icon

Ako bojovať proti diskriminácii kvôli výške?

samuelm04
1. jan 2025

Ahojte, pred pár mesiacmi som tu napísal prvé fórum, kde som napísal to, ako som brutálne diskriminovaný v hľadaní vzťahu aj uplatnenia, len kvôli tomu, že meriam v 20 (teraz už skoro 21) rokoch len 162-163cm, čo som si samozrejme nikdy nevyberal. Skúšal som sa opýtať tu aj na iných fórach, ale stále je to o tom istom. Nájdi si nižšiu - po prvé prečo? Za to, že ženy diskriminujú nízkych mužov, tak mám na túto diskrimináciu pristúpiť a vyberať si len z asi 10%? Nie a nie preto, že by som nemal rád nízke ženy, práve naopak mnohé sú mi sympatické, ale rovnako sú mi sympatické aj tie vyššie odo mňa. A za ďalšie, aj tie nízke vám na 99% povedia, že chlap má byť chlap a pod 175cm nech ani nevylieza z domu atď. Toto je akože v poriadku. To je akoby som ja povedal, že haha ty si černoch alebo gay. Neprijateľné však? Samozrejme že áno, ale rovnako tak neprijateľný je výsmech z výšky... Na strednej škole sa mi vysmievali chlapci aj dievčatá, beriem, že puberta atď, ale každý deň počúvať aký som krpec, škriatok a záhradný trpaslík a pritom sa pozerať ako všetci chalani a aj baby rastú a dospievajú a ja stále vyzerám ako decko, no nebolo to ideálne na psychiku. Už na stužkovej som si pripadal ako blbec kvôli tomu, teraz na intraku VŠ to nie je o nič lepšie, aj keď pravda, tu sa mi tak okato nesmejú. Ale proste keď sa 3 týždne snažím pozvať baby von a ona mi povie, že som milý zlatý a smeje sa s kamoškami za rohom, tak ma to tiež zraňuje. Aj to ak potom za mnou príde jej o 2 roky mladší odo mňa frajer, čo nemá nič v hlave a začne sa mi smiať, že haha vieš aká je v posteli a chcel by si čo a ukazovať mi fotky, tak je mi do plaču.... Seriózne. Ďalšia kamoška, čo chodíme spolu na VŠ je o rok mladšia a kedysi sme spolu chodili na ZŠ, mal som 13 a vyzeral na 13 a ona 12 a vyzerala na 12, dokonca som bol kúsok vyšší... A v septembri sa stretneme, v opätkoch je dobre že nie o hlavu vyššia odo mňa a začala sa smiať, že haha ty si sa vôbec od základky nezmenil. Má ma rada, ale aj na nej cítim, že ma berie ako môj milý zlatý chlapec, vôbec vo mne nevidí takú oporu ako kedysi a hľadá si len blbcov a potom je 3x za rok sklamaná aki sú tí iní chalani blbci ale mne šancu nedá... Ani za svet, ja by som pritom k nej taký vôbec nebol. A sľúbila že ma vezme na silvestrovskú párty a nakoniec sa mi samozrejme neušlo miesto. Ako inak, máš 162cm tak si trhni, tvoje miesto je doma pod dekou a my sa na tebe môžeme smiať. Takto mi to príde, bol som von, pozeral ohňastroj a prechádzal sa a uvažoval, čo ďalej v živote. Lebo ma to proste nebaví! Prečo ste také kruté všetky ženy za niečo, za čo nemôžem? Prečo preboha si toto zaslúžim keď som si to nevyberal. A pritom mám skoro 21 rozumovo som niekedy aj na 28 ale berú ma ako decko... Prosím povedzte mi, že čím takým hrozným som sa previnil a ako to mám zlomiť?

klotildabazarik
2. jan 2025

@samuelm04 nos opetky ked ti to tak velmi vadí, s tym moc nenarobis keby sa da opereacia kvoli vyske hned by som taku brala😂

lienka9
2. jan 2025

@deborahzelenkava chcela som ho povzbudit,citala som nakoniec celu diskusia.preto som napisala,co som napisala.a ked na sebe popracuje,moze sa zmenit,len tomu musi aj verit

samuelm04
autor
2. jan 2025

@klotildabazarik Ono sa to dá, len na to treba mať tak aspoň 50000€. Ale poviem, že keby som ich mal, tak si ju nechám urobiť. Kludne by som oželel záhradu alebo auto. Ostatné by prišlo samo, lebo vyšší aj štatisticky viac zarábajú. Dúfam že kým našetrim, nebudem starý zoschnutý dedo, potom mi to už bude prd platné. Ale vysoké boty to áno aj chodenie po vyššom, snažím sa.

