icon

Ako sa naučiť byť spokojná?

22. apr 2024

ahojte, uz som zo seba zufala. nech dosiahnem akykolvek ciel, nech sa mi akokolvek dari, stale sa snazim o viac, stale je nieco, co nemam a chcem.

ako sa naucit byt spokojna a stastna?
moj hlavny zivotny ciel - mat rodinu, ten uz nikdy nenaplnim (rozvedena a vo vyssom veku) a nedokazem sa s tym zmierit, nedokazem sa nejako presmerovat a najst stastie v niecom inom.

pricom, verim, ze vela ludi/zien/slobodnych matiek by to so mnou menilo hned.
mam krasne zdrave deti, som financne zabezpecena, mam vlastny dom, kde s nimi byvam, sportujem, mam super pracu, a napriek tomu vsetkemu sa citim prazdna, nenaplnena...

ako si pomoct?

katkaseiner
22. apr 2024

toto je asi v povahe.... tiez som na tom podobne, ale ja som vydata, manzel je fajn, mame dom, byt, 2 sikovne deti, obaja pracu, nadstandardne prijmy ( nie prehnane), ale aj tak stale mi nieco chyba...specialne cestovanie... pritom nieco by sme mohli, ale peniaze idu aj inde, plus aj investujeme... potom sa cudujem ze deti po kom su...
Obdivujem ludi ktori ziju takmer z ruky do ust a su spokojni.

vanilkovazmrzka
22. apr 2024

Nerozumiem tej casti o tom, ako si uz nenaplnis sen o rodine, a o dve vety dalej pises o detoch, teda o rodine, ktoru uz mas?

unicornlady
22. apr 2024

@vanilkovazmrzka Možno myslela, že nemá manžela. Ale veď aj toho si môže nájsť, hoci aj neskôr.

autor
22. apr 2024

@katkaseiner no, tak mi rozumies. asi to bude ozaj o povahe, ze niekomu staci malo a niekto proste potrebuje stale sa snazit a bojovat. som aj priserne sutaziva. velmi tazko mi je samej so sebou. keby som mozno mala niekoho vedla seba, tak by to bolo jednoduchsie. ale takto proste stale riesim, ze co este by mohlo byt lepsie. tiez milujem cestovanie, ale to sa teraz vobec neda, deti nemam kde dat a chodit s nimi je financne az prilis nakladne. takze to len tak 2 krat rocne niekam ideme (myslim zahranicie).

autor
22. apr 2024

@vanilkovazmrzka ano, mam deti, a mala by som byt stastna a vdacna, ze ich mam, ale cela zodpovednost za vychovu, financie a starostlivost je tym padom iba na mne. so smutkom pozeram na stastne rodinky, kde za zenou stoji muz, ktory je jej oporou. a snazim sa nejako zmierit s tym, ze toto uz proste nikdy mat nebudem. ze mam kopu dalsich veci v zivote za ktore mam byt vdacna a stastna. ale nejako to proste nedokazem. za 5 rokov som sa s tym este nebola schopna zmierit.

autor
22. apr 2024

@unicornlady nenajdem si uz manzela. ked som si za 5 rokov nikoho nenasla, tak uz si proste nenajdem. vsetku energiu venujem detom, domu, praci. deti su takmer stale so mnou, nemam ich kam dat na strazenie. a hladat si normalne chlapa, ked deti odrastu? to uz bude strasne neskoro. najmensi ma 6 rokov tento rok, nemozem chodit na rande a vlacit domov cudzich chlapov a pliest detom hlavy. a stretavat sa s niekym bez deti, na to proste nemam cas ani priestor.

nemozem vsak predsa svoj zivot zit s tym, ze potrebujem partnera. mala by som byt vediet spokojna a stastna aj sama so sebou. tolko som dosiahla. a napriek tomu... nedokazem to akceptovat, prijat.

janaolas332
22. apr 2024

Asi každý je s niečím nespokojný,možno čo by iné ženy dali za to mať deti,dovoliť si ísť 2 krát ročne ísť do zahraničia, máš vlastne bývanie,nemusíš riešiť žiadny podnájom,čo dať deťom jesť,muž tá nebije,netyra...nechcem byť totálne pozitívna,lebo tá aj chápem,ale skús si len predstaviť,že by si napr. Prišla o prácu...asi by si riešila,len kde nájsť takú dobrú prácu...z tvojho opisu mi vychádza,že ti chýba ,, len partner'' tak ber to tak,že buď príde alebo nie...a stále ti je dobre samej s deťmi ako riešiť ešte chlapa,čo by bol alkoholik,tyran a pod.

vanilkovazmrzka
22. apr 2024

Tak ked sa k tomu stavias tak, ze to uz nikdy mat nebudes, tak nebudes. Vsak ludia navazuju vztahy v hocijakom veku, len proste ked sa k tomu od zaciatku stavias takto negativne, asi nemozes cakat pozitivny vysledok 🙂 skusila si sa s niekym zoznamit odkedy si rozvedena?

autor
22. apr 2024

@janaolas332 no vsak to. ja sa mam ako prasa v zite, navonok, ale vnutri proste trpim a trapim sa. a uplne si to vycitam,lebo proste na to nemam realny dovod, tak som sama na deti, nie som prva ani posledna, okrem toho mi nic nechyba. mohla by som byt na tom omnoho omnoho horsie. len neviem ako si to vtlct do tej sprostej hlavy :(

autor
22. apr 2024

@vanilkovazmrzka ano, samozrejme, ze skusila. stale skusam. len proste ti chlapi su hrozni v dnesnej dobe a ja mam strasne malo casu bez deti. chodim sportovat vo volnom case, ale nikde nikto. som aj z maleho mesta, takze to bude tiez problem.

ale podstata je, ze by som mala byt vediet spokojna, aj ked som sama a nie neustale kazdu sekundu riesit, co mi este chyba a co este chcem.

eva8
23. apr 2024

Poznam osobu, ktora dosiahla vela a stale nie je spokojna, vzdy musi byt lepsia, nama klud. V detstve jej otec nikdy neprejavil uznanie

Ty tuzis po laske, alebo len po partnerovi? Mne velmi chybal sex. (Zaujemcovia by boli) Potom mi chybalo to "rameno", o ktore by som sa oprela - vzdy som na vsetko bola sama, zvladala som to, nemala som ani cas na randenie. A jedneho dna, pocitila som absenciu niekoho, kto by sa ma zastal, pri kom by som si oddychla. Nielen niekoho na spolocne dobrodruzstva. Deti tuzia po otcovi, zeny po partnerovi. Kompletna funkcna rodina je ideal. preto si nespokojna. Skus, prinut sa prijat situaciu aka je.

Peknych a inteligentnych zien sa muzi "boja". Lenze to platilo pre pubertu. Mozno ambicioznych sa boja, alebo na ne nemaju, alebo sa chcu stat len priveskom. Vsetko bude ako ma byt. Dobre robis, ze si kohokolvek domov meprivedies. Nikdy nevies, .mozno niekoho stretnes niekde v praci, na dovolenke....