icon

Ako často komunikujete s dospelými deťmi?

64jarka64
9. júl 2024

Prosím vás čo máte dospelé deti a bývajú niekde inde ako často spolu komunikujete?

lonely66
Odpoveď bola odstránená
x_mery_x
9. júl 2024

Ja si s mamou nevolam vobec, vidime sa mozno raz za dva-tri mesiace. Pise mi len, ked sa pyta ci chcem nieco z avonu alebo z bazaru :D

sulejmanka
9. júl 2024

Moji rodicia byvaju 50 km od mojho bydliska. Volame si kazdy deň.

jazula
9. júl 2024

@64jarka64 vzorec máme v rodine rovnaký - ja dospelá dcéra volám rodičom aspoň raz za týždeň (cez messenger si píšeme priebežne), s malou k nim aj chodíme na 1-2 víkendy v mesiaci.
Dospelý brat sa sám od seba ozve veľmi veľmi zriedkavo a aj keď mu mama volá, väčšinou nezdvihne a nezavolá naspäť…
Ono sa niekedy hovorilo, že keď oženíš syna, odovzdáš ho do novej rodiny, keď vydáš dcéru, získaš syna….u nás to sedí.

xsuzannex
9. júl 2024

Volam s nimi kazdy den. Byvame v jednom meste. V rodine mame krizom krazom na messengeri pozakladane chat skupiny a piseme si denne 🙂
K rodicom chodime raz za tyzden, pripadne oni dobehnu k nam..

lakebabe
9. júl 2024

@64jarka64 bývam od mamy ďalej cca 120 km a volám jej každý večer. Sestra žije v zahraničí a vola skoro denne min 5 x týždenne

anketkarka
9. júl 2024

@maciatkolulu ako by Ti bolo extra smutno v minulosti, keď sa písali maximálne listy, ktoré Ti išli minimálne 3 dní. To by si skončila na liekoch od žialu? Keď žiješ pre telefónny kontakt s rodinou, tak Ťa taká prkotina rozosmutní. Moja mama je vyrovnaná osoba a našťastie pochopila, že keď neviem kde mi hlava stojí, tak jej nebudem robiť animačný program telefonátmi o tom čo som varila. To že ju mám rada a vážim si ju, jej dokazujem inak, dospelejšie. Keď som nemala deti a bola na intráku, tak sme si nevolali každý deň. Vtedy bola zamestnaná a vôbec ju také nenapadlo. Deti nemajú povinnosť vypĺňať život svojim rodičom.

zuzana76
9. júl 2024

Asi zavisi aj od nastavenia cloveka, ked je niekto introvert, nerad telefonuje, vymyslat telefonaty nasilu, ked sa nie je ani o com rozpravat. Ja nemam rada denne telefonovanie, vycerpava ma to, nemame zly vztah s rodicmi, ale nie je to taky ten kamaratsky a blízky vztah. Takze si telefonujeme asi raz tyzdenne, pripadne podla potreby. Nemam problem im kedykolvek nakupit, vybavit nieco. Ale nemame spolocne temy na rozpravanie.

mane01
9. júl 2024

@64jarka64 vacsinou si piseme, ked je nieco nove. Nevidim dovod visiet na telefone, ked sa nic nestalo. Vsak mam svoj zivot, deti uz tiez svoj. Ani by som na to nemala cas s kazdym tolko vyvolavat. Ked chodi syn kazdu nedelu k vam, na co ti ma este cez tyzden volat?

len_nig
9. júl 2024

Mne mama nezavolá v živote len tak že ako sa mám 😂 ja jej tiež nie. Vidíme sa tak raz za dva týždne v priemere.

susitko
9. júl 2024

@64jarka64 kazdy den.

andrejka1974
9. júl 2024

Ja mám tri dospelé deti a vidím ich takáto zavtyzden a raz za týždeň som aj ja so svojimi rodicmi

michaela329
9. júl 2024

S mojimi sa vidavam denne, manžel svokre volava tiež denne - máme fajn vzťahy. Svokrovi sa už žiaľ nedovola, je mu to vzácne.

