Ako dalej v nenaplnenom vztahu?
Mam skveleho muza. Urobil by pre mna cokolvek, pravidelne mi to dokazuje a zivot s nim je velmi pohodlny. Nie je ziarlivy, robi doma vsetko to co aj ja, dopraje mi slobodu (napr v style, ze idem sama na 2 mesiace cestovat), postara sa o co treba, viem sa nanho spolahnut. Problem je, ze si coraz viac uvedomujem, ze mame toho velmi malo spolocneho. On je tichy introvert, najspokojnejsi doma alebo v praci. Ma zalubu, ktora sa da vykonavat velmi ohraniceny cas v roku a nechce ma do toho velmi zapajat. Respektujem, ze chce mat nieco vlastne. No ja mam pocit, ze som snad uplny opak. Stale mam potrebu nieco zazivat, chcem vela vidiet, zazit, vyskusat. Mam vela zalub, ktorym sa pravidelne venujem, no moj partner sa do absolutne ziadnej aktivity so mnou nechce pridat. Ja verim, ze ho to az tak nebavi, no nechapem, ze sa nedokaze vobec premoct uz len kvoli tomu, aby sme mali nieco co nas zblizi. V praxi to vyzera tak, ze zijeme kazdy svoj vlastny zivot. Nedavno sme sa na moj popud prestahovali zo Slovenska a v meste kde sme je milion moznosti co robit, no on nechce robit doslova nic. Na jednej strane je mi to luto, pretoze vo vztahu sa fakt super doplname no asi si zacinam uvedomovat, ze tento vztah je na pokraji konca. Ani neviem co ocakavam od tejto diskusie, len sa vyrozpravat a mozno dostat feedback? Sedim sama v kuchyni a rozmyslam ci chcem takto stravit najblizsich 30+ rokov vo vztahu, v ktorom sa nudim.
@autorka ahoj. A co robite spolu?
@akje Mam pocit, ze spolu len spime a obcas ho dokopem ist so mnou na nejaky koncert. Akoze on je taky, ze sa "obetuje" a pojde hocikam kam chcem ist no je to take bez energie. Predtym nez sme sa prestahovali sme sa cely den nevideli, az ked dosiel neskoro vecer z prace. Ja mam tiez dost svojich aktivit. Vobec sme spolu netravili nejak vela casu v ramci beznych dni.
načo sa chceš rozchádzať... však sa vyber na 2 mesiace do sveta - tak ako doteraz a každý ste spokojní...
deti asi nemáte že? deti spájajú.
načo sa chceš rozchádzať... však sa vyber na 2 mesiace do sveta - tak ako doteraz a každý ste spokojní...
deti asi nemáte že? deti spájajú.
@deti95060810 Tak to fungovalo doteraz ale uvedomujem si uz, ze to nejde takto dlhodobo. Bojim sa ake by to bolo keby sme mali dieta.
Autorka
Ak nie ste manželia, radšej od seba
@deti95060810 Tak to fungovalo doteraz ale uvedomujem si uz, ze to nejde takto dlhodobo. Bojim sa ake by to bolo keby sme mali dieta.
@autorka ja ta chapem. Citis, ze potrebujes k sebe niekoho, kto je energicky, blaznivy, co sa s tebou vyzije. Rozmyslam, co by som robila na tvojom mieste. Hm. Poviem ti z pohladu uz matky a asi starsej osoby. Nie som teda az tak stara :D ale uz nie som ani mlada :D za roky svojho zivota som pochopila, ze mat pri sebe dobreho a chapaveho muza je viac ako blazniveho alfa samca. Pridu deti, zivot sa uplne zmeni a vtedy naozaj zena oceni taky typ osobnosti, akym je tvoj muz. Asi by som naozaj vyuzila cas, ktory ti dopraje na cestovanie a vyzitie a pri rodinke by som bola stastna, ze mam takuto osobnost po svojom boku. Deti budu rast, budete robit aktivity spolocne. Ale nepoznam ho. Poznas ho lepsie.
Ked sa na to pozries z tohto pohladu, presvedcilo by ta nieco ostat pri nom?
