icon

Aj my raz budeme svokry: Ako zvládať úlohu babky?

1. apr 2024

Ja, ked tu citam tie temy tak sa zamyslam nad tym, ze uz pomaly ani prihovorenie vnucatu nebude povazovane za normalne. Mam 2 synov. A ak budem mat raz nevesty, ako ich tu je dost, tak dakujem pekne. Dam vnucatku lentilky, a nevesta ma bude preklinat este v tom lepsom pripade, v horsom pripade budem mat zakazane vidiet vnuca 😃. Poviem nieco vnucatku, a nevesta mi povie, nech sa nestaram. A este budem mat zoznam co mozem a nemozem k vnucatku 😃. No nic, uzivajme si nase deticky, lebo vnucatka ako svokry velmi ebudem si moct uzivat. To len taky vykrik do tmy 😃.

Strana
z4
luccija
6. apr 2024

@danielahamar
@jablkovastrudla to robí veľa starších ľudí.Asi sa potrebujú uisťovať, že sú super.Moja svokra nikdy nezobrala dcéru na zmrzlinu, výlet čokoľvek...ťažila teóriu, že chce oddychovat.Teraz na sviatky tam boli a vnučke povedala ani si mi neprišla okná umyť🙂vzťahy zle kvôli nej a ešte ma drzosť zase rýpať.A môj muž tlk bol ticho čo na to povedať.
Ono každý si myslí, že to bude inak, že bude chodiť po výletoch, kamarátkach my rodime neskor a fakt sa môže stať, že rovno ako výchovame deti príde staroba, choroby, kamarátky sa venujú vnúčatám, alebo dozvedia, ovdoveju a všetko môže byť inak.
Moja babka sa rada tulala cukráreň, výlety a stále sa sťažovala, že nemá s kým ta zomrela, tá išla k dcére bývať, tu bolia nohy....verím,že niekedy, keď človek zostane sám tak si ani neuvedomuje ako mladým zasahuje do života a chce s nimi byt

guinevre
6. apr 2024

@la_dolce_vita Ale, to je normalne, nie kazdy clovek na tomto svete ti sadne. Praveze naopak. Medzi svokrami a nevestami/zatmi musi existovat vzajomny respekt, ale nemusia si sadnut ako super kamosi. Ale clovek si musi uvedomit, ze dieta si uz zalozilo vlastnu rodinu, a to neznamena, ze moja neustala starostlivost o uz dospele dieta, teraz uz aj o jeho manzelku, a ich deti pokracuje, lebo ja som mater familiae. Nemam svoj zivot, a vymyslim si, ze mi maju robit spolocnost, ze ma maju brat na dovolenky, a pod. Napriklad, nie je v poriadku, ze sa ja sama rozhodnem, ze budem k nim chodit v ten a ten den kazdy bozi tyzden, a hnevam sa a vytvaram napatost ak im to nejaky tyzden nevychadza, lebo ja to tak chcem bez debaty. Proste sa sama k nim nanominujem, pravidelne. Na priklad, mne take veci vadia, toto normalnyh clovek nerobi.

danielahamar
6. apr 2024

@luccija môjmu mužovi raz na tu zmrzlinu jeho mama povedala, že však majú rodičov, prečo by ich mali brat😂🤦‍♀️, ale prišiel vnúčik "chvíľkové" a už sa islo, ale bez nasich😴. Ono nás starých to ani nemrzí za nás, ale za tie deti

luccija
6. apr 2024

@danielahamar áno, mňa to veľmi trápilo aj trápi, ale už som si zvykla.Ako bola bezcitna mama, taká je aj babka.Lenze ako zostarla a zostala na dôchodku, tak si nepríjemným spôsobom vyžaduje, že má vnučka k nej chodiť a pomáhať nie ísť na kolac či prechádzku, ale upratovať, piest a pod... .Pritom má doma slobodnú dcéru a muža.
A to moja svokra má 65 r a bez zdr.problemov.A to majú jedinú vnučku🙂

danielahamar
6. apr 2024

@luccija ono vyzerá, že 90% je takýchto starých rodičov. Ci sa ešte v 60-65 považujú, že budú žiť večne neviem, tým správaním myslím. Škoda, tie deti o rodinách nič vedieť nebudú, lebo im to nebude mať kto povedať. Ja viem napr. podať info len o mojej rodine, o mužovej ani ň neviem.

la_dolce_vita
6. apr 2024

@guinevre ja s tebou suhlasim a deti mam dalej od seba, vlastny zivot plny aktivit a partnera, takze neotravujem 🙂. Ak chcu, som tu pre nich, inak respektujem, ze maju vlastny zivot.

Strana
z4