50/50 vo vzťahu: Čo na to hovoríte?
Ahojte, mám priateľa cca 4 roky, bývame spolu v prenájme, bez detí. Obaja pracujeme, môj príjem mesačne v čistom okolo 850€, priateľ okolo 1600€. Sme pár do 30 rokov. Od začiatku randenia sa priateľ drží pravidla 50/50 vo všetkom, to znamená nájom, internet, strava, výlety, kino, reštiky atď.. napr sme niekde na obede a on si zaplatí svoje a ja svoje. Ak máme nejaký sviatok tak si dávame darčeky v rovnakej hodnote. Už ma to dlho štve, on má plat raz tolko čo ja, veľakrát sme sa o tom už rozprávali, ale on má len tú svoju pravdu. Nikdy ma len tak nezoberie niekam a nezaplatí to len on. Obaja si mesačne odkladáme, ale ja samozrejme len dačo, on niekoľkokrát viac. Čo si o tom myslíte? Je to podla vás takto ok l, že presne na 50/50????
pri príspevku o magnetke som pochopila, že je to celé vymyslené
@anonym_74a329 prečo by to malo byť vymyslené?? Ja som si všimla, že je tu milion tém na tento problém a veľa žien ma doma takéhoto chlapa. Vymyslené to nie je. Nemám takú bujnú fantáziu
@nikha2809 no ja už dlhšie premýšľam čo spraviť, viedli sme už veľa rozhovorov na túto tému a stále sa to nezmenilo. Ani nezmení. Už ma aj napadlo, že odídem domov k rodičom. Nechcem byť im na príťaž, ale rodičia mi viackrat navrhli aby som išla k nim bývať.
@anonym_autor prosím ta odid od neho, nenechaj sa takto ďalej zneužívať a ponižovať.Velmi zle to pre teba dopadne, ak s nim ostanes
@michaela329 jasné, že nezjem toľko čo on. Mám 50 kg a 170 cm, on zje o hoooodne viac než ja, je to veľký chlap 185 cm a 100 kg.
@anonym_autor tak potom neplat polku nákupu. On Ťa vlastne vyžiera. Zadarmo mu upratujes, varíš. Tu na 8 stranách vidíš dôkaz, že to nie je normálne vo vzťahu. Ešte máš aj super zázemie a rodičov. Jedine už len pochopiť a nechať ho tak.
A tento rok sme plánovali ísť na prvú spoločnú dobolenku do Chorvátska, cca na týždeň. Ale samozrejme aj to chce aby sme išli 50/50. A varenie na dovolenke by bolo zas len na mne. No a nestíham odpisovať na všetky komenty, tak to nejako zhrniem. Svoju prácu tu už riešiť nejdem, jasne som sa viackrát k nej vyjadrila. Proste všetko máme 50/50, okrem upratovania a varenia. On variť nevie nič a ani sa nechce naučiť. Vyhadzovať peniaze v reštikach tiež nechce, chodíme ozaj len raz za čas. A ak sme napríklad niekde na obede/večeri, on je ten čo povie obsluhe aby doniesla účet separačne, povie jej čo všetko mal on a zvyšok čo som mala ja. Toto všetko sa týka aj zmrzliny, kaviarní, nápojov, vždy keď sme niekde tak to funguje takto. Na začiatku vzťahu mi hneď povedal, že nemá rád zlatokopky a páči sa mu, že žena si dokáže platiť všetko sama. Predomnou mal tiež dlhoročný vzťah a tiež takto fungovali a boli obidve strany s tým ok. Vraj som prvá žena ktorej sa toto nepozdáva. Nejakú menšiu časť peňazí si odkladám každý mesiac, on samozrejme viac než ja. Tie úspory povedal, že časom by sme mohli dať do spoločného bývania. A tých 7€ myslím naozaj vážne, aj keď máme voľno a niekam ideme benzín ide na polku. Dobre, jediné čo platí výhradne on je oprava auta, keď treba. Na opravu auta odo mňa nepýtal nič. Ale napr na diaľničnú známku odo mňa pýta 50% každý rok + poistka auta každý rok. A Ano, fakt som s ním 4 roky.
