icon

Ako fungujú bezdetné vzťahy po desiatich rokoch?

Včera o 14:55

Uvedomujem si, ze som na fore venovanom matkam ale napriek tomu ma zaujima dynamika partnerskych vztahov bezdetnych parov. Povedzme tak po 10 rokoch spolocneho fungovania. Na com zvyknete bondovat? Ako travite volny cas? Spolocne? Sme dobrovolne bezdetni a sice sme spolu len par rokov ale rozmyslam nad tymto aspektom do buducna, predsalen spolocne dieta nejak imaginarne viac spoji ludi dohromady. Ako vyzera vas vztah ked nemate deti? Bavime sa o 30+, resp kludne aj 40+

Strana
z4
anonym_58fcfa
Včera o 15:07

Zaujimava otazka.
A velmi zaujimave by bolo odpovedat na to, ci dieta "nejak imaginarne viac spoji ludi dohromady", lebo dieta byva takou skuskou vztahu, ze pri dnesnej tendencii pri prvom probleme zutekat podla mna ludi skor moze "rozdelovat" 🙂
Ale som velmi zvedava na nazory.

anonym_1958d0
Včera o 15:10

@anonym_autor presne to si aj ja hovorim, ze dieta to tak spoji, mne bolo sice v 3 rocnom vztahu dobre ale vedela som ze do buducna dieta budem chciet (on zmenil nazor) a nebudem chciet zit cely zivot len pre seba, nebodaj v 40+ este chlap zmizne a mozem si akurat tak macku alebo psa kupit. A tak som zostala 30+ sama a verim ze najdem cloveka ktory bude za to stat a bude ho chciet. Ak sa smiem spytat preco ste sa rozhodli dieta nemat, resp. bola si pevne rozhodnuta a teraz ta nahlodava tato otazka ze ake to bude do buducna bez deti a ci by ste predsa len aspon jedno nemali mat? Celkom ma to zaujima aj diskusia ktora tu vznikne kedze presne teraz je toto tema c.1 v mojom zivote.

anonym_836fe2
Včera o 15:12

@anonym_autor uzivas si zivot 😃 mas peniaze, chodis na dovolenky ake len chces, bez detskych aktivit, kazdy vikend sme na horach, na lyziach, chodime na mesiac na Bali kazdy rok, kazdy den spolu do fitka, neviem si predstavit ako by nas vztah vyzeral keby sme museli vsetko prisposobovat decku. Vsetky peniaze navyse si uzivas ty, mas doma poriadok, nevybarame moc, jeme vonku casto, kazdy mesiac niekam chodime na romanticke wellnessy, zazitkove vikendy, vsetlo mozne. Chodime do kina, do divadla, hrame spolu tenis. Zivot je krasny.

autor
Včera o 15:13
@anonym_58fcfa

Zaujimava otazka.
A velmi zaujimave by bolo odpovedat na to, ci dieta "nejak imaginarne viac spoji ludi dohromady", lebo dieta byva takou skuskou vztahu, ze pri dnesnej tendencii pri prvom probleme zutekat podla mna ludi skor moze "rozdelovat" 🙂

@anonym_58fcfa To mas pravdu, asi je to tazko povedat ci to naozaj tak je. Ja to ako bezdetna teda tak vnimam. Utvrdzujem sa v tom aj ked tu na mk citam vo fore o zenach, ktore by aj odisli ale neodidu lebo nechcu rozbijat rodinu a pod. Cize preto taky pohlad. Ale nemam empiricku skusenost.

anonym_e0b0ab
Včera o 15:13

My sme cez 20 rokov, vztah super, ale to nemusi platit pre vsetkych, mame spolocne, aj samostatne konicky, dokonca spolocnu pracu. Gro casu travime spolu, ale mame aj vela solo priatelov. Nevyhybame sa salo akciam. Ale, aj tak najradsej sme spolu.

autor
Včera o 15:20
@anonym_1958d0

@anonym_autor presne to si aj ja hovorim, ze dieta to tak spoji, mne bolo sice v 3 rocnom vztahu dobre ale vedela som ze do buducna dieta budem chciet (on zmenil nazor) a nebudem chciet zit cely zivot len pre seba, nebodaj v 40+ este chlap zmizne a mozem si akurat tak macku alebo psa kupit. A tak som zostala 30+ sama a verim ze najdem cloveka ktory bude za to stat a bude ho chciet. Ak sa smiem spytat preco ste sa rozhodli dieta nemat, resp. bola si pevne rozhodnuta a teraz ta nahlodava tato otazka ze ake to bude do buducna bez deti a ci by ste predsa len aspon jedno nemali mat? Celkom ma to zaujima aj diskusia ktora tu vznikne kedze presne teraz je toto tema c.1 v mojom zivote.

