Ako a kedy citlivo zoznámiť dieťa s novým partnerom?
Ahojte ženy, dievčatá. Potrebujem poradiť. Mám tesne pred 40, priateľka 35. Sme spolu od decembra, čiže cca 5 mesiacov. Obaja máme deti. Ona 7, ja 13 ročného. Ona žije ešte s ex v dome, predávajú ho, musia sa rozdeliť sa aby si každý šiel svojou cestou. Žijeme od seba cca 200 km, jazdím za ňou cez víkendy. Niekedy sme spolu zo soboty na nedeľu (v tom meste mam rodičovský byt, ktorý je prázdny skoro celý rok, tak sme tam) a niekedy keď nemá kde dať juniora na dlhšie, sme spolu len v nedeľu na pár hodin.
Doslova dlhšie cestujem keď to otáčam a neostanem spať v tom byte, ako sme spolu. Vyše 2 hod. tam, 2 naspäť a spolu sme len 3.
Jadro problemu je, že vždy sa musím prispôsobiť či má syna, alebo nemá. Jej ex o syna nemá poriadne záujem, keď má byť s ním, vykašle sa na neho, alebo jej volá aby došla skôr, lebo musí niekde ísť…
Situácia je taká, že malého ešte nepoznám, preto keď ho nemá kam dať, zruší náš program. Aktuálne sme sa nevideli mesiac. Vyriešilo by sa to tým, že ma s ním zoznámi, resp. že sa všetci zonámime. Tejto téme sme sa venovali len okrajovo, vždy to šlo do stratena - vyriešime neskôr, užívajme si, že sme bez detí… Resp. čaká na to, až sa predá dom a bude bývať sama. Lenže mňa to strašne trápi.
Mám ju rád a nechcem aby, to, že nemá kde dať dieťa, nám bránilo sa stretávať. Zajtra (sobota) máme byť spolu do nedele a chcem túto tému otvoriť tak aby nešla do stratena. Nechcem čakať, kým sa predá dom, to už trvá rok a ešte trvať bude… Moja otázka je - ako túto tému citlivo otvoriť.
Nechcem na ňu tlačiť, dať jej ultimátum a podobne. Chcem navrhnúť, aby sme začali postupne - najprv ma predstavý ako kamaráta niekde na ihrisku, o týždeň môžeme dať menší výlet… A tak postupne.
Nechcem ísť hrrr systémom. Ja rozumiem, že nie je ľahké rozhodnutie “kedy zoznámiť dieťa s novým partnerom”.
Trápi ma to už dlhšiu dobu, teraz sa to stupňovalo, tým že sme koli tomu neboli dlho spolu. Aký mate prosím na to názor / rady...? Naozaj ju mám rád.
Dava (zbytocne) svoje dieta pred teba. Ze ti ho nechce predstavovat, mysli si, ze ho tak tym "chrani" pred kratkymi nahodnymi znamostami. Tym padom sa redukuje vas spolocny cas. Musis sam vediet, ci ti toto bude vyhovovat este dalsie roky videnie sa na par hodin plus vzdialenost a cesta.
Lenze ak by tu znamost dieta zobralo v pohode, okradaju sa o spolocny cas a cas im bezi. Ona riskuje, ze jej partnerovi dojde trpezlivost s takym vztahom na dialku a ak zacne hladat vaznu znamost, ked bude dieta dospele, uz nemusi nikoho najst. Bude stara a normalni muzi budu rozchytani.
Preco nezostanes dlhsie vo svojom prazdnom byte? Je to lepsie, ak sa uvidite co i len na 1 hodinu denne par dni v tyzdni, nez kvoli 2 hodinam cestovat raz za tyzden,...
Len pre info, mal som to uviesť - riešili sme to na začiatku ako budeme fungovať keď predá dom a bude žiť sama - ja mám možnosť homeofficu a podobne a viem fungovať v meste kde žije (vyrastal som tam). Nepoznáme sa 5 mesiacov, vyrastali sme spolu, 5 mesiacov tvoríme pár.
Len pre info, mal som to uviesť - riešili sme to na začiatku ako budeme fungovať keď predá dom a bude žiť sama - ja mám možnosť homeofficu a podobne a viem fungovať v meste kde žije (vyrastal som tam). Nepoznáme sa 5 mesiacov, vyrastali sme spolu, 5 mesiacov tvoríme pár.
