50/50 vo vzťahu: Čo na to hovoríte?
Ahojte, mám priateľa cca 4 roky, bývame spolu v prenájme, bez detí. Obaja pracujeme, môj príjem mesačne v čistom okolo 850€, priateľ okolo 1600€. Sme pár do 30 rokov. Od začiatku randenia sa priateľ drží pravidla 50/50 vo všetkom, to znamená nájom, internet, strava, výlety, kino, reštiky atď.. napr sme niekde na obede a on si zaplatí svoje a ja svoje. Ak máme nejaký sviatok tak si dávame darčeky v rovnakej hodnote. Už ma to dlho štve, on má plat raz tolko čo ja, veľakrát sme sa o tom už rozprávali, ale on má len tú svoju pravdu. Nikdy ma len tak nezoberie niekam a nezaplatí to len on. Obaja si mesačne odkladáme, ale ja samozrejme len dačo, on niekoľkokrát viac. Čo si o tom myslíte? Je to podla vás takto ok l, že presne na 50/50????
No urobila si spravne. Len je fascinujuce, ze 4 roky nic, prides sem, diskusia a na druhy den odchod k rodicom. Inak, ked hovorime A, co povedat takto B. Pride ti ok, ze v 30tke nemas nic vlastne a vracias sa k rodicom do detskej izby? Vyriesila si problem s pakom priatelom, ale stale zostava problem s nizkym platom, ze nemas kde byvat. A deti chces mat kedy, v 50tke? A kde budu byvat ... Tiez v tvojej detskej izbicke?
@anonym_964a51 ja mám 25, priateľ 30. Písala som, že sme pár do 30. A to nebolo, že 4 roky nič, ja som tu aj písala, že ma toto trápi dlhšie a pokúšala som sa to zmeniť a vždy som sa snažila si všetko vykomunikovať a navrhnúť riešenie. Ale ako som si včera čítala všetko čo som ja napísala, jediné riešenie je odísť. A čo, že k rodičom? Navrhli mi to oni a sú veľmi radi, ale to neznamená, že budem u nich navždy. Mám 25, myslím si, že na deti ešte mám čas. Pekný deň ti prajem.
ja neverím, že toto môže byť skutočné
@lucka_ke bohužiaľ je a ako som tu čítala niektoré odpovede, neni som jediná čo toto zažila
tak si z toho vezmi ponaučenie a do ďalšieho vzťahu choď len vtedy ak bude partner ozaj partnerom
Veľmi ti držím palce ✊. Správne si sa rozhodla. Čo bolo to bolo, nerieš niečo také ako stratené roky,ako tu niektoré píšu. Je to skúsenosť, času máš naozaj až až ,nič si nezameškala. Máš úžasných rodičov a to je pre teba výborný základ do budúcnosti. Máš rodinu, kde sa môžeš cítiť bezpečne a nie si nútená nechať sa deptať somárom, pozor na spomienkový optimizmus !!! Maj sa rada a ten správny ešte len príde 😉,a to budeš ešte len prekvapená ako sa dokážeš vo vzťahu cítiť ♥️.
Moja kolegyna mala nieco podobne. Tiez fungovala so zgrlosom a ked sa s nim rozchadzala, tak tiez chcela od neho polovicu za zariadenie bytu a veci, ktore ona kupila. Za 2 roky nekupil ani mydlo na ruky, zubnu pastu, prasok. A zrazu pri rozchode isiel prelievat gel na pranie, mydlo na ruky, jar na riady a vazit praci prasok, ze zo vsetkeho je jeho polovica, lebo je to v jeho byte a pouzival to. Tiez dobre nie?
Moja kolegyna mala nieco podobne. Tiez fungovala so zgrlosom a ked sa s nim rozchadzala, tak tiez chcela od neho polovicu za zariadenie bytu a veci, ktore ona kupila. Za 2 roky nekupil ani mydlo na ruky, zubnu pastu, prasok. A zrazu pri rozchode isiel prelievat gel na pranie, mydlo na ruky, jar na riady a vazit praci prasok, ze zo vsetkeho je jeho polovica, lebo je to v jeho byte a pouzival to. Tiez dobre nie?
