Ak reagovať, keď partnerka túži po dieťati?
Ahojte, mám na vás otázku ako chlap. Do vzťahu som vstupoval s tým, že partnerka vedela, že nemôžem mať deti, a v zásade som ani nikdy veľmi vlastné deti nechcel. Partnerka bol na tom rovnako. Viac ako rok sme spolu fungovali v pohode, sem-tam sme mali menšie nezhody, väčšinou kvôli politike.
V rodine máme deti, s ktorými sme v aktívnom kontakte a ktoré nás pravidelne navštevujú, takže nemáme núdzu o to byť s deťmi, ktoré podporujeme a trávime s nimi čas. Partnerka sa však blížila k 40-tke a chytila ju doslova panika, že musí mať vlastné dieťa, pretože keď bude staršia, nebude sa mať kto o ňu postarať. Na jednej strane ju chápem, a preto som navrhol návštevu kliniky a diskusiu o možnostiach. U mňa, žiaľ, žiadne neexistujú, ale umelé oplodnenie od darcu by mohlo byť schodným (hoci nie ideálnym) riešením. Diskusia sa samozrejme nekonala... :(
To, čo sa však stalo, ma prekvapilo – doslova jej „preplo“. Odsťahovala sa s seme, kým som bol na pár dní mimo domu, s tým že potrebuje čas na premýšľanie, ako ďalej. Povedal som si, že fajn, je to dôležité rozhodnutie, nech má svoj čas. No o pár dní som si všimol, že na Facebooku už vo veľkom lajkuje príspevky svojho bývalého, ktorý, ako som si všimol aj počas nášho vzťahu, jej nebol úplne ľahostajný. Boli spolu niekoľkokrát a vždy sa znova rozišli.
Priznám sa, že ma to dosť ranilo, a nájsť v sebe silu jej ešte dôverovať, je už nad moje sily.
Vieš čo? Za mňa si nespravil nič zlé. Bol si ochotný nájsť riešenie, budem úprimná ak na ňu ide menopauza aj tak bude aj s bývalým musieť ísť na možno umelé apod. Takto mohli ste mať darcu a každý by mal to čo chce... Z druhej strany určite riskuje veľa. Možno ju desí to, že prvotne dieťa ty nechceš a tak hoc by bolo, skôr by si to spravil pre ňu no a bála by som sa aj ja, žeby si mi to po rokoch vyčital, že "kvôli mne je dieťa".
Trocha nechápem čo čakala v jej veku, aj bez gynekologičky jej snáď bolo jasné že nemá veľa času, každopádne niečo na druhej nevypovedanej strane príbehu asi niečo bude a je v tom niekto iný alebo ten bývalý a toto bola len zámienka 🤷🏻♀️
Áno, preplo jej. Hormóny jej totálne zatemnili mozog. Zrejme teraz nadbehne bývalému, zdá sa jej to ako najrýchlejšia voľba. Lenže kvôli niečomu sa rozišli a to niečo tam asi stále je. Je vysoko pravdepodobné, že skôr či neskôr zostane znovu sama, len tentoraz s dieťatom. Priprav sa aj na scenár, že ti možno potom zaklope na dvere. Čo urobíš? V tvojom veku máš podľa mňa veľa možností nájsť si novú ženu. Je mnoho single tridsiatničok, často sklamaných z prvého vážneho vzťahu. A keď si pripravený postarať sa aj o dieťa, budeš "na roztrhanie" 😉. Podľa toho čo si popísal, si správny chlap tvoja nová partnerka bude šťastná, že si ťa našla. A táto, už bývalka, nech si pokojne trieska hlavu o stenu aká bola hlúpa. Nevylučujem ani to, čo povedala @earlgrey, teda že to už potajomky s bývalým nejakú dobu aj ťahá.

Tak ak vymazala vsetko spolocne zo soc.sieti, tak ona ta uz odstrihla. Tam uz nie je cesty spat. Zacni novy zivot. Najdes lepsiu. Drzim palce 🍀