Ako často komunikujete s dospelými deťmi?
Prosím vás čo máte dospelé deti a bývajú niekde inde ako často spolu komunikujete?
Ja volám každý deň cestou z práce. Plus si píšeme alebo posielame nejake foto na whatsappe
@anketkarka ty necitas? Moje dcéry "otravujú" mňa,každodenné a aj viac x,hlavne teda staršia. Aj teraz si "vydrankala",aby sme k nej prieskum ,noooo. Veľmi studené a smutné je čo píšeš. Ale asi ste mali takú výchovu. Alebo ste teda denne spolu🤣. A nie nemusia mi vysvetľovať nič. Človeku je jasne.
@dariaaa ja som písala, že voláme podľa potreby. Čo je na tom divné, že človek nemá potrebu každý deň počuť svoju mamu. A ja dúfam, že ostanem sama a moje deti budú samostatné a nie mamke na cécku. Nevenujem sa im preto, aby mi potom z vďačnosti volali každý deň prkotiny, len aby som mala pocit, že niekomu na mne záleží. Ak budú mať čas, tak sa poteším, ak nebudú, tak si budem žiť svoje a tešiť sa, že ma nepotrebujú.
@1ryba na mňa sa zmestí, neboj 😉. Ja mám svedomie čisté a herečky na city možno radi manipulujú svoje deti smútkom a psím pohľadom, že aké je to nevďačné a smutné. Ja som tak rada za moju úžasnú maminu, s ktorou mám úprimný a kamarátsky vzťah. Ona má pochopenia, a preto viem, že jej môžem všetko povedať. Ale nemusím. Ale sú aj toxické matky, manipulátorky, ktoré vyžadujú pozornosť ako malé deti.
Ja som tá dcéra a volám s rodičmi každý deň, som rada s nimi v spojení, vidíme sa raz za mesiac, dva mesiace. tak takto sme spolu častejšie. Máme, ale skvelý vzťah a sme si v dobrom blízke, mám ju ako naj kamarátku. 🙂
@anketkarka ak dobre citas,je nas tu o vela viac na cickach mamám. Ale len info takym ako ty...
Ked ma niekto dobry vztah s niekym,ci je to partner,manzel,dieta,rodic a su spolu radi a ked im to okolnosti nedovolia,aspon si denne alebo castejsie zavolaju,nie je to o cicke,nie je to o psich ociach a neschopnosti rodica.By si neverila ako sa moja mama starala po jej tazkej operacii o mojho otca,kym nedávno nezatvoril oči. A chodili sme pomahat ako sa dalo.Na ukor vsetkeho.Postarala som sa o svokru ked umierala na rakovinu.Az do konca!Na otca som si zobrala očr 2 mesiace pred odidenim.A vieš čo?Urobila by som to znovu a robim to aj pre ostatnych.Lebo tak sme nauceni.Tak bola moja mama a tak to predala mne.Lasku a cit.A ja mojmu synovi.Sme rodina a urobime pre seba posledne ked bude treba.A nemusim sa za seba hanbit ani nikto z nas.Hlavne,ze si ty spokojna s tym co robis ty
@dariaaa to bolo od Teba pekne a nikto Ti neberie, že si to mala ťážké. Ale nie je nič zlé na tom, že keď máš rodičov zdravotne ok, tak im nebude volať každý deň. Nie je to ani smutné, ani bezcitne, bezohľadné ani neviem čo, z čoho ste ma tu obvinili. Mužským potomkom sa toto bežne toleruje. Je to len iný spôsob komunikácie s mamou. Ja som sa len bránila útokom.
@anketkarka ja neutocim.Len som prekvapena ako to vidis ty a pomenuvas.Aj ked boli zdravi,vzdy to tak bolo.Nemusis dobre vztahy a radost s komunikacie s rodicmi volat neschopnost a sedení na cicke
@anketkarka kym su zdravi nepotrebuju kontakt? Vies, nikto nevie kolko casu mu zostava. Sme tu dnes, nemusime byt zajtra. My sme pred 3 mesiacmi tancovali na bratovej oslave a dnes sa modlim za kazdy jeho dalsi den. Takze nie je dobre sa spoliehat na niekoho dobre zdravie..
