdravie matky alebo plodu. Radšej byť doma, v kľude a ísť na 4h na vychádzky denne, ako zažívať toto. Mysli na dieťatko.

cacianka
30. mar 2026

Ty potrebuješ riešiť prácu z pozície zákonníka práce.
Radšej sa poraď v tomto smere, a tu šikanu si mohla riešiť už skôr, lebo taká krava a také pracovné podmienky sú nepochopiteľné a neakceptovateľné.
Drž sa a rieš tebe na osoh

anonym_fd36d3
30. mar 2026

@anonym_autor choď na gyndu a povedz pravdu, že stojíš 12hod , nemusíš sa tu nikomu spovedať, nebola by som v takej práci ani minutu

anonym_61c585
30. mar 2026

Pozri, mňa síce nikto v práci nešikanoval, ale mala som fyzicky náročnú robobotu a prvé tehotenstvo, tiež skončilo zle. Keď sa potvrdilo tehotenstvo, tak sama gynekologička sa ma pýtala na prácu a vypísala ma. A ano v robote, by ti mali dať ľahšiu robotu, alebo nechať doma, no nie všade to tak funguje. A áno môžeš sa ohradiť, sú na to zákony, ale kým niečo poriesiš môže byť neskoro. Na tvojom mieste sa dám vypísať PN a do tej roboty sa už fakt nikdy nevrátim.

anna777115
31. mar 2026
@janinah

Blbost je v takej praci zotrvávať a cakať,že PN a tehotenstvo nieco vyrieši. A prichadzat o peniaze a sedieť doma celé leto čakajúc na kontroly zo socialky asi tiež nebude vyhra.O tom,ze na PN chodia chorí ludia a rizikovo tehotné asi písať netreba,nie si ani jedno z toho.

@janinah Kedze pred tymto tehotenstvom potratila, tak ma narok na PN. Dálsie tehotenstva po neúspešnom su viacej sledované a zaradené do rizikovej poradni.

anna777115
31. mar 2026

Ani dvanástky by si nemala ako tehotná robiť, pokial ty s tym nesúhlasíš. Porozprávaj sa so svojim gynekologom a PN by bola pre teba najlepším riešením.

anonym_501559
31. mar 2026

Aj tu vypoved mozes dat, nemusis byt potom stale doma

anonym_a855db
31. mar 2026
@anonym_501559

Aj tu vypoved mozes dat, nemusis byt potom stale doma

@anonym_501559 a bude mať potom narok na MD ked da výpoveď?Ked nie, urcite je lepšia PN

anonym_7077b5
31. mar 2026

Ja by som vypoved nedavala, ale sla by som na PN. Podla mna to nebude problem po predchadzajucom potrate. Ma to aj nevyhody, ale v Tvojom pripade je to ovela lepsie, ako to, co zazivas v praci. Drzim palce.

anonym_501559
31. mar 2026
@anonym_a855db

@anonym_501559 a bude mať potom narok na MD ked da výpoveď?Ked nie, urcite je lepšia PN

@anonym_a855db tak vies, ale pise, ze nechce ani kratsie robit, ani nic. Ani peniaze jej netreba. Skor sa mi zda, ze len spekuluje. Len co asi neratala, ze po vonku chodit nebude

anonym_0a6ede
31. mar 2026

@anonym_autor ja by som rada poznala aj pohľad druhej strany. Tak daj vypoved a chod ma UP. Nič ti nie je, nemáš dôvod byť PN.

anonym_0a6ede
31. mar 2026
@anonym_501559

@anonym_a855db tak vies, ale pise, ze nechce ani kratsie robit, ani nic. Ani peniaze jej netreba. Skor sa mi zda, ze len spekuluje. Len co asi neratala, ze po vonku chodit nebude

@anonym_501559 tiež si myslím. Nikde nepíše, ze dala žiadosť o skrátenie, preloženie, ze šikana nejako riešila. Proste len ostat dá a sedieť na riti, lebo som tehotná. Ja by som normalne uzakonila, ze PN od ocikania testu automaticky, aby to spekulantky mali jednoduchšie.