1ryba
Odpoveď bola odstránená
01zuzka01
2. jan 2025

@samuelm04 mám pocit že nás nachytal troll 😃 asi má voľno ešte od Silvestra tak sa nudí

stormie
2. jan 2025

Poznam chlapa s vyskou cca ako ty, je zenaty, ma dve deti, sympos, inteligentny a prekvapim ta - je manager s dobrym platom.
Mozno je to skor o nastaveni a tom co vyzarujes ako o vyske, aj ked uznavam ze nie vsetky zeny by chceli nizsieho partnera

samuelm04
autor
2. jan 2025

@01zuzka01 Takže troll... No super, radšej sa už nebudem na nič pýtať, lebo to nemá cenu. Ďakujem tým, ktorí nemajú na mňa zlý názor, za to kým som a chápu moju frustráciu, ktorá však plynie z toho, ako sa ku mne iní správajú.

gemerka17
2. jan 2025

@samuelm04 tebe ju tu fakt zbytočné niečo vysvetľovať. Pozri koľko tu máš príspevkov a poriadne sa nad nimi zamysli, lebo o rok sa nikde neposunies a znova založiš diskusiu aký si najlepší a začneš fnukat akú máš smolu. Vážne nie je v tvojom prípade problem výška. Máš veľa možností co realne zlepšiť.

1ryba
Odpoveď bola odstránená
diaamax
2. jan 2025

@1ryba poviem nasmu generalnemu riaditelovi. Ma tiez tak cca 165cm je STASTNE zenaty ma 2 deti a plat 5 ciferny. Toto sa vikdi mentalne vyspele na 28🤦🏻‍♀️ jedine ak pred tym cislom je minus

diaamax
2. jan 2025

@1ryba nas generalny ma “pod sebou” cez 200 ludi a jeden z nich ma viac ako 2m a musel si nechavat robit postel na mieru, ked vychadza z dveri musi sa zohnut (nezaraba ani polku z jeho platu). On by chcel byt nizsi jemu vadi, ze je privysoky.

Kks ze 50litrov by vyhodil za operaciu aby bol vyssi ale psychologa, co by mu pomohl sa vyrovnat so sebou ani nezvazi pomoc toti fakt neeee🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️

elli333
2. jan 2025

@samuelm04 ty dokazes ovladat iba sam seba nie druhych. Tvoja frustracia neplynie z toho ako sa ini k tebe spravaju, skus si to otocit naopak. Ini sa k tebe spravaju tak ako sa spravaju prave preto, ze si frustrovany. Vytvoril si si vlastnu realitu v ktorej nemas kvoli vyske sancu mat rodinu ani dobru pracu pritom je to iba v tvojej hlave. Statistiky mozno hovoria o tom, ze vyssi zarabaju viac, ale kde konkretne? Skus sa nadtym trochu zamysliet. Akoze vazne realne si myslis, ze na tej istej pozicii, napriklad nejakej manazerskej pride 2metrovy chlap a chlap co ma 160cm a ponuknu im rozdielny plat? Ved to je hlupost. Alebo, ze automaticky uprednostnia toho 2metroveho? Tiez blbost, uprednostnia s velkou pravdepodobnostou toho s vacsou charizmou a to ma s vyskou pramalo co spolocne zato s komplexami vela.

nahodnemeno
2. jan 2025

@pseudomonas87 asi tiez podla popisu poznam...ak bol z MT a bol internista...

