Ako často by mali starí rodičia vidieť dieťa?
Ako casto by podla vas mali stari rodicia vidiet dieta do jedneho roka, tak aby to nikoho neobtazovalo a aj stari rodicia aby boli spokojni?
Raz do týždňa urcite
nikdy ma neobťažovali vnúčence ani neobťažujú......
Jedni ho videli cca raz za týždeň,druhí asi 10 dni za celý rok,vzhľadom k vzdialenosti.
Moji rodicia su z deckami (15..10..1,5) minimalne raz do tyzdna. Teba to akoze obtazuje, ze su s nimi??
Tak často ako to všetkým zúčastneným vyhovuje.
ked som bola na materskej, tak mojich rodicov sme isli pozriet kazdy den, svokrovcov cez vikend, cize do tych 3 rokov veku dietata sme boli vo velmi castom kontakte
Ja by som prijala aj kazdy den. Ale moji rodicia su zase taki, ze naozaj pridu s malym travit cas. Su taki stari rodicia, ktori sa pridu len pozriet a realne robis vsetko ty a este cakaju pohostenie, tak tam by som aj ja uz uvazovala o frekvencii. Ktory typ su tvoji?
Svokra skoro kazdy den, kedze sme boli hned vedla seba a moji rodicia tak nejak raz mesacne, oni su 6 hod cesty od nas
To na to existuje nejaké pravidlo alebo norma?
Koľko chcú, preboha, na to by mali byť nejaké normy? Nepoznáme teba ani starých rodičov. To čo už je za doba, aby sa určovalo, kedy majú povolené prísť?!
Moje dieta ma 3 mesiace a este len pred par dnami ho moji rodicia videli nazivo 🤷♀️
12x
@marianarem druhy
Mám úžasnú dcéru a dobrého zaťa,dali mi 2 úžasné,milé,krásne,papuľnaté vnučky.Budem im do smrti za to vďačná.Len by mi zakázali,alebo nejako určili kedy áno,kedy nie môžem byť s nimi... .
@babababka ani by ste si neprdla …
@babababka Vnucky nedali vam. Hrozna formulacia.
Ja som vyrastla bez starych rodicov, zomreli pred mojim narodenim.
My byvame od jednych 2500km na druhej strane Europy a od mojej mamy 400km. Svojho vnuka videli 1x ked mal 10 mesiacov (bol covid,nedalo sa cestovat) Rodina je tak vzacna, skoda ze ludia maju medzi sebou tolko zloby a unika im pomedzi prsty ta podstata- lubit sa,tesit sa zo zivota a z kazdeho stretnutia… Ja akoclovek co toto nema by som si priala aby svokra,mama mohli hocikedy len tak sa zastavit,prist,travit cas s mojimi detmi ale aj so mnou…. takze odpoved je: kolkrat by len chceli, bohuzial vidia sa velmi malo kvoli dialke…
krásne ,duchaplné vyjadrenie,nesúhlasím.
Tak casto ako to obom stranam vyhovuje a moznosti dovolia 🙂 svokrovci vidia nasho takmer kazdy tyzden, moja mama tak 1x za dva mesiace (co mi je luto) a v zasade my len ocenujeme, ked pridu alebo ideme tam, pre nas je to oddych a relax, lebo sa malemu venuju naplno
No napríklad moja mama je s našimi deťmi každý den ( byva 1km od nás) tak na hodku, hodku a pol príde. Otec ten pracuje tak 1x za týždeň niekedy 1x za dva týždne.
Svokra je už stará, byva 300km od nás. Tá ich vidí 2-3x za rok.
Pripominam, ze sa pytam na malicke dieta do jedneho roka. Lebo väcsina z vas tu pise o ovela starsich detoxh.
tak ako chcu stary rodicia ... ved je to ich vnuca, ked on nemaju zaujem, je to ich problem ... Ak by ho chceli vidiet aj kazdy den, nemala by som stym problem , dieta by som im nachystala do kocara, a mozu kocikat ...
Do jedného roka. Vždy, keď prídu na návštevu alebo my k nim. Máme zaužívané, že raz za týždeň sa vidíme ale niekedy to je raz za 2 či 3t a inokedy zas častejšie. ;D Bývame od seba pár minút.
To je dosť divná otázka. Snáď starí rodičia sú rozdielni. Aj bývajú v rôznych vzdialenostiach od vnúcata. Aj rôzne vychádzajú s mladými. Čo vyhovuje jedným, to nemusi druhým. Ak si máte čo povedať, chodíte kočíkovať, tešíte sa z bábätka, hoc aj každý druhý deň. Ak ste so svokrou na seba ofucane, dieťa ma na haku a pchá mu sladkosti poza chrbát, tak to nie je babička ktorú chcem pri dieťati, ale obyčajná návšteva, ktorú nepotrebujem.

Pre každého inak. Moje dieťa je s mojimi rodičmi každý druhy/tretí deň. Aj dnes sme boli s ocinom v oc a potom v parku a najesť sa v restike. Mňa to neobtazuje, ja som s rodičmi rada a aj môj syn je s nimi rad.