Ako a kde nájsť životnú lásku?
Som 10 rokov sama s deťmi. S mužom nežijeme, je alkoholik. Ťažko sa v dnešnej dobe hľadá láska aj zdravým ľuďom. Ja mám však schizofréniu. Myslíte, že by mal niekto o mňa záujem, keď veľa vecí v dôsledku mojej diagnózy nevládzem robiť? Je mi koľkokrát veľmi ťažko. Cítim sa sama, opustená, nepochopená. Z každej strany sa na mňa váľajú samé problémy. Je to už nad hranicou únosnosti. Máme finančné ťažkosti, pretože môj muž už 4x neuhradil výživné. Z každej práce ho po dvoch týždňoch vyhodia. Podala som na neho v marci aj trestné oznámenie, ale vôbec nič sa nedeje. Na exekútora peniaze nemám. Posledné týždne všetci hladujeme, pretože z môjho invalidného dôchodku po zaplatení nájomného a internetu už na stravu zostane len veľmi málo. Som zo všetkého veľmi vyčerpaná. Minulý rok sa mi zhoršil zdravotný stav a bola som hospitalizovaná. Neviem už, čo mám robiť. Hľadala som si nejakú prácu, ale nikto ma nechce zamestnať, keďže som ZŤP Teraz ani nemôžem ísť robiť, lebo mám kalcifikáty v ramene a v členku a je to dosť bolestivé. Do ramena mi dali injekcie a s členkom som bola na RTG terapii. Teraz budem chodiť na rehabilitácie.
Mne toto pripadá, ako byť od hlavy po päty obalená v 💩 ale riešiť to, akou farbou si mám namaľovať nechty.
@nominativ tak nechty si nemaľujem,
mám ich krátke. Nemám na to čas. Ale lásku hľadám celý život. Je to pre mňa tá najpodstatnejšia vec na svete.
Autorka: lasku ti vie dat syn, mama, surodenec a najma ty sama sebe. Uz sa ta to pytali vyssie, ze co dokazes ty ponuknut muzovi okrem vypisovaciek? Si na PN, musis sediet zavreta doma, mas financne problemy a zijes v ubytovni, no najma si VYDATA. Ako si predstavujes ten partnersky vztah? Chcela by si muza v rovnakej zivotnej situacii ako si ty?
@nominativ tak nechty si nemaľujem,
mám ich krátke. Nemám na to čas. Ale lásku hľadám celý život. Je to pre mňa tá najpodstatnejšia vec na svete.
@anonym_autor to je obrazne povedané - máš toľko problémov (pejorativne 💩), ktoré neriešiš. Roky sa necháš zadlžovať manželom, neriešiš neplatenie výživného, nerozvedieš sa (lebo svadba v kostole, neviem, čo by povedal farárko ja tvoj láskový problém), si na ID s pomerne vážnou dg, tvoje skoro dospelé dieťa je taký introvert, že si nevie vybaviť ani mäkké f a jediný chlap, ktorý do tohto vstúpi, je chlap, ktorý žije v rovnakých 💩 a ešte pravdepodobnejšie je, že taký, čo je v 2x takých veľkých.... Nikto si vedome nepohorší.
Za tie roky, čo ti neplatí a za tie roky, čo žiješ sama, si mohla mať 10x zaplatené všetko na súdoch aj z 10centoviek, čo nájdeš na zemi.
Mimochodom, neviem, kde si reálne prišla k tej sume u exekútora a tiež k tomu, že musíš podať trestné oznámenie.
Takto to ani nefunguje.
Stačí ísť na exekútorsky úrad, podať exekúciu a keď ti príde papier o začatí exekúcie, tak ideš na upsvar ziadat náhradné výživné.
Ostatné si už rieši úrad práce, vrátane trestného oznámenia.
Vráť sa nohami na zem a začni najskôr riešiť ozajstné problémy.
Autorka: lasku ti vie dat syn, mama, surodenec a najma ty sama sebe. Uz sa ta to pytali vyssie, ze co dokazes ty ponuknut muzovi okrem vypisovaciek? Si na PN, musis sediet zavreta doma, mas financne problemy a zijes v ubytovni, no najma si VYDATA. Ako si predstavujes ten partnersky vztah? Chcela by si muza v rovnakej zivotnej situacii ako si ty?