nahodnemeno
2. jan 2025

@samuelm04 dolezite je aby ta pritahovala.....ok, vezmi si to tak, ze dievca ráčkuje, alebo kokta, nemoze za to , neda sa to uz opravit....nepritahovala by ta....tiez je to diskriminacia ? :D a dalsia vec, nie , bohuzial, ty nemas preco nevyberat z tzv. ,,horsej,, kategorie, lebo do nej tiez patris, akokolvek debilne to teraz z mojich ust znie...proste nie si v ,,lige A,, ...o tom, aky si ufnukany a povysenecky atd...uz padlo toho dost

chupakabra
2. jan 2025

Mne by tvoja výška neprekážala , sama toľko meriam. Ale čo sa týka tvojho myslenia, vyjadrovania, energie . Čistá hrôza. Keď si niekto myslí ako je rozumovo vyspelejší a narieka pre svoju výšku , je skôr rozumom ako môj 11r syn. O tom ako sa vyjadrujes o ženách radšej nejdem ani písať. Ty nie si nízky chlap, ty zakomplexované hovado a tam je ten problém.

no1990
2. jan 2025

Chodila som s mužom, ktorý mal 160 cm, manžel ma 170. Keď vezmem podpätky tak som 10 cm vyššia. Ani jeden nikdy neriešil nic s výškou spojené. Ale teda ty to nemáš upratané v hlave. Problém nie je výška, ale tvoje nastavenie. Proste nie každej sa musíš páčiť. Mne sa nepáčia tmavú muži s tmavou pokožkou. Proste mi nevoňajú. A teraz keď takého odmietnem, tak ho diskriminujem? Každá zena si vyberá čo najsilnejšieho partnera aby mala geneticky zdravé potomstvo. A ty evidentne si slabší kus.. a nie, nie je to výškou.

samuelm04
autor
2. jan 2025

@nahodnemeno Nie som v lige A, ale prečo, prečo som "ufňukaný"? Nebol by som, keby baby nedávali košom nízkym chalanom, keby to nebolo tak okaté, že tí vyšší v tomto majú obrovskú výhodu, ktorú často zneužívajú. Čím som si zaslúžil, že som taký nízky? Na začiatku som začal trpieť za to, že som bol podvedený prírodou a genetikou lotériou, za čo ale fakt nemôžem. Tie ostatné moje vlastnosti, ktoré vnímate ako zlé, čomu rozumiem, prišli až potom, keď som sa 10-15x dočkal odmietnutia a výsmechu. Tiež by som chcel poznať ten pocit, že sa po mne dievčatá obzerajú a flirtuju so mnou a ja si potom budem môcť vybrať tú, ktorá sa ku mne najviac hodí. Ale nemám to a oni to majú... To je to

emuska30
2. jan 2025

@janai1 asi tým ze sa neoplakavaju na fórach 🫢

lienka.7
2. jan 2025

@samuelm04 počúvaj, každý má právo si vybrať, s akým partnerom bude. Ani keby si mal 190cm, nemáš zaručene, ze ta neodmietnu. Chapes to? To len ty si sa upol na tvoju výšku, ze je vždy dôvodom. Lebo každý má proste nejaký svoj typ, preferencie. Ako ženy, tak aj muži. Predstav si. Niekto chce to iné zase to. Mne raz jeden chlap povedal, že sa mu pacim, ale zároveň, že chce ženu s malými prsiami. Som sa ho spytala, ze ci si teraz mysli, ze si tie svoje 3ky dám kvôli nemu urezat, či čo? Proste nevydalo. A co som sa teraz mala kvôli tomu ist hádzať pod vlak? Vieš, v dobrom teraz, keď vieš, že máš hendikep s výškou, tak darmo budeš oslovovať ženy o hlavu vyssie o teba. 99,9% ta proste odmietne. Ale sú aj nižšie ženy a na tie sa zameraj. Napr.jedna moja kamarátka má 155cm.

mama_
Autor odpoveď zmazal
h2
2. jan 2025

@samuelm04 Chlape, pochop, že to, že ťa ženy odmietajú, nie je kvôli tvojej výške. OK, možno, keď oslovíš nejakú 180 cm, tak asi aj áno, okrem iného. Ale vždy je dosť veľa žien v tvojej výškovej kategórii. A nie sú žiaden zanedbaný odpad. Hľadaj chybu inde.

