icon

Ako fungujú bezdetné vzťahy po desiatich rokoch?

Včera o 14:55

Uvedomujem si, ze som na fore venovanom matkam ale napriek tomu ma zaujima dynamika partnerskych vztahov bezdetnych parov. Povedzme tak po 10 rokoch spolocneho fungovania. Na com zvyknete bondovat? Ako travite volny cas? Spolocne? Sme dobrovolne bezdetni a sice sme spolu len par rokov ale rozmyslam nad tymto aspektom do buducna, predsalen spolocne dieta nejak imaginarne viac spoji ludi dohromady. Ako vyzera vas vztah ked nemate deti? Bavime sa o 30+, resp kludne aj 40+

marsmykkok
Včera o 17:48

Nemyslím že dieťa vzťah spojí, akurát ak je malé, môže to byť tak že žena dá pozornosť na dieťa a teda nevšíma si že muž je v práci alebo zavretý niekde sám a možno má aj milenku, lebo rieši len dieťa. Ale dieťa má 10plus o pár rokov a už proste matku napríklad tak nepotrebuje a žena zistí že muž o ňu záujem nemá a otvorí si oči. Teda ak je nefungujúci vzťah malé dieťa môže na chvíľu zalepiť oči že to tak je, ale časom sa pravda ukáže... Lebo či bezdetný vzťah alebo s deťmi na vzťahu treba pracovať aby fungoval.

janickacrazy
Včera o 19:10

@anonym_autor ja čo mám v okolí bezdetné páry, tak 3 sa rozišli cca po tých 10-12 rokoch. Jeden si našiel milenku, druhá sa rozhodla, že ona deti chce a tretí už ani neviem, asi nuda. Pre mňa je život s deťmi zaujímavejší a pestrejší, ale to som ja. Každý to môže mať inak.

anonym_8ef222
Včera o 19:30

@anonym_autor brat sa so švagrinou rozišiel po skoro 20r. Išiel do vzťahu s tým že deti nebudú lebo švagriná nemôže. Po 40ke sa niečo zmenilo a on dieťa chcel, teraz už piaty rok má rozvedenú s 6r dieťaťom

autor
Včera o 19:37
@janickacrazy

@anonym_autor ja čo mám v okolí bezdetné páry, tak 3 sa rozišli cca po tých 10-12 rokoch. Jeden si našiel milenku, druhá sa rozhodla, že ona deti chce a tretí už ani neviem, asi nuda. Pre mňa je život s deťmi zaujímavejší a pestrejší, ale to som ja. Každý to môže mať inak.

@janickacrazy Premna je zivot zaujimavejsi a pestrejsi ked si mozem robit co chcem, uzivat si spontanost, oddych, dovolenky a podobne. Proste sa mozem sustredit len na seba. Ale vsimla som si uz, ze vacsina zien tu na fore to ma inak a chcu byt matky.

anonym_2bee3a
Včera o 19:46
@anonym_autor

@janickacrazy Premna je zivot zaujimavejsi a pestrejsi ked si mozem robit co chcem, uzivat si spontanost, oddych, dovolenky a podobne. Proste sa mozem sustredit len na seba. Ale vsimla som si uz, ze vacsina zien tu na fore to ma inak a chcu byt matky.

@anonym_autor Cca po 40 ludia zistia, ze sa nudia, ze uz precestovali co chceli a velmi nie je co robit.

lucik194
Včera o 20:03

poznam na okoli 2 takto pary 40 plus a 50 plus vek…..

oba pary vela robia, v praci kariera velmi za tie roky rozbehnuta, spokojni.
vela cestuju, spokojni

lindusss2016
Včera o 20:04
@anonym_836fe2

@anonym_autor uzivas si zivot 😃 mas peniaze, chodis na dovolenky ake len chces, bez detskych aktivit, kazdy vikend sme na horach, na lyziach, chodime na mesiac na Bali kazdy rok, kazdy den spolu do fitka, neviem si predstavit ako by nas vztah vyzeral keby sme museli vsetko prisposobovat decku. Vsetky peniaze navyse si uzivas ty, mas doma poriadok, nevybarame moc, jeme vonku casto, kazdy mesiac niekam chodime na romanticke wellnessy, zazitkove vikendy, vsetlo mozne. Chodime do kina, do divadla, hrame spolu tenis. Zivot je krasny.