@anonym_autor
@anonym_autor to je veľmi smutné.Ale aspoň sa vyfarbil už na začiatku.4 r takto žiť a tebe to vyhovuje či nerozumiem?On sa nezmení nebola by som s takým chlapom a už vôbec nie rodinu založiť.Ppznam takých, ale tam sú 2 lakomi, keď nemali deti ona si kúpila mandarínky do práce on nechcel prispieť, tak mu v práci z nich nedala🙂robili spolu.Stretla som jej mamu teraz už majú deti a ona deťom platí veci, lebo ju vydeluje stále rovnako.A to má funkciu a veľa peňazí vzdelaný múdry muž, ale doma idiot.Ale on to mal z rodiny aj rodičia boli lakomci.Jedno tričko, keď si kúpil bolo okolo toho veľa rečí.Toto nebude dobrý partner do života si predstav dlhodobú pn, dieťa môžete mať choré budeš roky bez príjmu.
@anonym_autor tak potom neplat polku nákupu. On Ťa vlastne vyžiera. Zadarmo mu upratujes, varíš. Tu na 8 stranách vidíš dôkaz, že to nie je normálne vo vzťahu. Ešte máš aj super zázemie a rodičov. Jedine už len pochopiť a nechať ho tak.
@michaela329 no mne rodičia navrhli, že im nemusím ani nič dávať, že im stačí ak budem pomáhať s upratovaním a varením. Ale jasné, že by som im dávala aj peniaze, zadarmo by som tam isto bývať nechcela. Skúsim mu ešte povedať o tom nákupe, že on zje podstatne viac ako ja.
Ver svojmu otcovi,chce ti dobre.Peniaze sú mu prednejšie ako láska a ty.Má to choro nastavené už z domu.Povie si že tam to fungovalo,v predchádzajúcom vzťahu mu to fungovalo takže úplná normálka pre neho.
Ešte by som ho zhodila pred kolegami,kamarátmi že mu pred nimi budeš vyplácať polku za benzín,zmrzlinu a tak nech vidia čo je zač.Lebo stavím sa že pred známymi sa pretvaruje a faktúruje až potom doma.
A tento rok sme plánovali ísť na prvú spoločnú dobolenku do Chorvátska, cca na týždeň. Ale samozrejme aj to chce aby sme išli 50/50. A varenie na dovolenke by bolo zas len na mne. No a nestíham odpisovať na všetky komenty, tak to nejako zhrniem. Svoju prácu tu už riešiť nejdem, jasne som sa viackrát k nej vyjadrila. Proste všetko máme 50/50, okrem upratovania a varenia. On variť nevie nič a ani sa nechce naučiť. Vyhadzovať peniaze v reštikach tiež nechce, chodíme ozaj len raz za čas. A ak sme napríklad niekde na obede/večeri, on je ten čo povie obsluhe aby doniesla účet separačne, povie jej čo všetko mal on a zvyšok čo som mala ja. Toto všetko sa týka aj zmrzliny, kaviarní, nápojov, vždy keď sme niekde tak to funguje takto. Na začiatku vzťahu mi hneď povedal, že nemá rád zlatokopky a páči sa mu, že žena si dokáže platiť všetko sama. Predomnou mal tiež dlhoročný vzťah a tiež takto fungovali a boli obidve strany s tým ok. Vraj som prvá žena ktorej sa toto nepozdáva. Nejakú menšiu časť peňazí si odkladám každý mesiac, on samozrejme viac než ja. Tie úspory povedal, že časom by sme mohli dať do spoločného bývania. A tých 7€ myslím naozaj vážne, aj keď máme voľno a niekam ideme benzín ide na polku. Dobre, jediné čo platí výhradne on je oprava auta, keď treba. Na opravu auta odo mňa nepýtal nič. Ale napr na diaľničnú známku odo mňa pýta 50% každý rok + poistka auta každý rok. A Ano, fakt som s ním 4 roky.
@anonym_autor no skoro mi zabehlo, že Som s ním 4 roky. Dievča zlaté, niekde som písala, že on je chybný kus, no teraz mám pocit, že ty si druhý ten chybný kus. Zober si ruksacik, zbal si veci, vyrátaj čo si predplatila na nájom, jedlo, napíš mu na listok, koľko ti má vrátiť do účtu, listok nechaj na stole s kľúčom od bytu, dvere zabuchni a nikdy viac sa nevracaj.
@michaela329 no mne rodičia navrhli, že im nemusím ani nič dávať, že im stačí ak budem pomáhať s upratovaním a varením. Ale jasné, že by som im dávala aj peniaze, zadarmo by som tam isto bývať nechcela. Skúsim mu ešte povedať o tom nákupe, že on zje podstatne viac ako ja.