@autorka ja ta chapem. Citis, ze potrebujes k sebe niekoho, kto je energicky, blaznivy, co sa s tebou vyzije. Rozmyslam, co by som robila na tvojom mieste. Hm. Poviem ti z pohladu uz matky a asi starsej osoby. Nie som teda az tak stara :D ale uz nie som ani mlada :D za roky svojho zivota som pochopila, ze mat pri sebe dobreho a chapaveho muza je viac ako blazniveho alfa samca. Pridu deti, zivot sa uplne zmeni a vtedy naozaj zena oceni taky typ osobnosti, akym je tvoj muz. Asi by som naozaj vyuzila cas, ktory ti dopraje na cestovanie a vyzitie a pri rodinke by som bola stastna, ze mam takuto osobnost po svojom boku. Deti budu rast, budete robit aktivity spolocne. Ale nepoznam ho. Poznas ho lepsie.
Ked sa na to pozries z tohto pohladu, presvedcilo by ta nieco ostat pri nom?
@akje Presne toto co pises ma doteraz drzalo v tomto vztahu 😀 Presne to, ze si hovorim, aky je skvely a spolahlivy, a ze vyzit sa predsa mozem aj sama. Ale mam v svojom okoli pary, v ktorych je muz rovnako super ako ten moj a zaroven so svojou partnerkou travia aktivne spolocny cas. Ja som si tieto zazitky doteraz saturovala s kamosmi ale cim dalej viac mi je luto, ze tie zazitky nemam s nim. Tvoj partner je rovnaky?
Neviem,co by som robila na tvojom mieste. Na jednej strane je super mat dobreho a spolahliveho muza. No otazne je,aky bude otec. Bude sa mu chciet s detmi chodit po vyletoch? Podla mna ste velmi odlisni. Ak je on lenivy a nic sa mu nechce,tak sa k sebe vobec nehodite.
@akje Presne toto co pises ma doteraz drzalo v tomto vztahu 😀 Presne to, ze si hovorim, aky je skvely a spolahlivy, a ze vyzit sa predsa mozem aj sama. Ale mam v svojom okoli pary, v ktorych je muz rovnako super ako ten moj a zaroven so svojou partnerkou travia aktivne spolocny cas. Ja som si tieto zazitky doteraz saturovala s kamosmi ale cim dalej viac mi je luto, ze tie zazitky nemam s nim. Tvoj partner je rovnaky?
@autorka to vies, aj tie spominane pary, kde je muz ako tvoj a este k tomu travi aktivne cas spolu so zenou je urcite nieco, co im obom nevyhovuje :D ono ziaden vztah nie je dokonaly 😊 a tato nedokonalost by sa dala podla mna zniest, ak tam je laska. Ale nechodim v tvojich topankach. Sama vies, co je pre teba najlepsie.
Moj muz je nieco medzi tvojim a blaznivym alfa samcom :D
Neviem, ci tu niekedy citas prispevky, kde zeny opisuju svojich muzov gemblerov, nasilnikov, alkoholikov, narcisov, dusevnych chudakov.. ale ja si vtedy vzdy poviem, aka mozem byt vdacna za to, co mam...
Vedela si aký je, ci? My sme bez deti zbehli do termálnych bazénov, na koncerte, spontánne víkendy. Ake od taciatku som vedela, ze nejaké kávy si môžem riešiť sama. Takze ho nenudím stretávať sa s mojimi kamoškami a ich mužmi. Zato nema Oriflame, aby ku nám kludne diskami moja kamarátka aj so synom, ci sestra s troma detmi a muzom. On na iné záujmy ako ja, spolicne tak pozrieme obcas film.
Nepotrebujem s nim mat ro nakr hoby aby nás to spojilo. Pokisl ste spojený na duchovnej úrovni, láskou, je to ok. Ak chces chodit kade tade, ved to rob. Pokial nevies zit bez jeho doprovodu na akciách, roziď sa.
Teraz to este ako tak funguje, ale bude to coraz horsie.