@anonym_836fe2 tak ale toto rozhodne nie je univerzalna odpoved. Vy si mozte proste sediet, ze ste sa naozaj nasli. Ale to nemusi vzdy platit. Mozu byt pary, kde sa navzajom ti ludia omrzia a idu proste dalej. Ty si tu vymenovala dost aktivit, ale kopec ludi je lenivych nieco take podnikat. Zaroven ak je niekto akcny, tak vie takto zit aj s detmi. Ja mam dve a tiez neustale nieco podnikame, ale poriadok doma nemam, to je pravda 😆
Nuz ale ak su obaja domasedi, ver tomu, ze sa bez deti unudia a skonci to bud neverou, alebo depresiou. Zaroven to tak moze skoncit aj s detmi, akurat ze vtedy este aspon mas okolo coho behat a moc sa nudit nestihas.
Pri akcnych ludoch sa bezdetny vztah moze javit idylicky, otazka je, ako to bude na stare kolena, to sa nam asi teraz tazko hodnoti, ked si to nevieme predstavit.

anonym_6df4d1
Včera o 20:07
@anonym_2bee3a

@anonym_autor Cca po 40 ludia zistia, ze sa nudia, ze uz precestovali co chceli a velmi nie je co robit.

@anonym_2bee3a nie je to vzdy tak. My mame s manzelom okolo 50, sme bezdetni a stale mame co robit a ak nie, tak si vieme uzit aj bozsky klud

lindusss2016
Včera o 20:12
@anonym_autor

@anonym_autor to sa da robit aj s detmi, netreba sa pokakat z toho, ze je v rodine dieta a snazit sa mu od narodenia prisposobit vsetko, cely harmonogram, atd.
Deti ti otvoria uplne iny svet, najma emocne, a teraz nemyslim len v dobrom. Na jednu stranu zistis, co je to bezhranicna laska (a ver, ze je to ine, ako co citis k partnerovi), na druhu stranu spoznas obrovsky strach, obavy, stres, rozne ine pocity. Ja si o sebe nemyslim, ze som len matka, mam vela zalub, aktivit, ktore robim kvoli sebe, ale mam to stastie, ze s detmi sa venujeme rovnakym veciam, resp.vidia, co robim a oni sa pridaju, takze su mi partaci, nevnimam ich ako obmedzenie, ale obohatenie.

anonym_6009a6
Včera o 20:18
@anonym_2bee3a

@anonym_2bee3a no vidis. A ja teraz okolo 40 zacinam len cestovat a kym objavim vsetky krajiny co som si naplanovala a precestujem ich budem stara baba o barlach a to tipujem, ze mi ani nebude tento jeden zivot na to stacit 😀 takze nie kazdy cestuje ako mlada 20,30 rocna zaba.Ja som sa len nedavno dostala k dobrym peniazom po rokoch rozbiehania podnikania takze ja to mam takto

autor
Včera o 20:22
@lindusss2016

@anonym_autor to sa da robit aj s detmi, netreba sa pokakat z toho, ze je v rodine dieta a snazit sa mu od narodenia prisposobit vsetko, cely harmonogram, atd.
Deti ti otvoria uplne iny svet, najma emocne, a teraz nemyslim len v dobrom. Na jednu stranu zistis, co je to bezhranicna laska (a ver, ze je to ine, ako co citis k partnerovi), na druhu stranu spoznas obrovsky strach, obavy, stres, rozne ine pocity. Ja si o sebe nemyslim, ze som len matka, mam vela zalub, aktivit, ktore robim kvoli sebe, ale mam to stastie, ze s detmi sa venujeme rovnakym veciam, resp.vidia, co robim a oni sa pridaju, takze su mi partaci, nevnimam ich ako obmedzenie, ale obohatenie.

@lindusss2016 Rozumiem co chces povedat ale ja nemam zaujem to spoznavat 🙂 Nemusis ma presviedcat.

anonym_07514e
Včera o 20:23

My sme s manzelom 14 rokov a stale pohodicka, deti sme nikdy nechceli, ja nemam vobec materinsky cit a on deti tiez vobec nemusi...jediny problem bol vzdy odsudzovanie zo strany rodiny a okolia, este sa to stale casto berie ze ked nemas deti, si nepodarok, vadna, divna, alebo ta lutuju aj ked nemaju za co....ale uz sa to pomaly meni kedze coraz viac ludi voli takuto cestu...ono tie deti fakt nie su zmyslom zivota pre kazdeho...povedzme si narovinu, vela rodicov by rodicmi nikdy nemali byt...

betulinka1
Včera o 20:24

@anonym_autor mám okolo seba viac bezdetných párov 45+, Cize aj 20 rokov spolu a ziju si spolu spokojny zivot. Väčšinu aktivít robia spolu, stale sa niekde tulaju, cestuju, staraju sa o seba navzájom. Za mna uplne pekne zivoty ziju. Nesuhlasim, ze deti spájajú muza a zenu. To je velmi individualne.