@anonym_autor
Ty si mu vlastne 4 roky platila polku stravy keďže preje viac.To prečo si sa neozvalo na začiatku prosím ťa?Tento si pekne nasporil pri tebe,variť nemusel aj sex si užíval.Jooj dokonalá partnerka a ešte aká skromná ani jej nic netreba kúpiť...
Minule sme napríklad išli spolu do fitka, ja som pri sebe nemala hotovosť, (menšie fitko kde sa nedá platiť kartou) zaplatil to priateľ a hneď potom pýtal peniaze nech mu ich pošlem na účet, ale povedala som, že veď potom doma, ostal zdutý a urazený, takže som mu musela poslať hneď.
@basullinka hm o tom varení a upratovaní som mu už dnes povedala, že si budem variť sama pre seba aj upratovať. Len sa zasmial, že takto sa ženy nesprávajú a mali by sa oni podieľať na domácich prácach viac než chlapi. On mi vždy hovori, žena sa má viac o domácnosť starať a chlap napr ak sa niečo doma pokazí tak to má len on opraviť a riešiť, také tie chlapské veci.
@anonym_autor ja uz prestávam pochybovať, ze to nemáš v hlave uplne v poriadku usporiadane. No nic, 9 strán rad a príspevkov od skúsenejších žien. Ale autorka ty si ides stale o tom, ako to nastaviť aby ste boli obaja spokojní. Účet za sexuálne služby si mu predpokladám taktiež nevystavila. Nevies sa za seba postavit, nemáš uctu k sebe samej ani sebahodnotu a nechavas svojho priateľa, nech sa po tebe vozí. Tak ti držíme palce a ked dostaneš lekciu od života, spomeň si na túto diskusiu 🙂
Toto musí byt vymyslené. Rodičia jej hovoria na rozum, má kam ísť, ešte aj napíše, že si tu čítala podobne témy, že takto ženy proste s takýmito vážnymi kusmi žijú a furt si ide svoje. Co iné to potom inak môže byť?
@anonym_autor ked mas tuto moznost, vrat sa k rodicom, pomahaj im, nastavte si nejake platby, ktore im budes davat a odkladaj si peniaze a casom si kup vlastnu nehnutelnost, keby to mala byt co i len garzonka, ale maj nieco vlastne a investuj do svojho.
V tomto vztahu zbytocne stracas cas. Jedina zlatokopka vo vasom vztahu je on a este aj zduta, ktora nie je schopna pristupit na kompromis. Ty robis kompromis a ides pol na pol po financnej stranke a ten zvysok on nechce akceptovat. To by ma v momente presla chemia. Vy ste spolu len zo zotrvacnosti, 4 roky je pomerne dlha doba a ty si si vytvorila zvyk, ze ho mas.
Ver svojmu otcovi,chce ti dobre.Peniaze sú mu prednejšie ako láska a ty.Má to choro nastavené už z domu.Povie si že tam to fungovalo,v predchádzajúcom vzťahu mu to fungovalo takže úplná normálka pre neho.
Ešte by som ho zhodila pred kolegami,kamarátmi že mu pred nimi budeš vyplácať polku za benzín,zmrzlinu a tak nech vidia čo je zač.Lebo stavím sa že pred známymi sa pretvaruje a faktúruje až potom doma.
@ketrin1984 práveže sa nepretvaruje. Aj keď sme niekde s kamošmi na káve, účet sa delí.
Toto musí byt vymyslené. Rodičia jej hovoria na rozum, má kam ísť, ešte aj napíše, že si tu čítala podobne témy, že takto ženy proste s takýmito vážnymi kusmi žijú a furt si ide svoje. Co iné to potom inak môže byť?
@enmery ona ho ma rada a maju chémiu 🤦🏼♀️ ved čítaj, za dobry sex zahodi najlepsie roky a s týmto mentálnym nastavením bude stale debilov priťahovať.
@anonym_autor ale toto je najvacsi problem, nemala by som rada takehoto chlapa, mohla by byt chemia akakolvek. Ale ten pocit, ze len tak, pre radost, Ti kupi, dokonca aj drahsie ako si prajes, len aby Ta potesil.
A ak by som sa mala hanbit, ze ideme s deckami na zmrzku a on zaplati len sebe a detom a sebe mam ja, tak to nehrozi. Nedopadnes dobre...
@anonym_73fa3e si naivná žeby deťom zaplatil? pekne napoli rozrátať každý kopček, alebo veď by jej dával stovku navyše tak to má mať na zmrzlinu pre deti a na konci mesiaca predložiť vyúčtovanie na čo tých 100€ minula
@ketrin1984 práveže sa nepretvaruje. Aj keď sme niekde s kamošmi na káve, účet sa delí.
