icon

Ako a kam odísť od chlapa, keď nemám kam ísť?

24. apr 2023

Zdravim, v skratke napíšem o čo ide...som rozvedená a znovu som sa vydala za debila, samozrejme sa to ukázalo až neskôr....pri Tom druhom som si naozaj dávala už pozor a aj tak zase smola..mám jedno 11 ročné dieťa a druhe 6 mesačne...ak nemám peniaze okrem rodičovského a bohužiaľ ani kam s deťmi ísť naozaj je jediná možnosť len azylak? Ak nemám rodinu ktorá by mi pomohla? Viem že fungujú aj centra ktoré pomôžu mamičkám no určite to nie sú tie azylove domy...počula som že vedia poskytnúť aj byt alebo garsónku...peniaze na nájom by som mala...ďakujem za rozumné rady

deti95060810
24. apr 2023

ja by som asi zostala u toho somára bývať kde bývaš aj doteraz a pri najbl. situácii by som mu to vrátila... by videl koľká bije...

domkakvet
24. apr 2023

@bublinka1426 autorka ma tazke obdobie, nemusis sa chytat kazdeho slova.

domkakvet
24. apr 2023

Ostan zatial v jeho byte a ak sa da on nech ide prec, povec mu ze ty nemas kam ist, staras sa o dve deti, tak nech laskavo odtial vypadne aj k tej tvojej kamaratke, ci s kym to bol a on ta vyhodit nemoze.

olimuc
24. apr 2023

Vyuzi co mozes, jemu povedz nech ide k tej zen a ty mas pokoj. Co s chujom, nemusis mu Prat ani varit na to ma frajerku. Ty sa staraj o deti a snaz nieco usetrit a od neho si mozes. € vypýtať tiež. Vsak nebudes sa stresovat ty a zhanat narychlo byvanie, ak obcas pride ber to ako nutne zlo, kt budeš musieť ignorovať

slavomira236
24. apr 2023

@olimuc hej z vlastneho bytu odide chlap to urcite

saxana000
24. apr 2023

Najst zenu v podobnej situacii a dat sa s nou dokopy najom si rozdelit aj starostlivost o deti aby ste mohli obe do prace.. inak ozaj asi len azylak

som_realistka
24. apr 2023

@som_realistka automatické opravy, malo to byt s flaskou

domkakvet
24. apr 2023

@slavomira236 chlap je povinny jej najst nahradne byvanie a ked ze je to aj jeho dieta, tak hadam si ho nevyhodi na ulicu, aj ked debil to je, ale kazdopadne ju vyhodit nemoze a za dalsie ma frajerku, tak nech sa nasackuje k nej.

slavka1988
24. apr 2023

Hore hlavu žienka .,vydrž zo pár mesiacov našetrí niake peniaze podaj žiadosť o rozvod o výživné nájdi si jednoizbový byt uskromnite sa ,popri materskej si môžeš urobiť aj kurz (je ich viacero) aby si sa po materskej ľahšie zamestnala

mk1111111111
24. apr 2023

Zial nie je ina moznost, necakaj, ze Ti nejaka obec alebo mesto rychlo nieco prideli, takych ako Ty, je zial vela a tiez cakaju. Radsej si vybav to vyzivne, sirotske, alebo sklon hlavu a smykaj domov. Este byvaju ponuky, ze sa k niekomu nastahujes a za upratovanie, varenie a staranie sa o osobu, mozes byvat zadarmo, len stravu si platis.

zmrzlinka2021
24. apr 2023

To ako sa zachoval manzel je smutne a ubohe, padol na uplne dno.

Na tvojom mieste - neodchadzaj, nerozvadzaj sa. Citovo sa odputaj od takeho cloveka a zi vlastny zivot. V ramci medze s nim komunikuj, ale urcite sa nenadejaj ze sa zmenil.

Odist do najmu a prezivat ti nijako nepomoze.

bublinka1426
24. apr 2023

@domkakvet

pisem vsetko co ine dievcata 🙂 what's go??????..... kazdy mavame tazke obdobie ale nastastie nemam potrebu to riesit na MK at jedna. a at dva, myslim ze som jej pisala , co aj ostatne maminy...

ruku na srdce, a to ze zeny su nepoucitelne, a po druhe ze kazdy robime chyby? je hold, holy fakt.

zmrzlinka2021
24. apr 2023

@domkakvet
Alebo nech si frajerku prinesie domov, bude pomahat s detmi... 😉 a to myslim vazne.