@tomasba_40 tvoj syn ju pozná?keď predá dom to môže byť ďalší rok.Ja by som to zajtra navrhla ide leto môžete ho stráviť viac spolu.Moze byť, že nechce, aby sa to dozvedel ex muž, že má vztah
@tomasba_40 si si istý že tvoríte pár? Lebo toto čo popisuješ sú len víkendové prietrtky. Reálne ste spolu boli asi 20 dní. Aj to nie celých.
@tomasba_40 si si istý že tvoríte pár? Lebo toto čo popisuješ sú len víkendové prietrtky. Reálne ste spolu boli asi 20 dní. Aj to nie celých.
@anonym_e978e6 To je dnes v mode. Ludia si pisu 3 mesiace, raz sa vidia nazivo a uz si myslia, ze maju "vztah". Toto je taky stred, minivztah na dialku. Nieco ako friends with benefits, obcasne stretko a medzitym si kazdy zije vlastny zivot a nechce toho druheho do neho prilis tahat. Aspon nie najblizsich par rokov.
@anonym_e978e6 Áno, máš pravdu. Nie je to veľa času. Preto, by som to chcel zmeniť. A byť s ňou / s nimi viac.
Moj osobny nazor, ze po stroskotanom manzelstve a este ani nevysporiadanom, je 5 mesiacov NIC, a este co sa tyka vztahu takpovediac na dialku. Moje dieta by som zoznamovat este nechcela. Prepac. Asi to nie je co si chcel pocut.
@anonym_e978e6 To je dnes v mode. Ludia si pisu 3 mesiace, raz sa vidia nazivo a uz si myslia, ze maju "vztah". Toto je taky stred, minivztah na dialku. Nieco ako friends with benefits, obcasne stretko a medzitym si kazdy zije vlastny zivot a nechce toho druheho do neho prilis tahat. Aspon nie najblizsich par rokov.
@anonym_8647a5 Nie je to tak ako píšete. Vzťah máme pekný, jediný blok je to, že sme ešte nezoznámili deti, čo chcem napraviť.
Moj osobny nazor, ze po stroskotanom manzelstve a este ani nevysporiadanom, je 5 mesiacov NIC, a este co sa tyka vztahu takpovediac na dialku. Moje dieta by som zoznamovat este nechcela. Prepac. Asi to nie je co si chcel pocut.
@anonym_d02057 Zaujíma ma každý názor a je to trefný pohľad na situáciu. Takto som to nevidel.
Osobne násťročnému dieťaťu by som predstavila rýchlo partnera, však nebudem mu klamať že chodím s kamoškou niekedy blbo, v tomto veku už vie že proste to nemusí výjsť a na partnera sa viazať nebude. Ale menšiemu to je ťažké, tam by som sa bála že sa na partnera naviaže a ostane sklamané ak nám to nevyjde a ten vek 7 rok je v tomto ešte zraniteľný, dieťa veľa vníma, ale zároveň nie je ešte tak skúsené aby rátalo aj s možnosťou že to nemusí nám klapať navždy a ten človek z jeho života odíde.
Osobne násťročnému dieťaťu by som predstavila rýchlo partnera, však nebudem mu klamať že chodím s kamoškou niekedy blbo, v tomto veku už vie že proste to nemusí výjsť a na partnera sa viazať nebude. Ale menšiemu to je ťažké, tam by som sa bála že sa na partnera naviaže a ostane sklamané ak nám to nevyjde a ten vek 7 rok je v tomto ešte zraniteľný, dieťa veľa vníma, ale zároveň nie je ešte tak skúsené aby rátalo aj s možnosťou že to nemusí nám klapať navždy a ten človek z jeho života odíde.
@marsmykkok Áno, moj syn má 13 vie že som s niekým. Nie je blbý :D A rozumiem, že 7 je zraniteľný vek. Preto na to chcem ísť citlivo. My sme sa s partnerokou rozišli keď mal syn 3 roky. Tak viem, mal som rôzne vzťahy.