tetapetra
9. júl 2024

@64jarka64 bývam od našich 500km. S mamou volám každý deň. Bratia volajú s mamou raz týždenne. S otcom volám ak niečo potrebujem 🤣. Napríklad ako ostrihat hrozno a podobne

vsicka036
9. júl 2024

@64jarka64 necitala som ostatne odpovede. Mamu mam 3 km od nas, volame kazdy den, ked muz nie je doma (v zahranici od nedele do stvrtka), ked je doma, "dava nam pokoj", ako ona hovori. Ale este sa u nich aj zastavime na hodku cca piatok a nedelu. Muz si tiez volava v tyzdni, ked je prec, s mamou, ale nie kazdy den. Ja som vdacna, ze ich este mame, takze sa snazime mat kontakt casto.

erinka90
9. júl 2024

@64jarka64 ja som dospela dcera 3 km od rodicov, mamke volam denne, niekedy ak viac x, stale nieco riesime, alebo minimalne aky maly den - hovor na 2-3 minutky. Mam 2 male deti, casto ich k nim nosime. Aj oni pridu cca 1x za tyzden. Nevedela by som si vacsie "okno" uz predstavit.

apolka77
9. júl 2024

@anketkarka toto kebyže mi povie dcéra tak asi by som Ti už sama od seba nezavolala a nevyrusovala. Mamu siurčite veľmi ranila. A ešte sa pýtaš čím konkrétne?
Raz sa pominie a nebudeš mať už komu zavolať.

evaplev
9. júl 2024

Bývam tri kilometre od mamy chodím ku nej každý deň a volám jej trikrát denne. Moja sestra býva 600km a volá každý večer asi hodinu z mamou a každý víkend videohovor. Ostatné deti jej volajú tak raz týždenne. Ja mám deti ešte doma ale keď idú preč na ďalší čas voláme si viackrát denne alebo si píšeme.

marianarem
9. júl 2024

@64jarka64 Odkedy mam syna, tak komunikujeme viac-menej kazdy den. Predtym to ale bolo menej casto, co mi je teraz aj luto, hoci boli sme v kontakte aj tak celkom dost a vztahy vzdy dobre. Teraz by som bola najradsej, keby aj byvali vedla nas, aby sme sa mohli vela vidat.

fliacik
9. júl 2024

Juj, no, každý to máme a cítime inak. Ja som s mamkou pravidelne volávala tak raz za týždeň, ale to bol pokec tak na 1+ hodinu, kde som jej zhrnula celý týždeň a všetky udalosti. Ak som vedela, že je chorá alebo niečo rieši, tak som zavolala aj viackrát. Ona mi nevolala nikdy, iba čakala, kedy zavolám ja. A mne to bolo vždy ľúto, že nezavolá, nezaujíma sa. Ockovi som volávala v istom období aj každý deň, bol dlho chorý, izolovaný doma, unudený, tak som mu každý deň na chvíľku brnkla, aby som ho rozptýlila. Bol introvert, veľmi sme si nepokecali, bol to viac-menej môj monológ o hlúpostiach, ale vedela som, že sa poteší a čaká... Ale iné som chcela, človek niekedy žije, akoby tu naši blízki mali byť navždy, často nám isté veci dôjdu príliš neskoro. Keď čítam, niektoré príspevky, len som Vám chcela napísať, že ani neviem, ako sa to stalo, ale behom jedného roka som si nečakane pochovala oboch rodičov. Čo by som teraz dala za to môcť im zavolať, počuť ich hlas, aj keby opäť zatrpknuto hundrali na celý svet, alebo mi polhodinu rozprávali detaily o tom, čo vyviedla suseda z druhého...volajte si, kým ešte máte komu, lebo príde deň, keď budete chcieť mame či otcovi zavolať, ale už Vám nikto nezodvihne ☹

maciatkolulu
9. júl 2024

@anketkarka ty Brdo,ty si to nepochopila....dievčatá volajú poväčšine mne🤣a animáciu robím vnučke cez videohovor. Času nazvys tie nemam.. zábavam face to face aj ich 10rocneho brata.
Že dospelejšie🤣🤣🤣🤣,mama,keď ti stačí telefonovať s Jánom v nedeľu večer,tak ja ti budem robiť animátora tiez len raz do tyzdna, nemám čas 👍. Fakt dospelé.

