Zamestnankyňa oznámila tehotenstvo až po zmene pracovného pomeru na neurčitý čas
Začiatkom júna som prijala ku mne do firmy novú kolegyňu, mladú babu, rok po škole, takej pevnejšej postavy. Jedná sa o administratívnu prácu. Mala som tam aj iné kandidátky, aj ženy po 40tke. Vybrala som si ju, chcela som jej dať šancu, páčila sa mi, bola snaživá, naozaj motivovaná. Pred nástupom mi doniesla papier o tom, že je spôsobilá na výkon práce - potvrdené praktickým lekárom, náklad som jej preplatila. Nastúpila a zaškoľovala som ju dva mesiace, plus aj kolegyňa, ktorá odchádzala do dôchodku - už odišla. Posledný tretí mesiac začala už pracovať samostatne. Najprv som ju prijímala na dobu určitú, ale prosila ma pred nástupom, či nie je možné hneď doba neurčitá, že chcú brať hypo. Povedala som jej, že v poriadku, ak sa počas 3m osvedčí, môžeme sa baviť o dobe neurčitej. Od 1.9 má dodatok, že jej pracovný pomer je na dobu neurčitú. Dnes mi doniesla papier, že je tehotná - končí 6ty mesiac ... a zároveň, mi oznámila, že nastupuje na PN, rizikové tehotenstvo. Spýtala som sa jej, že či mi teda od začiatku klamala? Nie, že neklamala. Že som sa jej nepýtala, či je tehotná a nemá povinnosť mi to od začiatku oznamovať, že je na nej, kedy to oznámi zamestnávateľovi, a kľudne mohla až pri nástupe na materskú. Veď ja sa to nesmiem pýtať na pohovore....
@anonym_autor Ďakujem za verejné priznanie, že mi nebude variabilná zložka vyplatená z pomsty. Podávam podnet na IP. 🙂 A príbeh je trochu poohýbaný, ale iné som nečakala.
@anonym_d7d11f no ved napis, ako je poohybany, sme zvedave
A problém je?
@anonym_a6d589 v com je problem???, ze ju oklamala, venovalal jej cas, zaucila ju, kolegyna odisla do dochodku a musi znova hladat niekoho a zaucat... to je problem, ze klamala milostiva
@anonym_autor ja ti v tomto rozumiem, venovany cas, vybrala si si ju,na zaucanie a znova ten kolobeh a pritom si sa mohla venovat svojmu podnikaniu. no poucenie treba asi brat zeny nad 45 rokov...toto by som tak lahko nedala, tak jedine co mozes, budes jej platit PN 14 dni a ked sa vrati zrusit jej miesto a vybavene

@anonym_autor Ďakujem za verejné priznanie, že mi nebude variabilná zložka vyplatená z pomsty. Podávam podnet na IP. 🙂 A príbeh je trochu poohýbaný, ale iné som nečakala.