icon

Nedorozumenia na pracovisku

unbeholfen
28. feb 2026

Síce to asi nemá riešenia ale len tak sa vyrozprávam lebo trápia ma tieto veci ale neviem čo s tým. Stalo sa mi že vedúci mi dal úlohu ale ja som ju nesprávne pochopil (teda došlo k nedorozumeniu) a vykonal som s tým že to robím správne. Ja som bol v tom že robím čo treba. Neskôr prišlo vynadatie že prečo som to urobil tak? Ja som sa čudoval lebo som bol v tom že tak to treba urobit. On zase nahnevaný že ho nepočúvam alebo čo. Ešte sa rozčuloval že keď som nepochopil zadanie tak sa mám spýtať. Lenže pri nedorozumení nejde o nepochopenie ale o nesprávne pochopenie. Tak logicky som sa nepýtal lebo som bol v tom, že som to pochopil. Kvôli tejto jednej veci ešte nemám prúser oficiálne, ale už dlhodobo ma kolegovia vnímajú ako nechápavého, a teraz sa im viac potvrdilo. A už dvaja vedúci si myslia o mne svoje, lebo pri druhom som tiež robil chyby v nevedomosti. Že na to že som sa pomýlil prišiel až vtedy, keď ma na to upozornili. Ja som ani netušil že sa mýlim.

Inák ja mám všeobecne s týmto problém, a preto ma vyhodia z každej roboty, a potom mám za rok veľa zamestnaní čo mi komplikuje aj zbieranie potvrdení na daňové priznanie, lebo je ich veľa. Proste že jeden zamestnávateľ ma vyhodí, ja sa zamestnám “o dům dál” ten ma tiež vyhodí, zase sa zamestnam inde, a toto sa mi točí jak je rok dlhý.

Mám diagnózu vysokofunkčny autizmus, a že som zaostalejší je obecne známe. To potvrdí každý kto má pozná dlhšie ako týždeň. Síce ID mám ale iba polovičný a preto musím chodiť do práce, lenže tým že chodím do práce len vyrábam problémy sebe aj druhým.

bielasovicka
1. mar 2026

Mal by si sa zamestnať v chránenej dielni, tam by ta asi viac pochopili ako takto v normálnom zamestnaní.

unbeholfen
autor
1. mar 2026

Ale haluz je že aj tie organizácie ktoré som navštevoval tvrdili že najlepšie je umiestniť na bežnom pracovnom trhu, že to je úspech ak sa znevýhodnený integruje. Ale kto má takýto typ problému ten čo má robiť?

modra_kolobezka
2. mar 2026

Riesenie aj sam popisujes. Je to v komunikacii. Proste ked vies, ze mas problem s pochopenim veci, musis sa sefov opakovane pytat, ci to robis ok. A ak ti daju nejaku novu ulohu, tak priamo pred nimi to nahlas zopakovat, aby si si bol isty, ze si to spravne pochopil. Proste su ludia, ktori sa potrebuju castejsie pytat a utvrdzovat sa, ci robia vrci spravne a je to ok. Nemusia byt ani autisti

unbeholfen
autor
2. mar 2026

Ja viem, a tu stretavam veci (ale ti skor kolegovia hlavne zeny) nie sefovia, ze potom mi nadavaju ze uz som to XY dobu uz to mam vediet, a snaz sa, nauc sa to… Mne je lepsie tak fungovat ze povedia po lopate a ja soravim. Ale niektore kolegyne su take ze proste oni just vyzaduju “a mas to vediet” a robia v podstate zbytocny cirkus, lebo keby bolo po mojom uz je to davno spravene, ale oni tym ze baziruju na svojom tak z tohi vznikaju tie neprijemnosti. Takze v podstate ziadna praca nieje zla alebo dobra, ale zalezi na ludoch. Sami ludia vytrvaraju situacie ci uz dobre alebo zle.