icon

Ako a kam odísť od chlapa, keď nemám kam ísť?

24. apr 2023

Zdravim, v skratke napíšem o čo ide...som rozvedená a znovu som sa vydala za debila, samozrejme sa to ukázalo až neskôr....pri Tom druhom som si naozaj dávala už pozor a aj tak zase smola..mám jedno 11 ročné dieťa a druhe 6 mesačne...ak nemám peniaze okrem rodičovského a bohužiaľ ani kam s deťmi ísť naozaj je jediná možnosť len azylak? Ak nemám rodinu ktorá by mi pomohla? Viem že fungujú aj centra ktoré pomôžu mamičkám no určite to nie sú tie azylove domy...počula som že vedia poskytnúť aj byt alebo garsónku...peniaze na nájom by som mala...ďakujem za rozumné rady

autor
24. apr 2023

@dilino z Popradu...

bublinka1426
24. apr 2023

@ajana ked som to jej to napisala ja, hned sa osocila.zial pravda do oci boli. :(

anna_2
24. apr 2023

kolko dni je tomu, co si ho nacapala? Ja len ci je to este cerstve. Je nejaka sanca, ze mu das sancu to napravit?

autor
24. apr 2023

@bublinka1426 ty si mi napísala že som nepoučiteľna...nato som sa osocila

lucka_ke
24. apr 2023

žienky zbytočne silné emócie... teraz treba radu a nie sa vzájomne osočovať

autor
24. apr 2023

@anna_2 pred týždňom...a určite nie....veľmi sme sa ľúbili, bolo nám dobre ... Stále sa pýšil, jak on nedokáže klamať ľuďom...a toto bolo čo? Oklamal celý náš vzťah..

bublinka1426
24. apr 2023

jaaaaj ale kazdy robime chyby v zivote. nie si jedina. ...
ja som tiez zila s debilom ale nastastie som s nim nemala deti...

skus to dako preckat, ak nemas moznost ist prec. snaz sa mysliet na to aby mali kde deti byvat a nasetri si peniaze...a viem je to tazke :( ale zi a mysli na deti....

a mozno sa ti medzicasom daco naskytne.

tosomja
24. apr 2023

A ináč, sociálne byty sa dávajú takým, ktorí majú príjem, lebo je veľká pravdepodobnosť, že matka s troma deťmi to sama nezvládne platiť, aj keby bol nájom len 300€, plus treba zložiť zálohu ako depozit. Tak isto ako pri bežnom podnájme. Jedine potom tie centra pre opustené matky s deťmi. Ale pozor, aby sa do teba neobul bývalý a nakoniec mu nezverili deti, keď ty budeš akože neschopná sa o seba a deti postarať a potrebuješ sama pomoc. 😉 Tak radšej si skús nejak privyrobiť, alebo zaplať nejakej pani na dôchodku, nech ti postráži dieťatko a choď aspoň upratovať. Lebo tá nečaká ľahký život, keď budeš len čakať, čo ti dajú.

autor
24. apr 2023

@tosomja nečakám od nikoho, že mi niečo dá....čisto kojim a nemá mi kto strážiť deti...ide len o dočasnu situáciu kým nezačnem zarábať..

anna_2
24. apr 2023

no dojeb.al to, to je jasne... Mas 3 moznosti:
- prvu som naznacila, aj ked je to velmi tazke pre zenu to prekusnut.
- druha, vydrzat s nim v jednom byte (len ako so spolubyvajucim) zatial a postupne hladat nove byvanie . Ak sa vie chovat a pomoze s dietatom/postrazi, ... budes to mat jednoduchsie
- okamzity odchod (rodicia, znami s domom a volnou izbou, azylovy dom, ...)

tosomja
24. apr 2023

Dočasná situácia dokedy? Už je polrok preč. Ešte dva roky môžeš byť doma. A toho 11r dieťaťa otec je kde?

autor
24. apr 2023

@tosomja zomrel

autor
24. apr 2023

@anna_2 ďakujem...asi jediné ten azylak

tosomja
24. apr 2023

Tak berieš sirotské, nie?

bublinka1426
Autor odpoveď zmazal
dilino
24. apr 2023

no neni nič v Poprade pre matky z deťmi.Najbližšie čo som pozerala je v SNV a potom Košiciach tam je toho viacej.A teraz kde býváš to je čie bývanie.Spolčne alebo len jeho.Kedi tvoj bývali manžel zomrel dieťať má nárok na sirotské.

som_realistka
24. apr 2023

Ak to tak cítiš, nemusíš mu odpustiť, ale zase chvíľu by si ho využiť mohla, možno ma tu polovica žien ukamenuje, ale ty odídeš s dvomi deťmi do až laku, budeš sa s ním naťahovať o výživné. Vyspu sa dnes, ak nekojis, daj mu na noc dieťa aj s láskou, a ráno povedz podmienky, za ktorých si "ochotná popracovať na vzťahu" kopec chlapov oblbuje, sľubuje hory doly, tak to trosku využi, aspoň kým si niečo našetris a zistíš možnosti.

h2
24. apr 2023

Píšeš, že otec prvej dcérky zomrel. Nemal žiadny majetok? Nemal rodičov?
Ďalšia vec: píšeš, že máš žiadosť na obecnom úrade o obecný byt a žiadna odpoveď. Kedy si ju podávala? Lebo keď si muža načapala len pred týždňom, tak tam tú žiadosť máš asi len pár dní.

