Ako bojovať proti diskriminácii kvôli výške?
Ahojte, pred pár mesiacmi som tu napísal prvé fórum, kde som napísal to, ako som brutálne diskriminovaný v hľadaní vzťahu aj uplatnenia, len kvôli tomu, že meriam v 20 (teraz už skoro 21) rokoch len 162-163cm, čo som si samozrejme nikdy nevyberal. Skúšal som sa opýtať tu aj na iných fórach, ale stále je to o tom istom. Nájdi si nižšiu - po prvé prečo? Za to, že ženy diskriminujú nízkych mužov, tak mám na túto diskrimináciu pristúpiť a vyberať si len z asi 10%? Nie a nie preto, že by som nemal rád nízke ženy, práve naopak mnohé sú mi sympatické, ale rovnako sú mi sympatické aj tie vyššie odo mňa. A za ďalšie, aj tie nízke vám na 99% povedia, že chlap má byť chlap a pod 175cm nech ani nevylieza z domu atď. Toto je akože v poriadku. To je akoby som ja povedal, že haha ty si černoch alebo gay. Neprijateľné však? Samozrejme že áno, ale rovnako tak neprijateľný je výsmech z výšky... Na strednej škole sa mi vysmievali chlapci aj dievčatá, beriem, že puberta atď, ale každý deň počúvať aký som krpec, škriatok a záhradný trpaslík a pritom sa pozerať ako všetci chalani a aj baby rastú a dospievajú a ja stále vyzerám ako decko, no nebolo to ideálne na psychiku. Už na stužkovej som si pripadal ako blbec kvôli tomu, teraz na intraku VŠ to nie je o nič lepšie, aj keď pravda, tu sa mi tak okato nesmejú. Ale proste keď sa 3 týždne snažím pozvať baby von a ona mi povie, že som milý zlatý a smeje sa s kamoškami za rohom, tak ma to tiež zraňuje. Aj to ak potom za mnou príde jej o 2 roky mladší odo mňa frajer, čo nemá nič v hlave a začne sa mi smiať, že haha vieš aká je v posteli a chcel by si čo a ukazovať mi fotky, tak je mi do plaču.... Seriózne. Ďalšia kamoška, čo chodíme spolu na VŠ je o rok mladšia a kedysi sme spolu chodili na ZŠ, mal som 13 a vyzeral na 13 a ona 12 a vyzerala na 12, dokonca som bol kúsok vyšší... A v septembri sa stretneme, v opätkoch je dobre že nie o hlavu vyššia odo mňa a začala sa smiať, že haha ty si sa vôbec od základky nezmenil. Má ma rada, ale aj na nej cítim, že ma berie ako môj milý zlatý chlapec, vôbec vo mne nevidí takú oporu ako kedysi a hľadá si len blbcov a potom je 3x za rok sklamaná aki sú tí iní chalani blbci ale mne šancu nedá... Ani za svet, ja by som pritom k nej taký vôbec nebol. A sľúbila že ma vezme na silvestrovskú párty a nakoniec sa mi samozrejme neušlo miesto. Ako inak, máš 162cm tak si trhni, tvoje miesto je doma pod dekou a my sa na tebe môžeme smiať. Takto mi to príde, bol som von, pozeral ohňastroj a prechádzal sa a uvažoval, čo ďalej v živote. Lebo ma to proste nebaví! Prečo ste také kruté všetky ženy za niečo, za čo nemôžem? Prečo preboha si toto zaslúžim keď som si to nevyberal. A pritom mám skoro 21 rozumovo som niekedy aj na 28 ale berú ma ako decko... Prosím povedzte mi, že čím takým hrozným som sa previnil a ako to mám zlomiť?
Poznám viacerých čo majú 155-160cm a nemajú žiadny problém aj s vysokými ženami.Možno nemáš šťastie na správnych ľudí Držím palce 👍
@samuelm04 ale prosím ťa. Ja mám priemernú výšku,môj muž je rovnako vysoký ako ja, čo na chlapa je podpriemerná výška.
Poznám viacerých mužov vo svojom okolí, ktorý sú taký vysoký ako ty a všetci sú ženatí a majú deti. Jeden je dokonca učiteľ na základnej škole a tam už aj tí deviataci sú od neho vyšší,pre neho ja tá výška skôr na srandu a sám zo seba si vie uťahovať, tak skús to otočiť a rob si s toho svojho mínusu vtipné plus😀
@kathhii Vtipné? To ako sa mám smiať na tom, ako mi iní ubližujú. Mám si povedať, že nevadí dievčatá že ma odmietate a smejete sa na mojej výške, budem sa smiať s vami. To je akoby sa černoch mal smiať spolu s belochmi, ktorí sa mu smejú, že je černoch. Príde mi to cynické, taký silený smiech cez slzy... to nechcem
@mariasef71 To som počul viackrát a reálne buď nemajú 155-160 ale majú dobrých 170 a potom samozrejme problém nemajú, alebo sú vymyslení na rýchlo, aby som sa ja cítil lepšie. Neviem, necítim a dnes som dostal ďalšiu ranu do srdca na tanto štýl, ja už takýto život fakt ďalej nedávam. Ďalej už nie...
