Ako by ste uvažovali v tejto situácii?

23. júl 2023

S mužom máme 5 mesačné bábätko. Je to naše druhé spoločné dieťa, prvé zomrelo po pôrode. Ja mám ešte staršie z prvého vzťahu. Počas posledného pôrodu som sa dala sterilizovať, urobila som tak po dohode s manželom nakoľko sme boli obaja názoru, že s týmto dieťatkom sme už kompletná rodina . Môj muž je o 10 rokov starší, predtým ako sme sa spoznali o deťoch ani nepremýšľal, tvrdil, že žiadne nechce, teraz sa mu ale rodičovstvo zapáčilo. Je skvelý otec aj partner. Dnes mal slabšiu chvíľku a prišiel za mnou s tým, že už istý čas rozmýšľa, že by chcel ešte ďalšie dieťa. Nie hneď ale o 2-3roky by si to ešte vedel predstaviť. Vraj pôjdeme na umelé oplodnenie. Ja som zostala trochu zaskočená, povedala som mu, že to budeme riešiť keď to bude aktuálne, to mu ako odpoveď zatiaľ stačilo . Ja teraz neviem čo si myslieť. Na jednej strane, ja by som mu to ďalšie bábätko dopriala, ale na druhej sme sa rozhodli, že sme kompletní. Určite túto tému ešte otvorí a ja neviem aký postoj zaujať. Rada by som už išla aj do práce nakoľko som doma už od októbra 2021. Počas tehotenstva pravdepodobne pracovať opäť nebudem a potom ešte materská... S peniazmi problém nie je, ja príležitostne pracujem aj z domu plus manžel slušne zarobí, ale do práce sa mi žiada tak či tak. Trochu sa obávam toho ďalšieho rozhovoru keďže sama neviem čo chcieť.

syslik81
23. júl 2023

prepac ale toto je tema medzi tebou a nim ..a nik treti by sa vam do toho nemal miesat a uz vobec nie tu zenske kt nepoznas ... za rok dva sa vsetko moze pomenit -nikdy nevies.. teraz nad tym nepremyslaj a potom uvidite vy dvaja ako rodina co dalej .. myslim,ze mas dost casu nad tym popremyslat a mozno aj on zmeni nazor

petamich
23. júl 2023

skus to riesit o tie 2-3 roky, teraz to uplne nema zmysel, o 2-3 roky bude mozno situacia a tvoje pocity a postoj uplne iny a mozno aj manzelov

anjelicek26
23. júl 2023

Ako pise kocka vyssie, tu je kazda rada "blba", kedze kazdy to vidi z uhla svojej rodiny a pohladu a tuzby po detoch... my sme sa tiez "dohodli" s manzelom na troch detoch, mame styri... lebo tuzby a zivot sa meni... a je jedno, ci s tou tuzbou po niecom dalsom prijde zena alebo prijde muz, je rovnako legitimna aby sa nad tym aspon "uvazovalo"... ale pri 5 mesacnom babatku doma je to skoro... pockaj, kym mu take 2-2,5 rocne torpedo bude nicit domacnosti, ci ho to udrzi... mate cas... a aj ty mozno zmenis nazor (alebo aj nie, oboje je v poriadku).

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
deti95060810
23. júl 2023

si myslím že si zareagovala dobre...
však o 2-3 roky uvidíš ako sa situácia zmení... možno manžel názor zmení ...😉

luccija
23. júl 2023

Veď povedať pravdu teraz sa na to necítim uvidíme čo bude ďalej...máš 5 m bábo asi starosti vyše hlavy.Mas 2,3 a viac rokov na premyslenie.

h2
23. júl 2023

Myslím, že si sa trochu unáhlila s tou sterilizáciou, hlavne vzhľadom k tej tragickej udalosti po pôrode prvého spoločného dieťatka. 😔 Ak o tie 2-3 roky naozaj ďalšie dieťa nebudeš chcieť, tak ho proste mať nebudeš, manžel sa s tým bude musieť zmieriť. Možno dovtedy zmeníš názor, alebo ho zmení on...

vanilkovazmrzka
23. júl 2023

Mam asi blbu otazku, ale ked si sa dala sterilizovat, tak ako mozes este otehotniet?

autor
23. júl 2023

@h2 ja som sterilizáciu riešila hlavne zo zdravotného hľadiska, mám za sebou 3 sekcie, antikoncepciu užívať nesmiem lebo mám poruchu zrážanlivosti krvy. Keď som sa spoznala s manželom tak som si dala zaviesť nehormonálne teliesko lebo sme boli v štádiu, že sme o deťoch ani neuvažovali ,proste začiatok vzťahu ,o 3 mesiace som už bola tehotná aj s telieskom. Ďalšie tehotenstvo prišlo po druhom pôrode skoro. Síce sme používali kondómy , ale jeden večer sme sa trochu pozabudli , kondóm nenasadili a hneď som otehotnela . Bábätko nám síce obom veľmi prospelo, pomohlo nám to vysporiadať sa so stratou, ale tehotenstvo už bolo pre maternicu veľká záťaž. Nechcela som sa veľmi spoliehať, na to, že si už dáme pozor a znova neotehotniem lebo my sme v tomto občas ako pubertiaci, ľúbime sa, stále sa chceme, proste som sa bála, že by sme sa znova mohli pozabudnuť a to som už nechcela riskovať. Manžel so sterilkou súhlasil, len mu to rodičovstvo učarovalo viac ako sme čakali.


@vanilkovazmrzka umelé oplodnenie...

vanilkovazmrzka
23. júl 2023

@autorka sterilizaciu som povazovala za nezvratne riesenie, netusila som, ze umele oplodnenie sa moze udiat aj po sterilizacii…

Tak potom nemas co teraz riesit, uvidis co bude o 3 roky.

autor
23. júl 2023

@vanilkovazmrzka môže samozrejme, maternica aj všetko ostatné ti po sterilizácii zostane, akurát si to už v car hradíš sám, poisťovňa na to neprispeje.

h2
23. júl 2023

Autorka, tak potom (3 sekcie, problémy s maternicou) máš argument aj pre manžela, prečo ďalšie dieťa už naozaj nie. Zdravotné hľadisko musí pochopiť. Nech je vďačný za jedno zdravé dieťa (vlastné, plus druhé nevlastné). Niekto nemá ani to.

vilma7
23. júl 2023

Nerieš to teraz, možno aj on si to o 2-3 roky rozmysli, tak to výhod z hlavy a rieš keď to.bude aktuálne.

hugger
24. júl 2023

Mas partnera ktory ma s tebou dlhodobe plany, viete spolu komunikovat, netlaci ta, chape ze sa nechces ponahlat. Vysvetli mu preco je pre teba praca dolezita, z toho co pises nemam pocit ze by by mal tendenciu tvoje potreby ignorovat.

O 2-3 alebo viac rokov mozete zhodnotit zdravotne rizika a spolu sa rozhodnut.