icon

Ako bojovať proti diskriminácii kvôli výške?

samuelm04
1. jan 2025

Ahojte, pred pár mesiacmi som tu napísal prvé fórum, kde som napísal to, ako som brutálne diskriminovaný v hľadaní vzťahu aj uplatnenia, len kvôli tomu, že meriam v 20 (teraz už skoro 21) rokoch len 162-163cm, čo som si samozrejme nikdy nevyberal. Skúšal som sa opýtať tu aj na iných fórach, ale stále je to o tom istom. Nájdi si nižšiu - po prvé prečo? Za to, že ženy diskriminujú nízkych mužov, tak mám na túto diskrimináciu pristúpiť a vyberať si len z asi 10%? Nie a nie preto, že by som nemal rád nízke ženy, práve naopak mnohé sú mi sympatické, ale rovnako sú mi sympatické aj tie vyššie odo mňa. A za ďalšie, aj tie nízke vám na 99% povedia, že chlap má byť chlap a pod 175cm nech ani nevylieza z domu atď. Toto je akože v poriadku. To je akoby som ja povedal, že haha ty si černoch alebo gay. Neprijateľné však? Samozrejme že áno, ale rovnako tak neprijateľný je výsmech z výšky... Na strednej škole sa mi vysmievali chlapci aj dievčatá, beriem, že puberta atď, ale každý deň počúvať aký som krpec, škriatok a záhradný trpaslík a pritom sa pozerať ako všetci chalani a aj baby rastú a dospievajú a ja stále vyzerám ako decko, no nebolo to ideálne na psychiku. Už na stužkovej som si pripadal ako blbec kvôli tomu, teraz na intraku VŠ to nie je o nič lepšie, aj keď pravda, tu sa mi tak okato nesmejú. Ale proste keď sa 3 týždne snažím pozvať baby von a ona mi povie, že som milý zlatý a smeje sa s kamoškami za rohom, tak ma to tiež zraňuje. Aj to ak potom za mnou príde jej o 2 roky mladší odo mňa frajer, čo nemá nič v hlave a začne sa mi smiať, že haha vieš aká je v posteli a chcel by si čo a ukazovať mi fotky, tak je mi do plaču.... Seriózne. Ďalšia kamoška, čo chodíme spolu na VŠ je o rok mladšia a kedysi sme spolu chodili na ZŠ, mal som 13 a vyzeral na 13 a ona 12 a vyzerala na 12, dokonca som bol kúsok vyšší... A v septembri sa stretneme, v opätkoch je dobre že nie o hlavu vyššia odo mňa a začala sa smiať, že haha ty si sa vôbec od základky nezmenil. Má ma rada, ale aj na nej cítim, že ma berie ako môj milý zlatý chlapec, vôbec vo mne nevidí takú oporu ako kedysi a hľadá si len blbcov a potom je 3x za rok sklamaná aki sú tí iní chalani blbci ale mne šancu nedá... Ani za svet, ja by som pritom k nej taký vôbec nebol. A sľúbila že ma vezme na silvestrovskú párty a nakoniec sa mi samozrejme neušlo miesto. Ako inak, máš 162cm tak si trhni, tvoje miesto je doma pod dekou a my sa na tebe môžeme smiať. Takto mi to príde, bol som von, pozeral ohňastroj a prechádzal sa a uvažoval, čo ďalej v živote. Lebo ma to proste nebaví! Prečo ste také kruté všetky ženy za niečo, za čo nemôžem? Prečo preboha si toto zaslúžim keď som si to nevyberal. A pritom mám skoro 21 rozumovo som niekedy aj na 28 ale berú ma ako decko... Prosím povedzte mi, že čím takým hrozným som sa previnil a ako to mám zlomiť?

Strana
z13
kathhii
Autor odpoveď zmazal
h2
9. jan 2025

@zuzitko74 Má 20. Jasné, že chce babu do postele.

kathhii
9. jan 2025

@samuelm04 tak si skús naštudovať nejakú literatúru o asertivnom správaní, alebo zajdi za psychológom nech ťa nasmeruje ako na toto reagovať. Viem že nie vždy sa dá tým rečiam vyhnúť... Lebo s tou výškou nič neurobis, cez musíš s tým pracovať inak.

elizita
9. jan 2025

@ravehami všetko mi je krátke.

ravehami
17. jan 2025

@samuelm04 to je asi taka utecha ako keby som ti povedala, ze nizki chlapi niekoho pritahuju a teda ta to nema srat 🙂 realne tvoja vyska zivot nekomplikuje, pokial nemas ten syndrom dwarfa (nvm ako sa to vola) kedy mas naozaj vysku 1 meter a vsetko je tazsie a aj s tym pridruzene vazne problemy s klbami etc etc 🙂.. takze k tvojej odpovedi asi tolko, to co si napisal mne si precitaj lebo to plati aj pre teba 🙂

ravehami
17. jan 2025

@elizita fakt? Ja mam 171 a plno veci mi je dlhych..a to nemam kratke nohy, haluz aky rozdiel 🙂

