50/50 vo vzťahu: Čo na to hovoríte?
Ahojte, mám priateľa cca 4 roky, bývame spolu v prenájme, bez detí. Obaja pracujeme, môj príjem mesačne v čistom okolo 850€, priateľ okolo 1600€. Sme pár do 30 rokov. Od začiatku randenia sa priateľ drží pravidla 50/50 vo všetkom, to znamená nájom, internet, strava, výlety, kino, reštiky atď.. napr sme niekde na obede a on si zaplatí svoje a ja svoje. Ak máme nejaký sviatok tak si dávame darčeky v rovnakej hodnote. Už ma to dlho štve, on má plat raz tolko čo ja, veľakrát sme sa o tom už rozprávali, ale on má len tú svoju pravdu. Nikdy ma len tak nezoberie niekam a nezaplatí to len on. Obaja si mesačne odkladáme, ale ja samozrejme len dačo, on niekoľkokrát viac. Čo si o tom myslíte? Je to podla vás takto ok l, že presne na 50/50????
@anonym_autor a riadne trapne,hlavne s tym rozdelenym uctom,a pytat 7eur na benzin.Fuj,hnus.Fakt,radsej to zbal s kratsej cesty,lebo budes velmi plakat.
@anonym_4dcfe0 ja by som plakala už po pár mesiacoch a poslala ho do riti
Nesúhlasím. S manželkou platím ja väčšie výdaje. Hypotéku platím ja manželka elektriku plyn internet. Keďže zarobím približne o 1000€ viac ako manželka tak sme to nastavili. Ale na druhej strane je tu hačik. 20% za nehnuteľnosť som dal ja ktoré som nasporil ako slobodný. Krátko po svadbe kúpa nehnuteľností kde je hypotéka na mojom krku. Ale mali sme pred nedávnom ťažšie obdobie a rozprávali sme sa o rozvode. A ak by naozaj prišlo k rozvodu má rovnake právo na byt ako ja aj keď 20% som dal zo svojich a hypotéku platím ja. Tu skôr záleží od povahy ženy ako sa zachová.
Tak sa s ním rozíď a nájdi si niekoho, kto ťa bude živiť a všetko ti platiť. To, že tvoj priateľ zarobí raz toľko ako ty, je JEHO šikovnosť, sú to JEHO peniaze a on nie je povinný ti nič platiť. Predstav si, že ja mám 40+ rokov, žiadneho partnera nemám a komplet všetko si platím sama. Bývam vo vlastnom byte a splácam aj úver. A to zarábam "len" 1100 € v čistom. Takže radím ti, najprv sa nauč byť samostatná, finančne nezávislá a ži tak, aby si nepotrebovala "sponzora", a až potom si hľadaj partnera.
@anonym_b63c2a vobec nejde o to ci sa o seba vie postarat. Zjavne keby chcela aby ju niekto vydrziaval po par mesiacov to s takym lakomcom vzda. Ide o to ze je to drzgros lrveho rangu a ze to s takym planovat rodinu moze byt velmi velmi rizikove. Zena chtiac nechtiac sa na urcitu dobu od muza stane zavisla a jednoducho hlada k sebe partnera, na ktoreho sa v tom obdobi moje spolahnut. Neverim ze tento by zrazu otocil. Vypytat ai na benzin 7 eur. Panecku 😂🤦♀️😂
Je lakomý a ako pisali baby so skúsenosťami, tak taký chlap sa nezmeni a môže to byt aj horsie. Aj ja mám lakomca, ale niekedy sa utrhne a dopraje mi, aj my par dovoleniek zaplatil, ale teraz je to take, ze keď chcem, aby sme niekam isli, tak to musím cvaknut ja, aj detom. Našťastie mám svoje peniaze, aj matersku som si prežila vdaka sebe vo vysokom štandarde, ale neviem, ako by ste fungovali ako rodina, keby si odkázaná len na rodicak.
@anonym_6b1593 a tie deti su len tvoje? 🤨
Tak sa s ním rozíď a nájdi si niekoho, kto ťa bude živiť a všetko ti platiť. To, že tvoj priateľ zarobí raz toľko ako ty, je JEHO šikovnosť, sú to JEHO peniaze a on nie je povinný ti nič platiť. Predstav si, že ja mám 40+ rokov, žiadneho partnera nemám a komplet všetko si platím sama. Bývam vo vlastnom byte a splácam aj úver. A to zarábam "len" 1100 € v čistom. Takže radím ti, najprv sa nauč byť samostatná, finančne nezávislá a ži tak, aby si nepotrebovala "sponzora", a až potom si hľadaj partnera.
