Tiež máte v práci jednoduchšieho kolegu?
Ja len tak zo zaujímavosti, možno trochu pookrejem keď zistím, že v tom nie som sama. V práci mám kolegyňu,s ktorou som zavretá v jednej miestnosti celý deň. Max na obed idem bez nej. Samo o sebe by mi to až tak nevadilo, lenže ona je strašne jednoduchý človek. Mňa z nej ide poraziť. Stále si píska alebo spieva, neustále vyhrikuje náhodné slová alebo sa smeje len tak. Proste stojí a niečo robí a zrazu zhučí na celú miestnosť "evribaaaadyyyy" . Rozpráva alebo narečím alebo ako malé decko ,plus v každej vete minimálne dva vulgarizm .Taký príklad čo mi utkvel v pamäti- sadla si na stoličku,vyzula si topánku a čuchla si k vlastnej nohe a povedala "fujky fujky ,nožičke smraďoške musíme vás umyť " 😀 ja občas neviem či som v práci alebo niekde v ústave. Dosť ma to vyčerpáva. Občas mám chuť sa jej spýtať či je normálna . Povedzte mi prosím, že ešte niekde je takýto divný kolega. Šéfka tá povie, že je ok , že sme si nesadli, máme proste iné povahy , ale toto nie je len o tom, že sme si nesadli. Je to fakt otravné.
@anonym_autor dokedy sa mi nenarodilo autisticke dieťa s normo intelektom, tiež som si myslela, že sa.musia všetci správať tak ako si ja predstavujem a odlišní boli pre mňa hlupáci. Autisti s normo intelektom však maju rôzne prejavy. Napríklad vykrikujú pri frustrácii, nevedia sa spoločensky a sociálne správať, nadávajú, ... úplne vážne to môže byť autizmus.
@anonym_d189fc pre ňu autizmus neexistuje, sú to len nevychovaní sopliaci. Keď bola ona dieťa nič také nebolo, stačilo "pri*ebat" takú , že sa to "kusave" pretočilo do zadu a boli všetci vyliečení,je to moderná choroba ... Tak ako alergia, zubné kazy, depresie... To povedala kolegyni, ktorá sa sťažovala, že nemá dosť paragrafov na to aby chodila s dcérou na terapie . Nemyslím si, že je chorá. Len sa jednoducho nevie správať.
@nela82 jáj ,tak pre ňu môžu byť všetci mladí je*nutí slniečkári , každá upravená žena zmaľovaná ku*va, každé dieťa nevychovaný sopliak, každý ukrajinec príživník, každá rómska kolegyňa ( ktorá sa tisíc krát kultúrnejšie správa ako ona ) huba čierna , ale ona nemôže byť pre nikoho debil ? Prajem vám ju dievčatá zažiť tri dni v kancelárii. Môžte si tam špŕtať v nose spolu . A môžte prediskutovať prečo sú dnešné deti "je*nute po materiach" .
@anonym_autor podla mna ma nejaku diagnozu, kedy nevie absolutne odhadnut spolocenske spravanie. Napr aspergerov syndrom
@anonym_d189fc pre ňu autizmus neexistuje, sú to len nevychovaní sopliaci. Keď bola ona dieťa nič také nebolo, stačilo "pri*ebat" takú , že sa to "kusave" pretočilo do zadu a boli všetci vyliečení,je to moderná choroba ... Tak ako alergia, zubné kazy, depresie... To povedala kolegyni, ktorá sa sťažovala, že nemá dosť paragrafov na to aby chodila s dcérou na terapie . Nemyslím si, že je chorá. Len sa jednoducho nevie správať.
@anonym_autor ona ti tym chcela povedat, ze ju musis akceptovat, lebo je mozno autistka
@katka533 my napríklad máme v rodine aspergera, je to vzdelaný človek, áno je zvláštny, ale nie je hrubý. Má svoje "divnôstky" - napr. chodí po dome a otvára všetky skrine a všetko ovoniava, viem, že to robí aj v práci napríklad, ale nikdy sa takto nesprával. Má úplne iné správanie v kolektíve, je utiahnutý, nepozdraví, často ignoruje ľudí...Diagnostikovali ho až v dospelosti lebo dovtedy starká nechcela ani počuť, že s ním niečo nie je v poriadku. Za to jeho brat, ktorý je zdravý je rovnaký ako táto moja kolegyňa. Hulvát, ktorý by strieľal všetkých a podobné reči. Jeho otec to isté, sukničkár a majster sveta, kolegovia ho nevedeli ani v jednej robote zniesť..
