icon

Prečo sa ľudia po odmietnutí pracovnej ponuky odmlčia?

Včera o 16:40

Ahojte, v minulosti pred asi 8 rokmi mi dal jeden pán pracovnú ponuku. Veľmi dobre sme spolu vždy vychádzali. Ponuka nebola pre mňa finančne zaujímavá, chcela som o min. 500 eur vyššiiu mzdu, na čo on povedal, že toto je strop. Ja som ponuku slušne odmietla. Odvtedy už so mnou nekomunikuje. Zhruba v tom čase mi dala ponuku moja známa, povedzme kamarátka. Ponuka bola pozične dobre, ale platovo o 1.000 eur menej, ako som mala, čo pre mňa nebola cesta. Aj ona sa odmlčala a už so mnou nekomunikuje. Toto ma mrzí veľmi. Prečo sa tak vo finále ľudia zachovajú?

mikitilik29
Včera o 16:47

@anonym_autor a to ta začalo trápiť až teraz po ôsmich rokoch?

anonym_22c1b3
Včera o 16:47

Tak chceli ti pomoct a ty ich odmietnes,a aj si si nasla potom pracu???Podla svojho vysnivaneho platu??

luccys
Včera o 16:50
@mikitilik29

@mikitilik29 😆😆

autor
Včera o 16:51
@mikitilik29

@mikitilik29 nie, trápi ma to celý ten čas. @anonym_22c1b3 ja som prácu mala, a veľmi dobrú. Oni ma chceli stiahnuť k nim, a keď som odmietla, tak sa urazili.

anonym_261210
Včera o 16:52

@anonym_autor jednoduché, pre nich si nebola kamarátka, ten vzťah udržiavali, aby z teba niečo vyťažili, keď to nevyšlo, recruitovali inde

autor
Včera o 16:58
@anonym_261210

@anonym_autor jednoduché, pre nich si nebola kamarátka, ten vzťah udržiavali, aby z teba niečo vyťažili, keď to nevyšlo, recruitovali inde

@anonym_261210 mali sme veľmi dobré vzťahy s obomi 10r, po neprijatí ponuky sa úplne stiahli.

eeffka
Včera o 17:04
@anonym_autor

@anonym_261210 mali sme veľmi dobré vzťahy s obomi 10r, po neprijatí ponuky sa úplne stiahli.

@anonym_autor si proste nevdacna 🤣take super ponuky... aspon vies ze tcoje dobre vztahy boli len iluzia

marsmykkok
Včera o 17:17

@anonym_autor A povedala si im dôvod? Proste ak to boli kamaráti/známy narovinu že v súčasnom zamestnaní máš vyšší plat oveľa a ten je pre teba podstatný lebo napríklad máš hypotéku a vysoké životné náklady. Ak si LEN odmietla bez dôvodu môže to pôsobiť tak že proste nechceš robiť s nimi/pre nich a že ich nemusíš a teda možno preto sa urazili.

autor
Včera o 17:19
@marsmykkok

@anonym_autor A povedala si im dôvod? Proste ak to boli kamaráti/známy narovinu že v súčasnom zamestnaní máš vyšší plat oveľa a ten je pre teba podstatný lebo napríklad máš hypotéku a vysoké životné náklady. Ak si LEN odmietla bez dôvodu môže to pôsobiť tak že proste nechceš robiť s nimi/pre nich a že ich nemusíš a teda možno preto sa urazili.

@marsmykkok Jasne, že obaja vedeli dôvod, transparentne, obaja mali budget na pozíciu a obaja mi ponúkali menej ako som mala o benefitoch a flexibilite nehovoriac.

marsmykkok
Včera o 17:22
@anonym_autor

@marsmykkok Jasne, že obaja vedeli dôvod, transparentne, obaja mali budget na pozíciu a obaja mi ponúkali menej ako som mala o benefitoch a flexibilite nehovoriac.

@anonym_autor Tak potom neviem, ty si neurobila nič zlé a nemajú sa prečo na teba hnevať ak si im vysvetlila dôvod. Však ani oni by nešli robiť ku kamarátke/známej ak by mali oveľa nižší plat ako v zamestnaní kde sú . Je to normálne.

anonym_8eab90
Včera o 17:26

Ako si predstavuješ že by mali vaše vzťahy vyzerať? Ako vyzerali predtým? Chodili ste na spoločné dovolenky, pogratulovali si na sviatky, navštevovali sa? Alebo proste keď ste sa stretli v Kauflande tak ste prehodili pár fráz a to bolo všetko?

autor
Včera o 17:30
@anonym_8eab90

Ako si predstavuješ že by mali vaše vzťahy vyzerať? Ako vyzerali predtým? Chodili ste na spoločné dovolenky, pogratulovali si na sviatky, navštevovali sa? Alebo proste keď ste sa stretli v Kauflande tak ste prehodili pár fráz a to bolo všetko?

@anonym_8eab90 s ním sme si písali, volali, chodili sme na kávu, na obed často. S ňou sme boli kamošky - aj rodiny naše, návštevy, do mesta, pokecať, na kávu, tiež obed apd.

jeennyv
Včera o 17:48

@anonym_autor s kamoskou nie sme par r v kontakte jednak sa nase cesty rozdelili lebo iny starosti…no jej muz je financny poradca v takej tej znamej firme a bud ma tam nahovaral na pohovor alebo chcel mat so mnou stretnutie a to je mega neprijemne to riesit odmietat a vkuse…ked niekto robi s financiami a sa poznate a do toho nuti ci vybavi nieco v ramci svojho prospechu koniec

anonym_26b610
Včera o 17:59

@anonym_autor Lebo si myslia, že ťa spasia a že ich ponuka je tá najlepšia. A keď odmietneš, tak sa urazia, alebo sa ich to trochu dotkne. Je to prirodzená reakcia ľudí.

citronove_koliesko
Včera o 18:13

@anonym_autor a co by mali robit? Ponukli, odmietla si, ide sa dalej. Asi nemate nic ine kvoli comu by ste mali byt v kontakte.

autor
Včera o 18:22
@citronove_koliesko

@anonym_autor a co by mali robit? Ponukli, odmietla si, ide sa dalej. Asi nemate nic ine kvoli comu by ste mali byt v kontakte.