@iv007 moja mama mi zomrela v roku 2022. 30.11. už tu nieje medzi nami. Mala rakovinu. S otcom a sestrami nemám bohvieaké vzťahy. Lásku, ktorú mi môžu dať deti nieje láska, akú potrebujem ja do života. Potrebujem normálnu partnerský lásku. Mužovi viem ponúknuť vernosť nadovšetko, spoľahlivosť, zodpovednosť, empatiu, skromnosť, tolerantnosť, a je toho oveľa viac, len sa mi nechce toľko premýšľať. Ja niesom na PN. Ja som už dlhé roky na invalidnom dôchodku. A v žiadnom prípade nesedím doma. Lietam kade tade a vybavujem, čo sa dá. Aktuálne, aj dnes som bola s ramenom na rehabilitácii. Muža by som hlavne chcela verného ako som ja sama. Predstavujem si to tak, že až keď stretnem toho pravého, až to bude dôvod k rozvodu a anulácii môjho manželstva. Bez toho to nemá žiadny význam.
@anonym_autor to je obrazne povedané - máš toľko problémov (pejorativne 💩), ktoré neriešiš. Roky sa necháš zadlžovať manželom, neriešiš neplatenie výživného, nerozvedieš sa (lebo svadba v kostole, neviem, čo by povedal farárko ja tvoj láskový problém), si na ID s pomerne vážnou dg, tvoje skoro dospelé dieťa je taký introvert, že si nevie vybaviť ani mäkké f a jediný chlap, ktorý do tohto vstúpi, je chlap, ktorý žije v rovnakých 💩 a ešte pravdepodobnejšie je, že taký, čo je v 2x takých veľkých.... Nikto si vedome nepohorší.
Za tie roky, čo ti neplatí a za tie roky, čo žiješ sama, si mohla mať 10x zaplatené všetko na súdoch aj z 10centoviek, čo nájdeš na zemi.
Mimochodom, neviem, kde si reálne prišla k tej sume u exekútora a tiež k tomu, že musíš podať trestné oznámenie.
Takto to ani nefunguje.
Stačí ísť na exekútorsky úrad, podať exekúciu a keď ti príde papier o začatí exekúcie, tak ideš na upsvar ziadat náhradné výživné.
@nominativ môj muž mi dával výživné. Treba sa naučiť poriadne čítať. Teraz mi nedal 4x. Postup som prejednáva niekoľkokrát s právnikom, s políciou aj so sociálkou a ten je nasledovný: najskôr musíte podať trestné oznámenie, potom podať na neho exekúciu, čo som zatiaľ neurobila, lebo policajti povedali, že zatiaľ to nemám podávať, že možno sa spamätá. A ani na to nemám peniaze. A až následne na to, keď máte papiere od exekútora si môžete podať o náhradné výživné. A odkiaľ viem, koľko stojí exekútor? Asiže som s ním volala a pýtala sa na to.
Takto to ani nefunguje.
@nominativ cez koronu som vyhľadala jedného kňaza. Na môj láskový problém mi povedal, že sa mám za muža modliť, lebo že modlitba je liek. Pýtala som sa ho, že čo ak sa do niekoho zaľúbim. Povedal, že to budeme riešiť, keď sa tak stane. Zatiaľ niesom zaľúbená.
@nominativ cez koronu som vyhľadala jedného kňaza. Na môj láskový problém mi povedal, že sa mám za muža modliť, lebo že modlitba je liek. Pýtala som sa ho, že čo ak sa do niekoho zaľúbim. Povedal, že to budeme riešiť, keď sa tak stane. Zatiaľ niesom zaľúbená.
@anonym_autor no ale tak vidíš sama ze aj kňaz co ti radil, nepomohlo a modlitby nezmenili tvojho muža.Zbytocne si premárnila tolko rokov zivotay.Mozno kebyze nečakáš na zázrak, dávno si mohla byť rozvedená, ešte ked si bola na tom aj zdravotne lepšie, možno aj finančne.Uz možno vtedy si mohla tú ozajstnú lásku nájsť s niekým iným.Realne si mohla mať úplne iný život,keby... keby... Viem ze ľahko sa to hovorí niekomu ,ale možno ešte ani teraz nie je neskoro riešiť a zmeniť niektoré veci. Vedela by si byť s niekym a zaľúbit sa do niekoho napriek tomu,ze si stále vydatá? A čo on? Jemu by to nevadilo? prvý krok je určite sa rozviesť konečne! Dat si život do poriadku a potom hľadať lásku.
mne je len ľúto detí.. Výživné na deti ti dal, iba ti nedal tie 4 mesiace výživné na teba? Minimálne na deti môžeš požiadať o náhradné výživné...