@muchotrafka298 to si robíš srandu, ja neverím že ženy dokážu ostať s takýmto človekom čo i len týždeň, to by už nemohla byť len chémia, ale silné drogy aby ma tam niečo udržalo
Len ešte taká vec, nábytok, ako je posteľ, skriňa, komoda, botník, nejaké dekorácie, to sme kupovali 50/50. Nechcem mu to tam len tak nechať, platila som všetko na polovicu aj ja. Mám od neho pýtať peniaze za tú polovicu nábytku?
@anonym_autor jasne, sám určil tie percenta! Nech ťa vyplatí a hneď!!!
@muchotrafka298 to si robíš srandu, ja neverím že ženy dokážu ostať s takýmto človekom čo i len týždeň, to by už nemohla byť len chémia, ale silné drogy aby ma tam niečo udržalo
@lucka_ke bohuzial nerobim. Ja som ju pokladala vzdy za rozumnu babu, vysokoskolsky vzdelanu, na urcitej urovni. My sme toto vobec nevedeli, kym nam to sama nepovedala. Ze ona si tie veci zacala vsimat az neskor, ze dost dlho sa vedel pretvarovat. Ona mu prispievala, kedze tam zila s nim prakticky od zaciatku, neprislo jej to zvlastne. Vela aj cestovali, hlavne on chcel byt taky ten travel influencer, ona s nim nadsene fotky, vysmiata jak leco, hentam su, onam idu a toto bolo vsetko len pre socialne siete.
@anonym_autor Podporujem ta v tvojom rozhodnuti. Vase partnerstvo nemalo perspektivu zostat dlhorocnym milujucim vztahom. U nas je to momentalne naopak, sme spolu 25rokov, zarabam 2xviac ako muz. Ucet mame 1 spolocny, k nemu 2karty a hospodarime spolocne. Bolo to tak vzdy. Aj v case, ked som bola este na VS a mali sme male dieta a za mna nulovy prijem, dokonca velke vydavky na skolu. Aj v case rodicovskej dovolenky s dalsimi dvoma. Skratka vzdy sme boli rodina a islo o nas rodinny rozpocet bez ohladu na to, kto v tom ktorom obdobi do neho prispieval viac, menej alebo nic. Caka ta niekde milujuci partner na cele obdobie zivota, aj do nepohody, o ktoreho sa budes moct opriet, prave si otvaras cestu k tomu najst ho. Drzim palce.
@anonym_964a51 ja mám 25, priateľ 30. Písala som, že sme pár do 30. A to nebolo, že 4 roky nič, ja som tu aj písala, že ma toto trápi dlhšie a pokúšala som sa to zmeniť a vždy som sa snažila si všetko vykomunikovať a navrhnúť riešenie. Ale ako som si včera čítala všetko čo som ja napísala, jediné riešenie je odísť. A čo, že k rodičom? Navrhli mi to oni a sú veľmi radi, ale to neznamená, že budem u nich navždy. Mám 25, myslím si, že na deti ešte mám čas. Pekný deň ti prajem.
@anonym_autor v 25 -tke si máš užívať život, objavovať svet a hľadať svoje miesto a nie rozrátavať eura a stresovať sa pri somarovi. Ako vidieť, máš skvelých rodičov. Držím ti palceky, aby si už vždy vedela rozlíšiť dobre od zlého a aby si ťa našla skutočná láska, taká, kde budeš pre chlapa tou jeho princeznou.
Nerozumiem ako si mohla mat neviem aku chemiu a citit Vasen k takej nule ktora Ti do oci povie ze Ti nebude robit taxik a pyta aj 0,60e za parkovne ci 2ecka za magnetku 😨😨😨.
Vsak takeho by som maximalne oplula ,nie ze mala na neho chut skocit a nieco mat s nim 😨😨.