@anonym_79a168 potom by sme mali akceptovať všetkých, kriminálnikov, násilníkov, uchylakov, klamárov... Tiež sú to možno autisti...
@anonym_fbc1fc nesnažila. Keď mi veľmi prekáža čo robí, tak jej poviem už podráždená , napr. môžeš prestať spievať potrebujem sa sústrediť. Zvykne mi odvrknúť , že a čo , že potrebuješ a tam sme skončili... Ostatní ju tak nevnímajú, my sme zavret každý vo svojom kancli / labáku a stretávame sa Max na kuchynke, tam nad ňou občas poprevracajú oči, ale mám kolegyňu, ktorá je také dievča pre všetko, chodí len zastupovať toho kto vypadne a s touto robiť nechce, už po prvom dni sa pohádali tak, že musela zasiahnuť najvyššia šéfka, takže ja keď vypadnem tak ma ani nikto nejde zastupovať... Ona je ako taký dôchodca v retro skupine na Facebooku, tým tiež nikto a nič nie je dobré.
Chápem, že vám je to smiešne, aj muž sa smeje keď sa sťažujem, ale mňa to naozaj unavuje. Ona proste nevie čo je vhodné a čo nie. Kľudne príde do kuchynky kde obedujeme a zahlási, že sa dnes už tretí krát " zasrala" . Všade musí byť strčená, o všetkom vedieť a tie je názory. Dookola rozpráva o dnešných nevychovaných deťoch, všetkých by len fackala a podobné hlody. Ľudia sú darobní, nič nevedia, zlatý komunizmus. Minule mi z ničoho nič začala rozprávať o tom, že keď rodičom zomrie dieťa tak to majú prijať s pokorou lebo to dieťa zomrieť malo, všetko sa pre niečo deje a bla bla a pritom dobre vedela, že mne zomrel novorodenec . Keď som sa ohradila, že si neprajem takéto veci počúvať, tak začala skákať " a čo , že ty to nechceš počúvať ,ja si môžem názor povedať". A takto je to so všetkým, ja sa ju snažím ignorovať, ale ona sa nonstop pripomína týmto svojím správaním. - Čítam si, vie, že sa učím na skúšky, spýta sa ma čo čítam. Keďže sa to spýta 3 x tak už naveľa odpoviem, že Čenkovej deti a ona sa na tom začne smiať a potom ma celý deň volá "čenkovka" a rehoce sa na tom .
@anonym_autor Ufff no neviem,ci by ma v zvieracej kazajke neodnasali,keby som mala takuto kravu za kolegynu. Trvaj na tom,aby ju presadili alebo teba. Nech si ju sefka nastahuje do kanclu,ked si mysli,ze je to len o nesadnuti si.
@anonym_autor Nemôže trpieť Tourettovým syndrómom? To bolo prvé, čo mi po prečítaní napadlo.
Ja svojho muža nadovšetko milujem ale jemu takto sibe ráno . Ešte dobre že chodí na turnusy , ja mám ráno rada ticho kľud a on ráno vstane smeje sa robi si pazvuky tididi tralala uvarí si kávu tres ples hodí lyžičku behaaaa hore dole ako sibnuty 🤣🤣 vždy odídem nasrata do prace . To sú proste takýto hyperaktívni ľudia chvalabohu ho celý deň nevidím a zas večer je normálny keď prídem ale presne toto robi prdi sibe mu drista somariny ale zvykla som si,ľúbim ho asi preto to viem tolerovať zas ma aj veľa dobrých vlastnosti ktoré ty na kolegyni nevidíš . Samozrejme ta irituje tak ich ani nehladas nemáš dôvod , chápem 🙂
Ale to sú také povahy oni to berú ako srandu a nás ,,normálnych ,, to vytáča … mňa najmä ráno keď potrebujem čas na rozbeh . Cez deň keď mu moc haraší tak mu poviem nech ide het niečo robiť von bo ma ebne tak utečie radšej 😆
@anonym_ec80e3 q co je koho do toho...?Aj keby mala diagnózu!Ste normálne ženy??