Ťažko povedať ako to dieťa vníma naozaj
Lebo ziju s ex v dome a aj ked dieťa vie, že sa rozvádzajú nemusí si to naplno uvadomovat
Ešte nevie aké zmeny ho čakajú,teda vie ale nevie ake to je na vlastnej koži, sťahovanie, nové prostredie, nové okolnosti
Ešte k tomu nedošlo a je vsetko ,,po starom,, a príde nový chlap
Ako keby sa postupnosť preskočí a najprv novy chlap,potom zmeny
Môže v sebe spracovať, že nový chlap je dôvod
Neviem , myslím si
Jednoznačne je to téma na ňu... určite sa s ňou o tom rozprávaj a nech je otvorená aj čo sa týka obav a tak
Ťažko povedať ako to dieťa vníma naozaj
Lebo ziju s ex v dome a aj ked dieťa vie, že sa rozvádzajú nemusí si to naplno uvadomovat
Ešte nevie aké zmeny ho čakajú,teda vie ale nevie ake to je na vlastnej koži, sťahovanie, nové prostredie, nové okolnosti
Ešte k tomu nedošlo a je vsetko ,,po starom,, a príde nový chlap
Ako keby sa postupnosť preskočí a najprv novy chlap,potom zmeny
Môže v sebe spracovať, že nový chlap je dôvod
Neviem , myslím si
Jednoznačne je to téma na ňu... určite sa s ňou o tom rozprávaj a nech je otvorená aj čo sa týka obav a tak
@anonym_a3ff7a To plánujem zajtra urobiť. Hlavne žiaden nátlak nebude. Len by nám to umožnilo byť viac spolu.
@anonym_a3ff7a To plánujem zajtra urobiť. Hlavne žiaden nátlak nebude. Len by nám to umožnilo byť viac spolu.
@tomasba_40 som rozvedena 6 rokov a mam vela kamaratov. bezne ich s mojimi detmi zoznamujem, to, ze dieta zoznami s nejakym dalsim dospelym neznamena, ze sa nanho dieta musi hned naviazat 🙂 mala som kamarata s ktorym som chodila von s jeho aj mojimi detmi a bol to len kamarat.
takze ja osobne nevidim problem v tom, ze by Ta zoznamila ako kamarata a ze by ste pred dietatom nejaky cas tak fungovali. takze ziadne dotyky ani intimnosti, proste kamarat. toto dieta riesit nebude. a ked to pojde dobre, tak po nejakom case sa to samo vykrystalizuje. dietatu nebude vadit nikto, kto sa bude k jeho mame chovat pekne a robit ju stastnou.
@tomasba_40 som rozvedena 6 rokov a mam vela kamaratov. bezne ich s mojimi detmi zoznamujem, to, ze dieta zoznami s nejakym dalsim dospelym neznamena, ze sa nanho dieta musi hned naviazat 🙂 mala som kamarata s ktorym som chodila von s jeho aj mojimi detmi a bol to len kamarat.
takze ja osobne nevidim problem v tom, ze by Ta zoznamila ako kamarata a ze by ste pred dietatom nejaky cas tak fungovali. takze ziadne dotyky ani intimnosti, proste kamarat. toto dieta riesit nebude. a ked to pojde dobre, tak po nejakom case sa to samo vykrystalizuje. dietatu nebude vadit nikto, kto sa bude k jeho mame chovat pekne a robit ju stastnou.
@anonym_fd5b35 Tak to aj chcem navrhnúť! Vystihla si, to čo jej chcem povedať 🙂
@anonym_fd5b35 hej ale keď jeho priatelka nechodí bezne von(napríklad )s kamarátmi mužmi,to dieťa neosalis, že len ďalší kamoš co sa stratí medzi ostatnými kamošmi
@anonym_fd5b35 hej ale keď jeho priatelka nechodí bezne von(napríklad )s kamarátmi mužmi,to dieťa neosalis, že len ďalší kamoš co sa stratí medzi ostatnými kamošmi
@anonym_a3ff7a Nie nechodí. Ja viem, že dieťa neošáliš, ale nebude to pre neho tak nárazové - že aha toto je Tomáš, moj nový partner, zvykaj si! Proste postupne. Mna deti majú radi, ja mám ich a už som mal vzťah so slobodnou mamičkou a nie jednou. Žial, to nedopadlo dobre, ale to sú iné príbehy. Preto chcem isť na to veľmi citlivo.
@tomasba_40 ak sa len rozvadzaju/ resp. vysporiadavaju majetok, asi by som zoznamovanie s dietatm nesilila.. ak musia byvat spolu este s ex, nebude to prijemne riesit pod jednou strechou maminho priatela, lebo deti sa radi rozrozpravaju, aj ked nic medzi nimi uz nie je. Nejde o to ci ta bude / nebude mat rad.
@anonym_a3ff7a Nie nechodí. Ja viem, že dieťa neošáliš, ale nebude to pre neho tak nárazové - že aha toto je Tomáš, moj nový partner, zvykaj si! Proste postupne. Mna deti majú radi, ja mám ich a už som mal vzťah so slobodnou mamičkou a nie jednou. Žial, to nedopadlo dobre, ale to sú iné príbehy. Preto chcem isť na to veľmi citlivo.