@anonym_b63c2a a čím sa chvális ? Aj ja keď som bola sama, som si vedela rozložiť peniaze, viem hospodáriť, aj sa prikryť perinou na akú mám. Ale to neznamená, že partner nemá byť trochu gentleman, potešiť priateľku nejakou drobnostou , službou, pozornosťou. Dať jej najavo záujem, pomôcť. Ale tu sa oň správa ako sused, cudzí človek a nie je v ňom ani štipka ľudskosti.
Takto žiť môžu vedľa seba cudzí ľudia , či spolu zdieľajú izbu, byť, kedy si každý hradí lennti svoje
Ale ani tam sa ľudia takto studeno nesprávajú k sebe , ako tento studený psí čumák k svoje priateľke.
Tu ani nejde o delenie 50: 50, ale o ľudskosť a slušnosť, city.
Ty to asi nepochopíš a ani sa nečudujem že si sama, vyznievaš ako studená stará dievka a machrujes ako si samostatná a všetko si platíš sama.
Táto diskusia nie je o tom
Keby som býval so sestrou, tiež sa tak dohodneme.
@avicii18 presne, ale to skôr by ste boli k sebe pozornejší a robili ste si drobné radosti.
Takto žiť sa dá akurát so susedou alebo kolegyňou na ubytovni, kde sa každý člen rieši striktne len to svoje.
Ešte aj cudzí ľudia sú k sebe milší, a pozornejši ako tento ľadový medveď
Ja si myslím, že toto je troll téma. To je tak sa absurdum dotiahnutý jeden koncept, že to nemôže byť reálne. Akože ak by autorka bola " ozajstná" , čo by mala z takého vzťahu? Nie, vezmite si, doteraz ani nenapísala nič pekné o ňom, cojaviem... že je inak chápavý, vždy ju podrží v problémoch, má rád deti a psy 😅 proste niečo pozitívne. Iba pridáva sa absurdum prípady zgrlosstva. A teraz, prečo by bola s takým človekom?
@bambulkaaskatulka napísala to čo ju trápi, nerieši iné veci, možno je inak dobrý, možno nie. Rieši však toto jeho zameranie.
@alizea ja neviem, ale to vy ženy na MK zarábate koľko? Ja viem, že 850 nie je extra veľa, ale tu u nás nie je dobré platové ohodnotenie . Robím administratívu, pracovný čas super, práca ma baví.
@anonym_autor
Sorry, ale 850 si môže dovoliť zarábať niekto, kto má sponzora. Si mladá žena, hádam máš aj nejaké ambície, niečo dosiahnuť, kariérne, financne.
@anonym_69c833 este mi tak napadlo: sprav mu cennik. Ked vyratava on, vyratavaj aj ty. Kazde umytie kupelne, pranie, umytie okien, varenie. Pride chlapec na to ze on si ta vlastne ani nemoze dovolit.
Nepomoze ani rozhovor. Toto je povaha, vychova, nastavenie. Neexistuje ze z tohto rozhovoru nevyjdes ako zlatokopka.
@lenja1 A čo potom ženy, ktoré žijú samy, bez partnera ? Ony si musia všetko platiť samy. A nikoho to nezaujíma, ako to zvládajú. 😔
@anonym_b63c2a Máš pravdu, že žena, keď je single, platí všetko sama, ale zároveň si svoj život prispôsobuje svojim potrebám a finančným možnostiam.Dokonca aj domáce práce robí len za jedného
Domáce práce máme tak ja70/30 on, ja som viac doma takže viac upratujem. Ak niekam chcem ísť autom, on ma zavezie ak má čas, ale hneď si pýta peniaze na benzín( minule mi vypočítal 7€). Ak sme aj niekde na káve, on povie čašníčke nech nám rozdelí účet. Pre mňa to je trápne.
@anonym_autor preboha, ze pyta si peniaze za benzin, ani od kamaratov by som nepytala nieto este od partnerky...