autor
31. mar 2026
@anonym_501559

@anonym_501559 herečka zlata, ja viem ako funguje PN, a viem že sú len určite vychádzky .. mam 26 rokov a makám od 15 s jednou 3tyzdnovou PN za celý život ktorá bola nevyhnutná.. ked raz pisem že mam úzkosti a strach z tej hlupane tak mi asi nepomoze robiť kratšie ked tam stále je nie????? Co som mala šikanu ako riešiť?😀 postazovat sa majiteľovi na hlupanu ktorá tam je uz 10 rokov? A kde žiješ? Čo si myslis že by vyriešil? Jedine to že by sa správala ešte horšie 🤦🏻‍♀️Milujem tieto modrokonikovske kráľovné čo si myslia že zožrali svet. Prvá vec je že ju riešim s právnikom tak to asi nebudú moje výmysly … tak mi tu laskavo nevypisuj že sa mi nechce robiť .. pýtala som sa na skúsenosť , nemáš ziadnu tak odchod z tejto témy..

anonym_501559
31. mar 2026
@anonym_autor

@anonym_501559 herečka zlata, ja viem ako funguje PN, a viem že sú len určite vychádzky .. mam 26 rokov a makám od 15 s jednou 3tyzdnovou PN za celý život ktorá bola nevyhnutná.. ked raz pisem že mam úzkosti a strach z tej hlupane tak mi asi nepomoze robiť kratšie ked tam stále je nie????? Co som mala šikanu ako riešiť?😀 postazovat sa majiteľovi na hlupanu ktorá tam je uz 10 rokov? A kde žiješ? Čo si myslis že by vyriešil? Jedine to že by sa správala ešte horšie 🤦🏻‍♀️Milujem tieto modrokonikovske kráľovné čo si myslia že zožrali svet. Prvá vec je že ju riešim s právnikom tak to asi nebudú moje výmysly … tak mi tu laskavo nevypisuj že sa mi nechce robiť .. pýtala som sa na skúsenosť , nemáš ziadnu tak odchod z tejto témy..

@anonym_autor a preco si tam doteraz? Ak by Ti na peniazoch nezalezalo, nie si tam ani pred tehotenstvom a kasles na sefku, co Ta "sikanuje". Asi Ta nesikanujje dostatocne. Darmo sa srdis, heeeerecka.

autor
31. mar 2026
@anonym_501559

@anonym_autor a preco si tam doteraz? Ak by Ti na peniazoch nezalezalo, nie si tam ani pred tehotenstvom a kasles na sefku, co Ta "sikanuje". Asi Ta nesikanujje dostatocne. Darmo sa srdis, heeeerecka.

@anonym_501559 zlatko, ty budeš presne ta ktorú chlap ojebal a žije z 800€ a nevychádza jej to tak sa chodi aspoň vyplakať na túto diskusiu😀to ma veľmi mrzí no

anonym_501559
31. mar 2026
@anonym_autor

@anonym_501559 zlatko, ty budeš presne ta ktorú chlap ojebal a žije z 800€ a nevychádza jej to tak sa chodi aspoň vyplakať na túto diskusiu😀to ma veľmi mrzí no

@anonym_autor anooooo, Ty jasnovidka. Podla seba, sudim Teba.
No, uzi si svoju PN z minimalky, ako vy casnicky zvyknete mat na papiery.
Prajem Ti zdrave dietatko, to je najpodstatnejsie. Peniaze zivot len dotvaraju

autor
31. mar 2026
@anonym_501559

@anonym_autor anooooo, Ty jasnovidka. Podla seba, sudim Teba.
No, uzi si svoju PN z minimalky, ako vy casnicky zvyknete mat na papiery.
Prajem Ti zdrave dietatko, to je najpodstatnejsie. Peniaze zivot len dotvaraju

@anonym_501559 nevirm ako zarábajú čašníčky u vas ale ja mam na páske 2000€ každý mesiac 😊 o moju pnku sa ty vôbec bat nemusis

anonym_501559
31. mar 2026
@anonym_autor

@anonym_501559 nevirm ako zarábajú čašníčky u vas ale ja mam na páske 2000€ každý mesiac 😊 o moju pnku sa ty vôbec bat nemusis

@anonym_autor jj, verim Ti.

autor
31. mar 2026
@anonym_501559

@anonym_autor jj, verim Ti.