@nominativ môj muž mi dával výživné. Treba sa naučiť poriadne čítať. Teraz mi nedal 4x. Postup som prejednáva niekoľkokrát s právnikom, s políciou aj so sociálkou a ten je nasledovný: najskôr musíte podať trestné oznámenie, potom podať na neho exekúciu, čo som zatiaľ neurobila, lebo policajti povedali, že zatiaľ to nemám podávať, že možno sa spamätá. A ani na to nemám peniaze. A až následne na to, keď máte papiere od exekútora si môžete podať o náhradné výživné. A odkiaľ viem, koľko stojí exekútor? Asiže som s ním volala a pýtala sa na to.
@anonym_autor nie, nemusíš podať TO! Hovorím to ako poberateľ náhradného výživného.
Ak ti policajti povedali, že to nemáš podať, tak preto, aby nemali s tebou robotu - ale ty ani nemusíš. Stačí exekútor a nájdi si to napr.na stránke Upsvar.
Trestné oznámenie sa dávalo ešte kedysi, to už tak nefunguje.
Poplatok za podanie exekúcie je 16.50 € a presne toľko som platila aj ja. A to si ešte aj exekútor vymáha, čiže, ak niečo vymôže, ešte sa ti to teoreticky aj vráti.
@anonym_autor cim viac toho napises, tym menej ti verim. Bohuzial. Na vsetko mas zamietavu odpoved. Syn velmi tuzi po kolobezke, az tak velmi, ze nema cas ist na brigadu, aby si na nu zarobil. Ty chces len cirkevny rozvod, ohanas sa knazom, ale nevadi ti, ze ako vydata zena tuzis po nejakom panicovi. Pravnici a poradne ti davaju zle rady. No urcite...
mne je len ľúto detí.. Výživné na deti ti dal, iba ti nedal tie 4 mesiace výživné na teba? Minimálne na deti môžeš požiadať o náhradné výživné...
@asocial nedal mi 4x výživné na deti, aj na mňa.
@anonym_autor cim viac toho napises, tym menej ti verim. Bohuzial. Na vsetko mas zamietavu odpoved. Syn velmi tuzi po kolobezke, az tak velmi, ze nema cas ist na brigadu, aby si na nu zarobil. Ty chces len cirkevny rozvod, ohanas sa knazom, ale nevadi ti, ze ako vydata zena tuzis po nejakom panicovi. Pravnici a poradne ti davaju zle rady. No urcite...
@anonym_af6aea ja mám dvoch synov. Ten mladší, čo má ADHD túži po kolobežke. A asi ťažko môže ísť v 12 rokoch brigádovať. 🤦 Veď už sa naučte čítať s porozumením. Dookola to tu vysvetľujem už aj 100x.
@anonym_af6aea cirkevný rozvod neexistuje, iba anulácia. A ja po žiadnom panicovi netúžim. Len som písala, že si s panicom píšem asi týždeň a že si zatiaľ rozumieme. To je celé.
@greengirl ja som tiež dosť na znamenia astrologicke. A v tomto to je úplne super. Ja som vodnár on je strelec. Len je ďaleko. ☹️
@anonym_autor tak to sa hodi k sebe. Ja som rak-blizenci a neviem najst k sebe na zoznamke moje oblubene znamenia. Vacsina su to ohnive znamenia a tie mi nesedia. Je to na zvazenie teda, na jednej strane nemas z coho velmi vyberat, na druhej strane mozno by ti vyhovoval vztah na dialku, ked mas kopec inych problemov. Ale on by musel byt hlavne ochotny cestovat za tebou a mat intimitu bud v aute alebo u teba. Ked nemas peniaze, potrebujes strazit deti a nemozes cestovat zo zdravotnych dovodov. Ja teda hladam prioritne Bratislava. Tvoj manzel je co, baran? Barani byvaju alkoholici casto.
