icon

50/50 vo vzťahu: Čo na to hovoríte?

17. apr 2026

Ahojte, mám priateľa cca 4 roky, bývame spolu v prenájme, bez detí. Obaja pracujeme, môj príjem mesačne v čistom okolo 850€, priateľ okolo 1600€. Sme pár do 30 rokov. Od začiatku randenia sa priateľ drží pravidla 50/50 vo všetkom, to znamená nájom, internet, strava, výlety, kino, reštiky atď.. napr sme niekde na obede a on si zaplatí svoje a ja svoje. Ak máme nejaký sviatok tak si dávame darčeky v rovnakej hodnote. Už ma to dlho štve, on má plat raz tolko čo ja, veľakrát sme sa o tom už rozprávali, ale on má len tú svoju pravdu. Nikdy ma len tak nezoberie niekam a nezaplatí to len on. Obaja si mesačne odkladáme, ale ja samozrejme len dačo, on niekoľkokrát viac. Čo si o tom myslíte? Je to podla vás takto ok l, že presne na 50/50????

zuzana76
Včera o 19:45
@anonym_autor

@anonym_53a6cd ozaj keď píšeš o tom parkovnom, som si spomenula, že ak ideme niekam kde sa platí za parkovanie, aj to ideme 50/50, minule zaplatil 1,20€ na hodinu a hádaj čo. 0,60€ som mu musela dať. Teraz, keď to tak čítam po sebe mi to príde až smiešne 🫣

@anonym_autor nevracaj sa k nemu, radsej zostan u rodicov a ked to mas dalej do prace, kup si auto

miui
Včera o 19:45

@anonym_autor necitam diskusiu ma to 12 stran, ale ja nechapem co to je 50 na 50...nase vyplaty idu na jeden ucet a vydavky tiez idu z jedneho uctu....ci ci sa mam muza pytat co si mozem kupit ci ako? To ozaj toto niektore tolerujete?

michaela329
Včera o 19:46
@anonym_autor

@anonym_53a6cd ozaj keď píšeš o tom parkovnom, som si spomenula, že ak ideme niekam kde sa platí za parkovanie, aj to ideme 50/50, minule zaplatil 1,20€ na hodinu a hádaj čo. 0,60€ som mu musela dať. Teraz, keď to tak čítam po sebe mi to príde až smiešne 🫣

@anonym_autor to je dobre. Spomínaj, píš a hlavne si uvedomuj ako hovadsky to znie. Pokojne len sebe na papier - niekedy si človek musí veci prejsť - celé to trápno, aby sa spamätal. Jeho asi nezmeníš, ale Ty môžeš žiť lepšie.

autor
Včera o 19:46
@zuzana76

@anonym_autor nevracaj sa k nemu, radsej zostan u rodicov a ked to mas dalej do prace, kup si auto

@zuzana76 na vodičák si šetrím, takže najprv ten musím urobiť. Ale auto si určite kúpim ešte tento rok.

danieli
Včera o 19:52

Si mudra zena, opytala si sa na rady, precitala, posudila a rozhodla sa, ja ti obrovsky drzim palce, vela zien sa opyta, citi, co je zle, ale neurobi ziaden krok k naprave, ty si na najlepsej ceste mat sa v zivote lepsie, mas skvelych rodicov, ktori davno vedeli, ze nieco nesedi, chemia opadne, ale zratuvanie penazi by ostalo po cely zivot a to si ani nechcem predstavit, ako by rozrataval kopcek zmrzliny pre dieta na centy, a vobec si nedokazem predstavit zit takto, muz ma byt muzom, nevravim nechat sa vydrziavat, ale byt ochotny postarat sa a chranit rodinu, teba ako partnerku, a to aj financne, mozno sa to dnes uz nie vzdy nosi, ale mna vzdy potesi, ked mi muz tie dvere otvori, pozve ma na kavu, vezme na neplanovany vylet

anetka34
Včera o 19:52
@anonym_autor

@anonym_53a6cd no tento si excelovskú tabuľku nerobí, on chce peniaze hneď odo mňa, inak ostane odutý. Mala som teraz dlhú debatu s rodičmi a sú strašne nasratí, nechcú aby som žila s takým psychopatom a navrhli mi, že zajtra pôjdu so mnou do bytu po všetky veci.

