Ako by váš partner reagoval na choré dieťa?
Čisto pre zaujímavosť. Máte o pár dní zaplatený pobyt kam sa muž teší, vy ste doma s dieťaťom, on v práci, je obed a zavoláte mu, že dieťa začína sopliť. Ako by reagoval? Čo by na to povedal? Vďaka.
V skutočnosti by povedal niečo v štýle "no do pi..", nie že nie, ale samozrejme, by sa zachoval normálne - že dieťa si tie sople nevybralo, a budeme to riešiť za pochodu, k spokojnosti všetkých 🙂
Ja by som mu nevolala, sak mu to poviem ked tak doma. A nasadila by som vitaminy, vyplach nosa a kadeco. Sopel nie je choroba.
@anonym_autor reagoval by: " uvidíme ako sa to vyvinie... budeme to riešiť ak sa to zhorší "
Tvoj reagoval ako?
No a??Ze sopli,isli by sme aj so soplikom.Pokial nie je kasel a horucka tak je to ok.Ale pre istotu by som lieky zabalila do kufra.
@anonym_autor by som mu hlavne s tymto nevolala, naco mu este pridavat cez den, ked s tym aj tak nic neurobi.
Jedine ze by som.chcela, aby ho hned presunul/zrusil, tam je cim skor tym lepsie vediet. Inac nic, pockat ako sa to vyvinie.
A co ti ten tvoj na to povedal, nejaku fajnu hlasku zabil?
Sopel neberieme ako chorobu. Nadseny by nebol (to ani ja), ale pockali by sme ako sa to vyvinie.
Nijako by nereagoval - nakolko by som sopliky neriesila ani ja. A uz vobec by som kvoli nim nerusila zaplateny pobyt. Nasadila by som zvysene davky C a D vit., varila caje a hotovo. Nerobim z komara somara. Volat by som mu zavolala, lebo si volame pravidelne cez den - ale len s tym, aby som mu to prip.oznamila - ze ak pridem neskor z prace, nech vitaminy nasadi hned po prichode on. Tolko.
Tak chyba niekolko zasadnych informacii. Ake stare je dieta? Malo/nemalo ist s vami na pobyt? V pripade, ze dieta nebude schopne ist nikam, vie vam ho niekto postrazit? Kazdopadne soplik nie je dovod nieco rusit, moj chlap by reagoval pokojne s tym, ze netreba predbiehat, nerusili by sme nic zbytocne, ale zas nepojdeme za kazdu cenu, ak je dieta chore. My sme v septembri rusili pobyt v chorvatsku, kvoli crevnej chripke. Sice to bola len jednodnova zalezitost a chory bol najskor chlap, potom ja, zrusili sme, lebo som sa bala, ze sa deti nakazia prave tam, nesli sme a nakoniec neochoreli...
@anonym_autor co tu nareagujes? Ked zacina soplit tak zacina soplit. Cez obed v praci s tou informaciou asi nic neurobi tak by som mu nevolala, dojde domov dozvie sa. A obaja uvidime ako sa to vyvinie. Aj so soplom sa da cestovat a uzit si pobyt. Pri mojich detoch keby som.cakala kym nebudu soplit tak cakame mozno dodnes a to uz su dospele 😃
@anonym_autor Moj muz ma obrovsku frustracnu toleranciu, takze by to proste prijal ako fakt, aj keby sa nikam neslo kvoli tomu.
@anonym_autor ako teda reagoval ten tvoj?
Baby co pisete, že spolok nie choroba, tak vám všetkým závidím v dobrom. U nás keď dieťa dostane sopel, chytí má zúfalstvo. Na 90% totiž pribudne kašeľ a horucka, ochorie ďalší súrodenec a potom aj ja. Takže taký len spolok vie byť pekná sviňa.
Ono pri dieťati nemôžeš plánovať nič ... už sme rušili dovolenku ... u nás keď začnú sople, presne viem, ako to bude pokračovať ... totálne zabetónované dutiny, príde suchý dráždivý kašeľ, minimálne tri prebdené noci ... môj muž ponadáva, no jednoducho sa s tým musí zmieriť, vždy mu poviem, nech ide sám, ja to proste neviem ovplyvniť, aby dieťa ochorelo/neochorelo ... svoje dieťa poznáš, vieš, čo u neho znamená sopeľ ... u nás to teda nie je "LEN" sopeľ.