@anonym_autor tak to sa hodi k sebe. Ja som rak-blizenci a neviem najst k sebe na zoznamke moje oblubene znamenia. Vacsina su to ohnive znamenia a tie mi nesedia. Je to na zvazenie teda, na jednej strane nemas z coho velmi vyberat, na druhej strane mozno by ti vyhovoval vztah na dialku, ked mas kopec inych problemov. Ale on by musel byt hlavne ochotny cestovat za tebou a mat intimitu bud v aute alebo u teba. Ked nemas peniaze, potrebujes strazit deti a nemozes cestovat zo zdravotnych dovodov. Ja teda hladam prioritne Bratislava. Tvoj manzel je co, baran? Barani byvaju alkoholici casto.
@greengirl ano, je baran.
@anonym_autor inak baby, dnes bol môj muž predvolaný na políciu, kvôli tomu neplateniu výživného a normálne neprišiel. Od marca, kedy som podávala trestné oznámenie už ubehlo more času. Ja som zvedavá, koľko ešte budem čakať, až sa niečo pohne. Rozmýšľala som nad ním, že všetko zlé je na niečo dobré. Ak pôjde sedieť do basy, aspoň sa odnaučí slopať. 🤷 Keď na liečenie ho nikto nedostane.
@greengirl ano, je baran.
@anonym_autor barani su aktivne energie. Baran znamenie - bud je stale akcny v tom, co robi - praca, deti... alebo proste koniec snim, ked nevie vyuzit svoj potencial. Teda ten vas manzel baran, ten uz musi byt uplne mimo akoze, uplne nevie co so sebou, do lesa by mal ist zit ako medved... Inac najkrajsi muzi na zoznamkach su vacsinou barani... Tak tento je aspon strelec. Strelci su streleny. Bacha na to, aby ste si barana uz nevybrali. Ale aj ine znamenia su alkoholici samozrejme. Drzim palce. Akoze chapem celkom, preco ste si ho vybrali za manzela...
@anonym_autor barani su aktivne energie. Baran znamenie - bud je stale akcny v tom, co robi - praca, deti... alebo proste koniec snim, ked nevie vyuzit svoj potencial. Teda ten vas manzel baran, ten uz musi byt uplne mimo akoze, uplne nevie co so sebou, do lesa by mal ist zit ako medved... Inac najkrajsi muzi na zoznamkach su vacsinou barani... Tak tento je aspon strelec. Strelci su streleny. Bacha na to, aby ste si barana uz nevybrali. Ale aj ine znamenia su alkoholici samozrejme. Drzim palce. Akoze chapem celkom, preco ste si ho vybrali za manzela...
@greengirl ja som zas za svoj život stretla najviac alkoholikov v znamení blížencov. 🤷
Inak ja som baran a môžem potvrdiť, že som veľmi krásny muž... bacha na mňa, ženy...
@greengirl ty si ešte stále nenašla? Si ťa pamätám, ako si sem pridávala fotku v klobúku a pýtala si sa nejakého chlapa, či si jeho typ
@anonym_autor nie, nemusíš podať TO! Hovorím to ako poberateľ náhradného výživného.
Ak ti policajti povedali, že to nemáš podať, tak preto, aby nemali s tebou robotu - ale ty ani nemusíš. Stačí exekútor a nájdi si to napr.na stránke Upsvar.
Trestné oznámenie sa dávalo ešte kedysi, to už tak nefunguje.
Poplatok za podanie exekúcie je 16.50 € a presne toľko som platila aj ja. A to si ešte aj exekútor vymáha, čiže, ak niečo vymôže, ešte sa ti to teoreticky aj vráti.
@nominativ konanie vo veci vymáhania výživného exekúciou je oslobodené od poplatku, takže ani tých 16,50 sa platiť nemusí
@greengirl ty si ešte stále nenašla? Si ťa pamätám, ako si sem pridávala fotku v klobúku a pýtala si sa nejakého chlapa, či si jeho typ
@anonym_a2fb0c ja som nasla ale aktualne nie som zena, aku by hociktori muz chcel mat v serioznom vztahu. A to je ten kamen urazu. Cize snazim sa to nejako v sebe pretransformovat.