@anonym_autor Možno je dobre, že si to takto dala sem a prečítala si. Vidíš, že to nie je normálne. Lebo takýto človek Ťa donúti myslieť si, že to normálne je. Ako daleko to máš do práce od rodičov?

anonym_c57996
Včera o 19:56

@anonym_autor za chvíľu bude tento exot na zoznamkách a hneď prvé čo povie svojej nastávajúcej bude: ja neznášam zlatokopky, taká bola aj moja ex, chcela aby som jej všetko platil 😢😢😢. Ale vieš, ja som za rovnosť pol na pol.🤢

miui
Včera o 19:56

@anonym_autor ok teraz som to precitala, dakujm Bohu za rodicov a nech ta rychlo odstahuju, elegana zablokuj a posli fakturu za pranie osra..nuch treniek...oberkkkt

kocuris
Včera o 20:08
@anonym_autor

@anonym_53a6cd no tento si excelovskú tabuľku nerobí, on chce peniaze hneď odo mňa, inak ostane odutý. Mala som teraz dlhú debatu s rodičmi a sú strašne nasratí, nechcú aby som žila s takým psychopatom a navrhli mi, že zajtra pôjdu so mnou do bytu po všetky veci.

@anonym_autor presne tak. Odsťahovať sa hneď.

oskvarka
Včera o 20:10
@anonym_autor

Domáce práce máme tak ja70/30 on, ja som viac doma takže viac upratujem. Ak niekam chcem ísť autom, on ma zavezie ak má čas, ale hneď si pýta peniaze na benzín( minule mi vypočítal 7€). Ak sme aj niekde na káve, on povie čašníčke nech nám rozdelí účet. Pre mňa to je trápne.

@anonym_autor ja by som si začala účtovať za tie domáce práce 😇, možno sa zobudí.. ale asi nie. Môj chlap je tiež dosť šetrný ale toto je brutálny extrém

anonym_c4069a
Včera o 20:55

Ja len dúfam, že sa k nemu nevrátiš. Po prečítaní tych strán ti poviem len toľko, ak sa k nemu vratis, tak si taký život zaslúžiš, lebo si proste hlúpa. Tento nemal byť tvoj priateľ už pred tými štyrmi rokmi. Držím palce do budúcna a počúvaj svojho otca.

anetka34
Včera o 20:58
@miui

@anonym_autor ok teraz som to precitala, dakujm Bohu za rodicov a nech ta rychlo odstahuju, elegana zablokuj a posli fakturu za pranie osra..nuch treniek...oberkkkt

@miui A za varenie a zožratie 2/3 jedla. Keď 60 centov za parkovanie, tak aj za varenie treba pýtať.
A ešte on zapotí, že on opraví, keď sa niečo pokazí. Koľkokrát sa niečo pokazí? Určite nie toľko, kolko je ona pri hrncoch. A ako tvrdiť, že on to takto doma videl už dnes neobstojí. On nevie variť. A ona vie? To čo je za názor?

lienka.7
Včera o 21:11
@oskvarka

@anonym_autor ja by som si začala účtovať za tie domáce práce 😇, možno sa zobudí.. ale asi nie. Môj chlap je tiež dosť šetrný ale toto je brutálny extrém

@oskvarka nič by jej nedal, co si. Ešte by jej naložil za to, ze jej to predsa jej povinnosť

anonym_11769d
Včera o 21:39

Čo ti šibe? To načo ti je takýto úbožiak? My fungujeme v domácnosti 50/50, čo sa financií týka 90/10 😁 akožeee do riti by som takého chudáka poalala čo ma nevie ani na obed pozvať.