katkine_terapie
24. apr 2023

Autorka: Nádych, výdych a nejednať s horúcou hlavou, to ti vôbec nepomôže. Ak by si vedela zostať u neho v byte, aby si došetrila peniaze, dieťa kúsok podrástlo, aby mohlo ísť do jasličiek, ty si našla prácu a následne podala neodkladné opatrenie na zverenie dieťaťa do výchovy (ev. rozvod) bolo by to ideálne. Nie, nie je to ľahké, ani prechádzka ružovou záhradou, ale nehodí ťa to okamžite po zatvorení dverí jeho bytu do existenčných problémov. A v tých by si nebola iba ty sama, ale aj deti. Skús sa na vec pozrieť čisto pragmaticky a materiálne, nie emocionálne. Zároveň vyhľadaj dobrého psychoterapeuta, aby si si mohla poriešiť aj tú emocionálnu bolesť, ktorú si zažila.
Čiže možnosti máš takéto:
1. Zostať bývať s manželom, kým sa materiálne a emocionálne stabilizuješ.
2. Poprosiť rodinu/kamarátku či by si dočasne nemohla bývať u nich.
3. Nájsť mamičku (cudziu alebo kamarátku), s ktorou by si mohla zdieľať byt.
4. Vyhľadať Centrum pre deti a rodinu (bývalé krízové centrum) - vedia poskytnúť ubytovanie a psychologickú a sociálnu pomoc. ALE! Určite tam nezískaš byt, iba ubytovanie v ich zariadení. Často sú však preplnené, tak hľadaj v mieste bydliska, mohli by ťa tam prijať prioritne, ak tam máš trvalé bydlisko.
5. Kontaktuj odbor sociálnych vecí na Miestnom/Mestskom/Obecnom úrade v mieste TP, možno budú vedieť poradiť ohľadom bývania (napríklad ak by si sa zamestnala u nich npr. v škostve, vedia poskytnúť ubytovanie a podobne), prípadne poskytnúť jednorázovú dávku pomoci, zodpovedia ti, aké sú čakačky na sociálny byt v meste/obci.
6. Vlastný podnájom. Keď budeš mať príjem + RP + výživné (deti aj ty) + rodinné prídavky, budeš vedieť zafinancovať aj podnájom.
Bohužiaľ, nepoznám nikoho, kto by poskytoval byt iba za energie (ak nejde o rodinu/známych), ak je v tom aj nájomné, cena sa naozaj šplhá k 300-400€ mesačne (aj viac), čo pre maminu na RP a bez práce s dvomi deťmi je nereálne zaplatiť. Skús sa preto zamerať na možnosti reálnejšie, ktoré som ti napísala vyššie. Držím palce.

iv007
24. apr 2023

Zeny co tu radite zostat s debilom a nasetrit..Po prve: takeho chumaja by som ja zadusila v noci vankusom a skoncila v base.Po druhe: prd nasetri z materskej/rodicovskej pri dnesnych cenach s 2 detmi.Su tu same diskusie ako neviete usetrit z tisicok eurovych platov a nie ona v tejto situacii 🤯 Nemas nejaku vzdialenu rodinu/kamosku/dochodcov co ziju v dome a prijali by vas za nejaky symbolicky najom a vypomoc?

iveta1970
Odpoveď bola odstránená
bublinka1426
Autor odpoveď zmazal
iv007
24. apr 2023

@bublinka1426 tato tvoja rada jej ako pomoze? Ma tie deti dat do hniezda zachrany?

bublinka1426
Autor odpoveď zmazal
dominikak4
24. apr 2023

No zostala by som v jeho byte (ako jeho manželka máš právo tam bývať, nemôže ťa vyhodiť) kým sa mi nezmení situácia - napr. sa nezamestnáš a nebudeš mať príjem + rodičák + výživné od otcov detí. Nehandrkovala by som sa s dvomi detičkami sama po nejakých azylákoch to si žiadne dieťa nezaslúži, tam žijú naozaj rôzne ženy s detičkami a nie je to tam med lízať. Drahý prenájom ta zase oberie o značnú časť príjmu a to si zase odnesú deti, navyše ak sa niečo stane, tak nemáš už finančnú rezervu. Celý ten proces ti prinesie taký stres, že si to odnesú zas len deti a najmenšie má len pol roka. Ak ozaj nemáš rodinu ku ktorej ísť, tak buď tam kde si a nevšímaj si somára, nech si robí čo chce, dohodnite si pravidlá, že akonáhle deti podrastú (t.j. mladšie bude môcť ísť do jasieľ) požiadaš o rozvod a poriešiš si bývanie, zamestnáš sa a dovtedy nech si svoje kurtizány rieši mimo bytu. Pokiaľ to nie je psychopat čo ťa psychicky a fyzicky týra, tak by som to riešila s chladnou hlavou....Inak aj nevera sa dá odpustiť a pokračovať v manželstve, neboj všetko sa to upokojí, hlavne nič nerob s horúcou hlavou.

bublinka1426
24. apr 2023

@dominikak4

kebyze sme jej toto sem nenapisali skoro vsetky....presne ako pises.
suhlasim

dominikak4
24. apr 2023

@bublinka1426 prepáč nečítala som príspevky žien, bola to čisto reakcia na príspevok =)

bublinka1426
Autor odpoveď zmazal
laurita285
24. apr 2023

Nuž musíš sa pozerať na neho ďalej kým si našklbeš dostatok peňazí. Mala si šetriť na tieto krízové situácie vopred.

deti95060810
24. apr 2023

@iv007 kto už len v dnešných časoch príjme niekoho za symbolickú cenu... by som chcela vidieť.
dnes pre e sa ľudia vedia riadne posekať...chorý svet.