123profil321
17. jan 2025

@ravehami ja mám 169 a sú mi krátke aj nohavice, aj dlhé rukávy. Ťažko zháňam. Zrejme mám dlhé končatiny 🤷🏻‍♀️

elizita
25. jan 2025

@ravehami tak keby mám možno o 10kg viac tak sú mi už dostatočne dlhé 🫢

denimol
26. jan 2025

@123profil321 Každý má iný pomer dĺžky končatín k telu. Ale určite vyzerá lepšie, keď sú nohy dlhšie.

joannita
5. feb 2025

@samuelm04 nad týmto si neuvažoval? Či to je len do istého veku?
https://www.dobrenoviny.sk/c/220923/meral-145-c...

samuelm04
autor
6. feb 2025

@joannita V mojom prípade je žiaľ už asi neskoro. Ja som mal v 15 rokoch okolo 155cm a lekárka mi tvrdila, že ešte určite narastiem. Aj som narástol, ale nie tolko, ako by som chcel. Keby som to podstúpil, som mohol mať 185cm ak dobre počítam... Škoda toho, že som vtedy nevedel. Musím sa zamerať na iné veci, aj sa inak ospravedlňujem za niektoré nepekné komentáre, ale mávam občas depresie z toho a pred mesiacom som mal veľmi zlé obdobie. Viem, že sa to dá, ale viem zároveň aj to, že ženy preferujú vždy vysokých, to si nemusíme zbytočne klamať.

minenkaa
6. feb 2025

@samuelm04 zeny preferuju hlavne normalnych chlapov to ostatne je len prijemny Bonus,ja tiez milujem vysokych chlapov a mam o 12cm nizsieho muza a som konecne spokojna

karolinakr
6. feb 2025

asi rastový hormón a basketbal, neviem, čo ine na to poradiť , poznam jedneho 155cm ale on je zázrak prírody, on vôbec nema komplexy, ale že vôbec, ani si nepripúšťa, že ženu nema kvôli výške, hľadá si ženy nizke a vôbec si neuvedomuje, že jeho deti potom budú ešte nižšie, jeho otec je ešte nižší od neho a má manželku aj milenku..ale na druhej strane ho obdivujem, papuľu ma veľkú , dokáže rečniť hodiny a rada ho počúvam, nie je nudný, má vysoké sebavedomie a to je super

hviezdickas
1. júl 2025

Tvoj hlavný problém určite nie je výška, skôr to, čo vyžaruješ. Ja meriam 160cm a vždy som bola zamilovana do nízkych mužov 😀 vysokých som si nikdy nevšímala😀mňa priťahovali štīhli a sebavedomí. Aj moj manžel ma 164 a ore mňa je najsexi chlap, akého poznám. Aj kamošky majú nízkych pekných sympatických neufňukaných manželov do 165cm a tie vzťahy im pekne klapú. Tak veľa šťastia aj tebe.

samuelm04
autor
5. júl 2025
@hviezdickas

Tvoj hlavný problém určite nie je výška, skôr to, čo vyžaruješ. Ja meriam 160cm a vždy som bola zamilovana do nízkych mužov 😀 vysokých som si nikdy nevšímala😀mňa priťahovali štīhli a sebavedomí. Aj moj manžel ma 164 a ore mňa je najsexi chlap, akého poznám. Aj kamošky majú nízkych pekných sympatických neufňukaných manželov do 165cm a tie vzťahy im pekne klapú. Tak veľa šťastia aj tebe.

@hviezdickas Jasné chápem. Ten post som dal pred pol rokom kedy som bol psychicky na dne. Teraz je to lepšie ale pocit tam stále je. Pretože mne príroda neukradla len centimetre, ale aj úspech, šťastie a rešpekt. Teraz mám zálusk od mája na jednu štíhlu krásku asi 170cm, píšem jej príbehy a básničky, voláme si, všetko ale bojím sa. Proste keby som bol vyšší, bolo by to iné. Takto mám pocit, že stojím na úplnom konci dlhého radu plného vysokých a namakaných chalanov, ktorí mi ju môžu kedykoľvek prebrať.

karolinakr
5. júl 2025
@samuelm04

@hviezdickas Jasné chápem. Ten post som dal pred pol rokom kedy som bol psychicky na dne. Teraz je to lepšie ale pocit tam stále je. Pretože mne príroda neukradla len centimetre, ale aj úspech, šťastie a rešpekt. Teraz mám zálusk od mája na jednu štíhlu krásku asi 170cm, píšem jej príbehy a básničky, voláme si, všetko ale bojím sa. Proste keby som bol vyšší, bolo by to iné. Takto mám pocit, že stojím na úplnom konci dlhého radu plného vysokých a namakaných chalanov, ktorí mi ju môžu kedykoľvek prebrať.