anonym_d6a1f5
Včera o 21:43
@anonym_autor

@anonym_autor mala si mu povedať že tú magnetku nechceš, nech si ju kúpi sám a tebe stačia fotky

anonym_55e517
Včera o 22:04

Pekne mu za styri roky vyrataj, co on prezral z tvojich penazi a nech ti to vyplati. Hned budes mat na vodicak. Namiesaj mu jeho medicinu, nech si chlapec uzije vyratavania a preratavania

lenkahyp
Včera o 22:56

Nie je to normálne. Toto je vážny problém do budúcnosti. Ak s ním ostaneš budeš to neskôr ľutovať. V tom sa asi nezmení, dosť dlho si to tolerovala a to že to nevadilo iným ženám neverím, každej by to vadilo, aj tebe to prekáža a začína dochádzať že to nie je v poriadku. Ak máš svoju prácu rada a aj vieš sa sama uživiť, ten vzťah by som nebrala vážne. Ani on ho neberie vážne, len využíva to, aby niečo ušetril - domáca strava, zariadená domácnosť a sex zadarmo, aby on sa o to nemusel starať. A to že dá opraviť auto, predpokladám, že je to jeho auto a po rozchode mu ostane.

autor
Dnes o 04:29

No dievčatá doobeda si idem na byt po veci aj s otcom, ani som poriadne nespala aký mám stres z toho, lebo on netuší, že je koniec a idem sa odsťahovať. Od včera sme si ani nepísali, ani nič. Asi si myslí, že len som išla prespať k rodičom. Len sa obávam stretnutia otec a on. To bude asi zaujímavé. Potom dám vedieť.

autor
Dnes o 04:31

Len ešte taká vec, nábytok, ako je posteľ, skriňa, komoda, botník, nejaké dekorácie, to sme kupovali 50/50. Nechcem mu to tam len tak nechať, platila som všetko na polovicu aj ja. Mám od neho pýtať peniaze za tú polovicu nábytku?

watermelon
Dnes o 04:33
@anonym_autor

Len ešte taká vec, nábytok, ako je posteľ, skriňa, komoda, botník, nejaké dekorácie, to sme kupovali 50/50. Nechcem mu to tam len tak nechať, platila som všetko na polovicu aj ja. Mám od neho pýtať peniaze za tú polovicu nábytku?

Aky pozic, taky vrat. Daj mu ochutnat jeho mediciny a nech ti polovicu vrati. Ja som tak rada, ze si dospela k tomuto rozhodnutiu. Byt blizsie pri tebe, tak aj ja by som sla s tebou pre tvoje veci a este aj na obed by som ta pozvala.

oskvarka
Dnes o 05:03
@anonym_autor

A tento rok sme plánovali ísť na prvú spoločnú dobolenku do Chorvátska, cca na týždeň. Ale samozrejme aj to chce aby sme išli 50/50. A varenie na dovolenke by bolo zas len na mne. No a nestíham odpisovať na všetky komenty, tak to nejako zhrniem. Svoju prácu tu už riešiť nejdem, jasne som sa viackrát k nej vyjadrila. Proste všetko máme 50/50, okrem upratovania a varenia. On variť nevie nič a ani sa nechce naučiť. Vyhadzovať peniaze v reštikach tiež nechce, chodíme ozaj len raz za čas. A ak sme napríklad niekde na obede/večeri, on je ten čo povie obsluhe aby doniesla účet separačne, povie jej čo všetko mal on a zvyšok čo som mala ja. Toto všetko sa týka aj zmrzliny, kaviarní, nápojov, vždy keď sme niekde tak to funguje takto. Na začiatku vzťahu mi hneď povedal, že nemá rád zlatokopky a páči sa mu, že žena si dokáže platiť všetko sama. Predomnou mal tiež dlhoročný vzťah a tiež takto fungovali a boli obidve strany s tým ok. Vraj som prvá žena ktorej sa toto nepozdáva. Nejakú menšiu časť peňazí si odkladám každý mesiac, on samozrejme viac než ja. Tie úspory povedal, že časom by sme mohli dať do spoločného bývania. A tých 7€ myslím naozaj vážne, aj keď máme voľno a niekam ideme benzín ide na polku. Dobre, jediné čo platí výhradne on je oprava auta, keď treba. Na opravu auta odo mňa nepýtal nič. Ale napr na diaľničnú známku odo mňa pýta 50% každý rok + poistka auta každý rok. A Ano, fakt som s ním 4 roky.

