Zlý kolektív v práci. Ako sa s tým vyrovnať?
Dá sa zvyknúť si na zlý kolektív v práci? Vydržali by ste nejakú dobu? Cítim sa psychicky zle z toho
Čo znamená zlý kolektív? Robia ti zle? Alebo sa nemáš s o čom s nimi rozprávať? Ja mam tiež všetko staré kolegyne a nemám s nimi o čom, ale som tam kvôli zárobku,nie si hľadať kamošky, keby som mala na výber idem inde,no nemám kam. No keby mi doslova robili zle, tak idem riešiť za šéfom nech si narobí s tým poriadky, šikanu na pracovisku by som nezniesla. A keby sa nič nemenjlo odchádzam hneď
@anonym_autor nastav sa pozitívne. To robí veľa
Čo znamená zlý kolektív? Ja mám dobrý kolektív ale jednu tak neskutočne zlú kolegyňu, žiaľ robí mi vedúcu na projekte a už posielam životopisy. Firma sa k tomu stavia veľmi pasívne, nosí prachy do firmy takže ju nechcú riešiť. Už kvôli nej odišlo niekoľko ľudí a vedenie vie že som ďalšia čo si hľadá prácu. Ja si na to zvyknúť neviem.
@anonym_autor pre mňa je kolektív veľmi dôležitý, ale musíš to viacej definovať
Čo znamená zlý kolektív? Ja mám dobrý kolektív ale jednu tak neskutočne zlú kolegyňu, žiaľ robí mi vedúcu na projekte a už posielam životopisy. Firma sa k tomu stavia veľmi pasívne, nosí prachy do firmy takže ju nechcú riešiť. Už kvôli nej odišlo niekoľko ľudí a vedenie vie že som ďalšia čo si hľadá prácu. Ja si na to zvyknúť neviem.
@anonym_c5a163 tiež som to mala podobne a nie raz.
Prvý krát to bola rodinná firma, kde majiteľ vážne ochorel a rodina rozhodla že firmu bude riadiť švagor môjho šéfa, on by bol ako tak ok, ale keď mal nejakú hladinou tak bol strašný sukničkár, s tým som vedela pracovať(bol v office málo) ale jeho žena ho furt kontrolovala nakoniec požiada o rozvod a sama si sadla do šéfovej stoličky, za radom odchádzali ľudia s dlhoročnou praxou a ona prijímala na ich miesta absolventov a vlastne každého na koho dával upsvar dotáciu. Zamestnala aj vlastného syna absolventa, kolega ho právne zaúčal , nakoniec povedal že on za také smiešne peniaze robiť nebude. Ale zďaleka to nebol jej najhorší výber.
Z pôvodných sme tam zostali dvaja ja 1,5, vedúci odbytu necelé 2r. Potom firma skrachovala.
Druhý krát keď som nastupovala do novej práce po materskej, presne ako u teba vedenie vedelo a problémoch ale všetko prehliadali. Vydržala som rok a tri mesiace
Ja tiez prave menim robotu o.i. aj kvoli kolektivu a vztahom/nevztahom v praci.
Nechcem travit cas vacsinu svojho dna na mieste, kde sa necitim dobre a nemam s kym ani prehodit par slov cez den. Peniaze nie su vsetko.
@anonym_autor väčšinou to tak býva, že trpiaci odchádza a burina ostáva
Pre mna je zly kolektiv jeden z hlavných dovodov (okrem nizkeho platu ci vyzadovani prace pocas volna), preco zmenit pracu.. v praci travim 8 h kazdy pracovny den. To nie je zanedbatelny cas. Chcem sa tam citit prijemne a nie zle.
Tiež so takto odišla z prace. Nie všetci boli zlí. Ostali sme v kontakte s pár golegovcami čo boli fajn a rozumeli sme se, ale to nestačí… plus doslova ma niektoré vyštvali tým že mi stále prehadzovali viac a viac roboty a ony nič. Chodila som tam s odporom a už tam nie som…
Zase zbytočná vymyslená téma. Večer napísať 1 vetu, a už sa neozvat. 🙄
u každého je zlý kolektív niečo iné, mam homeoffice ale znovu by som brala aj ten "zlý" kolektív...

@anonym_autor Ahoj a nerozvinies to trochu? Co znamena ten zly kolektiv? Co robia?