icon

2,5 ročnej dcére chýba otec

ewusha
16. apr 2022

Ahoj ženy! Mám dcéru 2 a pol ročnú vnimavu, sikulku ..od januara som rozvedena a od exmanzela som odisla este v auguste. Odvtedy dceru navstivil jedenkrat a naposledy ju videl po vianociach kedy som mu malu doniesla domov. Absolutne sa o nu nezaujima. Bol to narcista manipulator ktory ma psychicky extremne nicil. Momentalne mam priatela ktoreho ma mala velmi rada stale sa pyta za nim a je to super avsak velmi casto mala hovori: mala som rada tata, chcem tata, kde je tato? Tato je chory tato je v robote, ja nemam tatina … je proste smutna. Chcem sa spytat hlavne bab co si tymto presli, ako dlho trvala tato faza? Ako to prekonat? Co sa v tej hlavicke deje a ako pomoct malej? Priatel sa velmi snazi jej vsetko vynahradit, a aj napriek tomu ze s exom nemala takmer ziadne zazitky- nestaral sa o nu, nikdy ju nikam nevzal ani sa prejst ani pokocikovat tak je takto nanho naviazana. Napiste mi ze to je ok a prejde to.. neskutocne sa trapim.

janickacrazy
16. apr 2022

@ewusha Pokiaľ ju otec nechce vídať, tak by som mu ju nenosila domov, záujem sa nedá vynútiť. Čím menej ho bude vídať, tým skôr zabudne. Je to ťažké, ale nič s tým nenarobis. Môj bývalý sa tiež o môjho syna nezaujímal. Spočiatku ma to trápilo, no teraz som len rada, mám nového manžela a ten je preňho otec, tak aspoň nemá v tom chaos. Bude dobre, neboj.

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
horalka1986
16. apr 2022

Mladsi syn mal cerstvo 3 roky ked sa u nas udiala podobna situacia a jedine co ti mozem povedat je, ze to chce cas. Priatel nech sa nesnazi az prilis, nech je prirodzeny, nech vychovava, nech ju ma rad a ono sa mu to vrati. Syn ma teraz 8 a uz dlho to neriesi. Priatel je najlepsi tato na svete a otca ma rad aj ked sa raz za pol roka ukaze.

mogaa
17. apr 2022

@ewusha hlavne priateľa nestavaj do role jej otca.....lebo otca má a môže si ju kedykoľvek sa mu zachce zobrať na víkend...to že teraz nechce je jedna vec, ale život je dlhý a prináša rôzne zvraty, aby potom nemalo tvoje dieťa chaos.....ak nebude prejavovať dlhšie záujem tak prestanú aj otázky.....osobne si myslím že v lete si ju vezme či už len preto že ju vezme k rodičom....bolo by ti milejšie keby si ju stále brával a kydal na teba?

hipuska
17. apr 2022

Musíš si uvedomiť, že je to jej otec a funguje spomienkový optimizmus. Ďalšia vec, otec jej nikdy nepresne chýbať, aj keď bude dospelá. Bude túžiť po uznaní po skončení školy, keď sa jej narodí dieťa...či už vedome alebo podvedome. Treba to prijať ako fakt, tieto pocity nepotlacat. Ale neskôr ich pomôcť správne pochopiť. Aj keď má nového "otca", vždy tam ostane bio starý. Na to nezabúdať. Vyzerá, že je veľmi vyspelá. Takže vyjadriť slovnú podporu: mrzí ma, že si smutná....viem, že ti tatino chýba, je mi ľúto, že to neviem zmeniť. Ale, tatino už s nami bývať nebude....úprimne, jednoducho

ewusha
autor
17. apr 2022

@mogaa vdaka, priatela absolutne nestaviam do role otca. Hovorim ze je to nas kamarat, ktory nas lubi a mama lubi jeho. Exmanzel neudrziava styky s rodinou nema ziadnych kamaratov - na malu by bol sam zatial ma vyclenene len par hodin 1 den v tyzdni - takto to chcel on. Ja som chcela ze by sa stretavali po dohode avsak neprejavuje absolutne zaujem ziadny den. Som rada ze to je takto ze snad mala cim skor zabudne ale vzdy to zaboli ked povie ze chce tata, ked sa spyta kde je…

ewusha
autor
17. apr 2022

@hipuska ďakujem ♥️ Mas pravdu otec nech je akykolvek bude vzdy otec…

maxik24
27. apr 2025
@hipuska

Musíš si uvedomiť, že je to jej otec a funguje spomienkový optimizmus. Ďalšia vec, otec jej nikdy nepresne chýbať, aj keď bude dospelá. Bude túžiť po uznaní po skončení školy, keď sa jej narodí dieťa...či už vedome alebo podvedome. Treba to prijať ako fakt, tieto pocity nepotlacat. Ale neskôr ich pomôcť správne pochopiť. Aj keď má nového "otca", vždy tam ostane bio starý. Na to nezabúdať. Vyzerá, že je veľmi vyspelá. Takže vyjadriť slovnú podporu: mrzí ma, že si smutná....viem, že ti tatino chýba, je mi ľúto, že to neviem zmeniť. Ale, tatino už s nami bývať nebude....úprimne, jednoducho

@hipuska prosim, nehovor taketo, pre mna, hluposti ako FAKT. Nemam otca od 3r a nikdy, naozaj nikdy mi nechybal. Nesnaz sa natlacit takuto "pravdu", pretoze to tak nie je vzdy, naozaj nie. Mne na nom nema co chybat a ani tejto malinkej nebude, sudiac podla spravania otca. Som davno dospela, nikdy mi nechybal, ani v den svadby, ani v den promocii, maturit. Nikdy. Nie je pravda, ze otec je vzdy otec, nech je akykolvek. To je hnus. Za mna. Ked sa otec nezaujima o vlastne dieta, je to pre mna konec. Definitivny. Podla mna toto citi len dieta, ktore nie je psychicky v poriadku, tuzbu po otcovi, ktory sa nezaujima. Take dieta, dospela zena, ma potrebu zavdacit sa mu, nech je teda ako otec akykolvek. Takyto vztah zdrava dospela zena k otcovi ktory sa o nu nezaujimal, nikdy mat nebude.