Prečo rodičia tlačia na súrodenecké vzťahy?
Ahojte,máte aj vy takú mamu ktorá vás tlačí do vzťahu so súrodencom ale nechcene? Moja mama ma stale tlačí do veci čo sa týka napríklad darčekov na narodeniny pre brata atd..ako keby ja som mu musela dať niečo špeciálne pritom ja si mám vybrať čo mu dám..Ja keď mám narodeniny oni si nedajú namahu niečo vybrať a stale su to veci ako kozmetika atd.. Proste brat so svagrinou su taki ze sa neozvu kym ja sa im neozvem alebo nepridem na nimi.Mama toto nechape a už som jej vravela že si priliš našu rodinu idealizuje.Proste nie každá rodina sa stretáva,chodí na výlety atd..Môj priatel ma dobrú sestru stále si píšu ,volajú ale tam je to obojstranne tak je to niečo ine.Pride mi že mama by chcela mať neviem aku rodinku ale proste to nejde keď to nie je obojstranne.
tak sa vykašli na súrodencov. keď je to teraz zlé tak po smrti rodičov to bude ešte horšie.
@anonym_autor Ked budes matka, pochopis aka je to bolest ked si tvoje milovane deti nevedia prist na meno...
Čomu sa čuduješ? Každá normálna matka si želá, aby rodina držala spolu, aby sa súrodenci mali radi.
@anonym_autor Lebo má pocit, že jej hodnota stojí na tom ako rodina spolu vychádza.A keď to nie je podľa jej predstáv, má pocit, že nemá hodnotu a zažíva pocit hanby.
A aby sa zbavila komplexu menejcennosti a pocitu hanby tak sa snaží vás jemne manipulovať,ovládať a mať " moc" nad svojou rodinou.Vtedy má pocit, že je hodnotná.
Ale ty choď svoje, inak sa zblazniš.
Chlapom sa horšie kupuje ako ženám
Veď mu kup aj ty kozmetiku a nerieš
@anonym_autor lebo každá matka chce, aby jej deti medzi sebou dobre vychádzali, mali sa radi, a nehadali sa. Atď.
@anonym_autor Ked budes matka, pochopis aka je to bolest ked si tvoje milovane deti nevedia prist na meno...
@beata_k a aká to je bolesť? Buď si tie deti nesadli povahou, predstava, že rodičia chcú parťáka pre súrodenca je ilúzia alebo v 99 percentách môžu rodičia za zlé vzťahy detí. Potom si rodičia pozrú americký rodinný film a snívajú o ukážkovej rodinke a otravujú potomkov o naplnenǰ svojej romantickej predstavy . Lebo je im nekomfortné stretávať a priznať si realitu, že je to na prd. Väčšinu súrodencov čo poznám sa nemajú radi a boli by radšej jedináčikovia.
@beata_k a aká to je bolesť? Buď si tie deti nesadli povahou, predstava, že rodičia chcú parťáka pre súrodenca je ilúzia alebo v 99 percentách môžu rodičia za zlé vzťahy detí. Potom si rodičia pozrú americký rodinný film a snívajú o ukážkovej rodinke a otravujú potomkov o naplnenǰ svojej romantickej predstavy . Lebo je im nekomfortné stretávať a priznať si realitu, že je to na prd. Väčšinu súrodencov čo poznám sa nemajú radi a boli by radšej jedináčikovia.
@anonym_fd93b0 Nemusia sa bezhranicne milovat. Staci obycajna ucta a respekt.
@anonym_fd93b0 Nemusia sa bezhranicne milovat. Staci obycajna ucta a respekt.
@beata_k ale ak niekoho nemám rada, sme ako deň a noc, prekáža mi jeho správanie a mindset ako môžem mať k nemu úctu a rešpekt? To, že niekto vzišiel z krvi a maternice neznamená, že si majú vychádzať a mať vrúcny vzťah. Napríklad môj bratranec je alkoholik od 16 rokov. Trpela celá rodina, jeho sestry najviac. Všetko museli vždy robiť, podieľať sa na práci v domácnosti a záhrade, upratovať po ňom, platili sa za neho dlžoby. On bol milovaný synček, mamička si ho vždy zastávala a vždy aj stovečku prihodila, chudákovi. Teraz má bratranec po 50, chlastá stále, mamička už toľko nevládze. Dožaduje sa pomoci od dcér a obhajuje stále syna. Oni dve sa vzopreli a povedali si dosť. A mamička? Všade rozpráva, ako ho tie dve svine nenávidia a nechápe prečo. Však im nič neurobil 🤦♀️🤦♀️🤦♀️
Sesternice sa vyjadrili, že by boli radšej bez brata a keby umrel bolo by lepšie. Lebo každý jeho prúser si odkrútili aj oni dve a kruto. Určite si ho nemajú za čo vážiť a rešpektovať. To je len taká prázdna fráza a prupovídka.
@beata_k ale ak niekoho nemám rada, sme ako deň a noc, prekáža mi jeho správanie a mindset ako môžem mať k nemu úctu a rešpekt? To, že niekto vzišiel z krvi a maternice neznamená, že si majú vychádzať a mať vrúcny vzťah. Napríklad môj bratranec je alkoholik od 16 rokov. Trpela celá rodina, jeho sestry najviac. Všetko museli vždy robiť, podieľať sa na práci v domácnosti a záhrade, upratovať po ňom, platili sa za neho dlžoby. On bol milovaný synček, mamička si ho vždy zastávala a vždy aj stovečku prihodila, chudákovi. Teraz má bratranec po 50, chlastá stále, mamička už toľko nevládze. Dožaduje sa pomoci od dcér a obhajuje stále syna. Oni dve sa vzopreli a povedali si dosť. A mamička? Všade rozpráva, ako ho tie dve svine nenávidia a nechápe prečo. Však im nič neurobil 🤦♀️🤦♀️🤦♀️
Sesternice sa vyjadrili, že by boli radšej bez brata a keby umrel bolo by lepšie. Lebo každý jeho prúser si odkrútili aj oni dve a kruto. Určite si ho nemajú za čo vážiť a rešpektovať. To je len taká prázdna fráza a prupovídka.
