icon

Porovanie práce - výhoda/nevýhoda

15. apr 2026

Ktoru pracu by ste si vybrali?
1.
- prestiznejsia
- vyssia mzda o 200 eur
- kratsi pracovny cas
- viac dovolenky
- skore vstavanie
- zly kolektiv
- psychicky narocne
2.
- nizsia mzda o 200 eur
- dobry kolektiv
- fyzicky narocna
- pracovny cas 8 hodin
- mensia zodpovednost

Strana
z2
anonym_fadc77
15. apr 2026

Ale nenapisala ai konkrétny druh prace a to je dosť dôležitá info

autor
15. apr 2026
@anonym_fadc77

Ale nenapisala ai konkrétny druh prace a to je dosť dôležitá info

@anonym_fadc77 skus iba podla toho co som napisala.

enmery
15. apr 2026

Zlý kolektív a ešte aj psychicky náročná práca je smrteľné kombo. Za to nestoja žiadne peniaze. Zdravie je len jedno.

anonym_8fdc1e
15. apr 2026

1. kde sa nachádzajú tie pozície. v kancli, vo výrobe, v predajni
2. pre mňa dôležité - vzdialenosť a dostupnosť do práce

katulienocka999
15. apr 2026

@anonym_autor viac by ma to ťahalo k dvojke aj keď je tam fyzicky náročná práca, zas tu aby sa nestalo,že tam nastupis a po krátkom čase si budeš kvôli tomu hľadať niečo iné,že to nebudeš fyzicky zvládať...ale do jednotky by som nešla- mať dobrý kolektív je gro a ešte keď je aj psychicky náročná tak za mňa nie,nie ..takže ak je čas q priestor sa ešte poobede teraz po 3tej možnosti 🙂

beata_k
15. apr 2026

@anonym_autor Co znamena zly kolektiv? Do prace chodim pracovat, nie si hladat kamosky. Trochu viac to definuj.

anonym_d8eec9
15. apr 2026

Kvôli 200 eurám mat zlý kolektív,… no mohla by som to

fairyy
15. apr 2026

@anonym_autor tretiu pracu by som si vybrala.... nechcem ani zly kolektiv a ani fyzicky narocnu pracu

anonym_8fdc1e
15. apr 2026

a ani dlho cestovať. ideál peši 15 min od domu, popr. max 15 km.

anonym_d21f9e
15. apr 2026

Jedna je fyzicky,druha psychicky.Skus naozaj 3tiu pracu nieco medzi.

anonym_86a5b6
Včera o 04:07

@anonym_autor druhú možnosť. Pracovala som takto, teraz mám druhu možnosť, len to nie je fyzicky náročné. Ale tie dve stovky nestoja za to, že budeš do práce chodit znechutená a nerada...

biba_18
Včera o 04:21

@beata_k asi si ešte fakt nepracovala v zlom kolektíve 😏

kocuris
Včera o 04:29

2

beata_k
Včera o 04:54
@biba_18

@beata_k asi si ešte fakt nepracovala v zlom kolektíve 😏

@biba_18 Chapem, ze v zlom kolektive sa zle pracuje. Ale je ozaj dolezite co si pod tym autorka predstavuje. Su ludia, co cely den kecaju a ked im clovek povie, ze potrebuje pracovat, tak sa oduju.
Este tam ani nepracuje a uz vie o kolektive vsetko....

ivicatolic
Včera o 05:09

@anonym_autor podľa nervov.... koľko vydržia, to vieš len ty 👉😭😁😭

anonym_ae3dd0
Včera o 05:19

Dobrý kolektív je na nezaplatenie. Menšia zodpovednosť výhodou. 200 by som pre kľud a pokoj duše oželel. Takže 2. ponuka

autor
Včera o 05:31
@anonym_8fdc1e

1. kde sa nachádzajú tie pozície. v kancli, vo výrobe, v predajni
2. pre mňa dôležité - vzdialenosť a dostupnosť do práce

@anonym_8fdc1e nechcem blizsie definovat, nakolko druh prace pre mna nie je ani podstatny a vzdialenost je rovnaka.

autor
Včera o 05:33
@enmery

Zlý kolektív a ešte aj psychicky náročná práca je smrteľné kombo. Za to nestoja žiadne peniaze. Zdravie je len jedno.

@enmery toto je pre mna velmi vystizny komentar, dakujem.

autor
Včera o 05:34
@katulienocka999

@anonym_autor viac by ma to ťahalo k dvojke aj keď je tam fyzicky náročná práca, zas tu aby sa nestalo,že tam nastupis a po krátkom čase si budeš kvôli tomu hľadať niečo iné,že to nebudeš fyzicky zvládať...ale do jednotky by som nešla- mať dobrý kolektív je gro a ešte keď je aj psychicky náročná tak za mňa nie,nie ..takže ak je čas q priestor sa ešte poobede teraz po 3tej možnosti 🙂

@katulienocka999 dakujem, pomohlo.

autor
Včera o 05:36
@beata_k

@anonym_autor Co znamena zly kolektiv? Do prace chodim pracovat, nie si hladat kamosky. Trochu viac to definuj.