@samuelm04 ale čo už si tu zasa :D a čo sa stalo maličkýýý, čo ti zasa nejaká dala košom na rande? :D nechcela by som ale čo už keď ťa ani od zeme nevidno :DDD aale ináč tiež mám 20 ale aj 178cm 🙂 no to by si asi tiež chcel však zlatko :D tak ti aspoň môžem niaku fotku poslať aby si vedel o čo prichádzaš :DDD cmuk...
@karolinakr môj muž ma občas volá hobbit 😂😂😂
Vzivote som sa nesmiala nikomu nižšiemu, sama som mala chalanov čo boli len o troška vyšší ako ja.. (mám 163cm) a výšku som nikdy neriešila.. možno som to písala aj v tej minulej téme.. muž priťahuje baby tým ako pôsobí, nie tým aký je vysoky.. poznám viac nízkych mužov, nikto sa im nesmeje, majú normálne ženy, alebo sa o nich ženy zaujímajú.. na tvojom mieste by som sa zamerala na to, ako pôsobis, čo hovoríš, ako vyzeráš.. vizuál je dôležitý, ale nie to aky si vysoký.. ano, väčšina asi povie že chce vysokého, ale ak by stretli normálneho nízkeho chlapa, čo je fajn tak takéto nároky vymažú.. tvoja kamarátka je ešte decko, ste ešte mladučki.. buď dobrý kamarát, osobne som mala vždy najlepší vzťah vtedy, keď prerástol z kamarátstva..
Btw. Viem že gro spoločnosti je sprostá a má predsudky, rado si uťahuje z výzoru ostatných (ženy to zažívajú denne a bežne.. muži v menšej miere, to je podľa mňa fakt).. to asi nezmeníme, zmeniť môžeme len to ako si to pripustíme..
@rozkvet1 a plasticka operacia prs? Daj sa do skupiny, tie ženy maju uplne iny život potom
ja to chapem, je to tvoja achillova päta, druhi sa smeju a teba to zranuje ..ja by som veĺmi rada urobila rozhovor s 10 ludmi, čo ta poznaju a dievčatami a dala im dotaznik, čo im na tebe vadi a prečo si nedostal šancu na rande a nemyslím si, že 100 % žien by odpovedalo vyška
Kludne by mohli dať aj povaha, uplne kĺudne
@karolinakr 8/10 by dalo výška, aspoň podvedome. Dnes som sa zasa dopočul, že som zlatý malý chlapec. Pomohol som jednej spolužiačke s prípravou na seminárku, fakt som si dal na tom záležať, do druhej som to v noci robil. A toto mi povedala, objala a pozvala ma na čokoládu z automatu za euro. Ale dnes ide sa prejsť do mesta s iným, samozrejme vysokým a nič v hlave.
@michala001 Vieš čo strč si ich niekam presne takýto prístup mi vadí
@samuelm04 takych ludi ako je @michala001 uplne ignoruj. Vykasli sa na nich. Taki ludia maju smutni zivot, ked maju tu potrebu si robit z niekoho take blbe a detinske zarty, ktore ani nie su vtipne.
ja nechcem nikoho hendikepy zĺahčovať, ale každy si musíme vybojovať svoje miesto pod slnkom, každý jeden..ked niečo veĺmi chceme, musíme ist po tom, a nie ostať plakať v kúte.. je to drsné, ale je to tak..zvíťazíš, iba keď sa nevzdáš
@samuelm04 áno strčím si mojich 178 a ty si strčíš tvojich 162 :D tak som zvedavá či to je výhra :D ešte si mi neodpovedal na správu počítam že si ešte panic
@michala001 Ty si sa o svoju výšku nijako nepričinila, nie je to výsledok Tvojej tvrdej driny, takisto ako on. Povyšovať sa nad niekoho za veci, ktoré nijako ovplyvniť nevieme, je ľudský suterén. Áno, autor je tragéd a väčšou prekážkou je jeho správanie a on to nechápe, ale ty od neho svojim správaním prave teraz tiež neodbiehaš. Dospelá žena sa vysmiava z výšky🤦♀️
@karolinakr to je sice pekné ísť na plastiku prs ale malokto vie co sa môže stať keď mas silikon v tele plus nehorázna cena. Kvoli tej prvej veci som sa na to vykaslala
@joannita je tu zapojených hádam 20 žien do diskusie. Veď nech dá fotku do komentára, že ako vyzerá. Už vďaka jeho vyjadrovaniu sme mu viaceré napísali, že jeho výška problém nebude. Možno nakoniec zistíme, že je len totálne namyslený a ukrivdený uplakánek..... Lebo dôležité je, čo z človeka vyžaruje - a z neho ide len samá sebaľútosť......
@samuelm04 pozri, poznala som ženu na vozíku, ktorá mala priateľa (žiaľ už zomrela, mala aj choré ❤️), ženu s DMO, ktorá má muža aj dieťa, chlapa liliputa (doslova), ktorý má syna s normalnou-nizkou ženou, syn je po ňom. Keď si dokážu nájsť partnerov rôzne hendikepovaní či chorí ľudia, tak snad musíš uznať, že tvoja výška asi naozaj nebude jediný a ten hlavný problém.

Pockat tak na povzbudenie dajme aj dake nase zo zivota :D ja som bola s prezyvkou 300voltova lebo som mala kucerave vlasy, o ktore som sa nevedela starat..uz sa smejem ale bola to depka :D