50/50 vo vzťahu: Čo na to hovoríte?
Ahojte, mám priateľa cca 4 roky, bývame spolu v prenájme, bez detí. Obaja pracujeme, môj príjem mesačne v čistom okolo 850€, priateľ okolo 1600€. Sme pár do 30 rokov. Od začiatku randenia sa priateľ drží pravidla 50/50 vo všetkom, to znamená nájom, internet, strava, výlety, kino, reštiky atď.. napr sme niekde na obede a on si zaplatí svoje a ja svoje. Ak máme nejaký sviatok tak si dávame darčeky v rovnakej hodnote. Už ma to dlho štve, on má plat raz tolko čo ja, veľakrát sme sa o tom už rozprávali, ale on má len tú svoju pravdu. Nikdy ma len tak nezoberie niekam a nezaplatí to len on. Obaja si mesačne odkladáme, ale ja samozrejme len dačo, on niekoľkokrát viac. Čo si o tom myslíte? Je to podla vás takto ok l, že presne na 50/50????
Keď si hlúpa a necháš zo sebou orat tak načo sem píšeš?napíš potom aj o pár rokov, keď budeš mať s ním dieťa a budete sa hádať o každé euro či kto dieťaťu kupi.Chemia a sex ti potom nepomôžu mne by sa taký vypočítavy lakomy muž zhnusil.Nemas žiadnu sebaúctu aj tvoju rodičia to asi vidia Ako si to nastavíte na začiatku tak to väčšinou bude a lakomy chlap je po zavislom a žiarlivom partner s ktorým to nikdy nebude dobre.na rodinu a dieťa treba mať veľa peňazí a rovnaké hodnoty na čo sa budú míňať.Mas pekne posunuté hranice by som ho zhulakala, keby ešte aj pred kamarátmi čakal, že si sama zaplatím.Tolko chlapov je na svete a ty si nájdeš takého sebca😭
@anonym_7a26e7 mzda sa predsa vždy uvádza ako hrubá. Autorka nespomína, že zarába 850 eur v čistom.
@anonym_b5baa8 čítaj s porozumením, hneď v úvode píšem že v čistom 🤦🏽♀️
@anonym_7a26e7 mzda sa predsa vždy uvádza ako hrubá. Autorka nespomína, že zarába 850 eur v čistom.
@anonym_b5baa8 Uvádza sa ako hrubá, míňa sa len tá čistá.Mas pravdu,ze z príspevku autorky nie je jasné, či píše o hrubej mzde, či čistej mzde.Ja som vychádzala z toho, že zrejme, keď píše o výdavkoch, píše o sume, ktorú môže na ne minút
@anonym_b5baa8 Uvádza sa ako hrubá, míňa sa len tá čistá.Mas pravdu,ze z príspevku autorky nie je jasné, či píše o hrubej mzde, či čistej mzde.Ja som vychádzala z toho, že zrejme, keď píše o výdavkoch, píše o sume, ktorú môže na ne minút
@anonym_7a26e7 čo furt máte s mojou mzdou?! 850 v ČISTOM , napísala som to hneď v úvode
@anonym_7a26e7 čo furt máte s mojou mzdou?! 850 v ČISTOM , napísala som to hneď v úvode
@anonym_autor prepáč, máš pravdu, čítala som to rýchlo, nejako som to prvý raz nezaznamenala.
@anonym_autor Neprskaj, mýliť sa je ľudské, veď aj ježko zliezol z kefy,ked si ju pomýlil s jezicou 😃. Skús byť taká ostrá inde...
@anonym_autor Neprskaj, mýliť sa je ľudské, veď aj ježko zliezol z kefy,ked si ju pomýlil s jezicou 😃. Skús byť taká ostrá inde...
@anonym_7a26e7 tak sa tu nehraj na múdru a nepoučuj o mojej mzde , téma nie je moja mzda, ale to si nepochopila
@anonym_7a26e7 "môj príjem v čistom mesačne okolo 850"...hneď v druhej vete to píše.
@anonym_7a26e7 tak sa tu nehraj na múdru a nepoučuj o mojej mzde , téma nie je moja mzda, ale to si nepochopila
@anonym_autor Tsss, celú dobu ta obhajujem pred tými, čo sa hrajú na múdre a nakoniec mi niečo ideš vyčítať? Vieš, mňa sa tiez pokusil chlap využívať,obabrat.Aj bez MK mi to došlo a vyriešila som to.Maj sa pekne.
@anonym_7a26e7 "môj príjem v čistom mesačne okolo 850"...hneď v druhej vete to píše.
@enmery ...a ja som si po upozornení priznala nepozornosť.Mam si ešte aj popol sypať na hlavu 😃
@anonym_7a26e7 U priateľa ostrá byt nemôže a nechce...ako vidíš, stále jej nedošlo, že tento kus sa NEZMENÍ, naopak s príchodom detí sa to zhorší a k tým rodičom bude musieť odísť raz tak či tak. Akurát si predlžuje agóniu zbytočne.