Nesúhlasím. S manželkou platím ja väčšie výdaje. Hypotéku platím ja manželka elektriku plyn internet. Keďže zarobím približne o 1000€ viac ako manželka tak sme to nastavili. Ale na druhej strane je tu hačik. 20% za nehnuteľnosť som dal ja ktoré som nasporil ako slobodný. Krátko po svadbe kúpa nehnuteľností kde je hypotéka na mojom krku. Ale mali sme pred nedávnom ťažšie obdobie a rozprávali sme sa o rozvode. A ak by naozaj prišlo k rozvodu má rovnake právo na byt ako ja aj keď 20% som dal zo svojich a hypotéku platím ja. Tu skôr záleží od povahy ženy ako sa zachová.
@patrikjames Tak ale to si vedel a musel si s fym ratat. Tale su zakony.
Ja nechápem, prečo si niektoré myslíte, že potrebujem aby mi on platil všetko a som na neho odkázaná? Mňa práca baví a mám ju aj blízko domu, partner za prácou cestuje. Mne nejde o to aby mi on platil všetko na čo si zmyslím, ale aby bol aspoň trochu gentleman a niekam ma napr pozval, len tak niečo kúpil a nedelil naše výdaje do centu. Aj na ten benzín, vždy si pýta napr ak ak ideme k našim na víkend, sú z iného mesta, to čo pretankuje vydelí presne na polovicu. Aj keď ideme k jeho rodine. Proste všade.
@patrikjames no tu hypoteku realne vyplacas ty, ale na tvojom krku nebude. Keby sa rozvediete musi jeden druheho vypatit alebo musite behnutelnost predat a vyplatit banku a podelit sa 50:50. Kedy ste kupovali nehnutelnost? Tych 20% nehnutelnosti bola pred par rokmi ina suma ako teraz. Pna plati energie, tie su na jej krku, keby ich neplati, mozete si chodit prat do potoka a svietit svieckou. Na toto si myslel?
Mate deti v manzelstve, ci nie?
Mna najviac na tychto vztahoch, kde manzelia riesia kazdy jeden cent najviac zaujima, ci muz vykrikuje zene aj to, co ona vlozila do rodiny a nikto to nevidi, pokial teda deti maju. A vlastne ak tie deti aj nemaju, povedzme si uprimne, prerozdelenie prac medzi muzom a zenou v domacnosti nebyva takmer nikde 50:50, to si niekto uvedomuje? Ze ta zena robi zadarmo. Ju to stoji cas, ktory by mohla investovat velakrat do seba a nie do sponavych treniek a ponoziek a umyvania okien v nehnutelnosti, na ktoru si ty kedysi zlozil 20% a kde ty davas do hypoteky predmetnej nehnutelnosti, ktoru ti mozno ona zveladuje a stara sa o to aby si nemal spinu v kazdom rohu a plesnive okna. Aby si mal niéen oprate veci ale aj vycistenu pracku, umyvacku, vytrete podlahy a povysavany prach. Mozno do domacnosti kupuje uteraky, nakupila tam vybavu do kuchyne, o ktorej ty nemas ani ponatia, ako sa to objavilo v skrinke. Taktiez nakupila periny a postelne pradlo, ktore pravidelne kupuje a zjavi sa u vas doma a periny sa prezliekaju same.
Do pekla muzi vy vobec toto vidite? A to nechci aby som zacala rozpravat o rodinach, ktore maju deti, kde sa manzelia dobrovolne dohodnu na tom, ze zena na urcite odbobie v trvani o porode v rozmedzi od 6 mesiacov az po dovrsenie 3 rokov dietata sa ostava o dieta starat doma, na zaklade toho, na aku dobu sa dohodnu s manzelom a mozno bude dieta narocne a bude musiet zostat dlhsie doma lebo dieta bude narocne.
Vy vidite aj tu “neviditelnu pracu”, ktoru zena robi zadarmo alebo vidite len tie hypoteky, ktore ste si zaplatili a presli vam realne peniaze cez ruky?
Budete si pri rozvode vykrikovat aj hodiny stravene cistenim domacnosti a kupovanim veci, o ktorych ty nemas ani ponatia a budete sa financne cyrovnavat aj za toto?
A teda čo sa týka toho upratovania v domácnosti, to robím viac ja a hlavne ak ide o varenie - to je len na mne, on variť nevie, maximálne si urobí vajcia.
Držgroš. Ak budú deti bude ešte horší lakomec. On sa nezmení, len sa to ešte časom zhorší. Pána učtovníka treba vymeniť, kým nie je rodina.