@anonym_autor
@anonym_autor
Tak ho treba zhodiť pred niekým pred kým má rešpekt,ko si váži,pred kým by sa zahanbil.
@anonym_73fa3e si naivná žeby deťom zaplatil? pekne napoli rozrátať každý kopček, alebo veď by jej dával stovku navyše tak to má mať na zmrzlinu pre deti a na konci mesiaca predložiť vyúčtovanie na čo tých 100€ minula
@anonym_d6a1f5 ak je žena taka (prepacte) sprostá, ze si s takýmto urobí decko, napriek tomu, ze vie aky je tak si to vsetko zaslúži. A nech nosi jedno tricko rok a vezme si aj úver na polovične platby. Iba tych deti mi je luto
@ivik4 lebo ho mám naozaj rada a máme medzi sebou dosť silnú chémiu, takú som ešte s nikým nezažila, aj záujmy máme spoločné. Jedine čo sa mi nepáči sú tieto financie a ich rozdelenie.
@anonym_autor vies, spolicne zaujmy nie su potrebne na fungujuci a stastny vztah. Ani ta chemia. Ci myslis, ze je to nieco, co budes vnimat rovnako po 40 spolocnych rokoch?
Neskutocne ma vytaca, ze fakt taky hnup existuje q ty sa snazis mu ukazovat riesenie a on dosloca serie na to. Nie je ochotny uhnut ani o kusok
@anonym_autor moj muz zarobi 6x tolko, co Tvoj, ale boli casy, ked zarabal 800, vypracoval sa sam od nuly. Ale nikdy ani brvou nepohol, ked som si nieco kupila alebo len tak mi kupi kvety, na narodeniny take veci, az pozeram... Teraz sa blizia moje narodky a kupila som si s vycitkami jeden korejsky krem, inak pouzivam Alverde lacnaky, ale tento s spf mi sedi, tak som si znova kupila a ze to budem mat ako darcek, ze sa nema trapit. A on ze co si, to je nic, vyber si nieco lepsie. Ved krem je normalny zaklad. Dokonca sme byvali v mojom byte a prerabali sme za jeho peniaze vsetko. Chceli sme rodinu, tak som ostala doma a venujem sa velkej rodine. Nemam ziadny prijem, ziadnu karieru. Da mi svoju kartu, posle mi peniaze na moj ucet a mozem si s nimi robit, co chcem. Ked zateplime dom a spravime terasu, tak dalsia meta bude sporenie na dochodok pre oboch, teda aj pre mna. Ze uplne normalne pre neho sa postarat. Aj tak vacsinou vsetko miniem na domacnost, deti, rodinu, pre seba len minimum a este aj to mi vycita, ze si mam kupit a nespekulovat. Ano, sme manzelia, ale to je jedno. Ak Ti povedal, ze na materskej Ti da o 100 eur viac, tak utekaj. On je schopny si okrem danoveho bonusu este aj pridavky dat poslat na svoj ucet a Tebe pride len rodicak...🫣.
Po poslednych prispevkoch mi je ale jasne, ze toto, co Ti ja pisem, ako zijeme, mi neuveris a stale si pojdes svoje. Nam tu netreba popisovat, ako vyzaduje to vratenie penazi, ci hned, ani vecer a ani doma mu to nestaci, naco? Je to chore a kym to nepochopis, tak zbytocne viac pisat.
A je medzi nami aj chemia, aj laska, aj ucta, a to sme spolu viac ako 20 rokov dokopy.
On by neprezil, aby sme stradali, ci uz ja alebo deti. Raz sme sli napriklad na jednu akciu a nedalo sa tam jest a zabudli sme vopred dat detom nieco zahryznut a maly plakal, ze ho boli brusko, ze je hladny, tak sme potom rychlo utekali nieco kupit, ked sa uz dalo a on cely rozhodeny z toho, ze ake je to hrozne, ked dieta place od hladu, strasne si to vycital. Ten Tvoj, tomu by asi aj to bolo jedno, keby si nemala pri sebe peniaze a nechal by aj dieta hladne, taky mi pripada, uplne uplny idiot.
zena zena, poriadnu chemiu a dobry sex budes mat aj s normalnym muzom, nie len s tymto debilom
Nesúhlasím. S manželkou platím ja väčšie výdaje. Hypotéku platím ja manželka elektriku plyn internet. Keďže zarobím približne o 1000€ viac ako manželka tak sme to nastavili. Ale na druhej strane je tu hačik. 20% za nehnuteľnosť som dal ja ktoré som nasporil ako slobodný. Krátko po svadbe kúpa nehnuteľností kde je hypotéka na mojom krku. Ale mali sme pred nedávnom ťažšie obdobie a rozprávali sme sa o rozvode. A ak by naozaj prišlo k rozvodu má rovnake právo na byt ako ja aj keď 20% som dal zo svojich a hypotéku platím ja. Tu skôr záleží od povahy ženy ako sa zachová.