@tomasba_40 hej ale nevieš akú ma povahu dieťa a keď nieje zvyknuté na prítomnosť iných chlapov
Tak nebudu otazky,mama prečo ideme snim?mama ja nechcem ist snim, prečo nejdeme inam,alebo to bude držať v sebe?
Lebo je to vážne ine,ked je zvyknuté na kopce kamošov
Alebo ma rutinu a zrazu nejaký cudzí jeden chlap a nevie prečo musí tráviť aj sním čas..nebodaj keď ma svoju povahu alebo ešte nespracoval rozchod a plus ešte veľa zmien ho čaká čo môže niesť všelijako...
Možno teoreticky toto nieje pre tvoju priateľku problém
Len tiež si pamätám,ked okolo mami vetril jeden chlap ,keď sme boli malí a to dieťa dobre si uvadomuje😃
@tomasba_40 ak sa len rozvadzaju/ resp. vysporiadavaju majetok, asi by som zoznamovanie s dietatm nesilila.. ak musia byvat spolu este s ex, nebude to prijemne riesit pod jednou strechou maminho priatela, lebo deti sa radi rozrozpravaju, aj ked nic medzi nimi uz nie je. Nejde o to ci ta bude / nebude mat rad.
@simca06022011 Rozumiem, čo myslíš. Vnímam to podobne. Žijú síce spolu pod "jednou strechou", ale on si rieši svoje, ona svoje. Už vyše roka. Ide o to, že predaj domu je v dnešnej dobe na dlho - v ponuke ho už majú vyše roka a nepodarilo sa ho predať. Môže to to trvať ešte XY mesiacov a ja tento stav už nedávam...
@tomasba_40 hej ale nevieš akú ma povahu dieťa a keď nieje zvyknuté na prítomnosť iných chlapov
Tak nebudu otazky,mama prečo ideme snim?mama ja nechcem ist snim, prečo nejdeme inam,alebo to bude držať v sebe?
Lebo je to vážne ine,ked je zvyknuté na kopce kamošov
Alebo ma rutinu a zrazu nejaký cudzí jeden chlap a nevie prečo musí tráviť aj sním čas..nebodaj keď ma svoju povahu alebo ešte nespracoval rozchod a plus ešte veľa zmien ho čaká čo môže niesť všelijako...
Možno teoreticky toto nieje pre tvoju priateľku problém
Len tiež si pamätám,ked okolo mami vetril jeden chlap ,keď sme boli malí a to dieťa dobre si uvadomuje😃
@anonym_a3ff7a Na toto nemám veru odpoveď. Preto na to chcem ísť pomaly. Ide o to -aby to už začalo.
@anonym_a3ff7a Na toto nemám veru odpoveď. Preto na to chcem ísť pomaly. Ide o to -aby to už začalo.
@tomasba_40 hej veď to, že môže byt toľko alternatív
Možno ti povie....dobre a vybavené 😃
Každopádne ti držím palce
@tomasba_40 hej veď to, že môže byt toľko alternatív
Možno ti povie....dobre a vybavené 😃
Každopádne ti držím palce
@anonym_a3ff7a Ďakujem. Sám som zvedavý.
@tomasba_40 Podla mna by mohla ist byvat aj so svojim synom k tebe do toho prazdneho bytu. Minimalne ako docasne riesenie je to podla mna dobry napad a mali by ste ovela viac casu na seba.
@tomasba_40 Ak medzi vami vsetko funguje, naozaj nevidim dovod, preco odklada zoznamenie svojho syna s tebou. Navyse si spominal, ze sa poznate roky. Vies, ine by bolo, keby ste sa zoznamili cez zoznamku, to by som pochopila, ze chce byt extra opatrna. Niekto hlada dovody,ako sa co neda a niekto riesenie ako by sa to dalo… .
@tomasba_40 Ste spolu 5m a posledný mesiac ste spolu neboli…predtým len víkend, resp. pár hodín. Určite sa rozvádza? Keď debaty smerujú do stratena. Povedala by som, že skôr žena bude riešiť toto ako muž..nejako sa mi to nezdá, ale tak keď sa poznáte dlhšie, snáď bude pes zakopaný inde.

ja asi nechapem vztah na dialku v takomto veku. tam je podla mna skor problem.
ja sa sice neplanujem rozvadzat. ale keby... tak svoje dieta by som chcela co najviac usetrit od toho aby videlo u mna "striedanie" partnerov. predstavila by som len ak by som si bola 100% ista, ze to ma dlhodobu buducnost. co sa za 5 mesiacov vztahu na dialku zistit neda. a dieta, jeho zaujmy a psychicka pohoda by boli u mna vzdy na 1. mieste.