@beata_k ohovaracky, bavenie sa iba na oko, robia si prieky.

mysicka36
Včera o 06:02
@anonym_d8eec9

Kvôli 200 eurám mat zlý kolektív,… no mohla by som to

@anonym_d8eec9 Kolektív sa môže za pár týždňov zmeniť 😎

anonym_d8eec9
Včera o 06:07
@mysicka36

@anonym_d8eec9 Kolektív sa môže za pár týždňov zmeniť 😎

@mysicka36 tak v tom prípade, kvôli dvesto eurám mat oveľa väčší stres, tak by som to mohla rovnako

lucik194
Včera o 06:32

za mna dvojka neprichadza do uvahy, a to som kus zeny, ale fyzicky narocku pracu by som ako zena nikdy nerobila, nakolko zdravie je len jedno......

200€ nie je rozdiel, to pre mna nie je kriterium

detto kolektiv aj ked pises, ze zly kolektiv, by ma neodradil, pokial s nimi nemusim spolupracovat, pokial je to naozaj, ze pridem , urobim si svoju pracu, prehodim par zdvorilostnych fraz a basta..... nie su to moji kamarati, proste ti ludia su mi uplne ukradnuti, a kolektiv sa v priebehu roka moze uplne zmenit..... s tymto problem nemam absolutne, ale to zavisi od povahy, ja kludne poslem kolegu do čerta (teda aj inde, nechcem pisat) a vycitky z toho nemam, ohovaranie neriesim, aj ked budu ohovarat mna...... proste povaha "panvice" vsetko taketo sa odrazi

psychicky narocna praca tu by som sa zamyslela, pokial s ludmi, tak to sa dlhodobo robit neda, pokial sama za seba za PC, nevidim v tom problem, lebo tento typ prace vies vyventilovat inou manualnou cinnostou (sport, prechadzky, zahrada, ....)

za mna inak uplne ina praca cislo 3, potom 1 a nad 2 by som nikdy neuvazovala

anonym_0ed4fe
Včera o 06:58

@anonym_autor po mojich skúsenostiach by som zobrala c.2 kašľať na prachy keď Ti zdravie berie nielen zamestnávateľ ale ešte aj kolegovia....

martul
Včera o 07:05

@anonym_autor zažila som dobrý plat, ale kolegovia nenormálny, skončila som pracovný pomer q pol roka sa doma dávala psychicky dokopy.
Teraz mám prácu menej platenú, ale vstávať každé ráno v pohode s tešiť sa do práce, spokojná, usmiata, to je na nezaplatenie

anonym_4ce53e
Včera o 07:44

@anonym_autor ja som tiez mala raz pracu tam, kde ma vsetci "okolo" odradzali, ze je to blba praca, veduca sekera, ze tam budu galeje. Nakoniec som tam bola roky, pokial sa nerobila reorganizacia. Ukazalo sa, ked clovek chcel pracovat, neulieval sa a dalo sa s nim dohodnut, sefka bola dosledna ale priatelska, takisto kolegyne...ten "zly" kolektiv mal len zlu povest lebo vyzadoval korektnu pracu, nacas a aj pod tlakom...mam ich na fcb este doteraz 🙂

veselo_neveselo
Včera o 07:47
@anonym_autor

@beata_k ohovaracky, bavenie sa iba na oko, robia si prieky.

@anonym_autor na ohovaracky sa vykasli, na zaklade tohoto "kriteria" by som pracu nevyberala. Musis tych ludi spoznat, aby si si spravila nazor, nakoniec ss moze stat ze budete klebetit spolu ako stare spoluziacky zo skoly - nikdy nevies.

autor
Včera o 11:50

Nikto sa tu nevyjadril na tu prestiz a viac dovolenky, to nie je podstatne?

martul
Včera o 12:42
@anonym_autor

Nikto sa tu nevyjadril na tu prestiz a viac dovolenky, to nie je podstatne?

@anonym_autor Práveže sme sa vyjadrili, nič nie je dôležitejšie ako kľud a pohoda, tzn... dovolenka je nepodstatná, darmo budeš dlhšie doma o pár dní, keď sa budeš musieť vrátiť medzi zlý kolektív. A prestíž? Aká prosím ťa?!

autor
Včera o 13:13
@martul

@anonym_autor Práveže sme sa vyjadrili, nič nie je dôležitejšie ako kľud a pohoda, tzn... dovolenka je nepodstatná, darmo budeš dlhšie doma o pár dní, keď sa budeš musieť vrátiť medzi zlý kolektív. A prestíž? Aká prosím ťa?!

@martul nehovorim, ze ide o tieto dva zamestnania, iba uvadzam aky moze byt priklad prestize napriklad predavacka-praca v kancelarii.

Strana
z2