@anonym_autor dobre a o čom je téma, alebo čo ňou chceš dosiahnuť?
@anonym_autor hlavne ze mzdy, ako jedinej veci a nepodstatnej sa chytíš. Keby si sa vedela takto obrániť aj pred tým debilom co mas doma nemusela by si zakladať tému. Ze ty si nejaka jednoduchšia. Co mi nesedí, ked mas rodicov s dobrými nazormi
@anonym_autor dobre a o čom je téma, alebo čo ňou chceš dosiahnuť?
@bambulkaaskatulka Asi ako to nastaviť, aby sa to pozdávalo aj jej, ergo ako presvedčiť tohto pána. Ona stále nechápe, že je to zbytočné.
@anonym_7a26e7 U priateľa ostrá byt nemôže a nechce...ako vidíš, stále jej nedošlo, že tento kus sa NEZMENÍ, naopak s príchodom detí sa to zhorší a k tým rodičom bude musieť odísť raz tak či tak. Akurát si predlžuje agóniu zbytočne.
@enmery Veď je asi chyba, že som jej niekde na začiatku pisala podobne ako ty
@nikha2809 no ja už dlhšie premýšľam čo spraviť, viedli sme už veľa rozhovorov na túto tému a stále sa to nezmenilo. Ani nezmení. Už ma aj napadlo, že odídem domov k rodičom. Nechcem byť im na príťaž, ale rodičia mi viackrat navrhli aby som išla k nim bývať.
@anonym_autor na tvojom mieste neminam zbytocne peniaze na najom, ked mozes byvat lacnejsie u rodicov. Podala by som to tomu tvojmu zgrlosovi tak, ze si ides setrit na byt a pri takomto 50:50 fungovani na byt v zivote nenasetris. Akoze sorry za magnetku pytat polovicu, to je magor
Moja, v nedeľu pekne navar
A nakladak na tanier tak, že budeš vážiť úplne rovnaké porcie!
Ani náhodou jemu viac
Ak áno, nech pekne zaplatí 🙂
@trnavacka toto je velmi dobra taktika, toto autorka oddnes praktizuj, ked 50:50, tak presne 50:50👍, hadam nebudes doplacat na jeho jedlo, ked on ti vyuctuje debilnu magnetku napolovicu😏
@bambulkaaskatulka Asi ako to nastaviť, aby sa to pozdávalo aj jej, ergo ako presvedčiť tohto pána. Ona stále nechápe, že je to zbytočné.
@enmery noo, dávalo by to zmysel...lenže toto nikde nenapísala. Stále tu pridáva nové a nové príspevky o tom, čo všetko je pol na pol...a potom rieši mzdu a nikdy nikde k podstate. Áno, vadí mi to, skúsila som toto a toto, nezabralo, ešte chcem skúsiť toto, poraďte, čo by ešte bolo dobré? Preto si ja stále myslím, že fake téma
@anonym_autor čo chceš dosiahnuť touto diskusiou?že to nie je v poriadku vieš..aj to, že svoje správanie nezmení.Si na rade ty, ale na to asi nemáš gule.Tak trp a už ti aj vykrical, že zarábas menej ako on?Je to výrazný rozdiel v mzde a raz to pri takej povahe príde na program dňa.Ako žena v 15 r manželstve ti radím rozid sa s ním
@tenerifka pane bože sem niečo napísať… písala som, že on dochádza ďalej za prácou. A mňa práca baví a mám tam možnosť aj kariérneho rastu, ale samozrejme ma nepovýšia zo dňa na deň. Pred týmto vzťahom som bývala sama a zarábala som menej a vyžila som v pohode aj sama. Ja som samostatná, nepotrebujem aby mi všetko platil chlap. Len aby mi nevyčítal každý prejazdený kilometer a cent.
@anonym_autor To si nevšímaj takéto tupé poznámky "emancipovaných feministek". Veď je vseobecne známe, že zeny ešte stále zarabajú menej, vo všeobecnosti, nie táto emancipivaná. Aj ja zarábam toľko v administratíve a keby som sa aj na hlavu postavila viac tu na okolí nezarobím. A vyhovuje mi tá práca. Kolega s oveľa nižším vzdelaním zarobí viac.
Ale o tom predsa nie je téma. Ty máš dať 50% aj keď zarobíš menej a on nemôže variť lebo pride neskôr z prace. Ale to je jeho problém, tak ako má byť pre Teba Tvoj problém, že zarobíš menej. Urcute s ním nemaj deti, toto nie.
Bude ti vydeľovať peniaze keď nebudeš mať príjem na RD alebo ti všetko zapíše a keď sa vrátiš do práce tak mu to budeš splácať.