Kazdopadne sice neskoro ale dobre ze si sa prebrala a dnes ides pre veci. Chcela by som byt priesvitna a vidiet jeho ksicht. Skoda
No chystáme sa už pomaly s rodičmi, chce ísť aj mama 😀 zatiaľ som si napísala toto do poznámok a napadlo ma aj, že ja som už zaplatila aj vopred nájom za ďalší mesiac , teda polovicu, takže aj to potrebujem naspäť získať.
Moja polovica
Skriňa - 263€
Komoda 1 - 125€
Komoda 2 - 49,50€
Veľký Botník - 99,50€
Dekorácie do bytu - cca 100€
Tepovanie auta - 40€
Posteľ - 395€
Matrac - 275€
Nájom ? Za celý ďalší mesiac ! Plus 11 dní do konca apríla
@anonym_autor Neviem, ale nemôžeš si pýtať tie veci za polovicu ceny nového výrobku, lebo amortizácia tam je. Čiže kúpiš skriňu novú za 500 eur, ty dáš v čase kúpy 250 eur a po 2 rokoch chceš pýtať 250 eur? Ale chlapec je vychytaný, tak nedá nič.🙊
Aj moja kamoska zila s takymto exotom. Ked sa stahovala nechcel jej nic dat. Odmietol jej dat aj vianocne ozdoby na stromcek ktore im kupila jej mama
No chystáme sa už pomaly s rodičmi, chce ísť aj mama 😀 zatiaľ som si napísala toto do poznámok a napadlo ma aj, že ja som už zaplatila aj vopred nájom za ďalší mesiac , teda polovicu, takže aj to potrebujem naspäť získať.
Moja polovica
Skriňa - 263€
Komoda 1 - 125€
Komoda 2 - 49,50€
Veľký Botník - 99,50€
Dekorácie do bytu - cca 100€
Tepovanie auta - 40€
Posteľ - 395€
Matrac - 275€
Nájom ? Za celý ďalší mesiac ! Plus 11 dní do konca apríla
@anonym_autor choď tam s otcom. Aj ja som šla, čo som ti písala pár strán dozadu s dcérou. Nech naňho otec zatlačí. Nech ti vráti aj tie 2€ za magnetku, keď je taký magor! môže sa potom na ňu pozerať a spomínať ako mu bolo dobre, keď si sa oňho starala. A zabudla si na diaľničnú známku.
Autorka - drzim ti palce, spravne si sa rozhodla, s takymto chlapom to nemalo buducnost..
A inak nechapem tie hejty tu zase, autorka ma 25 rokov, vztah trva 4 roky.. Kolke z vas boli ako 21 rocne take super rozumne,ze ste v totalnej zamilovanosti prekukli chlapa za par tyzdnov, ze je debil.. to by tu nebolo milion tem, ako je tato, vacsina tych zien uz ma aj deti s idiotom. Tato zena sa spamatala este vcas.. Ja dnesnym mladym ludom nezavidim tuto dobu, lebo teda nezvyknem tu nejako slzit nad minulostou, ale ja osobne som nezazila jediny vztah za mlada, ze by chlap nebol vedeny k tomu, ze zene plati.. Ono to vobec nie je o tom, ze nejaka spravodlivost a podobne bla bla, ale je to gesto muza, ktorym dava zene najavo, ze je schopny sa o nu postarat a ked pridu deti, tak nebude zobrat prachy na plienky.. Jasne, ze ked uz pride spolocny zivot, tak sa financie prerozdelia, ale sorry, aby mi muz nezaplatil kavu, kino, pytal za magnetku a parkovne.. To je pre mna znak toho, ze on proste nie je ochotny a schopny sa postarat ani o zenu na MD a deti..
Autorka - drzim ti palce, spravne si sa rozhodla, s takymto chlapom to nemalo buducnost..