@dariaaa preco jej to vycitas? Nie kazdy potrebuje denny kontakt s rodicmi. Ja neviem, asi som teda aj ja nevdacna a bez citu. Ano, pre mna je najdolezitejsi clovek moj manzel. O rodicov sa zaujimam, napisem, ci nieco nepotrebuju, ale nakolko mam sama zdrav. problemy, plus s dietatom, tak nemam energie na rozdavanie. Ja anketkarke uplne rozumiem. Kazdy mame ten zivot iny a aj nasi rodicia su iní, kym jedni boli pre dieta ako kamarati, ini boli prísni a je uplne samozrejme, ze taketo vztahy budu uplne odlisne aj v dospelosti.
Ja volam mame tak kazdy 2. den, brat raz do tyzdna
Ja volám mamine každý deň ráno si vieme kávu vypiť cez masanger 😂a večer zas že čo robila 🥰
Otec ma sestru na druhej strane zemegule sú od seba 40 r vidia sa každé 2 roky a volajú si každé 2 t a vždy majú čo hovoriť aj hodinu.
Rodičom volam kazdy druhy den, ak maju zdravotne problemy tak viackrat do dna, aby som vedela ci to zvladaju alebo potrebuju pomoc. Vztahy mame vyborne.
@64jarka64 tak mi bývame 2 minúty autom od mojej mamy a 10 minút od svokrovcov. Voláme iba keď niečo potrebujeme mi aj oni. Ale na návšteve som častejšie u mojej mamy lebo je v dedine a často ju niekam veziem autom (77r). Svokrovcov niekedy nevidím, nepočujem aj mesiac. A sme s tým všetci ok. Niektorých mojich súrodencov vidím aj počujem raz do roka keď je nejaká oslava, inak sa nekontaktujeme, ale vieme o sebe cez ostatných.
Nie som ten typ, co rad telefonuje a vykecava sa, ja si to ani neviem predstavit denne s hocikym volat, o com? Synovia sa ozvu 1x za tyzden dva, povieme si, ako sa mame a co je nove. Ja ich neotravujem, maju svoju pracu, studium, vztah.. Otcovi zavolam raz za 2 tyzdne, mamke som volala vzdy v sobotu. Asi som ignorant 🙂
@anketkarka nie,ty si napísala,že keď máme volá tvoj brat raz do týždňa,že snáď nebudeš ty volavat častejšie....to je rozdiel
@dariaaa precitala som, myslim, ze ona to povedala v sebaobrane. Pretoze kazdy je tu zacal vycitat, aka je zla dcera a pritom viaceri to mame tak isto. Mame korektne vztahy s rodicmi, mozno nie vrucne, moji rodicia neboli napr taky ten objimaci typ a mojkaci a teda komunikacia sa obmedzila len na nejake bezne pokyny a udalosti. Chapem, ze iní maju mozno vrucejsi vztah. Niektori sme holt psie cumaky a introverti.
@64jarka64 mame volam cca 3x do tyzdna a s detmi komunikujeme podla toho, ako to prave niektory z nas citi. S najmladsim synom najcastejsie, je na VS. So starsimi dvomi detmi to je naozaj tak, ze niekedy aj 2x do tyzdna a niekedy aj mesiac nie. Su introverti a volat im kazdy den len preto, aby som pocula, ze nemaju nic nove? Musia byt v nalade nieco hovorit, takze sa nevnucujem. Viem, ze keby som nieco potrebovala, su tu pre mna a oni vedia, ze kedykolvek mozu zavolat alebo prist. Nemaju radi zbytocne slova, ani ziadne drby. Takze nase hovory su vysostne o mne alebo o nich. Kazdy den by sme si naozaj nemali co povedat.
Ja telefonujem hrozne nerada, to iste moja mama, a kedze vieme, ze pre obe je to otrava, zavolame si raz za tyzden, zreferujeme si, co nove. Neuznavam debaty o vareni, pestovani kvetov a paradajok a zacinajuce "co mate nove?", lebo to viem, ze su debaty z povinnosti. Obcas si napiseme, ked sa stane nieco zaujimave a spolu sme kazdy druhy vikend. Vztah nemeriame prevolanymi minutami. Dolezite je vediet, ze na seba myslime, ze sme si oporou a ze keby daco, sadame do auta a bezime pomoct.
Vzdy si vsak poznacim terminy u lekara a pisem jej, ako dopadla, na tom si davam zalezat.

@64jarka64 ale veď keď syn chodí raz za týždeň pozrieť tak si všetko poviete keď ste spolu. Niekto napríklad nerád telefonuje. Aj keď ma volať s vlastnou rodinou.