@anonym_1958d0 U mna to bolo tak, ze cely zivot som si nejak hovorila, ze ano ano niekedy v buducnosti chcem mat deti ale az niekedy neskor, potom, o 10 rokov, proste v nejakej dalekej buducnosti, nikdy to pre mna nebola aktualna tema a nikdy mi ani neprisla tuzba. Resp, skor som sa nejak neodvazila si sama pred sebou priznat, ze zostanem bezdetna. Tym padom som si aj vytvorila zivot, v ktorom pre dieta nie je miesto. Uzivam si, cestujem, robim si co chcem, necitim sa nijak obmedzovana(teda obmedzuju ma len financie do istej miery😀) ale uz mam par rokov po 30 a ked si predstavim o co by som dietatom prisla, tak ma doslova chyta panika a to je pre mna take uvedomenie, ze to dieta fakt nechcem. Akurat som v poslednych mesiacoch v takej faze, ze s tymto rozhodnutim nachadzam vnutorny pokoj a odlahlo mi, ze sa tym dalej nebudem musiet zaoberat 🙂
Ty si presvedcena o tom, ze to dieta skutocne chces?

autor
Včera o 15:21
@anonym_836fe2

@anonym_autor uzivas si zivot 😃 mas peniaze, chodis na dovolenky ake len chces, bez detskych aktivit, kazdy vikend sme na horach, na lyziach, chodime na mesiac na Bali kazdy rok, kazdy den spolu do fitka, neviem si predstavit ako by nas vztah vyzeral keby sme museli vsetko prisposobovat decku. Vsetky peniaze navyse si uzivas ty, mas doma poriadok, nevybarame moc, jeme vonku casto, kazdy mesiac niekam chodime na romanticke wellnessy, zazitkove vikendy, vsetlo mozne. Chodime do kina, do divadla, hrame spolu tenis. Zivot je krasny.

@anonym_836fe2 Opisala si presne nas zivot az na to, ze do fitka chodime samostatne 😀

anonym_6df4d1
Včera o 15:21
@anonym_836fe2

@anonym_836fe2 este si aj uzivas neprerusovany spanok, kolko chces

dennissa16
Včera o 15:23
@anonym_836fe2

@anonym_836fe2 koľko ste spolu?

martinmmartin
Včera o 15:24

S partnerom si lebo chces a nie lebo je to vyhodnejsie, lepsie pre dieta a blablabla. Chces tak si . Nechces? tak fakt neexistuje dovod si zbalit svestky a ist o dum dal, detto druha strana. Cize tie vztahy co vydrzia dlho su na pevnych zakladoch lebo obidvaja naozaj chcu a nie musia to vydrzat
pocitam ale ze to neudrzi vacsaie percento vztahov hlavne po obdobi motylov v pupku, ale tie co vydrzia tak maju ovela vacsiu sancu na stastie

anonym_66549e
Včera o 15:42

U dvoch bezdetných párov v príbuzenstve sa to lámalo neskôr po päťdesiatke - akási zunovanosť zo vzťahu, pocit nenaplnenosti a zovšednenia - rozišli sa.

anonym_67919f
Včera o 15:43

@anonym_autor poznám pár, obidvaja tesne pred štyridsiatkou, bezdetní. Rozviedli sa minulý rok😟

mondolina
Včera o 15:50

sme spolu cez 10 rokov, spolu dieťa nemáme. vek po 40. on dieťa vôbec nemá, ja mám syna 17 r.
máme aj spoločné záujmy, aj každý zvlášť.
zatiaľ sa spolu nenudíme.

anonym_e27dae
Včera o 16:00
@anonym_58fcfa

Zaujimava otazka.

@anonym_58fcfa úplná pravda

anonym_c5a762
Včera o 16:01

Moja kamoska cca po 18r. Zrazu on zistil, že dieťa predsa chce. Ona už nevedela otehotnieť, tak prišla iná a tá otehotnela rýchlo. On šťastný kočíku je, ona vyzerá luxusné,stará sa o seba, no všetky kamošky riešime deti, svoje starosti, čiže aj keď sa radi stretávame, nemáme dôvod každú chvíľu. A vlastne ani chuť, veď máme rodiny. Čiže neviem....šťastná nie je, hoci tvrdí, že áno....ale veď ju poznám. Čiže musí začať nejako nanovo. Či by sa rozišli aj tak ťažko povedať. Bola to láska "na 100let".
Myslím, že skôr sa jeden druhému zunovali. Akože nič v zlom, ale koho by bavilo chodiť vkuse na romantické výlety,víkendy a všetko robiť sami, spolu. Mne by chýbalo " niečo".
No poznám aj takých, čo život venovali niečomu zmysluplnému, no ale oni deti mať chceli, len nemohli. Vyrábali program pre seniorov.

anonym_6009a6
Včera o 16:02
@anonym_66549e

U dvoch bezdetných párov v príbuzenstve sa to lámalo neskôr po päťdesiatke - akási zunovanosť zo vzťahu, pocit nenaplnenosti a zovšednenia - rozišli sa.