@samuelm04 ale zas tie ženy nie su tak extremne krasky, možno len v tvojich očiach
idealne by bolo, keby si stretol nejaku, pre ktoru ty budeš neodolateĺný

kristiii
5. júl 2025
@samuelm04

@samuelm04 ja som za posledný polrok stretla toľko zaujímavých nízkych chlapov...s jedným som si aj po dlhých rokoch začala, lebo si ma proste získal... zmyslom pre humor, pozornosťou..treba len vystihnúť to, čo konkrétnej žene chýba. Ja napríklad milujem smiech a zmysel pre humor, ktorý mi sadne, takže toto bolo asi rozhodujúce na prvú

hviezdickas
Autor odpoveď zmazal
hviezdickas
14. júl 2025
@samuelm04

@samuelm04 priroda ti urcite nic neukradla, rešpekt su musis ziskat sam ( a napriklad poznam nizkeho ucitela telocvikara a ma neskutocny respekt😀 a vyssiu peknu snubenicu😁)..ani uspech ti neukradla, uspech tiez zavisi hlavne od teba..kolko slavnych uspesnych sexi hercov je nizkych! 😀a stastie... hm ved si sa nenarodil bozechran ani chory, ani ochrnuty ani bez koncatin (aj ked napr. taky nick vujicic sa narodil bez koncatin a dnes je uspesny,bohaty a ma nadhernu zenu aj deti, odporucam si precitat jeho knihu napr.😁) si zdravy,mlady muz,tak hlavu hore, pre mna boli vysoki muzi vzdy taki "zbytocne vysoki" ako vesiaky😁, mne ososbne sa vysoki nepacili nikdy😀 chcem tym vsetkym povedat,ze ano,mas mozno trochu handicap v spolocnosti,kde vysoki su mnohymi povazovani za pritazlivejsich, ale nie je to predsa to najdolezitejsie pre nas zeny, my sa hlavne chceme pri niekom citit v bezpeci a byt milovane muzom,ktory vie lubit, byt verny, postarat sa o rodinu a ktory sa nezosypava pri vsetkom moznom,co nie je podla jeho predstav... v bezpeci sa zena citi len pri muzovi, co si veri... tak pracuj na sebe, bud bojovnikom a nie plačkom a dokaz,ze tvoja hodnota muza nie je v tom,kolko merias... nech sa ti dari aj s tvojou kraskou😁

hviezdickas
Autor odpoveď zmazal
anonym_990856
14. júl 2025

Boze,to sa az neda citat ako sa lutujes. Az ma oci bolia🙈 To ked takto fnukas pri kazdej babe,tak do konca zivota budes sam. Nemam rada takychto zufalcov,co su v podstate zdravi len sa stale lutuju a cely svet im krivdi. Sama som nizka, mam xy hendikepov na tele, co si kazdy hned vsimne a som 20r.vydata, mam pekne deti. Ked si dokazu najst chlapi na vozicku,ktori ozaj potrebuju aj asistenciu v zivote,pekne baby,preco by si si ju nenasiel ty? Len to by si nemohol byt povysenecky, chvalit sa IQ a rozpravat o zenach ako o "prebratych jablkach", fuj🤢

hiro
14. júl 2025
@lucka_ke

nesmejem sa ti, neber to tak, ale neskúsil si hľadať medzi aziatkami? ony sú nižšie ako európanky, mám jedného kamaráta podobnej výšky ako si ty a on je šťastný s dievčinou z Vietnamu

Noo, takze dame par prikladov 🙂
Tento extra skaredy chlapik:

Tento postihnuty na vozicku:
https://www.instagram.com/hannahayl/reel/DMDhXs...
No a nakoniec velky bojovnik Laurinec z obcianskeho tribunalu vramci boja proti imigrantom zachranil jednu vietnamsku dusu tak ze si ju zobral za manzelku :D
https://www.facebook.com/milan.laurinec.96/photos
Takze ja by som to nevzdaval, kde je vola je cesta ;)

cimage
14. júl 2025
@samuelm04

@samuelm04 ako ti moze priroda zobrat uspech, stastie a respekt? Ved o to sa musis ty pricinit a nikto iny za to nemoze. Nemoze za to tvoj rodic, partner, sef, nikto, len ty sam. Mozu sa aj pretrhnut, ale pokial budes mat v hlave stale krivdy, tak ti nepomozu aj keby sa rozkrajali. Partner ta moze zobrat na all inclusive dovolenku za 3000€ a ty sa budes utapat aky si smoliar, loozer a nic si neuzijes. Musis zmenit svoj pohlad na svet. Vidiet pozitivne veci aj v malickostiach. Hlavne sa nezhadzuj este skor ako sa s dotycnou stretnes.

Strana
z13