Začala som s ním dnes znova tému na 50/50 . Že ak naozaj chce aby sme takto fungovali, nech aj domáce práce idú 50/50 a taktiež varenie, nech raz navarí on, raz ja. Toto odmietol, že on má dlhšiu pracovnú dobu plus cesta autom z práce domov. Víkendy má ale voľné , to si chce vraj trochu aj oddychnut
Pýtala som sa ho aj či to takto bude aj na MD alebo v manželstve. Vraj to sa ešte dohodneme, že tam je ochotný on dať max 100€ navyše.
Autorka, odhliadnuc od toho, ze to je lakomy chlap, na ktoreho sa nikdy nebudes moct spolahnut, preco on v hladovej doline ako pises zarobi raz tolko? Pises, ze zostava v robote dlhsie....tak zostavaj aj ty, co ti poviem. Ak on moze, tak aj ty....
Autorka, odhliadnuc od toho, ze to je lakomy chlap, na ktoreho sa nikdy nebudes moct spolahnut, preco on v hladovej doline ako pises zarobi raz tolko? Pises, ze zostava v robote dlhsie....tak zostavaj aj ty, co ti poviem. Ak on moze, tak aj ty....
@tenerifka pane bože sem niečo napísať… písala som, že on dochádza ďalej za prácou. A mňa práca baví a mám tam možnosť aj kariérneho rastu, ale samozrejme ma nepovýšia zo dňa na deň. Pred týmto vzťahom som bývala sama a zarábala som menej a vyžila som v pohode aj sama. Ja som samostatná, nepotrebujem aby mi všetko platil chlap. Len aby mi nevyčítal každý prejazdený kilometer a cent.
@tenerifka pane bože sem niečo napísať… písala som, že on dochádza ďalej za prácou. A mňa práca baví a mám tam možnosť aj kariérneho rastu, ale samozrejme ma nepovýšia zo dňa na deň. Pred týmto vzťahom som bývala sama a zarábala som menej a vyžila som v pohode aj sama. Ja som samostatná, nepotrebujem aby mi všetko platil chlap. Len aby mi nevyčítal každý prejazdený kilometer a cent.
@anonym_autor no a okrem iného je to úžasny milujúci, podporujúci partner a bezhranične sa milujete?
Začala som s ním dnes znova tému na 50/50 . Že ak naozaj chce aby sme takto fungovali, nech aj domáce práce idú 50/50 a taktiež varenie, nech raz navarí on, raz ja. Toto odmietol, že on má dlhšiu pracovnú dobu plus cesta autom z práce domov. Víkendy má ale voľné , to si chce vraj trochu aj oddychnut
@anonym_autor čiže v konečnom dôsledku t dávaš viac ako on...ja by som z takého vzťahu odišla, lebo aj v prípade dieťaťa ty nebudeš mať áno tých 850, na materskej či rodicaku, , on dal 100 viac a ešte bude chcieť aby si prebrala komplet domácnosť lebo veď si doma.
Čiže s takýmto chlapom by som ani len neuvažovala že si s ním založim rodinu
Pýtala som sa ho aj či to takto bude aj na MD alebo v manželstve. Vraj to sa ešte dohodneme, že tam je ochotný on dať max 100€ navyše.
@anonym_autor dievca, utekaj. Toto sa nezmeni na materskej, nezmeni sa to tym, ze by ste sa vzali a pravne by vsetko v manzelstve bolo na polovicu. Nie je ochotny sa s tebou rozpravat o situacii, ktora by raz v buducnosti mohla nastat a povie ti, ze da o stovku naviac. No aj keby ste sa porozpravali, nic to nezmeni, lebo jeho ciny hovoria za vsetko. Budes za chuderu na materskej, s dietatom na krku a raz sa budes od neho chciet dostat a skoncis s holym zadkom. Maj trochu respektu voci sebe a najdi si partnera, ktoremu za to stojis. Toto nie je o vydrziavani ani o tom, aby si si nasla lepsiu pracu lebo tvoj partner dokaze zarobit viac nez ty. Nenechavaj sa tu zdeptat tymito recami. Keby bol zivot taky ciernobiely, nie su tu na pravidelnej baze diskusie o tom, ake su zeny uz v manzelstve s potomstvom nestastne, ako obracaju kazdy cent a ako pre ne nie je mozne od manzelov odist, lebo nemaju nic vlastne, co nadobudli pred manzelstvom a nemaju uspory na to, aby sa vedeli postsvit na vlastne nohy a rezervu pre seba a deti aby vyzili, ked odidu od obdobnych idiotov akeho, zial, mas aj ty.