Vieš si predstaviť, že môj muž mi hocikedy dá 100€ že nech si niečo kúpim ? Len tak, a pritom si viem kúpiť aj sama čo chcem, lenže normálni muži sú takí, že o svoju ženu sa starajú a doprajú jej. Tvoj priateľ nieje materiál na založenie rodiny a super, že si na to prišla včas.
Nesúhlasím. S manželkou platím ja väčšie výdaje. Hypotéku platím ja manželka elektriku plyn internet. Keďže zarobím približne o 1000€ viac ako manželka tak sme to nastavili. Ale na druhej strane je tu hačik. 20% za nehnuteľnosť som dal ja ktoré som nasporil ako slobodný. Krátko po svadbe kúpa nehnuteľností kde je hypotéka na mojom krku. Ale mali sme pred nedávnom ťažšie obdobie a rozprávali sme sa o rozvode. A ak by naozaj prišlo k rozvodu má rovnake právo na byt ako ja aj keď 20% som dal zo svojich a hypotéku platím ja. Tu skôr záleží od povahy ženy ako sa zachová.
@patrikjames mylis sa, hypoteku a energie platite zo spolocnych penazi akurat kazdy zo svojho uctu.
A tych 20% ak vies zdokladovat je iba tvoj vklad do nehnutelnosti.
@ketrin1984 práveže sa nepretvaruje. Aj keď sme niekde s kamošmi na káve, účet sa delí.
@anonym_autor a to sa nehanbí ešte aj pred kamošmi deliť účet? Hmmm, to už ty by si sa mala prepadnúť od hanby, čo za človeka máš vedľa seba 4 roky.
No od neho nič dobré uz ani nečakaj viem je to ťažké ked ho máš rada ale to sa nedá tak fungovať mam podobného priatela ten zase len čaká kým ja kúpim do chladničky síce bývam u neho ale viacej miniem ako ked som sama s detmi a to nehovorím ze este aj on ma deti a čaká kým ja stale kupim som s nim rok a pol ale ani nikde nechodíme raz mi kúpil pen tak kvety aj to som mu musela najskôr povedat takže takých je viac adeptov
@anonym_autor otec má pravdu, ono keby si od toho špekulanta odišla, ja sa stavím, že by nariekal nie za Tebou, ale za tvojimi 50%.
@michaela329 Skôr si myslím, že by nariekal za tým, že mu zadarmo navarí a operie.
@enmery noo, dávalo by to zmysel...lenže toto nikde nenapísala. Stále tu pridáva nové a nové príspevky o tom, čo všetko je pol na pol...a potom rieši mzdu a nikdy nikde k podstate. Áno, vadí mi to, skúsila som toto a toto, nezabralo, ešte chcem skúsiť toto, poraďte, čo by ešte bolo dobré? Preto si ja stále myslím, že fake téma
@bambulkaaskatulka čítaj s porozumením všetky moje odpovede, písala som, že bolo už veľa rozhovorov na túto tému s ním, aj som navrhla viacero riešení a navrhla som mu ich, opakovať sa nejdem. Takže tak. Z mojej strany snaha bola. Aj riešenia som mu navrhla a aj som ich sem písala.
@anonym_autor a ked idete na vylet natankuje len tolko kolko prejazdite alebo si natankuje plnu nadrz s ktorou chodi potom aj do prace? Ked navaris zje viacej alebo len polovicu? Ked nakupite jedlo zjete vsetko napolovicu alebo on viacej? Ked sa kupuju darceky rodicom su pre jeho rodicov drahsie ako pre tvojich rodicov? A tu dialnicnu znamku vyuzivate spolu pravidelne alebo on viacej pri ceste do prace?
Ako pardon ale ja mam pocit ze on vyuziva teba. Za mna to nie je chlap ktoremu by na tebe zalezalo. Zalezi mu na sebe a jeho pohodli. Neobetuje ani len cent aby ta potesil co i len jednou cokoladou 🤦🏼♀️
A nestíham odpovedať, zhrniem dnešok. Išla som k rodičom, zatiaľ do zajtra len, pondelok musím do práce. Povedala som mu svoje, hlavne o tom jedení, že zje o dosť viac než ja a platím mu to vlastne ja. Aj som mu strašne veľa vecí vytkla, aj magnetku, benzín, všetko čo som spomenula aj tu na MK. Keď som mu povedala o tom jedení, navrhol, že ja si mám kupovať sama čo zjem a on si bude kupovať sám. A v chladničke bude mať on napríklad vrch a ja spodok a tam si budeme dávať každý svoje potraviny. Po tomto keď toto navrhol som si zbalila jednu tašku a išla taxikom k rodičom.

@anonym_b5baa8 Skús sa niekde dočítať aj to,ze 915€ je hrubá mzda, čo je v čistom necelých 730€