icon

4 mesiace pred svadbou som sa zaľúbila do kolegu

17. mar 2025

Ahojte,

už ako je z nadpisu zjavné, som v strašnej situácii. Priateľ ma minulý rok požiadal o ruku po 4 rokoch vzťahu, obaja máme pred 40tkou. Obaja máme deti z predchádzajúceho vzťahu, ani jeden z nás ešte nebol v manželstve. Spoločné deti neplánujeme.
V rámci reorganizácie štruktúr v práci som bola predelená na iné oddelenie, kde som sa zoznámila s kolegom, s ktorým sme si okamžite "padli do oka". On sa minulý mesiac rozviedol, skoro dva roky žili s manželkou oddelene. Bývame od seba presne 1000km. Pracovne sa vieme stretávať cca 1x za mesiac. Sme v dennej komunikácii, voláme si, píšeme si, viem, že sa zaľúbil aj on. K ničomu fyzickému medzi nami však zatiaľ nedošlo.
Ja neviem, naozaj neviem, čo mám robiť. Na jednej strane je tu môj partner, ktorý je spoľahlivý, zodpovedný, ľúbim ho, máme dlhoročný vzťah, ale chémia medzi nami funguje už menej.
Na druhej strane, je tu kolega, s ktorým iskry medzi nami lietajú, ale je tu aj 1000km vzdialenosť medzi nami.
Sama si hovorím - "bolo koze dobre, išla tancovať na ľad". Ale - čo by ste robili vy?

Strana
z3
3petka
18. mar 2025

Sama si skús predstaviť aká by bola vaša zamilovanosť po 4 rokoch vzťahu a starostlivosti o deti a navyše ešte spolu ani nebudete lebo je ďaľeko.
Máš 40 nie 15, preber sa. Jasné že na začiatku vzťahu okolo vás plieska ohňostroj ale časom to proste zbehne do nejkeho stereotypu. Ak sa nudíš v terajšom vzťahu tak pracuj ne tom aby ste si ho spestrili.

darkswan
18. mar 2025

@bonboniera Ved toto, to uz len vysivat obrusy ma;)skandalozne, ze chce byt niekto stastny a uzivat si zivot

kvietok1233
18. mar 2025

S kolegom to okrem sexu raz za mesiac nemá inú perspektívu. Chces toto alebo normálny vzťah s budúcim manželom? Mysli aj na deti bude ich mať rád aj on? No ja by som si kvoly šukačke život nekazila, aj keď viem že ťa to láka. Henteho ani nepoznáš.

bebek
18. mar 2025

Píšem iba preto,lebo ma rozčuľuju komentáre tipu,spamataj sa ,máš 40 atď.Stat sa to môže každej!! Mam okolo seba aspoň 10 prípadov. Tak jej píšte rady a nie osočovanie. A ty autorka sa nevzdávaj, ak to cítiš inak,ale nik ti nezaručí, že ti to s kolegom bude klapať,ale to ty urcite vieš...

grof_monte_christo
19. mar 2025

Nevydavaj sa v 40 za človeka, ktorého nemiluješ. Ku kolegovi ti poradiť neviem.

mischy00
19. mar 2025

@bebek stať sa môže, vždy....otázka je, keby ho nestretla, mala v sebe otázky, že sa nechce vydávať? Že tam nieje až taká chémia? Alebo to prišlo až po tom, čo spoznala niekoho iného? Ak sa necíti na svadbu, jej city niesu celkom úprimné, nech sa nevydáva, bude to lepšie pre ňu, aj pre partnera. Ale zamieňať si prvotný ošiaľ rovno s osudovou láskou, no neviem neviem, či vzdy to končí happyendom.

staromodna
19. mar 2025

@bebek stať sa môže každému, ale hádam má každý človek v sebe nejaké páky ako sa ukocirovat, a že nie každé pokušenie znamená požehnanie. To je proste voľba vybrať si a vybrať si dobre. Vek je žiaľ veľakrát len číslo, záleží od vnútornej zrelosti, ktorú zdá sa, že ju autorka ešte nemá, hoci vek by na to bol, pretože to čo prežíva ona nie je zaľúbenie, ale ošiaľ, poblaznenie a určite sa nikdy neskace zo vzťahu do vzťahu.

som_realistka
19. mar 2025

Bolo koze dobre, išla na ľad tancovať.

emma022
6. máj 2025

Mali sme v rodine podobný prípad. Žena sa po rodičovskej vrátila do práce a začala si pomer so svojím šéfom. Muž chodil na týždňovky a viac doma nebol ako bol. Žena sa odsťahovala do bytu k novému partnerovi aj dvoma deťmi. Po roku sa k sebe s mužom vrátili, že to skúsia spolu znova, ale tie deti to veľmi poznačilo. Rok žili v domácnosti s iným ujom. Stratili dôveru, už nie sú také veselé a bezstarostné ako pred tým.
Ak je tam aspoň malá nádej, ja by som sa pokúsila vyhľadať terapeuta a manželstvo zachrániť. Nerob unáhlené závery, držím palce

zmrzlinka8
7. máj 2025
@tianna

Chémia vyprchá aj s kolegom a potom budeš očarená zas niekým iným.. a tak to môže ísť dookola.. teda máš 2 možnosti.. buď nehľadaj pevný, trvalý vzťah a preliatavaj od jedného k druhému vždy keď chémia vyprchá alebo sa spamätaj (čo ti vrelo odporúčam) a venuj čas prípravám na svadbu.

@tianna keď je chémia slabá, vyprchá. taká skutočná chémia nevyprchá nikdy.

autor
7. máj 2025

Po necelých dvoch mesiacoch zasielam update. S partnerom som sa rozisla, svadba bola zrusena. Ano, nechcela som sa v 40 vydat za cloveka, ktoreho som zrejme nemilovala tak, ako by som mala, aby som nemala pred svadbou ziadne pochybnosti. Vsetkym Vam dakujem!

vila_amalka1
8. máj 2025

Preco sa chces vydat za niekoho, s kym nemas chemiu a uz to nie je take ako to bolo? Kvoli majetkom? Budiem z niet ako Disney princezna, ale aj ked uz nemate 18, laska by tam mala byt stale. Takyto prispevok a rozmyslanie by som cakala od 20 rocnej, nie v tvojom veku. A ak mas snubenca rada....stale s nim mozes byt....ale svadba? Na co?

robkofalala
Odpoveď bola odstránená
Strana
z3