anonym_8c6fd1
Včera o 20:39
@anonym_836fe2

@anonym_autor uzivas si zivot 😃 mas peniaze, chodis na dovolenky ake len chces, bez detskych aktivit, kazdy vikend sme na horach, na lyziach, chodime na mesiac na Bali kazdy rok, kazdy den spolu do fitka, neviem si predstavit ako by nas vztah vyzeral keby sme museli vsetko prisposobovat decku. Vsetky peniaze navyse si uzivas ty, mas doma poriadok, nevybarame moc, jeme vonku casto, kazdy mesiac niekam chodime na romanticke wellnessy, zazitkove vikendy, vsetlo mozne. Chodime do kina, do divadla, hrame spolu tenis. Zivot je krasny.

@anonym_836fe2 je to krasne všetko , nebudem klamať že by som to občas nezavidela .. ale keď sa pozriem do tých rozžiarenych detských očiek, ked vidím stastne svoje deti, tomu pocitu sa nevyrovná nič …

anonym_3f8771
Včera o 20:43
@anonym_8c6fd1

@anonym_836fe2 je to krasne všetko , nebudem klamať že by som to občas nezavidela .. ale keď sa pozriem do tých rozžiarenych detských očiek, ked vidím stastne svoje deti, tomu pocitu sa nevyrovná nič …

@anonym_8c6fd1 presne. Nechápem ako to môže niekto porovnávať s cestovaním,restikami a chodením do posilky 🤣

lindusss2016
Včera o 20:46
@anonym_autor

@lindusss2016 Rozumiem co chces povedat ale ja nemam zaujem to spoznavat 🙂 Nemusis ma presviedcat.

@anonym_autor no tak potom nerozumies 🤷 ja som ta naozaj nechcela presviedcat, ani neviem, z coho si nadobudla ten dojem 🫣 len sa ti snazim povedat, ze dieta neznamena prekazku, ak nieco chces. Ak si sa rozhodla pre zivot bez deti, je to predsa tvoja volba, verim, ze mas na to aj ine dovody, ako len to, ze si chces uzivat a cestovat. Raz sa ma pytala jedna kamoska - lezbicka, ci si myslim, ze moze byt zena stastna a mat naplneny zivot aj bez deti. Povedala som jej, ze podla mna ano.
Ja nehodnotim, aky zivot je lepsi. Ci s alebo bez. Ved to sa neda univerzalne zhodnotit ani. Jedna to chce mat tak a druha inak. Ale tiez sa mi nepaci, ak sa tu bezdetne zeny vyjadruju o detoch ako o nejakej zivotnej prekazke. Za prve, nemate osobnu skusenost (narozdiel od matiek, ktore kedysi bezdetne boli, takze maju zazite aj aj), za druhe kazdy zijeme tak, ako si to zariadime. Jedna s dietatom bude uz navzdy sediet doma, ina cestuje nadalej. Niekto sedi doma aj bez dietata, niekto ma kopec aktivit.

lindusss2016
Včera o 20:49
@anonym_07514e

My sme s manzelom 14 rokov a stale pohodicka, deti sme nikdy nechceli, ja nemam vobec materinsky cit a on deti tiez vobec nemusi...jediny problem bol vzdy odsudzovanie zo strany rodiny a okolia, este sa to stale casto berie ze ked nemas deti, si nepodarok, vadna, divna, alebo ta lutuju aj ked nemaju za co....ale uz sa to pomaly meni kedze coraz viac ludi voli takuto cestu...ono tie deti fakt nie su zmyslom zivota pre kazdeho...povedzme si narovinu, vela rodicov by rodicmi nikdy nemali byt...

@anonym_07514e uplne s tebou suhlasim. Mnohi by naozaj rodicmi byt nemali. Kolki maju dieta len nahodou, alebo omylom a tak to aj potom vyzera 🙈 Tvoj dovod pre toto rozhodnutie je uplne racionalny, je super, ze si to dokazala takto vyhodnotit.