A inak nechapem tie hejty tu zase, autorka ma 25 rokov, vztah trva 4 roky.. Kolke z vas boli ako 21 rocne take super rozumne,ze ste v totalnej zamilovanosti prekukli chlapa za par tyzdnov, ze je debil.. to by tu nebolo milion tem, ako je tato, vacsina tych zien uz ma aj deti s idiotom. Tato zena sa spamatala este vcas.. Ja dnesnym mladym ludom nezavidim tuto dobu, lebo teda nezvyknem tu nejako slzit nad minulostou, ale ja osobne som nezazila jediny vztah za mlada, ze by chlap nebol vedeny k tomu, ze zene plati.. Ono to vobec nie je o tom, ze nejaka spravodlivost a podobne bla bla, ale je to gesto muza, ktorym dava zene najavo, ze je schopny sa o nu postarat a ked pridu deti, tak nebude zobrat prachy na plienky.. Jasne, ze ked uz pride spolocny zivot, tak sa financie prerozdelia, ale sorry, aby mi muz nezaplatil kavu, kino, pytal za magnetku a parkovne.. To je pre mna znak toho, ze on proste nie je ochotny a schopny sa postarat ani o zenu na MD a deti..
@akvi áno, aj my sme boli mladé a zamilované, ale zase máš vzor z vlastnej rodiny a vidíš, že otec nepýta od mamy 0,60 Eur za parkovné čiže prvý takýto prípad a už ti musia blikať všetky kontrolky v hlave či máš 18 alebo 25, a nie po 4 rokoch ho ešte obhajovať a vyhovárať sa na silnú chémiu (aj keď doteraz mi nikto nevysvetlil čo to vlastne je)
@akvi mne príde, že taký človek nechce prísť ani o 1€, že chce mať úplnú kontrolu, nechce investovať do vzťahu, utratiť niečo navyše, aby spravil radosť, podelil sa o “dary”. On ako človek nemusi byt ako taký “zlý”, ale je nevhodný pre vzťah, od ktorého sa očakávajú iné kvality.
@anonym_autor Neviem, ale nemôžeš si pýtať tie veci za polovicu ceny nového výrobku, lebo amortizácia tam je. Čiže kúpiš skriňu novú za 500 eur, ty dáš v čase kúpy 250 eur a po 2 rokoch chceš pýtať 250 eur? Ale chlapec je vychytaný, tak nedá nič.🙊
@princkrason ak by to bolo opačne, určite by si dotyčný pýtal pol sumy.
@akvi neboli sme v 25 múdre, to nie, len sme mali to šťastie, že sme nestretli takého somára.
@akvi áno, aj my sme boli mladé a zamilované, ale zase máš vzor z vlastnej rodiny a vidíš, že otec nepýta od mamy 0,60 Eur za parkovné čiže prvý takýto prípad a už ti musia blikať všetky kontrolky v hlave či máš 18 alebo 25, a nie po 4 rokoch ho ešte obhajovať a vyhovárať sa na silnú chémiu (aj keď doteraz mi nikto nevysvetlil čo to vlastne je)
@anonym_3abac9 veď presne tak. Preto nechápem tie hejty na autorku.
@lucka_ke nie každý má dobrý vzor v rodine. A niekto aj má, ale isté veci neovplyvnis. Tebe, mne by tá kontrolka možno blikala, a možno aj nie, ľahko sa hovorí, kým to nezijes. Ja som mala možno len šťastie na mužov. Neviem. Čo si ale fakt myslím, že dnes to v tomto smere majú mladí proste ťažšie.
Tak ale zase... autorka nemala co prekuknut u neho, on to vybalil okamzite bez hanby aky je chruno 😃
No urobila si spravne. Len je fascinujuce, ze 4 roky nic, prides sem, diskusia a na druhy den odchod k rodicom. Inak, ked hovorime A, co povedat takto B. Pride ti ok, ze v 30tke nemas nic vlastne a vracias sa k rodicom do detskej izby? Vyriesila si problem s pakom priatelom, ale stale zostava problem s nizkym platom, ze nemas kde byvat. A deti chces mat kedy, v 50tke? A kde budu byvat ... Tiez v tvojej detskej izbicke?
