Skúsenosti s prácou v špecializovanom kozmetickom obchode
Ahojte pracovali ste niekto v butiku so špecifickym zameranim ? U mna je to kozmetika konkretne korejska. Som jediny zamestnanec vo firme on novembra/25 kedy to otvarali. Som tu len ja a striedam sa s majitelkou a este su dalsi dvaja (spolumajitelia) starsi chlap a mlady ale oni su uplne mimo tohto celeho. Ide o to ze sme mali brigadnicku ale prepustili ju kvoli tomu ze sa rozhodli ze bude majitelka.
Majitelka je tvor specificky - manipulatorka a klamarka. Manipuluje trzby na svojich zmenach - nosi si tu kamaratky podnikatelky , majitelky roznych firiem , pravnicky , doktorky atd…. Ku mne za bezneho dna pride max 5 ludi nakupia podla stanovenej sumy , niekedy chcu vyskladat rutinu tak samozrejme necha dama aj 200€. Ale bezny den je 150-200€ na 4-5 ludi.
Nemam zamestnanecku zlavu, nemam ziadnu motivaciu k zvyseniu predaja resp. ak pride zena a chce vyslovene masku za 2€ a ponukam jej cistic, krem , serum hocico ci nedochadza ci nechce niwco doplnit proste dolova prisla na tu masku “bezna osoba” - ziadna jej kamoska -tak je to tak.
Staremu veducemu to podava ale tak ze kde je ona tam su vysoke trzby no ze niekde u mna je chyba.
Co si o tom myslite ? Po vyplatach je to raj , ludia chodia sami a nechaju dost ale potom to vyzera takto. Som tu 7 mesiacov , chcem len vziat hypoteku s manzelom na dalsi mesiac a ist si svojou drahou na SZČO ktore sa mi rysuje . Nemyslim si ze je fer mat taketo podmienky v praci, absolutne nemotivacne. Nehovorim o tom ked ma zlu naladu co mi tu vykrikuje za zvlastne veci, ponizuje typu “vy podla mna ani neviete ako sa stoluje v zahranici vy by ste nedokazali zjest sushi palickami” Minule ma zacala takto ponizovat prisaham bezdovodne naco som jej povedala ze ak si na mne bude vybijat svoje problemy a zlost este teraz odidem a citujem “mozem sa jej na to vysrat”.Stalo sa to niekolkokrat… a uz sa to vo mne nakopilo tentokrat
V tom momentne otocila karty milunkym hlasom ze som obrovska profesionalka a bolo by tazke najst niekoho ako ja ale asi by nasli aj ked tazko. Este chcem doplnit mam akreditovany kozmeticky kurz, doplnkove kurzy a 9 rokov som pracovala pre istu kozmetiku zameranu na prieodne produkty. Nikto ma nezaucal, zaucala som sa tu sama.
Ako to vy vidite a co si o tom myslite ? Budem citat viac menej vase pohlady a nazory
Bozemoj takyto traktat. Vsak daj vypoved a hotovo. Co ta tam drzia retazami?
To si ty, ktora podala staznost na uradoch, lebo nema v praci stolicku? 😀
@sisa_s tiež mi to hneď napadlo 😁 bude to ona.
Nájdi si inú prácu, čo fnukas
@anonym_autor majiteľke by som už dávno povedala, že ak mi polovicu svojich kamošiek pošle, tak aj ja budem mať predaje ako ona, detto jej mužovi by som povedala, že jeho žena má predaje iba preto, že si tam volá kamošky, bez nich by bola na rovnakých číslach ako ty.
Pozri, jej správanie nie je v norme, ale máš dve možnosti - ostať alebo odísť. Píšeš, že tam potrebuješ ostať kvôli hypotéke, inak by si bola SZČO. Takže vlastne tiež ju potrebuješ využiť, aby si v banke mohla dokladovať príjem z TPP. Čiže z môjho pohľadu ste si kvit. A ak sa ti to nepozdáva, tak urob ako si povedala majiteľke - skonči.