@anonym_autor ešte by ma zaujímalo či toto ma byť ako jeho psychická obrana proti priateľkám zlatokopkam alebo si aj manželstvo predstavuje takto že spoločne peniaze dáte potom do spoločného bývania on zaplatí polovicu ty nejakú smet a ty si na seba vezmeš hypotéku a budeš ju platit. Ja ako na druhej strane tiež nie som za to aby chlap platil všetko ale práve tá občasná pozornosť robí rozdiel. A veľký nehovoriac o Tom že vy to ani nemate 50/50 fér dlhodobo. A teraz on navrhne spraviť to fér ale že doteraz to nebolo to sa mu zdá ok že ťa vykoristoval 4roky 🤔 🤦.

oskvarka
Dnes o 05:05
@anonym_autor

@anonym_autor jasné pýtaj normálne to na papier daj písomne a odrátaj si za tých pár rokov nejaké opotrebovanie ...seriózny dokument vystav. Veď fér nie.

kompy
Dnes o 05:15
@anonym_autor

@basullinka hm o tom varení a upratovaní som mu už dnes povedala, že si budem variť sama pre seba aj upratovať. Len sa zasmial, že takto sa ženy nesprávajú a mali by sa oni podieľať na domácich prácach viac než chlapi. On mi vždy hovori, žena sa má viac o domácnosť starať a chlap napr ak sa niečo doma pokazí tak to má len on opraviť a riešiť, také tie chlapské veci.

@anonym_autor a nahradnu suciastku do pracky ti teda vyuctuje? Nieco sa pokazi raz za rok, ale servis domacnosti je dennodenny. A este ma zaujalo, ze aj jeho predosle priatelky boli s jeho pristupom 50/50 ok. Tak ako to, ze s nim nezostali a usiel sa tebe? Ci s kazdou ma taku skvelu chemiu, ze toto toleruje? Toto nie je muz do zivota. Toto je vypocitavy lakomec a manipulator. Este teba sa snazi presvedcit, ze vlastne si sebavedoma svojbytna zena, ktora si zaplati kazdy jeden cent (btw. urcite zje viac ako ty, ako zohladnujete toto pri vareni? ) a velmi rada sa stara o domacnost, lebo to je take zenske. K tej dialnicnej a poisteniu auta - auto je pisane na vas oboch? Co mas ty s jeho poistenim a DZ? A skus mu nabuduce povedat, ze pojdes k jeho rodicom autobudom, asi ta to vyjde menej, nie?

tehotna40
Dnes o 05:29

Kde hľadáte tieto skvosty?

muchotrafka298
Dnes o 05:31
@anonym_autor

@anonym_autor ano pytala by som tie peniaze naspat. Nebud hlupa ako ja, co som exovi vsetko nechala.

kompy
Dnes o 05:34
@anonym_autor

@anonym_autor ÁNO

letfenixa
Dnes o 05:35
@anonym_autor

@anonym_autor Áno!

kompy
Dnes o 05:36
@anonym_autor

No dievčatá doobeda si idem na byt po veci aj s otcom, ani som poriadne nespala aký mám stres z toho, lebo on netuší, že je koniec a idem sa odsťahovať. Od včera sme si ani nepísali, ani nič. Asi si myslí, že len som išla prespať k rodičom. Len sa obávam stretnutia otec a on. To bude asi zaujímavé. Potom dám vedieť.

@anonym_autor Teším sa, že sa sťahuješ. Prajem ti dobrého, láskavého a starostlivého partnera.

kompy
Dnes o 05:42
@anonym_autor

@anonym_autor A nezabudni si vypýtať naspäť oeniaze za dialnicnu znamku a poistenie!!!

autor
Dnes o 05:45

Ďakujem všetkým za podporu. A dnes si teda idem po všetky svoje veci plus mu vyúčtujem polovicu za nábytok a dobrý nápad aj polovica za diaľničnú známku plus poistenie. Auto je len jeho, ale každý rok som mu dávala polovicu na známku aj poistenie, benzín. Chcel to, lebo vraj aj ja jeho auto využívam. Raz mi povedal, že on mne nebude robiť zadarmo taxi.