@citronove_koliesko veď práve, jednoducho odmietla som a ide sa ďalej, bez nejakých urážačiek. To teraz zahodíme priateľstvo kvôli tomu, že som to nezobrala?

rozculena
Včera o 19:44
@anonym_autor

@citronove_koliesko veď práve, jednoducho odmietla som a ide sa ďalej, bez nejakých urážačiek. To teraz zahodíme priateľstvo kvôli tomu, že som to nezobrala?

@anonym_autor riešiš kamarátstvo,čo zaniklo pred 8 rokmi?

bjnr
Včera o 19:54

Ľudia si Vaše „nie“ nevzali ako rozhodnutie, ale ako odmietnutie ich samotných. A vy ste si ich odmlčanie vzali ako dôkaz, že ste urobili niečo zle. Vy ste nastavili hranicu (finančnú, hodnotovú). Oni pravdepodobne očakávali lojalitu alebo vďačnosť a keď ju nedostali v podobe „áno“, stiahli sa. Nie je to zrelá reakcia, ale je pomerne bežná. Očakávali ste, že vaša ľudská hodnota a história vzťahu prevážia nad pragmatizmom pracovného trhu. Pre týchto ľudí ste však v danom momente neboli primárne priateľkou či sympatickou kolegyňou, ale „riešením problému“. Nie každý človek zvládne oddeliť pracovné rozhodnutie od osobného ega. Ich mlčanie nie je nutne aktom nepriateľstva, ale prejavom ich vlastnej neschopnosti spracovať odmietnutie alebo prostou úsporou energie, keď obchod nedopadne, investícia do komunikácie sa pre nich končí. Skúste si vedome oddeliť dve veci, ktoré sa vám tu miešajú a to rozhodnutie vs.vzťah. Ľudia často využívajú priateľské väzby na to, aby získali „kvalitu pod cenu“. Keď ste si určili svoju trhovú hodnotu, narušili ste ich komfortnú zónu a pravdepodobne aj ich ego. Je dôležité si uvedomiť, že ak sa priateľstvo rozpadne len preto, že ste neprijali nevýhodný obchod, to priateľstvo v skutočnosti neexistovalo Vaše rozhodnutie bolo racionálne a legitímne. Ich reakcia je informácia o ich kapacite zvládať odmietnutie, nie o vašej hodnote. A zároveň jemná konfrontácia: ak vzťah neprežil jedno slušné „nie“, otázka je, či to vôbec bol vzťah, alebo len podmienená výmena. Čo presne vo vás to ticho týchto ľudí potvrdzuje o vašej vlastnej dôležitosti, že ich súhlas potrebujete aj osem rokov po tom, čo ste sa správne rozhodli chrániť svoje hranice?

autor
Včera o 19:55
@bjnr

Ľudia si Vaše „nie“ nevzali ako rozhodnutie, ale ako odmietnutie ich samotných. A vy ste si ich odmlčanie vzali ako dôkaz, že ste urobili niečo zle. Vy ste nastavili hranicu (finančnú, hodnotovú). Oni pravdepodobne očakávali lojalitu alebo vďačnosť a keď ju nedostali v podobe „áno“, stiahli sa. Nie je to zrelá reakcia, ale je pomerne bežná. Očakávali ste, že vaša ľudská hodnota a história vzťahu prevážia nad pragmatizmom pracovného trhu. Pre týchto ľudí ste však v danom momente neboli primárne priateľkou či sympatickou kolegyňou, ale „riešením problému“. Nie každý človek zvládne oddeliť pracovné rozhodnutie od osobného ega. Ich mlčanie nie je nutne aktom nepriateľstva, ale prejavom ich vlastnej neschopnosti spracovať odmietnutie alebo prostou úsporou energie, keď obchod nedopadne, investícia do komunikácie sa pre nich končí. Skúste si vedome oddeliť dve veci, ktoré sa vám tu miešajú a to rozhodnutie vs.vzťah. Ľudia často využívajú priateľské väzby na to, aby získali „kvalitu pod cenu“. Keď ste si určili svoju trhovú hodnotu, narušili ste ich komfortnú zónu a pravdepodobne aj ich ego. Je dôležité si uvedomiť, že ak sa priateľstvo rozpadne len preto, že ste neprijali nevýhodný obchod, to priateľstvo v skutočnosti neexistovalo Vaše rozhodnutie bolo racionálne a legitímne. Ich reakcia je informácia o ich kapacite zvládať odmietnutie, nie o vašej hodnote. A zároveň jemná konfrontácia: ak vzťah neprežil jedno slušné „nie“, otázka je, či to vôbec bol vzťah, alebo len podmienená výmena. Čo presne vo vás to ticho týchto ľudí potvrdzuje o vašej vlastnej dôležitosti, že ich súhlas potrebujete aj osem rokov po tom, čo ste sa správne rozhodli chrániť svoje hranice?

@bjnr ty už hlavne s tým AI prestaň, si smiešna.

citronove_koliesko
Včera o 20:27
@anonym_autor

@anonym_autor a to ste dovtedy mali nejake pravidelne stretavanie? Pises "jeden pan" a "moja znama, povedzme kamaratka". To mi prislo ako ludia u ktorych by som si ani nevsimla ze vysumeli.