@patrikjames a jej "nepenazny" vklad do rodiny? To si akosi zabudol započítať, či? Mne sa páčia ľudia, ktorí všetko preratavaju iba čisto cez peniaze. Ze kooooolko ONI dali. Ale to, čo obetovala a dala druha strana, ti už im akosi uniká. Pokial nebola s tebou napr.iba 1 rok, tak je uplne normalne, ze si nárokuje na polovicu. Mimochodom aj ceny boli vtedy uplne niekde inde, ze?
zena zena, poriadnu chemiu a dobry sex budes mat aj s normalnym muzom, nie len s tymto debilom
@trema inak, pre mňa by tá chémia odpadla, keby sa nejaký chlap správal takto. A mohol by vyzerať ako Brad Pitt v 2001 a tr5kať ako boh sexu ...
Začala som s ním dnes znova tému na 50/50 . Že ak naozaj chce aby sme takto fungovali, nech aj domáce práce idú 50/50 a taktiež varenie, nech raz navarí on, raz ja. Toto odmietol, že on má dlhšiu pracovnú dobu plus cesta autom z práce domov. Víkendy má ale voľné , to si chce vraj trochu aj oddychnut
@anonym_autor no, ma ta za sluzku. Toto je inak uplne cez. Ze ti nie je z takého hoväda zle, sa ti normalne čudujem. Sa priprav na to, ze tento exemplár ti bude vykrikovať ze ešte aj vložky si drahe kupuješ. Tak ta bude ekonomický týrať ze az. Na tvojom mieste idem kade ľahšie dievča
@patrikjames a jej "nepenazny" vklad do rodiny? To si akosi zabudol započítať, či? Mne sa páčia ľudia, ktorí všetko preratavaju iba čisto cez peniaze. Ze kooooolko ONI dali. Ale to, čo obetovala a dala druha strana, ti už im akosi uniká. Pokial nebola s tebou napr.iba 1 rok, tak je uplne normalne, ze si nárokuje na polovicu. Mimochodom aj ceny boli vtedy uplne niekde inde, ze?
@lienka.7 A kde je nepenazny vklad menej zarabajucich muzov, ked skoro kazda hlada niekoho, co zaraba 2-6 krat viac a menej zarabajuci muz nie je atraktivny. ;) Malo zarabajuci muz je fuj, malo zarabajuca zena ma obrovsky nefinancny kulturny prinos. 🙂
Veľmi smutné. Naozaj smutné. A teraz si predstav, že ochorieš. Ja som napr. aktuálne PN už tretí týždeň a minimálne ešte dva budem. Čiže budem mať nižší príjem, plus som sčasti obmedzená v domácnosti, naozaj nevládzem. Nehovorím o 'chémii', ktorá teraz musí počkať. Máme dve deti. Manžel ma plne zastane. Čo by urobil tvoj priateľ? čo by ste napr. jedli, keďže nevarí? kto by upratal? ako by zvládol mesiac bez sexu? a koľko by ti vyúčtoval, keby vedel, že budeš mať nižšiu výplatu? za mňa celé zle. Tvoji rodičia majú pravdu. Ja som od jedného žgrloša odišla. Len som na rozdiel od teba mala aj dcéru. Ty to máš o čosi jednoduchšie. Vo vzťahu potrebuješ trochu viac, než len super chémiu. Premysli si to.
@lienka.7 A kde je nepenazny vklad menej zarabajucich muzov, ked skoro kazda hlada niekoho, co zaraba 2-6 krat viac a menej zarabajuci muz nie je atraktivny. ;) Malo zarabajuci muz je fuj, malo zarabajuca zena ma obrovsky nefinancny kulturny prinos. 🙂
@anonym_964a51 je rozdiel menej zarábajúci muž, ktorý si ani nechce nájsť brigadu a menej zarábajúca žena, ktorá nemoze ist do roboty kvoli detom. Ale okrem deti sa stara o domácnosť, lekarov termíny prikrmy plienky a ma taku mentálnu záťaž, ze ten chlap by sa z toho pogrcal.