bessie12
2. jan 2025

@lienka.7 lenže pre neho sú nízke ženy ako "popadané jablká", ktoré nikto nechce a "odpad" 🤦‍♀️

samuelm04
autor
2. jan 2025

@lienka.7 Oslovovanim len nižších pristúpim na diskrimináciu. Skúšam to aj aj... Aj nízke mi dali košom rovnako ako tie vyššie. V zásade platí, že aj oni chcú väčšinou vysokých. Samozrejme, pripúšťam že sú výnimky, možno musím počkať pár rokov, ale nechcem si dávať falošnú nádej. Skúšal som 2x online zoznamku, v prvom prípade som uviedol aj výšku, z asi 150 žien, ktorým som napísal,som reálne dostal 4 odpovede, 3 zamietavé, s jednou som si chvíľu písal ale bolo to len o kamarátstve. Keď som potom výšku zamlčal, odpisovali mi viaceré, ale vždy to padlo na otázke "koľko meriaš" - proste ma potom blokli. Raz som sa stretol s babou zo zoznamky v lete, prišiel som za ňou do Žiliny a keď som vystúpil, povedala mi, že nečakala takého nízkeho, že je jej to ľúto...

enmery
Autor odpoveď zmazal
joannita
2. jan 2025

@samuelm04 ono akor problem bude niekde inde ako v tvojej vyske. Ty vyzarujes uz z dialky to, ze mas komplexy a si extremne vztahovacny, nahovaras si veci ktore neexistuju - ked ti kamoska povie ze si sa vibec nezmenil a smeje sa pritom. Ona sa nesmeje tebe, ale smeje sa lebo ta vidi a nezmenil si sa nie preto ze si nenarastol, ale proste si sa nezmenil.
Ja som zena a som velmi vysoka. Naozaj velmi 😅
Takze by sme to mohli brat ako rovnaky problem.
Ale poviem ti a to sa teraz nechvalim, ze mam napadnikov vela a 99% z nich su nizsi odomna.

Problem je v tvojom pristupe. Zacni na sebe makat, zacni chodit do fitka, vysku nezmenis, ale vyzor a charizmu ano. Pracuj na svojom sebavedomi, ale to je dlha a narocna cesta a ide ruka v ruke s vekom.

ahhola
2. jan 2025

Uz ti sem hodili Danyho de Vita, mozno aj Napoleona, docitane po str. 2.
Dam ti uplne realny priklad, starosta vacsej dediny, nech ma 160 cm, mozno nema...obklopuju ho vysoki chlapi a on nic. Vie, ze je krpec, ale ludia ho zvolili 3*,vies aka je to ohromna dovera od volicov, myslim, ze z toho zije. Aj zenu si vzal o nieco vyssiu, teraz ked jej pribudli kila, vyzeraju komicky, on ma figuru stale stihlu.
Ty si vyber babu na ulici, tam je tvoj revir, nie z mnoziny podrazackych rovesnicok VS. Mozno ich tym pekne dopalis, ze najdes nieco dobre na ulici😅🍀

01zuzka01
2. jan 2025

@samuelm04 kašlite naňho, vidíte že to je ako hrách o stenu hádzať 😃 furt si ide svoje, už je o svojej pravde presvedčený, tak mu dajme za pravdu nech si naďalej kľudne ide vyplakavat do vankúša po večeroch 😉

janai1
2. jan 2025

@emuska30 😀😀 škoda len, že autor si to nedá vysvetliť a ide si stále svoje dookola

cimage
2. jan 2025

Chlape, ty sa uz preber a prestat tocit o tom istom!!! Vsetky zeny na svete chcu len vysokych muzov? Vidis aj nieco ine ako vysku? Ci vsetko hned premeriavas? Kazda z nas pozna veeeela muzov, ktori su nizsi a maju zeny, deti, karieru. A preco? Lebo sa nezdeprimovali vecou, ktoru aj tak nezmenia. Jedine co mozes zmenit je tvoj pristup. Ked sa budes utapat a nadavat na okolie, tak tam aj zostanes, alebo padnes este nizsie. Alebo si myslis, ze keby si mal 190cm, tak sa na teba nalepia modelky? To vazne pochybujem. Keby si otvoril usta, tak ani vyska ti nepomoze. Tak isto ako podaktore krasne zeny. Dobre je sa na ne pozriet, ale ked niektore otvoria usta, tak len zaslepenec, alebo bohac co sa chce ukazovat si ich zbali. Su ako tovar a nie ludska bytost.