@anonym_964a51 no toto je ale sprostý koment. Dôležité je, že autorka si uvedomila závažnosť situácie a ty prispejem takým komentom? Čítaj po sebe, TY sama dokonalosť bez chyb....
Tak ja si viem predstavit, ze od zaciatku na nu isiel stylom, ze sa este nepoznaju, tak pol na pol. Potom do toho vosli tie reci "nechcem zlatokopku, chcem nezavislu uspesnu zenu". A pozri aka je charakterova crta autorky: najviac sa tu nastvala, ked sa rozoberal jej plat. Takze ona mu povahou skocila na lep, lebo si urcite hovorila v duchu pri tom fifty fifty, ze ona to da, ona nie je slaba, ona sa vie zariadit, ona vie byt rovnocennou partnerkou, jej staci kolko zaraba, ved nebude zlatokopkou, ved bude tradicnou zenou, co sa v domacnosti o vsetko postara (dnes su na socialnych sietach mlade zeny tymto bombardovane - a komu to vyhovuje? Len takym chrunom ako Andrej). A potom preco 4 roky vydrzala? Mi z toho vychadza, ze ked uz tolko financii a usili do toho dala, tak cakala nejaky vysledok, ze on sa o nu postara niecim inym nez financne, ale ani v tomto pankovi nebolo caro "chemie" nekonecne po styroch rokoch.
@anonym_autor ja to chápem, v podstate to len kulminovalo, prebiehalo to ako s tou žabou, čo ju varia pomalí.. aj začne riešiť ale to uvedomenie nejde zo dňa na deň že bum ! Zbiera sa to ako kamienok po kamienku , dáva šance, snaží sa komunikovať. Chvíľkami si myslíš, že to ty nie si ok, že takto to má byť, a až časom si uvedomis že pohár pretiekol a povieš si dosť. Medzitým napíšeš na MK a chceš diskutovať, poradiť , už aj sama si cítila aj vedela že ty si ok, že problém je inde a teraz si si uvedomila že tá hranica padla. Aj hranica tvojej hodnoty sa prejavila.
Ani nečudo že si si nebola istá, si mladá, nemáš také skúsenosti ako my staré kofoly, a každý sa učí na svojich chybach. Teraz aj ty si prešla krstom a už budeš mať v hlave inak upratané.
Držím palce a ozvi sa.
@anonym_autor ja som sa v 24 sťahovala k rodičom, keď som menila mesto a skončil sa mi 5 ročný vzťah - jeho nevera. A predsa som sa v 27 vydala za fajn chlapa, mám vlastný dom, život aký sa mi páči. Vôbec nerieš všetky tie pani "múdre", ktorým by sa nikdy nič nestalo...ale stalo,. možno iné, možno v inej oblasti. Každý robí chyby, umenie je si ich priznať a poučiť sa - v tom si už veľa z nich predbehla. Neboj sa, začiatky po rozchode bývajú ťažké, ale časom si človek uvedomí, že je to najlepšie, čo sa mohlo stat.
Len také zamyslenie: Ten autorkin frajer sa tak veľmi bál, že o niečo príde, že niekto druhy na jeho úkor niečo získa, toľko kalkulovali, až napokon stratil niečo oveľa dôležitejšie, partnerku, vzťah, možno aj budúcu rodinu.
@anonym_autor ako ti tu radia, uuutekaj od neho. Môj muž zarobí o dosť viac alo ja, ale v živote nedal účet na polovicu, môžem si kúpiť čo chcem a všetky Eura sú spoločne. On chodí na týždňovky a ja sa starám o deti, domácnosť. To nieje chlap do života, ale myslím že to dávno vieš.

@cacianka nič jej nedá. Neviem co si tu myslite baby.
@lienka.7 nie asi nedá, ale človek, ktorý si pýta 60 centov ihneď za parkovné, inak je oduty by mohol dostať rovnaký prístup, všetko, úplne všetko mu vyúčtovať… alebo sa na to povzniesť a ukázať mu, že žiť sa dá aj inak