@anonym_501559 to mne je uplne u riti či mi nejaká zatrpknuta zena veri alebo nie😀

bozenka67
31. mar 2026
@anonym_501559

@anonym_501559 ty co tu vypisujes tehotnej zene, ktoru uz raz potratila a stoji 12hodin denne na nohach v zlom prostredi, ze spekuluje??? Co teba je do toho, ci poda vypoved alebo pojde na PN z dovodu rizikoveho tehotenstva, na ktore ma uplny narok. Ty si kto? Pravnik? Lekar? Zena sa boji, aby opat nepotratila a ty ju ides sudit??? Ty si kto, ze si to dovolujes??? Bez stipky empatie ako zena zene sa tu do nej pustat a dvihas jej tym tlak a ohrozujes ju este viac. Hanba ti!!! Byt administrator uz tu nie si!!!

anonym_0a6ede
31. mar 2026
@bozenka67

@anonym_501559 ty co tu vypisujes tehotnej zene, ktoru uz raz potratila a stoji 12hodin denne na nohach v zlom prostredi, ze spekuluje??? Co teba je do toho, ci poda vypoved alebo pojde na PN z dovodu rizikoveho tehotenstva, na ktore ma uplny narok. Ty si kto? Pravnik? Lekar? Zena sa boji, aby opat nepotratila a ty ju ides sudit??? Ty si kto, ze si to dovolujes??? Bez stipky empatie ako zena zene sa tu do nej pustat a dvihas jej tym tlak a ohrozujes ju este viac. Hanba ti!!! Byt administrator uz tu nie si!!!

@bozenka67 byt administrátorom, tak už tu nie autorka. Z toho, ako sa tu predviedla si vieme vydedukovat, ako sa asi sprava aj v praci, ze? Jedna drzana drza, ktorej sa nechce robiť a hlada si cestičky. Tak si vymyslela sikanu. Lebo keby nie, už dávno je v inaj praci. Čašníčku dokáže robiť kazde teliatko, nič mimoriadne náročné.

anonym_490b4a
Autor odpoveď zmazal
anonym_490b4a
1. apr 2026
@anonym_0a6ede

@bozenka67 byt administrátorom, tak už tu nie autorka. Z toho, ako sa tu predviedla si vieme vydedukovat, ako sa asi sprava aj v praci, ze? Jedna drzana drza, ktorej sa nechce robiť a hlada si cestičky. Tak si vymyslela sikanu. Lebo keby nie, už dávno je v inaj praci. Čašníčku dokáže robiť kazde teliatko, nič mimoriadne náročné.

@anonym_0a6ede Ty musíš byť veľmi múdra osoba. V inej diskusii predavačku môže robiť cvičená opica tu zas každé teliatko vie obsluhovať hostí. No tak ja ti želám aby si na takýchto ľudí natrafila. A k tomu že si to autorka vymyslela len toľko že zažívala som niečo podobné ale žiaľ vybrať som si inú robotu nemohla keďže som plánovala reťazovu materskú na ktoru potrebuješ zmluvu na neurčito ale to ty v tvojej hlave nevieš pochopiť..

autor
1. apr 2026
@anonym_490b4a

@anonym_0a6ede Ty musíš byť veľmi múdra osoba. V inej diskusii predavačku môže robiť cvičená opica tu zas každé teliatko vie obsluhovať hostí. No tak ja ti želám aby si na takýchto ľudí natrafila. A k tomu že si to autorka vymyslela len toľko že zažívala som niečo podobné ale žiaľ vybrať som si inú robotu nemohla keďže som plánovala reťazovu materskú na ktoru potrebuješ zmluvu na neurčito ale to ty v tvojej hlave nevieš pochopiť..

@anonym_490b4a jasne že to nevedia pochopiť, ja to ani nejdem riešiť😀podľa dvoch komentárov usúdila ako sa ja správam v robote a že som si vymyslela
Šikanu 😀keby to je niekto kto mi za to aspoň trosku stojí tak sem priložím spisy právnika plus výhražne správy aby skúsila zhodnotiť či ma “šikanuje dostatočne”😀 a ešte napíše že drzana drzá, neviem si predstaviť co by mne muselo byt aby som sa bezdôvodne pustila do nejakej zeny čo sa slušne pýta na skúsenosti .. ale toto sú presne tie typy ktoré sú totalne nezaujímavé pre cele okolie v ich živote tak čakajú na každú príležitosť na internete aby si mohli vybiť svoje komplexy

autor
1. apr 2026
@anonym_0a6ede

@anonym_0a6ede Dufam že ty si minimálne doktorka na are ktorá je svetu potrebná😘

Strana
z2