icon

Ako efektívne zvládať perfekcionizmus?

18. jan 2024

Neviete ako si poradiť s perfekcionizmom, raz ma zo mňa už porazí, ani neviem prečo taká som ale dosť ma to obmedzuje a čo sa času týka ani nehovorím…

zuzinka888
18. jan 2024

Psycholog, prejavuje sa to pri upratovani, alebo vo vsetkom?

autor
18. jan 2024

@zuzinka888 no ako rozmýšľam tak asi vo všetkom

nevenka
18. jan 2024

Mna z toho vyliecili 4 deti a choroba...🙃😅

nevenka
18. jan 2024

Akoze nie uplne, ale dost to pomohlo.

autor
18. jan 2024

@nevenka 🤣 haha, ja musím nájsť iný spôsob…na deti je čas 😅

veklipo
18. jan 2024

Ja som mala v rámci prace psychoterapie. Teda, volalo sa to New leadeship, ale robili to 2 psychoterapeuti. Velmi mi to pomohlo. Dnes som z kôpky nervov, perfekcionistky a ambicióznej karieristicky pohodová osoba s uplne inými hodnotami. A dostala som sa kariérne vysoko.
Deti k tomu tiez prispeli.
Ja som mávala super štíhlu postavu ,vždy tip top vlasy, make up. Dnes športujem, mam +10kg, makeup len základný. Na tom ja vidim najväčšiu zmenu. Nie som nikdy perfektná a ani to nepotrebujem.
Ale si na dobrej ceste. Ak si to uvedomuješ, už len krok ti chyba. Volali to “ľahkosť”. Proste žiť ľahko. 🙂
Perfekcionizmuz vedie k chorobám. Už len preto sa oplatí na ňom popracovať.

veklipo
18. jan 2024

Nájdi si coacha.
Medzi ženami je množstvo skúsených, ktoré Ti rady pomôžu. V akej sfére pracuješ?

autor
18. jan 2024

@veklipo áno uvedomujem si to už nejaký ten čas ale nedarí sa mi to zmeniť, joj kiežby som ten život nebrala tak vážne, hneď by mi bolo lepšie 🙂 ja tiež cvičím, čítam atd ale aj na to mám určitý čas a keď ho prešvihnem tak už mám pocit že je zle, že mi to nevychádza casovo….no hrozná som 😅 a pracujem v logistike v office

janickacrazy
18. jan 2024

Vychádza to z tvojho detstva, asi rodičia očakávali, že budeš perfektná a dokonalá dcéra. Treba dobrého psychoterapeuta, ktorý ťa z toho dostane, lebo sama to asi nedáš. Alebo skús pozrieť Katka Runa na webe, ona sa venuje aj tejto téme, vie to veľmi dobre vysvetliť.

martinmmartin
18. jan 2024

Chod na dovolenku do tretieho sveta niekam, posunies si obzor a budes spominat dozivotne na tie zazitky.
Predstav si samu seba na smrtelnej posteli - na co budes spominat? Na crazy zazitky s rodinou alebo na to jak si mala furt super vyglancenu kupelku?

minenkak
18. jan 2024

Vysrať sa na všetko