50/50 vo vzťahu: Čo na to hovoríte?
Ahojte, mám priateľa cca 4 roky, bývame spolu v prenájme, bez detí. Obaja pracujeme, môj príjem mesačne v čistom okolo 850€, priateľ okolo 1600€. Sme pár do 30 rokov. Od začiatku randenia sa priateľ drží pravidla 50/50 vo všetkom, to znamená nájom, internet, strava, výlety, kino, reštiky atď.. napr sme niekde na obede a on si zaplatí svoje a ja svoje. Ak máme nejaký sviatok tak si dávame darčeky v rovnakej hodnote. Už ma to dlho štve, on má plat raz tolko čo ja, veľakrát sme sa o tom už rozprávali, ale on má len tú svoju pravdu. Nikdy ma len tak nezoberie niekam a nezaplatí to len on. Obaja si mesačne odkladáme, ale ja samozrejme len dačo, on niekoľkokrát viac. Čo si o tom myslíte? Je to podla vás takto ok l, že presne na 50/50????
A 50/50 idete vo všetkom čo sa týka života? Čo plány do budúcnosti? Ak nechcete deti, tak asi OK ak si s tým súhlasila. Za mňa osobne by som s takýmto človekom netvorila pár.
@anonym_bcba0a úplne vo všetkom čo ťa napadne, proste 50/50, deti zatial neplánujeme. Napr ak ideme na výlet, on natankuje a vypýta si odo mňa polovicu za benzín
Akože ťa nikdy nikde nepozve? To môžeš rovno bývať so spolubyvajucimi budeš na tom rovnako.
@anonym_bcba0a úplne vo všetkom čo ťa napadne, proste 50/50, deti zatial neplánujeme. Napr ak ideme na výlet, on natankuje a vypýta si odo mňa polovicu za benzín
@anonym_autor boze to je trapko🫣
@anonym_autor myslela som 50/50 v domácnosti práca, povinnosti, vybavovanie nejakých záležitostí at´d.
Vies uz vcase taketo ,,divokeho zivota,,,sme mali financie spolocne,tak to je v manzelstve,tak to bolo aj pocas rd,md.Tak to je uz 20r.
Ale tak je moderny,vsetko fifty-fifty.Bez rozdielu.
Ja by som s nim nechodila nikde,povedala by som mu,ze nemam peniaze.
Vieš čo? Utekaj 🙈
Ja len v skratke, precitaj si tu pár tem, kde to začínalo ako u vás a ako tie ženy dopadli po rokoch, na materskej, veľmi smutné príbehy.
A pochybujem, že domácnosti venuje presne 50/50 a povie ti, miláčik, dnes periem gačky ja, aj vysavam, zmyvam, varím...😂 Urobte si aj denník prác na chladničku, aby to bolo fakt 50/50.
@anonym_autor utekaj. Ty si len spolubývajúca s výhodami a nemysli to s tebou vážne prepáč. Čím skôr odídeš, tým lepšie. Skúpy muž sa nikdy nezmení..
4 roky🙁🙁🙁🙁 už by som dávno bola preč. Nie som žiadna zlatokopka, ale máte výrazne rozdielne príjmy a on tá nikam nepozve, ešte aj darčeky v rovnakej hodnote.
No ja neciem, ale toto ai neciem prestaviť ak by ai bola na materskej s dieťaťom ako by ste fungovali
Však keď budeš na rodicaku, tak ti ani na vložky peniaze nezostanú
Toto by som ja 4 roky nevydržala
Ok je všetko čo vyhovuje obom/všetkým zúčastneným. Tebe nevyhovuje, takže to ok nie je...
Napriek tomu, že 50 na 50 znie férovo, tak keď sa človek nad tým hlbšie zamyslí ani to fér nie je. V prípade rozdielnych platov už vôbec nie. Nehovoriac o tom, že jeden zje viac jedla a podobne 🙂 Keď už sa hrať na totálnu férovosť tak to by chcelo iné výpočty a excelovské tabuľky 😁🤷♀️
Tak či tak.. za mňa je toto 🚩🚩🚩 Ísť nejak cca fifty-fifty, fajn, výborne. Raz jeden nakúpi po ceste z práce , raz druhý a tak. Ale handrkovať sa o centy a rozdelovať všetko na vyslovene 50%... 🚩🚩 A je mi jedno, či by sa takto chcela handrkovať žena alebo muž - proste NIE.
a teraz zavri oci a predstav si ako o par rokov od neho zobres peniaze na tampony, a on si bude zapisovat do zositka tvoj dlh. Pripise ti to k dlhu, ktory ti vznikol, lebo z rodicaku nevystanezaplati polovicu úenazi, co sa minu na spolocne dieta a aj naklady na byvanie, stravu a benzin, ked vas odvezie na poradnu, nedajboze na vylet... Teraz to s odretymi usami zvladas, ked bnudes bez prijmu to este len bude pan kolenovrt vyvadzat
Cooooo ? Nikdy Ta nepozve ci pyta za benzin ? Zebrak je to , vôbec sa nehanbim napisat to. On by sa mal hanbit. Prosim Ta utekaj od neho lebo ak budes mat s nim dieta, zle dopadnes... hlavne cez matersku 😵💫. Je to v poriadku len vo vztahu ked to vyhovuje obom. Sice neviem ci taku najde, asi nie. Fuj
Ja sa celkom cudujem, ze ti zatial nikto nenapisal, ze si mas najst lepsiu pracu aby si sa mu dorovnala🤣😂
@anonym_autor 4r a takto?