@greengirl ja som zas za svoj život stretla najviac alkoholikov v znamení blížencov. 🤷
@anonym_autor vazne? Tak potom strelec je pre vas idealny. Ale ak chcete financne zabezpecenie, kozoroha by som zvolila na vasom mieste. Samozrejme na znameni ako takom absolutne nezalezi. My tych znameni mame viacej totizto. Ale barani su tazki kaliber pre mna, ja som rak-blizenci.
Nejake peniazky vam pribudli,tak ich min na uzitocne veci,stravu, a prosim nie na kolobezku.Zo zaujimavosti,po akej kolobezke to tuzi?Neda sa taka za lacny peniaz zihnat na bazosi?Ved nepotrebuje urcite novu ked musite riesit jedlo.
@anonym_a2fb0c ja som nasla ale aktualne nie som zena, aku by hociktori muz chcel mat v serioznom vztahu. A to je ten kamen urazu. Cize snazim sa to nejako v sebe pretransformovat.
@greengirl v čom nie si žena, akú by chcel mať hociktorý muž pri sebe? Môžeš podrobnejšie?
1. príliš organizujem mužov a to je mužšká energia 2. som závislá na zdravom stravovaní, čo je úplne fajn, ked si žijem sama 10 rokov. Ale je to úplne nevhodné do vzťahu. Ja sa tým netajím, ale mužov to odradí. Hlavne si musím dať mega obrovský záväzok, nechať muža stravovať sa ako chce. A nejako sa tej oblasti zhodnúť. 3. som plačlivá od malička. A muži chcú silné ženy a nie senzitívne. 4. ostatné sa ukáže, ked si ma muž vyberie do vzťahu. Ale zase slobodní 48+ na zoznamkách sú tam tiež z nejakého dôvodu... Všeobecne, nie ich veľa... Takže Slováci sú na tom veľmi dobre, čo sa týka dlhoročných vzťahov.
1. príliš organizujem mužov a to je mužšká energia 2. som závislá na zdravom stravovaní, čo je úplne fajn, ked si žijem sama 10 rokov. Ale je to úplne nevhodné do vzťahu. Ja sa tým netajím, ale mužov to odradí. Hlavne si musím dať mega obrovský záväzok, nechať muža stravovať sa ako chce. A nejako sa tej oblasti zhodnúť. 3. som plačlivá od malička. A muži chcú silné ženy a nie senzitívne. 4. ostatné sa ukáže, ked si ma muž vyberie do vzťahu. Ale zase slobodní 48+ na zoznamkách sú tam tiež z nejakého dôvodu... Všeobecne, nie ich veľa... Takže Slováci sú na tom veľmi dobre, čo sa týka dlhoročných vzťahov.
@greengirl tak držím palce, nech sa ti na tom podarí popracovať
@anonym_autor každopádne, čo som zistila na zoznamkách za môje pôsobenie na nich, je tam malé percento dosť finančne zabezpečených mužov. Samozrejme sa nejedná o milionarov. Ale dajme tomu, sú to kariérne úspešní muži na lukratívnych pozíciách. Takto by som ich charatkerizovala z pohľadu online zoznamiek: 1. mizerný zmysel pre humor so ženami 2.konverzácia sa točí okolo práce 3. mávajú lukratívnejšie záujmy podľa ktorých vieš určiť, že nemajú problém vyvaliť kopec peňazí na deti a cestovanie. Pozor, narcisti mávajú veľmi podivné záujmy. Ciže skôr mám na mysli, cestovanie na drahšie destinácie, golf, kone, hokej, drahšie koncerty, stravovanie mimo domu. Mne osobne najviac vyhovuje to stravovanie mimo domu...
@nominativ konanie vo veci vymáhania výživného exekúciou je oslobodené od poplatku, takže ani tých 16,50 sa platiť nemusí
@sbenkova dneska sme s občianskym združením volali inému exekútorovi. Poplatok bude nakoniec 20,30€. V pondelok to pôjdem vybavovať konečne. Len som zvedavá, ako dlho potrvá celý proces, než sa konečne dostanem k náhradnému výživnému.

@anonym_autor len buď opatrná... písmená znesu veľa, netreba všetko veriť, čo tá druhá strana napíše
@anonym_124783 veď jasne, že som opatrná. Toľko úchylákov je na nete až hrôza.