luccija
24. apr 2023

@zmrzlinka2021 tiež by som to tak spravila hrdosť nehrdost s pol ročným dieťaťom by som sklonila hlavu a dobre si oremyslela čo ďalej.Ist do podnajmu depozit, strava ...nie je sranda bez peňazí
Ale zase, ak má vdovské tento by jej dal výživné možno ani nehovoríme o málo peniazoch

zmrzlinka2021
24. apr 2023

@luccija Ak sa vydala druhykrat, neviem ako je to s vdovskym. Sirotske urcite dostava, ale to vdovske nie som si ista. Je to svinske, ale ja by som fakt toho chlapa vyuzivala uz len - emocne by som bola niekde inde, ale vedome by som fungovala tak, aby som z toho mala vyhody. Ked ma clovek deti, uz uvazuje uplne inak. Proste by som bola mrcha. A aj privitala tu jeho stetku, zapojila ju do chodu domacnosti... neboj... hned by zdrhala 😉

marca12
24. apr 2023

@iv007 nastastie sa este najdu ludia,ktori prenajmu byt aj matkam. Kurna to matka samozivitelka fakt nema sancu na lepsi zivot,lebo ju vsade odpisu a smutne,ze ju odpisu hlavne zeny. Preboha zeny,mali by sme drzat spolu,pomahat si a nie este si nakladat.

vler
24. apr 2023

@marca12 autorke boli len realisticky podane moznosti ake ma

zmrzlinka2021
24. apr 2023

@marca12 Vies, lenze kazdy clovek sa snazi minimalizovat rizika vo svojom ziote. A zial, zakony su nastavene akoze na pozitivnu diskriminaciu rodin s detmi a presne toto sa obratilo "voci samotnym detom". Keby si vedela, ze v pripade neplatica, alebo porusenia zmluvy mozes rodica s dietatom vysmarit na ulicu, nemala by si problem prenajimat nehnutelnost aj rodine s detmi. Ale ak ty sa tu budes roky natahovat s vystahovanim a potom dalsie roky sudit o peniaze, a dlhy ktore ti ti ludia sposobili... nestoji ti to za to.

Aj pozitivna diskriminacia moze ublizovat ludom

jan510
24. apr 2023

@zmrzlinka2021 podla mna nebola ani v jednom vztahu vydata dnes je to moderne🤷🤦

iv007
24. apr 2023

@marca12 ja v ziadnom pripade autorke nenakladam, praveze ako jedna z mala jej radim odist od kretena.Popisalo sa tu vela moznosti, bude to mat tazke ale vzdy sa da zacat od nuly.

autor
24. apr 2023

@bublinka1426 ty kedy prestanes každej odpisovať že ,,to isté si písala aj ty" ? Opakujem prečo som na teba vybehla...lebo si mi napísala ,, nepoučiteľna" !!!!!

marca12
24. apr 2023

@jan510 Ak je to moderne tak chod s dobou a nevysmievaj sa. A co keby aj nebola vydata. Nastastie uz nezijeme v dobe,kedy pre spolocensky status musela byt zena vydata,inak by bola na posmech a hanbu.

panonia
24. apr 2023

Tak existuju sociálne byty ale to sa musíš pytat na meste či obecnom úrade. Alebo napr v Bratislave je ubytovna Fortuna, skus nájsť podobne ubytovne vo vasom meste. Ale su aj stránky kde sa hladaju spolubyvajuci a sem tam su aj matky s detmi čo hladaju tiež matky s detmi.

h2
24. apr 2023

@luccija
@zmrzlinka2021 Píše, že je rozvedená, takže prvý manžel musel zomrieť až po rozvode. V takom prípade nemá vdovské. Len sirotské na dieťa.

bublinka1426
24. apr 2023

a preco si vybehla? nechapem...pisala som ti rady v dobrom..ale stale sa chytas toho pridavneho mena... :/..na co to je dobre. ze si sa urazila?
zeny su nepoucitelne, pouzila som mnozne cislo a takisto som pisala ze kazdy robime v zivote chyby...
prajem ti vsetko dobre, a idem zit zivot a nie radit tam, kde o to nestoja a este sa osocuju

luccija
24. apr 2023

@jan510 a čo, keď nebola vydatá?to je nejaká vada?byt je aj tak jeho možno hypo neplatí aj tak by nemala nárok na polovicu splátok.Zeny často ťahajú za kratší koniec a sú limitované deťmi.
@h2 máš pravdu

alenka58
24. apr 2023

tak ako Ti radia dievčatá ja by som zostala uňho a všetko mu to potichu zrátala v tomto prípade hrdosť zahoď sprav to potichu skús sa povzniesť určite Ti to stojí za to aj keď verím že je t nanič situácia skús z nej vyťažiť pre seba a deti

zmrzlinka2021
24. apr 2023

@luccija Realne, zena ani nemusi odist s detmi - deti moze nechat muzovi. Ale vacsina zien to nespravi.

h2
24. apr 2023

@zmrzlinka2021 Staršie dieťa nie je jeho, tak to mu asi nenechá. A mladšie dojčí, má len pol roka. Takže toto ani len teoreticky neprichádza do úvahy.

jan510
24. apr 2023

@luccija nie je to vada len potom nema beneguty vdovsky, sirotsky atd. Teda sirotsky asi ma