Aj ked ste spolu nebyvali, vsetko na poly?
Ziadne zaplatene kino, vecera?
Za mna je to chore zmyslanie a nezila by som s takym. Ked pridu deti, MD RD co potom? Chcela by som vediet jeho odpoved.
nikdy by som nešla do vzťahu kde sme 50/50. Ani náhodou. To je vlastne ako žiť so súrodencom, nie s partnerom😅 a to nik preboha nechce (najmä v posteli). Do budúcna to 50/50 nebude fungovať. Za mňa radšej odísť z takého vzťahu.
@anonym_autor 4r a takto?
Aj ked ste spolu nebyvali, vsetko na poly?
Ziadne zaplatene kino, vecera?
Za mna je to chore zmyslanie a nezila by som s takym. Ked pridu deti, MD RD co potom? Chcela by som vediet jeho odpoved.
@euka210 aj keby neprisli deti, obrovsky by mi vadilo ze lepsie zarabajuci partner mi spontanne nikdy nic nekupi, neda nic naviac
Moj (vtedy) frajer zarabal nasobne tolko co ja (uz si nepamatam presne, asi 4x tolko). Stravu sme platili na polovicu. Najom platil tak 2/3 on. Dovolenky vsetky on. Veceru a pod zvacsa on, niekedy son ho pozvala ja, ale take ze ideme vecer von a ja platim drinky 50:50, to by bol trapas 😂 benzin som neplatila ani raz. Ani ked sme isli k nasim alebo nasich viezli.
Teraz je mojim rovnako velkorysym manzelom.
Co myslis ze nastane ked pojdes na matersku?
a bavili ste sa o buducnosti? co bude ak pridu deti a ty budes bez prijmu? co bude ak nahodou ochoriete a bude jeden druheho musiet podrzat? ja by som s takym lakomcom nemohla byt ... ty si najdi lepsiu pracu - s takym plaom nemas ruzovu buducnost a hned aj vymen jeho
Muž, ktorý ženu nepozve, nekúpi jej kvet len tak, bez fakturovania a požaduje po nej vrátiť doslova centy je úbožiak. Už ho vidím ako od teba na RD bude očakávať rovnaký systém platenia a každú plienku budeš musieť obhajovať. Mňa by taký žobrák odpudzoval, fuj.
Je to ale riadny držgroš. Pre neho super, o domácnosť sa stará? Vari si pre seba? Či ty pre oboch? Nezrelý... za benzín si pýtať. Pekný hnus. Si kamarátka s výhodami. Domácnosť, sex, a ešte 50/50. Cesta do pekla...
To nemyslis vazne ze s takym lakomcom si 4 roky. Ani tyzden by som s nim nebola. Vrat ho do obehu.
A to si platíte 50 na 50 aj pri sexe ? 😀😀😀😀😀
Ako máte podelené domáce práce, ako sa stravujete striedate sa pri varení a varí aj on pre oboch? Ako sa stavia k tomu že zje toho viac ako ty a platí len polovicu stravy?
Obyčajný chudák. Holt účtovník. Ako dopadne také manželstvo? Strata času zamýšľať sa nad tým, keď ti to vadí už teraz, bude to ešte horšie... Áno, nie ste ešte svoji, takže sa to dá, v manželstve už je vsetko spoločné, čo potom? Chlap by mal mať trochu chochmes. Toto neviem. Akú máš ty z neho výhodu? Aký osoh?
@anonym_autor mate taký vek, ze mozno coskoro budete mat dieťa. Ty budeš dostávať mesačne 530€ materskú.
Aj vtedy bude platiť jeho pravda 50:50 ??
Ak budeš chcieť ísť s dietatom na krúžok, kúpiť umelé mlieko, plienky, nové topanky, to sú všetko dosť pálky
Skus si to predstaviť....ako sa zachová? Pôjdete 50:50 ??
Je lakomý a ako pisali baby so skúsenosťami, tak taký chlap sa nezmeni a môže to byt aj horsie. Aj ja mám lakomca, ale niekedy sa utrhne a dopraje mi, aj my par dovoleniek zaplatil, ale teraz je to take, ze keď chcem, aby sme niekam isli, tak to musím cvaknut ja, aj detom. Našťastie mám svoje peniaze, aj matersku som si prežila vdaka sebe vo vysokom štandarde, ale neviem, ako by ste fungovali ako rodina, keby si odkázaná len na rodicak.
@anonym_autor prepac ale ak sa rozidete pevne verim ze taku tupku nenajde....proste ja by som takehk krypla nechcela ....naco ti je keby nahosou boli deti ako by to bolo...proste lakomec lakomi

A 50/50 idete vo všetkom čo sa týka života? Čo plány do budúcnosti? Ak nechcete deti, tak asi OK ak si s tým súhlasila. Za mňa osobne by som s takýmto človekom netvorila pár.