maciatkolulu
9. júl 2024

@anketkarka vieš čo je zvláštne,že nevieš kde to hlava stojí,nemáš čas na telefonický rozhovor s mamou,ale na koňovi si aktívna dosť,hmm,no dobre👍

hopsas
9. júl 2024

My sme to dali na vyšší level. Celá rodina sedem ľudí sme na whatsappe a denne si píšeme od rána do noci, popritom robíme videohovory denne.

duppka13
9. júl 2024

Mame volam kazdy den. Ked treba aj viac krat.
Otcovi tak 2x do tyzdna ((ziju spolu aj mame dobre vztahy ale kecam s nim o inych, nepodstatnych veciach nekazdodenneho charakteru).
Stretavame sa raz za tyzden.
So svokrou, kym zila, sme volali raz za tyzden na videohovor.
Ak tvoj syn bude mat partnerku ta ho vacsinou usmerni ku kontaktu.

dariaaa
10. júl 2024

@64jarka64 ja zijem mimo Svk a volam mame denne niekedy aj 2x.Mama mi je kamarat a tak isto aj sestra jej vola denne.Moj syn vola 2x tyzdenne,sestrin syn kazdy druhy den.Vsetci sme od seba daleko,tak sa snazime aspon takto udrzat kontakt

anketkarka
10. júl 2024

@maciatkolulu však to bolo už dávno, vtedy som na koňa nechodila vobec. Ona je aktívna tiež. Tiež viem, v ktorý čas jej volať nemám. A moje deti jej tiež nemajú potrebu volať, ani bratové. Majú svoje záľuby a radšej zavolajú rovesníkom. Sem-tam jej voláme spoločne videohovor, ale to len keď jej niečo chcú ukázať. Žijeme reálne životy, nie mobilné. A našťastie moja mama nie je ako Ty. Ty by si ich určite z nudy otravovala, lebo by si sa cítila smutná a nechcená. Vyrovnaný človek toto nepotrebuje a nie je smutný, ak niekto nezavolá.

dankabetka
10. júl 2024

@64jarka64 ahoj, byvam od mami 150km, mame vyborny vztah, ale teda nevolame si vobec, mame spolocnu skupinku ( mama, ja, sestra a nasi manzelia) a piseme si hocikedy pocas dna - niekedy viac, niekedy menej, volam ked potrebujem nieco naozaj dolezite, inak nekumunikujeme o tom kolko uhoriek obrala ona a kolko ja na zahrade tento tyzden 😀 so svokrovcami to mame tak isto- piseme cez skupinu, ale tam obcas volaju ( tak 2x do mesiaca), s oboma stranami chodime na dovolenky a aj sa snazime vidiet aspon 1x do mesiaca- teraz v lete castejsie. Ja niesom typ na vykecavanie cez mobil...

dariaaa
10. júl 2024

@anketkarka smutné co pises,ale tak vam je vsetkym dobre...Ja to neberiem ako povinnost zaujimat sa ako sa ma moja mama,ani nikoho z rodiny.My mame vyborne vztahy od vnucat az po deti.Zaujimame sa o seba.A ak beries toto ako rodicovsku animaciu tak aby si raz neostala sama v živote a nebola vďačná za kazdy zaujem,ktory o teba niekto prejavi...nikto nevieme ako skoncime

basullinka
10. júl 2024

Ja mojej mamine volám každý deň 😅 neviem si predstaviť, že by som nevedela, čo sa doma deje a či sú v poriadku 😅 ak aj nestíham, tak tie 2-3 minútky na základ si nájdem vždy 🙄

xsuzannex
10. júl 2024

@anketkarka uff, az mi je tazko z tvojich riadkov 😮‍💨