Takto si to urcite myslel, však?
@anonym_dddb36 áno viem že keby že neplatí energie prať budem v potoku. Ale tu sa rieši finančné výdavky v domácnosti 50:50. Energie elektrina plyn je nastavená platba 50€+50€. Ja platím hypo 490€. Ja len vravím že platím vyššie výdaje za bývanie lebo mám vyšší príjem. Áno ako píšeš rozdelenie prác v domácnosti 50:50. Ja s týmto tiež nesúhlasím. Ja osobne rád varím tak varenie je skôr namne. Prídem domov z práce a prípravim si večeru a prípravim aj žene. Ak má čas prípravy ona. Žiadne hádky, žiadne problémy ohľadom varenia. Pratanie domácnosti? Žena je viac času doma ona skôr poprata ako ja. Keď som ja doma a ona nestíha popratat tak to urobím ja. Žiadny problém. V práci pracujem v kolektíve mužov ktorým keď poviem že doma aj ja navarim tak sa smejú. Podľa mňa úplne normálna vec. Obula si sa domna že extrémne a bez dôvodu. Téma bola financie v domácnosti 50:50, áno/nie. Vravela si o praní veci. Pracujem ťažko manuálne veľa hodín. Montérky z práce si periem 3roky stále ja. Či som unavený či nie. Veci na denné použitie? Tie skôr žena ano, niekedy keď nestíha tak ja. Dám do práčky pustím preložím do sušičky poskladam. Žiadna raketová veda. Obula si sa domna bez dôvodné bez argumentov. Rozumiem že možno si myslíš že som typ muža ktorý zarobí a všetko necha na ženu. Ale ja sa držím celý život vety že správaj sa k svojej žene tak ako by si chcel aby sa k tvojej dcére správal jej manžel. Ak by prišlo reálne do rozvodu, čo si nemyslím len sme mali ťažšie obdobie ale nič vážne. Samozrejme ak by žena chcela podiel na byte dám jej ho. Úplne ta chápem tvoj negatívny postoj kumne. Len som sa chcel vyjadriť na danú tému.
Živý príklad zo včera. Žene začali ženske dní. Celý deň prelezala. Prišiel som domov po 12hodinach v ťažkej manuálnej práci. Popratal som kuchyňu lebo som videl že jej je zle. Šiel som nám pripraviť večeru. Bolo jej lepšie pripravili sme spolu a šla ľahnúť. Vyložil myčku, naložil , opýtal som sa manželky či jej nemám ísť niečo kúpiť, tabletky, niečo do domácnosti do chladničky, vravela že ona pôjde zajtra lebo už jej bude lepšie. Ľahol som k nej a pozreli sme si film. Žiadna raketová veda, žiadne hádky
@patrikjames k tomu tvojmu živému prikladu večera...to je uplne normalne, ze keď je jednému zle, potiahne to druhý. Ja keď som bola chorá, ze som ani z postele nevedela vstať, ešte nevh mi chlap povie, že som cely deň doma, co nie je upratané. Tak do riti by som ho poslala ze az.
Co je ťažké na tom nachádzať pradlo do pracky a vyvesit ho? Pravdepodobne to ani nerobíš každý deň.
@anonym_b63c2a Máš pravdu, že žena, keď je single, platí všetko sama, ale zároveň si svoj život prispôsobuje svojim potrebám a finančným možnostiam.Dokonca aj domáce práce robí len za jedného
@anonym_7a26e7 To je už len aký rozdiel, či vysávam, umývam okná či utieram prach" za jedného alebo za dvoch" ?? 😀 To som ešte teda nepočula.
@anonym_autor treba si uvedomit, ze ano, aj takto sa zaraba v administrative na Slovensku. Nemoze byt kazdy manager, head leader atd. Ano su aj takto platene pozicie a nema kazdy skilly na to, aby si vyberal a preberal, a nie kazdy ma ambicie a schopnosti na extra karieru. Smutne je, ze je to v nasom state takto nastavene, ze ludia v beznych poziciach zarabaju takmer minimalnu mzdu
@anonym_55e517 veď minimálna je 915 eur, aspoň to mi vyhodil google. Ako môžu zarábať 850 eur?

@anonym_autor Chlap s platom 1600 bluzni o zlatokopkách.😂 Boze, tento je pokazený ale ze od jadra, tu nejde len o 50/50 a prekrutené tradične hodnoty.
@enmery hej, tiež mi príde ako chybný kus 😏🙃.