@anonym_autor takto posudzovať a vlastne odsudzovať ľudí??Pre iných môžeš byť pravý ty "jednoducha".Nezamyslela si sa nad tým?
Človek,ktorý sa trochu inak správa,ako vám vyhovuje-je na hlavu?Zatlieskajte si👏a nepíšem anonymne-ja si stojím za svojím názorom.
@nela82 Výklad slova debil:
Odborný význam: V psychiatrii a psychológii ide o historický termín pre ľahkú mentálnu retardáciu (debilitu). Títo jedinci sú schopní pracovať a fungovať v spoločnosti.
podla popisu to sedipresne na jej spolupracovnicku ... keby mi niekto grga prdi ci vyzuva nohy v miestnosti,kde jem ci pracuje ... napada ma detskymi nadavkami ci pouzivala sproste slova -slovo debil by bolo to najmilsie,ake by z mojich ust na jej adresu padlo
skusila si na nu podat staznost na vedenie? jej spravanie je neprofesionalne .. a hlboko uraza inych zamestnancov.. vyzuvat sa , pouzivat hanlive slova ci osocovat teba a inych je uplne neakceptovatelne v akejkolvek prevadzke
@anonym_autor to ti nezávidím. Ja by som takúto osobu pri sebe nezniesla a riešila to s vedením. Ak by nadriadená nijako dotyčnej nedohovorila a ani by nenavrhla iné riešenie ako napr. preloženie do druhého kanclu, tak by som asi dala výpoveď.
Podla mna buran, hulvat a clovek, co sa nevie spravat a takto sa aj chova to nie je vacsinou diagnoza. To je absolutny nedostatok vychovy a zasad slusneho spravania. Ano, samozrejme, je medzi dospelymi kopa nediagnostikovanych autistov, aspergerov a kazdy ma nejakeho "divneho kolegu". To je ale uplne nieco ine ako toto, co pise autorka prispevku. Neokrochana, nevychovana zena, co musi zaujat za kazdu cenu. A pokial si urobi svoju pracu, tak ju nemaju dovod vyhodit.Dnes sa praca solidna hlada nie uplne najlahsie, takze velakrat vydrzime aj taketo excesy zo strany kolegov.
...btw, ona je nejaká rodina s vedením, že jej poskytli trafiku? Alebo je fakt tak schopná, že je lepšie prižmúriť oko nad tou jej "jednoduchosťou"???
No ja žasnem že sa na tomto niekto baví😳 by ma zaujimalo keby ste si vyskúšali sedieť s takouto osobou že koľko by ste vydržali
@anonym_autor nie,nikdy som s nikým takým nepracovala,a to som vystriedala 5 zamestnaní.
Ona vôbec dokáže zvládať svoju náplň práce?Kedy vlastne pracuje,keď stále robí hentaké excesy?
A nevolá sa náhodou na J?? Od nás na konci roka dostala takáto istá osoba výpoveď (resp. nepredĺžili jej pracovnú zmluvu)
Keď som to čítala, to celá J.😂😂 Ešte aj to ,,evribaaaaaadyyyy”😂😂 Len ona mala ešte jednu takú špeci vec, že nevedela v kľude stáť. Jej ti nohy behali jak Jacksonovi a v očiach mala taký divný výraz, plus slovník jak posledný dlaždič.
Tak či náhodou to nie je ona 😂😂😂
A nevolá sa náhodou na J?? Od nás na konci roka dostala takáto istá osoba výpoveď (resp. nepredĺžili jej pracovnú zmluvu)
Keď som to čítala, to celá J.😂😂 Ešte aj to ,,evribaaaaaadyyyy”😂😂 Len ona mala ešte jednu takú špeci vec, že nevedela v kľude stáť. Jej ti nohy behali jak Jacksonovi a v očiach mala taký divný výraz, plus slovník jak posledný dlaždič.