Vedela si aký je, ci? My sme bez deti zbehli do termálnych bazénov, na koncerte, spontánne víkendy. Ake od taciatku som vedela, ze nejaké kávy si môžem riešiť sama. Takze ho nenudím stretávať sa s mojimi kamoškami a ich mužmi. Zato nema Oriflame, aby ku nám kludne diskami moja kamarátka aj so synom, ci sestra s troma detmi a muzom. On na iné záujmy ako ja, spolicne tak pozrieme obcas film.
Nepotrebujem s nim mat ro nakr hoby aby nás to spojilo. Pokisl ste spojený na duchovnej úrovni, láskou, je to ok. Ak chces chodit kade tade, ved to rob. Pokial nevies zit bez jeho doprovodu na akciách, roziď sa.
@svetlonos Neviem ci si citala vsetko co som napisala alebo si len nepochopila ale problem nie je v tom, ze by som nevedela zit bez jeho doprovodu. Prave naopak. My mame uplne rozdielne sposoby travenia volneho casu a okrem nejakych dovoleniek parkrat do roka sa doma skor obchadzame, pretoze nie je nic co by chcel robit so mnou vo dvojici. Nemame spolocne zazitky.
nechápem,ako a prečo ste sa dali dokopy
nechápem,ako a prečo ste sa dali dokopy
@rozculena Lebo ma pritahovalo aky je rozvazny, uplny opak mna. Vzdy bol pokojny a mna tieto jeho crty vedeli drzat pri zemi, kedze ja si casto dost uletim. Protiklady proste 🤷♀️
A už si sa s nim o tom bavila? Co ti na to povedal?
Tak dá sa, že by ste trávili aj nejaké aktivity jemnejšie spolu. Ani jeho život nie je len o ňom, tiež sa delí. Netreba byť úplne egocentricky zameraný do seba a trochu tej energie odovzdať v akomkoľvek skupenstve. Ale chápem, na druhú stranu ja som tiež skôr taký rozvážny, ale nie moc pro-aktívny. Na druhú stranu nikto nie je v páre s identickým človekom a mám tiež pár pro-aktívnych kamarátov a nemôžem povedať, že by sa jednalo o príliš rozumných ľudí 🤐 choose yourself 😂
No...protiklady sa priťahovali a teraz sa odpudzujú. Asi si si tých 30+ mala rozmyslieť pred sobášom🤔
A už si sa s nim o tom bavila? Co ti na to povedal?
@svetlonos on mi chce vyhoviet a vzdy mi povie to co chcem pocut, ze ano pojdeme tam a tam, na dovolenku, pojde so mnou na maraton do Talianska(on nebehava), na party do Berlina ale ja s nim chcem mat aj zazitky v beznych dnoch, ist na brunch, na lezecku stenu, plavat do jazera v lete po praci, alebo pokojne s nim budem robit to co on navrhne, lenze on me navrhne nikdy nic lebo proste nie je taky aktivny. Ja sa nechcem len kazde 2 mesiace tesit na to, ze niekam pojdeme a tam spolu stravime cas. Chcem len take obycajne pekne dni proste.
No...protiklady sa priťahovali a teraz sa odpudzujú. Asi si si tých 30+ mala rozmyslieť pred sobášom🤔
@aandrea9 nie sme zosobaseni, to ani nespominam.