@anonym_fd93b0 Ides do extremu. Skoda reci s tebou.
Na vasom surodeneckom vztahu mala mama pracovat ked ste boli deti. Teraz sa to uz tazko dohana. Ale ak ta trapi len darcek k narodeninam tak to by som vobec neriesila. Kup hocijaku kravinu, raz za rok to prezijes.
@anonym_fd93b0 Ides do extremu. Skoda reci s tebou.
@beata_k aký extrém? Uviedla som príklad. To ty máš problém priznať fakt, že nie je žiadna povinnosť a zásada, aby si súrodenci rozumeli. Povie ti to aj každý psychológ, že súrodenec parťák je zbožné želanie rodičov. Bohužiaľ, niekedy nevydá. Nebudeme sa teda nasilu tváriť, že aké sú detičky super milujúce a rešpektujúce.
https://dennikn.sk/4036339/rodicia-niekedy-aj-n...
Tal niet sa čomu čudovať,že matka chce aby ste vychádzali spolu. Veď aj tu to vidno názory, najväčší dar čo môžeš dať dieťaťu je súrodenec a potom to nie vždy vyzerá tak ako si to predstavovali.
Ty kúp bratovi čo chces ty. Ak nechceš nekúp. Nie si povinná sa mu ozývať zo slušnosti ani ňu blahoželám ak to tak necitis
Tal niet sa čomu čudovať,že matka chce aby ste vychádzali spolu. Veď aj tu to vidno názory, najväčší dar čo môžeš dať dieťaťu je súrodenec a potom to nie vždy vyzerá tak ako si to predstavovali.
Ty kúp bratovi čo chces ty. Ak nechceš nekúp. Nie si povinná sa mu ozývať zo slušnosti ani ňu blahoželám ak to tak necitis
@sense ja sa tu tiež čudujem ako mnohé súhlasia, aby kúpila a mala rok pokoj. Prečo by mala, ak to tak necíti? Aby bola mamička spokojná a hovela si v tom emočnom toxickom chlieve
Tlačí na vzťahy preto, lebo celý život si opakovala, že súradenec je najviac. Až k tomu sama uverila.
Mám brata a vždy mu kúpim niečo na narodeniny aj na Vianoce, hoci on mne nekupuje nič. Viem, že on na také veci nie je a občas má aj problém s financiami, ale ja mu ten darček kúpim lebo to tak chcem a nie preto, že očakávam za to niečo naspäť.
Moji rodičia tiež vždy naliehajú, aby sme spolu dobre vychádzali a pri hádke vždy povedia, že sme sestry a máme len jedna druhú. To je síce pravda a sestru mám rada. Ale čím sme staršie, tak sestra si presadzuje svoje, nie je ochotná prísť na návštevu, príde možno 2x za rok a ten vzťah udržiavam mám pocit, že len ja. A to potom človeka omrzí, keď je stále iniciátor. Niekedy mám pocit, že kamarátky ma viac podržia v živote ako vlastná sestra. A niekedy sa zamyslím, že keby nie sme sestry, či by sme sa vôbec spolu bavili. A obávam sa, že nie 😔 Takže niekedy to vyjde tak, že držíme kontakt so súrodencami len preto, že sme súrodenci, ale za iných okolností by sme sa ani nekontaktovali.
Lebo rodičia tu nebudú večne a môže sa stať hocičo.Aj dobré aj zlé a dobré je mať niekoho blízkeho z rodiny.
@anonym_autor uprednostnuje tvojho brata pred tebou. mam takych istych rodicov a robia mi to odjakziva. moje potreby a ziadosti su im na vysmech, ale ak ide o ich vyvolenych potomkov (sme 4), tak vedia urobit taky cirkus, ak neurobim podla ich predstavy. uz som dospela, mam svoj rozum a zdravy usudok a viem, ze v tejto rodine to nie som ja, ktora ma problem.
@anonym_autor v dnešnej dobe sú vzťahy so súrodencami komplikované niekedy lepšie s cudzími. Rozdeľuje nas mnoho veci ,vzťahy z detstva rodičia a ich pristup,majetky,závisť čo medzi súrodencami je veľmi cítiť a v neposlednom rade partneri..
Nenechaj mamu, aby ta tlacila do niecoho, co nechces. Ta moja mi tiez diriguje kedy a komu zavolat, pritom o mna sa ti ludia nezajimaju a ani nenapisu, nezavolaju, darcek nedaju. Tak preco by som mala ja?
Je to tak, ako si napisala. Vztahy musia byt obojstranne, nejde len jednostranne sa vnucovat.
Čomu sa čuduješ? Každá normálna matka si želá, aby rodina držala spolu, aby sa súrodenci mali radi.
@abbey1 Skoda, ze ta matka nejak nevidi, alebo nechce vidiet, ze brat ma sestru docela v pi**.

@anonym_autor kup mu nieco a nestazuj sa stale. Kazdy den nejaka tema od teba, kde sa furt stazujes