@sisa_s
@anonym_7486a8 určite to nie je ona, tá mala veľmi jasný agresívny prejav, toto je úplne iný štýl komunikácie
@melanta stale v temach pisala o specifickom butiku a ze si majitelka nosi kamaratky, ktore jej robia trzbu 😀 mozno jej dali stolicku, preto je menej agresivna 😀 (nemyslim, ze by ina zena pouzivala slovo butik v suvislosti s kozmetikou, mozno len pozmenila par faktov, aby sme ju nespoznali)
@melanta stale v temach pisala o specifickom butiku a ze si majitelka nosi kamaratky, ktore jej robia trzbu 😀 mozno jej dali stolicku, preto je menej agresivna 😀 (nemyslim, ze by ina zena pouzivala slovo butik v suvislosti s kozmetikou, mozno len pozmenila par faktov, aby sme ju nespoznali)
@sisa_s môže byť, stolička môže s agresiou urobiť veľa. 😂😂😂 Ak je to ona, tak je to trápne, písať sem znova a vlastne sťažovať sa, hoci riešenie je jednoduché - nepáči sa mi, odídem.
A kvôli čomu sa necháš takto ponižovať blbou majiteľkou??? Veď jej normálne povedz fakty ako to vidíš ty a keď to nepomôže, tak daj výpoveď a hotovo. Aký problém??? Ľudia bežne menia zamestnanie
@sisa_s
@anonym_7486a8 ešte doplním, že síce podľa mňa úplne iný štýl komunikácie, ale tiež tragický ako dotyčná, ktorú myslíte
Mam pocit ze podnikatelia ako oni tu maju jednu zamestnankynu - mna a absolutne si ma teda ona nevazi. So zvyskom sa vidim sporadicky ale su uplne normalni. Preco hned take chovanie ? Preco hned ponizovanie z pozicie nejakej moci ? Preco nie ludskost? Pritom nikdy nevie kedy mozem ja jej ponuknut nieco co nebude moct niekto iny a bude v niecom zavisla na mne. Karty sa mozu cokolvek otocit v zivotoch. A mozem sa prave v tej chcili zachovat ja na 2 sposoby - ze ju nepoznam alebo podam pomocnu ruku aj napriek vsetkemu.
Aj mne hneď napadla téma butik..toto ako cez kopirák, akurát s pár obmenami 😁 kto čítal,vie o čom je reč
Ja si to presne tu pamatam, tam sa jednalo o oblecenie, ze sefka si tam vodi kamosky, co pokupuju a maju trzby a dotycna nemala. Uplne jak cez kopirak pribeh, ako pisu kocky vyssie.
Halooo mozte diskutovat o mojej teme nie niekom koho vam pripominam?😃🤠
O com mame diskutovat? Teraz sa mlade baby vyznaju v kozmetike, daj vypoved a najdu do "butiku" niekoho ineho, ty mozes hladat pracu s lepsim sefom, ked sa ti tato nepozdava
Ved diskutujeme, ze tu bol uplne identicky prispevok, len sa jednalo o oblecenie. Tak ked sa Ti nepaci praca, vedenie, tak mozes odist a pracovat inde. A je pochopitelne,ze si tam vola veduca svoje kamaratky, ked tam nie si. Je to jej trzba.
Mam pocit ze podnikatelia ako oni tu maju jednu zamestnankynu - mna a absolutne si ma teda ona nevazi. So zvyskom sa vidim sporadicky ale su uplne normalni. Preco hned take chovanie ? Preco hned ponizovanie z pozicie nejakej moci ? Preco nie ludskost? Pritom nikdy nevie kedy mozem ja jej ponuknut nieco co nebude moct niekto iny a bude v niecom zavisla na mne. Karty sa mozu cokolvek otocit v zivotoch. A mozem sa prave v tej chcili zachovat ja na 2 sposoby - ze ju nepoznam alebo podam pomocnu ruku aj napriek vsetkemu.
@anonym_autor autorka, píšeš, že si ťa nevážia. Ja sa pýtam - pred nástupom si ich informovala, že nastupuješ iba preto, že potrebuješ TPP kvôli príjmu n hypotéku a že potom odídeš? Ak nie, tak neúctu si načala ako prvá. Takže nemáš žiadny nárok hovoriť o tom, ako sa k tebe správajú. Ty prvá si začala s neserióznym správaním.

To si ty, ktora podala staznost na uradoch, lebo nema v praci stolicku? 😀