@anonym_autor od odmieta varit, On si chce oddychnut, On je ochotny dat pocas materskej o stovku viac. Vsetko je o nom, a ty si kde? Ved ani ty nebud ochotna stale varit. Tiez oddychuj cez vikendy, ziadne upratovanie a varenie a pranie. Sa postav sama za seba zenska!!!!
Ja uz vidim, ako sem budeš písať o par rokov, s detmi na krku, bez peňazí, s tym ze všetko bude len na tebe a ten lakomec nekúpi svojmu dieťaťu ani cukrik.Uz ked po tomto co ti povedal, ze ked budeš na rd bude dávať max 100 eur navyše neodides, tak budeš blbá
@anonym_autor este dodam, tie zeny, ktore ti tu radia, aby si si nasla inu pracu, aby ste sa financne vyrovnali, ti tiez poradia, ako vo vela diskusiach som uz videla, aby si si vytvorila financnu rezervu, ked sa raz dostanes na matersku, aby si vykryla seba aj dieta, lebo potom nebudes zarabat a budes doma. Ja by dom tento postup pochopila, keby ides sama za seba na umele oplodnenie a ostanes vychovavat dieta dobrovolne ako jednorodic, ale v diskusiach, kde sa riesi, ze dvaja ludia dobrovolne vstupuju do vztahu, kde chcu spolocnu buducnost, potomstvo a podobne tieto nazory nemaju miesto. Ignoruj tieto zeny.
@anonym_autor tak je ochotny dat100 € navyse... paneboze...fakt utekaj, lebo ak by prislo nieco nepredvitatelne ...tak teda on nie je nastaveny byt oporou...
@anonym_autor este dodam, tie zeny, ktore ti tu radia, aby si si nasla inu pracu, aby ste sa financne vyrovnali, ti tiez poradia, ako vo vela diskusiach som uz videla, aby si si vytvorila financnu rezervu, ked sa raz dostanes na matersku, aby si vykryla seba aj dieta, lebo potom nebudes zarabat a budes doma. Ja by dom tento postup pochopila, keby ides sama za seba na umele oplodnenie a ostanes vychovavat dieta dobrovolne ako jednorodic, ale v diskusiach, kde sa riesi, ze dvaja ludia dobrovolne vstupuju do vztahu, kde chcu spolocnu buducnost, potomstvo a podobne tieto nazory nemaju miesto. Ignoruj tieto zeny.
@anonym_dddb36 no ja sa čudujem, že dosť veľa žien mi radí si najst lepšiu prácu alebo dokonca ostávať v práci dlhšie, ako keby sa to dalo len tak však. Ja som písala jasne, práca ma baví a mám ju po ruke plus je tam možnosť kariérneho rastu. A odkázaná na žiadneho chlapa nie som. Tu ide o iné veci, ale nie každá ma chápe
@anonym_dddb36 no ja sa čudujem, že dosť veľa žien mi radí si najst lepšiu prácu alebo dokonca ostávať v práci dlhšie, ako keby sa to dalo len tak však. Ja som písala jasne, práca ma baví a mám ju po ruke plus je tam možnosť kariérneho rastu. A odkázaná na žiadneho chlapa nie som. Tu ide o iné veci, ale nie každá ma chápe
@anonym_autor treba si uvedomit, ze ano, aj takto sa zaraba v administrative na Slovensku. Nemoze byt kazdy manager, head leader atd. Ano su aj takto platene pozicie a nema kazdy skilly na to, aby si vyberal a preberal, a nie kazdy ma ambicie a schopnosti na extra karieru. Smutne je, ze je to v nasom state takto nastavene, ze ludia v beznych poziciach zarabaju takmer minimalnu mzdu

Zaujimave je, ze mlade chcu vzdy platit a starym uz staci aj normalny chlap, vedia sa postarat o seba aj same. Uz vedia, ze o staru trubu, ktora by chcela este platit, by uz nikto normalny bicykel neoprel.
@anonym_964a51 trepeš chobotiny