@anonym_autor ..ja som uzkostliva matka a už som sa poučila, že nemám mužovi všetko vesat na nos, cize v mojom podaní ako by som zveličovala by bol nervózny,ale asi skôr zo mna ako z chorého dieťaťa.Nam dcera deň pred dovolenkou ochorela, mala chytene močové cesty.Lekar nam odporučil more..vecer sme cestovali a ráno lekár. Naposledy dcera chytila hnusný kašeľ v Tatrach.Choroba niekedy príde nečakane a rýchlo.
Reagoval by asi tak, ze “jezisi, chudacik, no uvidime”. Nasadili by sme vitaminy. Zial nepises vek dietata. Nemoze to byt alergia na pele? Ale nejako by som soplik neriesila, akurat by som na dovolenku zbalila vitaminy, kvapky do nosa, paralen, nurofen, teplomer, nieco od kaslu a na hrdlo len pre pripad, ze by sa to zvrtlo. Taktiez neuvadzas, kam cestuteje a ako ci autom alebo letecky, aj to je rozdiel.
Mne sa to už stalo (som muž). Zaplatený víkendový pobyt v Slovinsku a dcéra nam ochorela den pred odchodom. Teploty 37,5 mala ráno v čas odchodu. Takže padlo rozhodnutie že ostava doma s manželkou. Ale čo s pobytom? Stornovať sa už nedalo, všetko zaplatene. Tak som išiel na víkend sám, lebo tam bola aj jedna športová udalosť, ktorej som sa chcel zúčastnit a mal som tiež zaplatené listky (to jedine ma ešte presvedcilo tam ist). Ale bola to depka, íst sam v aute 4 hodiny, tam prist na hotel kde uz bola pripravena detská postielka a ostala prazdna, sam som sa prechadzal po meste. Športova udalost bola super, ale bol som tam sam. Nakoniec som si vecer sadol sam na pivo a cumel som do mobilu a v den odchodu som už o 6:00 utekal na ranajky a 6:30 štastny startoval auto a utekal domov 😀
ja jeho reakciu aj pocujem s tym tonom hlasu ked si to predstavim - uz zas? dobre idem to presunut.... vsetky pobyty totiz mame bud poistene alebo s moznostou posuvania terminu alebo zrusenia lebo deti
@anonym_autor ak sa mam vzit cisto do toho,co pises a nie,nejdem tu vychytavat,ci by som mu volala,alebo nevolala 🙄ako sa tu zas niektore chytia uplne inej podstaty,ci by volali,nevolali.....moj by reagoval s urcitostov (vychadzam zo skusenosti)uplne pokojne stylom,ach,myslis,ze to prejde dovtedy?alebo to zrusime radsej?ma aj horucku,alebo len sopel?aj si spala vobec?nemam ist domov?kupim nieco v lekarni po ceste z prace?(takto reaguje vzdy,ked nieco mame ale aj nemame).Co sa tyka mna,nasadzujem klasicke domace liecby na dutiny,plus vitaminy,ak je horucka,tak od horucky a pod.Viem vyhodnotit,ci je to natolko zle,ze sa nieco,i ked zaplatene rusi,alebo to podchytime,o nic nejde a ideme na to.Taka svagrina ta nerusi nikdy nic,ta da svoje dieta mame aj so 40tkami,ukaslane,v zimnici,hnackach,pozvracane a ide si zit svoje.Ved mama sa postara.
Vyplachla by som nos niekolko krat denne a ak by nemal horucky isli by sme.Muz by dal na moj usudok ,ale nijako specialne by nereagoval , keby sa pobyt nedal zrusit a nemohli by sme ist ,poslali by sme rodinu a boli radi ,ze to neprepadne.
Nase deti nemajú dlhé choroby ani vysoke horucky, takze by som to neriešila a nevolala mu s tým, a to mu volám 100x denne. Ani jeho by tato informacia nevyrusila.
No ja ako muz, by som bol ten co to zrusi a postara sa o dieta

Nevolala by som mu cez obed do práce s takouto informáciou, porozprávali by sme sa doma. A predpokladám, že jeho reakcia na situáciu ako takú by bola, že uvidíme teda ako sa to vyvinie, čiže rovnaká ako moja.