icon

Aké máte vzťahy so súrodencami?

Včera o 22:01

Ahojte, aké máte vzťahy so svojimi súrodencami ? Ja mám so sestrou zvláštny vzťah. Mám cez 30, sestra je o 2 roky staršia, mám chlapca a dcéru, aj ona v podobnom veku. Večne sa jej niečo nepáči, je ten typ, čo nehľadí na druhého. Nevadilo jej prísť na návštevu keď mi malý 4m spal, samozrejme potom prereval 1,5h kým odišla lebo "ona nebude čakať kým on vstane". Reči typu, že môj syn je rozmaznaný lebo sa mi príde na niečo posťažovať alebo ma len tak objať, si na ne mäkká, či doma zle upratuješ nič tu nemá byť, večne je niečo zle. Učí svoju malú také veci, že keď ti niekto niečo robí čo sa ti nepáči tak ho plesni, nedaj sa. Akože aby sa v živote nestratila. Už chodí do škôlky, no neviem čo budem robiť ak mi udrie malú čo má rok a sotva začala chodiť. Aj naša mamka k nej má bližšie. To je na dlhšie situácie..

S mužovou rodinou sa nestretávame, mužov brat muža len využíval, už keď sa mu muž ozval tak to bolo samé daj, požič, odvez ma. Mama to isté, nerád k nej chodí. Samozrejme si myslia, že ja muža huckám ale že ho mama citovo vydiera cez sms keď nespraví čo chce jej už nedôjde, že možno sa mu toto nepáči. On súhlasí a keď má ísť tak jej napíše, že je chorý a vymýšľa si. Potom už mama nemá šancu presviedčať že poď a vydierať. Aj mužov brat má deti, to sú ale mamou vysnívané vnúčatá. Sú staršie a naše deti sú tie druhé o ktoré nikdy nik nejavil záujem. Aj keď som muža presvečila, že poď ideme mami pozrieť s deťmi, že možno sa začne zaujímať tak to bolo len brat to, brat toto a brat toto. Naše deti ignor ako sa majú.
Je mi smutno. Ako to máte vy ?

anonym_35cb37
Včera o 22:07

Kým rodičia žili - ešte ako tak.
Rodičia sa pominuli a hneď začali hádky o majetok. Nikto nejaví o nikoho záujem.

minenkaa
Včera o 22:09

@anonym_autor u nás v rodine je zas to moje decko top ,aj keď sa naši snažia ,vždy to tak vypáli a ukáže sa to
So setrou žiadny extra vzťah ,ale my sme nemali nikdy žiadny vzťah

anonym_ab692d
Včera o 22:15

@anonym_autor nikomu ani mojej mame by som nedovolila zobudiť mi dieťa , pokiaľ nemá odspane aspoň minimum daného spánku. Robíte si to aj vy, keby mi chce dieťa niekto nasilu zobudiť tak DOVIDZENIA

anonym_cca768
Včera o 22:15

@anonym_autor u nás tiež bieda… ale čiastočne môže za to mama, lebo nie je schopná riešiť veci otvorene a často len ohovára jedného pred druhým miesto toho, aby sa so všetkými otvorene porozprávala a zamedzila nedorozumeniam.

anonym_ab692d
Včera o 22:23

@anonym_autor ja si myslím inak , že rodiny kde to všetko funguje pohodovo ako tak je oveľa menej ako tých , ktoré to nemajú ružové. Sú veci povrchné - ohováranie kto ako uprace, navarí, kto koľko pribral, kto sa komu neozval atď a sú veci vážne - okrádanie vlastného , huckanie proti partnerom vlastných detí, násilie, chabranie do hrobu , majetky atď. Potom sme tu my , ľudia ktorým vadia rôzne veci, niekomu tie povrchné a niekto preglgne aj tie vážne. Ja klasika svokra. Želala by som si aby ma rozhodilo napríklad také keď muž a ja sme bývali u našich chvíľu keď sme si stavali dom, poznámka - ty si schudol, asi sa tam o teba nestarajú ( pozn. moja mama varí 3 chody temer denne a keby môže kŕmi ho a muž vôbec nebol schudnuty,). No žiaľ sa udiali vážne veci a bojujem veľmi aby som ju akceptovala na návšteve vnúčat a muža. Veľmi veľmi bojujem. Ale musím byť spravodlivá a neťahať deti do problémov nás dospelých. Deti raz vyrastú a budem sa môcť o Tom otvorené s nimi porozprávať.
Takže nie ste sama. Každý má svoj príbeh.

anonym_59f4ee
Včera o 22:25

Tak mi vysvetlite, ako to maju Muslimovia, keď sa stretne pri jednen prílezitosti niekolko desistok ludi, vdetko pribuzni a vsetci spolu dobre vychadzaju

ivicatolic
Dnes o 06:50

@anonym_autor presne ako píšeš, väčšinou je to takto, je to smutné

anonym_f21fd7
Dnes o 07:02

@anonym_autor nebuď people pleaser a nesnaž sa byť s každým zadobre. Sestre si mala narovinu povedať, že decko ti budiť nebude. Ostatné neovplyvníš, kto koho bude mať radšej a kto má ku komu bližšie.
A moje vzťahy so súrodencami sú fajn, všetci máme deti, naši starí rodičia ich majú všetkých radi, stretávame sa a sme radi, že sa máme.

renesance80
Dnes o 07:40
@anonym_59f4ee

Tak mi vysvetlite, ako to maju Muslimovia, keď sa stretne pri jednen prílezitosti niekolko desistok ludi, vdetko pribuzni a vsetci spolu dobre vychadzaju

@anonym_59f4ee oni povacsinou spolu ziju v jednom niekolkopodchodovom dome a na jednej ulici ci stvrti su stale spolu a spolu vsetko riesia matka je hlavou rodiny

anonym_59f4ee
Dnes o 11:41
@renesance80

@anonym_59f4ee oni povacsinou spolu ziju v jednom niekolkopodchodovom dome a na jednej ulici ci stvrti su stale spolu a spolu vsetko riesia matka je hlavou rodiny

@renesance80 tak toto by slovenské deti neprežili, pretože u väčšiny Slovákov je matka najväčší nepriateĺ svojich dospelých deti. Rodičov, ani deti si nevyberáme, ale mohli by sme sa navzájom aspoň, po vzore Moslimov, akceptovať.