Tak či náhodou to nie je ona 😂😂😂
@anonym_fc5efd áno volá 😒. K nám nastúpila v januári . Ešte je len v skúšobnej dobe a ja už mám dosť.
@anonym_fc5efd áno volá 😒. K nám nastúpila v januári . Ešte je len v skúšobnej dobe a ja už mám dosť.
@anonym_autor tak aj časovo by to mohla byť ona. U nás skončila na konci roka a od januára teda robí inde. Je to v BA?
@katka533 my napríklad máme v rodine aspergera, je to vzdelaný človek, áno je zvláštny, ale nie je hrubý. Má svoje "divnôstky" - napr. chodí po dome a otvára všetky skrine a všetko ovoniava, viem, že to robí aj v práci napríklad, ale nikdy sa takto nesprával. Má úplne iné správanie v kolektíve, je utiahnutý, nepozdraví, často ignoruje ľudí...Diagnostikovali ho až v dospelosti lebo dovtedy starká nechcela ani počuť, že s ním niečo nie je v poriadku. Za to jeho brat, ktorý je zdravý je rovnaký ako táto moja kolegyňa. Hulvát, ktorý by strieľal všetkých a podobné reči. Jeho otec to isté, sukničkár a majster sveta, kolegovia ho nevedeli ani v jednej robote zniesť..
@anonym_79a168 potom by sme mali akceptovať všetkých, kriminálnikov, násilníkov, uchylakov, klamárov... Tiež sú to možno autisti...
@anonym_fbc1fc nesnažila. Keď mi veľmi prekáža čo robí, tak jej poviem už podráždená , napr. môžeš prestať spievať potrebujem sa sústrediť. Zvykne mi odvrknúť , že a čo , že potrebuješ a tam sme skončili... Ostatní ju tak nevnímajú, my sme zavret každý vo svojom kancli / labáku a stretávame sa Max na kuchynke, tam nad ňou občas poprevracajú oči, ale mám kolegyňu, ktorá je také dievča pre všetko, chodí len zastupovať toho kto vypadne a s touto robiť nechce, už po prvom dni sa pohádali tak, že musela zasiahnuť najvyššia šéfka, takže ja keď vypadnem tak ma ani nikto nejde zastupovať... Ona je ako taký dôchodca v retro skupine na Facebooku, tým tiež nikto a nič nie je dobré.
@anonym_autor Kazdy autista je iny. A robi nieco ine. Jeden je inteligentny, druhy nie. A su urcite aj taki, ktori robia taketo blbosti. Oni maju rozne veci fakt. Viem, lebo aj moj syn je autista a vidim v ich triede, ze kazdy ma problemy v inej oblasti. Ona mozno ani nevie o tom
Určite radšej tvoja kolegyňa ako poniektoré tu na MK. Radšej jednoduchý človek ako zlý.
@anonym_autor ta sa mi hodi medzi tie babky kolujuce z netu z Ficovych MDZ 😂 tie su tiez dobre uletene 😂
Dala by som na vedenie oficiálnu sťažnosť. Neviem v akom si v práci postavení, ale ak v dobrom, tak by som nadhodila, že je to pre teba tak neakceptovateľné, že ak to nevyriešia budeš musieť odísť ty. Ja tá chápem. S takouto osobou byt v kancelárii je o hubu. A je jedno či a akú ma diagnózu. Ak aj je autistka, tak treba proste uznať, že oni sa ma niektoré profesie nehodia a treba sa pozerať na ich obmedzenia.

@anonym_autor dokedy sa mi nenarodilo autisticke dieťa s normo intelektom, tiež som si myslela, že sa.musia všetci správať tak ako si ja predstavujem a odlišní boli pre mňa hlupáci. Autisti s normo intelektom však maju rôzne prejavy. Napríklad vykrikujú pri frustrácii, nevedia sa spoločensky a sociálne správať, nadávajú, ... úplne vážne to môže byť autizmus.
@anonym_d189fc ale ked sa nevedia socialne a spolocensky spravat, tak nemozu fungovat v spolocnosti a akejkolvek societe!...to, ze ostatni trpia a je im z nich doslova nagrc, je tiez diskriminacia