anonym_6df4d1
Včera o 20:51
@lindusss2016

@anonym_autor no tak potom nerozumies 🤷 ja som ta naozaj nechcela presviedcat, ani neviem, z coho si nadobudla ten dojem 🫣 len sa ti snazim povedat, ze dieta neznamena prekazku, ak nieco chces. Ak si sa rozhodla pre zivot bez deti, je to predsa tvoja volba, verim, ze mas na to aj ine dovody, ako len to, ze si chces uzivat a cestovat. Raz sa ma pytala jedna kamoska - lezbicka, ci si myslim, ze moze byt zena stastna a mat naplneny zivot aj bez deti. Povedala som jej, ze podla mna ano.
Ja nehodnotim, aky zivot je lepsi. Ci s alebo bez. Ved to sa neda univerzalne zhodnotit ani. Jedna to chce mat tak a druha inak. Ale tiez sa mi nepaci, ak sa tu bezdetne zeny vyjadruju o detoch ako o nejakej zivotnej prekazke. Za prve, nemate osobnu skusenost (narozdiel od matiek, ktore kedysi bezdetne boli, takze maju zazite aj aj), za druhe kazdy zijeme tak, ako si to zariadime. Jedna s dietatom bude uz navzdy sediet doma, ina cestuje nadalej. Niekto sedi doma aj bez dietata, niekto ma kopec aktivit.

@lindusss2016 zeny ktore sa vyjadruju o detoch ako o prekazke, to myslia tak ze je to prekazka pre NE. A to je snad v poriadku, nie je na tom nic co by sa ti malo nepacit

autor
Včera o 20:55
@lindusss2016

@lindusss2016 Nuz, znelo to celkom ako presviedcanie alebo teda pretlacanie svojho(uplne opacneho) nazoru. Mne je jasne, ze aj s detmi si mozes mat spokojny zivot ale v tejto teme sa diskutuje o zivote bez nich. Tym padom so svojim presvedcenim asi nemas co relevantne povedat. To je ako keby som ja v teme o moznostiach kojenia na verejnosti prisla vypisovat, aby zeny prestali kojit 😀

lindusss2016
Včera o 20:57

@anonym_6df4d1 no ved si precitaj tie príspevky pozorne. Pisu o tom, ze s detmi by toto vsetko mat nemohli. Ja sa len pytam preco? Ja uplne chapem, ak sa niekto rozhodne nemat deti a respektujem to. Ale mysliet si, ze s detmi uz nic nemozes, je take...nvm, zvlastne...

anonym_8c6fd1
Včera o 20:58
@anonym_3f8771

@anonym_8c6fd1 presne. Nechápem ako to môže niekto porovnávať s cestovaním,restikami a chodením do posilky 🤣

@anonym_3f8771 ono hlavne človek ktorý nemá deti to nevie porovnať lebo nikdy nezažil ten pocit mat dieta a cítiť tu bezpodmienečnú najuprimenjsiu lásku … kdezto ja som si život pred deťmi - bez deti zažila aj užila .. a nebudem klamať často mi to chyba , pri dvoch malých deťoch mi chyba veľa z toho vymenovaneho .. ale keby som sa mala znova rozhodnúť nikdy by som neurobila inak

lindusss2016
Včera o 21:01
@anonym_autor

@lindusss2016 Nuz, znelo to celkom ako presviedcanie alebo teda pretlacanie svojho(uplne opacneho) nazoru. Mne je jasne, ze aj s detmi si mozes mat spokojny zivot ale v tejto teme sa diskutuje o zivote bez nich. Tym padom so svojim presvedcenim asi nemas co relevantne povedat. To je ako keby som ja v teme o moznostiach kojenia na verejnosti prisla vypisovat, aby zeny prestali kojit 😀

@anonym_autor tak ja som mojim prvym prispevkom v tejto teme ale hovorila nieco uplne ine, ved si to precitaj. Ze na to proste neexistuje univerzalna odpoved. Mozte mat aj o 20 r zivot a vztah krasny. Za mna k tomu nepotrebujete mat deti, ak sa budete o vztah starat. Zaroven aj s detmi sa mozu dvaja po dvoch rokoch unudit k smrti, teda vacsinou sa nudi chlap a zena si to ani nestihne vsimnut. Rozhodne si nemyslim, ze deti maju fungovat ako lepidlo na vztah. Naopak bez nich mate vacsiu moznost sa zamerat na seba navzajom, ale to moze rovnako znamenat, ze budete spolu stastni, ako aj to, ze zistite, ze vas nic hlbsie nespaja. Mozno si to tu uz pisala, necitala som vsetko, ale ako dlho si s partnerom?

