icon

Ako byť asertívny a stáť si za svojím?

21. dec 2024

Ahojte, vo februari sa vraciam po RD do prace, tam mi navrhli inu poziciu, lebo moja je obsadena. Moj najväčší problem je,ze sa vzdy snazim kazdemu vyhoviet a velmi si tym skodim a teraz planujem prvykrat stat si za svojim a povedat, ze to nechcem. Kludne si najdem nieco ine. Len ma bude trapit,ze som ich sklamala a blaa blaa, ako to prekonat?🙂

Strana
z2
muchotrafka298
21. dec 2024

@rozculena jasne, my to nevieme. Len som to napisala na tvoj prispevok, ze toto co pises sa vylucne tyka iba pri navrate z rodicovskej dovolenky.

ivangeline
21. dec 2024

Hmm, prestať si domýšľať, čo si myslia ini. My nevieme, čo si myslia ini, pokým to nevypovedia

autor
21. dec 2024

@rozculena
@muchotrafka298 zeny, ved som napísala,ze po RD. Nie MD. Vsak materska je pol roka. To bolo pred sto rokmi uz 😁

autor
21. dec 2024

@ivangeline ale ja presne viem, aká bude reakcia, lebo vedenie dobre poznám.

autor
21. dec 2024

@rozculena do frasa,takze po rodicovskej , po 3rokoch ma maji dat na povodnu poziciu? A ked teda nedaju, tak co?

mamina7070
21. dec 2024

musia ti dat poziciu podla tvojej pracovnej zmluvy vratane miesta vykonu prace a platu ak nemaju take miesto k dispozicii ponuknu ine (plat musia zachovat) ak odmietnes daju ti vypoved s odstupnym

takto je to zo zakona neznamena to ze niekoho prepustia aby ta mohli vziat spat

rozculena
21. dec 2024

zvyčajne sa to rieši tak,že zoberú niekoho na zastupovanie a dotyčný je uzrozumený s tým,že keď sa žena vráti po MD,tak jeho PP končí....
Prípadne sa ťa chcú zbaviť a preto ti ponúkajú hento miesto,lebo vedia,že odmietneš...
a chcú ťa odpinkať možno aj bez odstupného

muchotrafka298
21. dec 2024

Myslis si, ze ked im povies, ze poziciu nechces, tak oni sa zosypu? Ale prosimTa. Nevezmes to ty, zoberie to niekto iny. A nech si hovoria co chcu, tvoj problem to nebude. Poziciu nechces, tak sa k tomu tak postav. Oznam im, ze o to miesto zaujem nemas co najskor a informuj sa na moznosti.

autor
21. dec 2024

@muchotrafka298 nie,vobec sa nezosypu. Rozculia sa :D to som si istá. Jasne,tak to urobim

autor
21. dec 2024

@rozculena no pekne...

muchotrafka298
22. dec 2024

Toto je presne tvoj problem, bojis sa, ze budu nastvani. Tak budu. Nechces tam pracovat, to miesto vies ze nie je pre teba vhodne, takze odmietnutie je teraz tvoja jedina moznost. Ze im narusis plany je jasne, ale to nebude tvoj problem. Ty si pevne rozhodnuta. Oznamis im svoje rozhodnutie a tym to pre teba bude koncit. Nemusis nic vysvetlovat, trapit sa co sa stane. Ano, nebude to pre teba jednoduche, lebo ako pises, nepocitaju s tym, ze to nevezmes. Ale tvoje pravo je volba.

oblecenie99
22. dec 2024

Neviem, kde to pramení v nás, či to je výchovou (doma, v škole) v kombinácii s blbou povahou, ale všimla som si aj ja na sebe, že nemám problém s tým, že by som mala povedať NIE, ale s tým, ako to príjmu ostatní.. párkrát som to už musela urobiť a bolo mi potom dane riadne najavo, že teda moja, bola to zlá odpoveď, od teba zlá.. alebo ešte lepšie, zoberie sa to nie na vedomie a následne sa ignoruje 🙈

muchotrafka298
22. dec 2024

@oblecenie99 toto si napisala velku pravdu. Castokrat ked poviem nie, zacnu psychonatlaky rozneho druhu a je dost velky problem to niekedy ustat. Cize za mna tiez nie je problem povedat to samotne NIE, ale celit tomu, co sa deje potom.

vakatko
22. dec 2024

Autorka aj ty môžeš byť rozčúlená, že tvoje miesto dali niekomu inému, ich to vôbec netrápi. Povedz, že nemáš záujem a si sklamaná ako sa zachovali, nenechaj sa manipulovať, máš svoj rozum. Nemaj výčitky sú to cudzí ľudia, nájdu si niekoho iného.

Strana
z2