@anonym_66549e lenže toto plati všeobecne nie len pri bezdetných pároch.Toto je taká somarina že až.Bežne chlapom rupne v gebuli po 50 či už s deťmi alebo bez.Nehovorim že len chlapom aj ženám jasné že môže

anonym_72fbfd
Včera o 16:03

25 rokov spolu, viackrát do roka sme v zahraničí, obaja pracujeme v IT, čiže nieje problém.Okrem toho fitko, výlety, hory, lyže, wellness, kino, divadlo, reštaurácie takmer denne, priatelia spoloční i zvlášť.Máme krásny život, dokonca aj susedia, že sme stále ako zamilovaní 😁

anonym_546eff
Včera o 16:08

@anonym_autor dieťa spojí? 😂 to ťažko! Mne dieta vzťah rozbilo… teda, možno skôr pomohlo otvoriť oči… lebo to, čo sa mu zdalo ako super vzťah, pri dieťati narazilo tvrdo na realitu… ale k tvojej otázke, mam známu, už sú starší pár, nemajú deti. Oni od mlada raz za čas začali spolu s nejakým novým hobby… niečo, čo bolo úplne nové pre obidvoch a tak trávili vyslovene plánovane čas napríklad jeden čas na tenisových tréningoch, alebo raz chodili na kurz nejaký tanečný. Ona mi sama povedala, že tým, že nemajú deti, potrebujú takéto nové záujmy spoločne, aby to o 10 rokov nebola len rutina. A myslím, že mala pravdu, predsa mali kopec spoločných a nových tém aj po rokoch.

natalka13
Včera o 16:10

Ludia niesu spolu kvoli dietatu. Rovnako sa mozu rozist ci maju alebo nemaju deti.
A ake velke lasky to boli, pozri len showbiz

anonym_ea515f
Včera o 16:11
@anonym_836fe2

@anonym_836fe2 a koľko máte rokov?

anonym_53831f
Včera o 16:12

Sme spolu 21 rokov - spolocne zaujmy - cvicenie, prechadzky, zvierata, filmy, kino, divadlo, kultura, dobra kava, dobre jedlo. Mame rovnaky zmysel pre humor, milujeme sa asi viac ako kedykolvek predtym.

thirstymonk
Včera o 16:13

Neviem, ale zavidim :D

anonym_69cca1
Včera o 16:26

My sme spolu 15 rokov, muz po 50ke ja po 40, zatial vsetko v poriadku. Zaklad je travit cas spolu, osamote a aj s inymi ludmi, neviazat sa len na partnera ale mat aj vlastny zivot a vlastne zaujmy.

anonym_9d27c9
Včera o 16:46

Nie je to ešte 10 rokov, ale blížime sa k tomu. Voľný čas trávime prevažne spoločne, prechádzky, rôzne akcie, koncerty, niečo si zahráme, máme veľa spoločných záujmov. Samozrejme často cestujeme, máme priateľov s ktorými trávime čas. Čo sa financií týka tak si môžeme dovoliť v rámci možností v podstate všetko čo nám treba, často nedávame vonku, neobmezdujeme sa, proste si užívame život. Od začiatku vzťahu sme mali obaja jasno v Tom, že chceme takýto život, bez detí, a vyhovuje nám to. Fakt máme veľmi pokojný život a krásny vzťah vďaka našim povaham prakticky bez problémov.

anonym_fdf2b3
Včera o 16:52

@anonym_autor zle postavená otázka. Sú bezdetné vzťahy lebo deti nechcú a sú bezdetné vzťahy lebo nemôžu. Tam je to prežívanie určite iné.

katkazatka
Včera o 16:55
@anonym_66549e

Takže presne ako u tých, čo deti majú😁
@anonym_66549e

anonym_03e92b
Včera o 16:59

@anonym_autor dieta nespoji
Pokial to je dobrovolne z oboch stran potom nemas o com pochybovat, jedine ze to nemas v sebe spracovane
U nas je viac takych parov- avsak nie dobrovolne ale bohuzial sa im dieta nepodarilo a roky utiekli- jeen par skusali ivf, dalsi par je veriaci takze ti sexovali ako zajace a verili na ducha svateho a aj tak nepomohlo 🤷🏻‍♀️
Dalsi skusali vselijako a nic nepomohlo
Vsetky pary si postavili domy resp male domceky ci maju chaty kde travia cas a tam sa realizuju, jeden par ma spolocneho psa, inak bez domacich zvierat, ziju medzi pracou, chatou/domom, planuju dovolenky, vylety, vikendove pobyty, dalsi si prazdno vyplnaju denno dennymi omsami v kostole..

anonym_2bee3a
Včera o 17:11
@anonym_6009a6

@anonym_66549e lenže toto plati všeobecne nie len pri bezdetných pároch.Toto je taká somarina že až.Bežne chlapom rupne v gebuli po 50 či už s deťmi alebo bez.Nehovorim že len chlapom aj ženám jasné že môže

@anonym_6009a6 V akom zmysle chlapom po 50tke rupne?

autor
Včera o 17:25
@anonym_fdf2b3

@anonym_autor zle postavená otázka. Sú bezdetné vzťahy lebo deti nechcú a sú bezdetné vzťahy lebo nemôžu. Tam je to prežívanie určite iné.

@anonym_fdf2b3 Z popisu prispevku je to celkom zrejme

darina77
Včera o 17:40

@anonym_autor užívajú si spolu pokoj a pohodlie, ale neskôr za toto pohodlie zaplatia dlhými rokmi samoty

Strana
z4