lindusss2016
Včera o 21:03
@anonym_autor

@anonym_autor a k tomu kojeniu, ja som napr.kojila 6 rokov, ale jakziv nikto nevidel moje odhalene cecky 😂 to len tak btw

lindusss2016
Včera o 21:06
@anonym_autor

@anonym_autor a este teda dodam k tejto tvojej poslednej vete, ano, vacsina zien tu na fore to naozaj ma inak a chcu byt matky, pretože presne pre take zeny toto forum vzniklo 🤷 to je ako prist na techno party a cudovat sa, ze vacsina ludi tam ma rada techno 🤷

eurousa
Včera o 21:07
@anonym_836fe2

@anonym_836fe2 poviem ti, ako by váš vzťah vypadla s deťmi:

uzivame si zivot 😃 sme finančne zabezpečení, chodime na dovolenky ake len chceme, bez detskych aktivit už pár rokov, kazdy vikend sme buď na pláži, alebo na tenisovom turnaji. Nechodíme na mesiac na Bali kazdy rok, ale chodíme v priebehu roka na viacero dovoleniek a destinácii, 4x do týždňa spolu chodíme do atletického klubu- buď na masáž, do sauny, do fitka, alebo na tenis, nase deti sú prispôsobené našemu vzťahu- majú radi prírodu, hudbu, umenie, sport. Už sú staršie, tak ich aktivity sú aj naše hoby. Dcéra hra tenis a spieva, tak chodíme na turnaje, aj na jej rôzne umelecké predstavenia. Syn ma rad pláže, rybárčenie, kreslenie, a keď bol mladší tak sme spolu chodili do muzei, k moru , chytať ryby … Vsetky peniaze navyse si neužívame ale investujeme, mame doma poriadok, lebo deti dokážu upratať, oprat aj uvariť ( ja viem, ono je to šokujúce ale deti tiež dokážu pomôcť v domácnosti už od tých 7-8 rokov sú celkom zručne 😎) jeme vonku kedy mame chuť ale definitívne radi grilujeme doma pri bazéne, kazdy mesiac niekam chodime na romanticke výlety. Chodime do kina, do divadla, dcera ide hrat tenis za vysokú školu, tak budeme dosť casto cestovať na jej tenisové zápasy, jej škola je pri rieke Michigan… Zivot je krasny a už sa nemôžeme dočkať kedy nám ho spestria vnúčatá.

majkamasar
Včera o 21:11

...

anonym_2bee3a
Včera o 21:14
@eurousa

@anonym_836fe2 poviem ti, ako by váš vzťah vypadla s deťmi:

uzivame si zivot 😃 sme finančne zabezpečení, chodime na dovolenky ake len chceme, bez detskych aktivit už pár rokov, kazdy vikend sme buď na pláži, alebo na tenisovom turnaji. Nechodíme na mesiac na Bali kazdy rok, ale chodíme v priebehu roka na viacero dovoleniek a destinácii, 4x do týždňa spolu chodíme do atletického klubu- buď na masáž, do sauny, do fitka, alebo na tenis, nase deti sú prispôsobené našemu vzťahu- majú radi prírodu, hudbu, umenie, sport. Už sú staršie, tak ich aktivity sú aj naše hoby. Dcéra hra tenis a spieva, tak chodíme na turnaje, aj na jej rôzne umelecké predstavenia. Syn ma rad pláže, rybárčenie, kreslenie, a keď bol mladší tak sme spolu chodili do muzei, k moru , chytať ryby … Vsetky peniaze navyse si neužívame ale investujeme, mame doma poriadok, lebo deti dokážu upratať, oprat aj uvariť ( ja viem, ono je to šokujúce ale deti tiež dokážu pomôcť v domácnosti už od tých 7-8 rokov sú celkom zručne 😎) jeme vonku kedy mame chuť ale definitívne radi grilujeme doma pri bazéne, kazdy mesiac niekam chodime na romanticke výlety. Chodime do kina, do divadla, dcera ide hrat tenis za vysokú školu, tak budeme dosť casto cestovať na jej tenisové zápasy, jej škola je pri rieke Michigan… Zivot je krasny a už sa nemôžeme dočkať kedy nám ho spestria vnúčatá.

@eurousa pekne napisane

anonym_4cc89e
Dnes o 01:41
@anonym_2bee3a

@anonym_6009a6 V akom zmysle chlapom po 50tke rupne?

@anonym_2bee3a normálne, nevieš čo je andropauza?

anonym_4cc89e
Dnes o 01:43
@darina77

@anonym_autor užívajú si spolu pokoj a pohodlie, ale neskôr za toto pohodlie zaplatia dlhými rokmi samoty

@darina77 a akože deti sú zárukou, že v starobe nebudú trpieť samotou? No to isto 😀

natalka13
Dnes o 04:47
@anonym_autor

@anonym_autor nevies ci mas pestrejsi a zaujimavejsi zivot.