Ježiši, z tých aktivít je mi zle len to tu čítam. On tiež musí mať božskú trpezlivosť sa takto "prispôsobovať" hentakým čurákovinám zbytočným :D
Ježiši, z tých aktivít je mi zle len to tu čítam. On tiež musí mať božskú trpezlivosť sa takto "prispôsobovať" hentakým čurákovinám zbytočným :D
@procrastique len za to že pre teba sú to curakoviny neznamená že aj pre ňu. Každý sme iný a chce život prežiť inak,tak by si sa mohla kus vyjadrovať inteligentnejsie a chápať že nie všetci sme rovnaký ;)
Predstav si ,že by Ste teoreticky mali dieťa. A) Ak by Ťa chcel mať zrazu usadenu doma, budeš nešťastná a budete sa pravdepodobne hádať,že nemáš priestor. Alebo budeš vláčit aj jeho aj dieťa všade so sebou. B) budeš chodiť sama a zo svojho muža urobíš chúvu pre dieťa. Možno Ti bude oporou ,nechá Ta nech si robíš po svojom. Ale! Môže sa Vám stať, že budete mať toho čím ďalej tým menej spoločného. Otázne je, či toto všetko (aktívnost, dobrodružná povaha) je Tvoj životný štýl, alebo si ešte nedospela do štádia robiť kompromisy v rámci vzťahu a rodiny a jeho inakosť berieš ako vážnu vadu. Zas dvaja príliš aktívni ľudia môžu dopadnúť tak,že si budú uzurpovať čas pre seba a v podstate súťažiť kto z koho. Zváž si , kto si naozaj Ty a kto Tvoj partner. Na všetko sa dá pozrieť z dvoch strán. Nuda, pasivita,lenivosť vs.kľud a pokoj, aktivita,vášeň vs. prehnanosť,všetko hrrrr,naháňanie sa
Ja mam vacsinu kamaratiek, ktore presne toto riesili. Napisem ti ako dopadli, co nie je vypovedny udaj, ale mozno ta to v niecom posunie pri rozmyslani (sme presne ten vek, ked niektore zacinaju byt babky a niektore prvorodicky).
Prva si nakoniec nasla podstatne mladsieho, chvilu, par rokov si uzivali vylety, cestovanie, dovolenky, koncerty, zabavu, potom jej zacali bit biologicke hodiny, tak rychlo dieta, kym zije mama a pomaha, rychlo druhe a nakoniec vladze max do prace a okolo deti, mlady chodi nadalej na dovolenky/cvicit/stretavky s kamosmi, ktori poväčšine nemaju zaväzky, jej to uz ani nevadi, je rada ze si oddychne, po porodoch ma zdravotne tazkosti, ktore ju obmedzuju v pohybe a boji sa operacie...
Druha si nasla idealneho partnera az teraz nedavno, no zial s dietatom sa uz nedari, snazi sa sama seba presvedcit, ze asi nie je matersky typ, pracovne žne uspechy a energiu uz vklada hlavne do prace.
Tretia sa z podobneho dovodu rozisla s dobrym muzom, nasla si aktivnejsieho, od kedy sa za neho vydala som ju nevidela, jeho som videla raz a stacilo mi, dufam, ze je stastna a on sa doma sprava prijemnejsie...
Stvrta si nechala domaseda, dlhy cas sa ho snazila niekde vytiahnut, potom to vzdala, je nadalej hyperaktivna, cestuje s kamaratmi/rodinou, ma kopec zaujmov, doma sa vidia asi len v noci a cez vikendy, ale zda sa, ze im to po rokoch aj vyhovuje. Deti nemaju a plne si doveruju, spojili ich rodinne tazkosti, umrtia, su si velkou oporou a on chodi aspon raz za rok na spolocnu dovolenku.
Piata si nasla po dlhsom case muza, s ktorym ju spaja turistika, sport a cestovanie, teraz maju prve (asi aj posledne) babätko, on sa konickov nevzdal, ona docasne musela.
ja som dost aktivna ale autorka mi pride az extrem. treba hladat nejaky stred podla mna..Moj je domased ale na niektore aktivity, ktore ma rad napr welnes chodi so mnou, to iste aj cestovanie tiez chodi so mnou a detmi ale my cestujeme 3x rocne za hranice a po slovensku vylety tie castejsie a tam bud ide s nami alebo ak ho dana lokalita nebavi ideme bez neho...Mne vyhovovalo, zeked som sla na jogu on bez problemov postrazil dieta....Ze nemal potrebu byt stale niekde na aktivitach a skor doma. Vekom uz ani ja nie som az taka aktivna a nasli sme strednu cestu, ktora nam vyhovuje
...ja som mala aktívneho priateľa, potom manžela. 10 rokov sme si doslova užívali život, robili všetko spolu a bolo to super. Potom prišlo prvé dieťa, druhé, tretie a zatiaľ čo ja som musela svoj život obmedziť a prispôsobiť deťom, on nie, fungoval aj naďalej akoby bez záväzkov. Ja s deťmi žijem tiež aktívne, ale predsa sú tam obmedzenia, vnímal to ako obmedzovanie. Napriek snahe a ďalším desiatim spoločným rokom, sme šli radšej od seba. On žije život slobodného chlapa, ja aktívnej mamy.
@procrastique len za to že pre teba sú to curakoviny neznamená že aj pre ňu. Každý sme iný a chce život prežiť inak,tak by si sa mohla kus vyjadrovať inteligentnejsie a chápať že nie všetci sme rovnaký ;)
@milka1988 Ja som to napísala preto, aby videla aj druhú stranu :D
Taketo veci je potrebne si vykomunikovat pocas faze spoznavania sa a zistit co komu vyhovuje. Ak su obaja extremne pripady tak to dlhodobo bude zrejme tazko fungovat.
Mam kamosov ktori su introverti a zaroven aj takych ktori by len lietali kade tade, akcie, apera, kavicky, vylety, dovolenky a neskutocny kolotoc dookola.
Obe strany su v pohode pretoze to je to, co im vyhovuje, ale ja za seba mozem povedat, ze ja som odmietol niektore vztahy presne z tychto dovodov pretoze by som vztah s "social butterfly" nevydrzal. Neodmietam zucastnovat sa spolocenskych aktivit, ale zaroven ako introvert mam rad svoj pokoj a klud straveny v zahrade ci dielni.
Vrana k vrane sada, rovny rovneho si hlada. Treba hladat spolocne zaluby a na zaklade toho zistit ci tam je potencial. Ja sa napr takym extrovertom ako je autorka vyhybam pretoze ako introvert by som nabity spolocensky kalendar nevydrzal. Autorka potrebuje takeho ktory bude zdielat jej sposob zivota a bohuzial introverti su to malokedy.
Taketo veci je potrebne si vykomunikovat pocas faze spoznavania sa a zistit co komu vyhovuje. Ak su obaja extremne pripady tak to dlhodobo bude zrejme tazko fungovat.
Mam kamosov ktori su introverti a zaroven aj takych ktori by len lietali kade tade, akcie, apera, kavicky, vylety, dovolenky a neskutocny kolotoc dookola.
Obe strany su v pohode pretoze to je to, co im vyhovuje, ale ja za seba mozem povedat, ze ja som odmietol niektore vztahy presne z tychto dovodov pretoze by som vztah s "social butterfly" nevydrzal. Neodmietam zucastnovat sa spolocenskych aktivit, ale zaroven ako introvert mam rad svoj pokoj a klud straveny v zahrade ci dielni.
Vrana k vrane sada, rovny rovneho si hlada. Treba hladat spolocne zaluby a na zaklade toho zistit ci tam je potencial. Ja sa napr takym extrovertom ako je autorka vyhybam pretoze ako introvert by som nabity spolocensky kalendar nevydrzal. Autorka potrebuje takeho ktory bude zdielat jej sposob zivota a bohuzial introverti su to malokedy.
@bu_bu_bubak ja si nemyslim ze autorka je zrovna "extremny extrovert" . Som velmi podobna ako ona a tiez toto riesim a som introvert. Ved tie vsetky aktivity chcela travit hlavne s nim, oni dvaja.. A kedze on nechce tak ide sama..
To ide skor o to nastavenie co je pre druheho volny cas a ako chce naplnit svoje dni. @autorka on ako oddychuje? sportuje/ aktivny oddych alebo skor taky gaucovy typ? Ja som si uz vacsinu aktivit zvykla robit sama / s kamosmi ale tiez ma niekedy hneva ze z neho nejde taka iniciativa aspon sa skusit pridat ku mne.
aj moja sestra sa za takého protiklada vydala....x rokov pri ňom trpela aj s malými deťmi,lebo bola bez príjmu.Až keď deti začali chodiť do školy a ona do práce,tak sa rozviedla...
Otázka je, či plánujete deti. Možno by to bolo fajn, ty by si mohla ďalej behať po aktivitách, on by postrážil deti. Alebo možno by si už nemala toľko energie niekam furt behať. No ale to musíš ty vedieť. Neviem, koľko máte rokov. My s mužom sme tiež totálne protiklady a sme spolu šťastní už 16 rokov a máme 3 deti.

@autorka ahoj. A co robite spolu?