Ako motivovať dcéru hrať sa so sesternicou?
Čaute
Ako by ste riešili že sa vaše dieťa nechce hrať so sesternicou? Dcéra má 5 a neter má 7. Prišli k nám na sviatky, viem že o týždeň skôr ale hneď 25. odchádzajú domov.
@taga vieš, jej dcéra sa ešte hra hoc jej rodičia hovoria že je veľká na to už. Na Vianoce jej kúpili mobil, vraj aby nebola outsider 😶 ale ich vec ... do školy sa "učia" skôr tak že tá mala rozkazuje čo budú robiť ...
@marca12 áno, rodinu treba utužovať. Ale ak v diskusii prečítaš, čo autorka píše, tak je zjavné, že tam vzťahy dobré nie sú. A stretávať sa iba preto, že sme rodina nemá význam. Prvoradá je predsa jej najbližšia rodina a to je muž a dieťa. A aby jej dieťa bolo v poriadku a malo veselé Vianoce. To by malo byť prednejšie. A z toho, čo autorka píše aj v diskusii, tie Vianoce veselé nebude mať nikto.
@melanta ja nemám gule? To by si videla 😁 nemala som čas na koníka tie dni takže mladá dáma zistila ako to tu funguje keď nebola jej maminka doma 🫣 chcela rozkazovat aj mne bohužiaľ nevydalo a sťažovala sa 😶 nechcela napísať úlohuly bohužiaľ nemá ich ja nie som jej matka aby som ju kontrolovala 🙄 na druhú stranu nie je to moje dieťa oni nech si vychovaju ako chcú. S dcérou sa nehrá, malej hračky sme odložili takže sa k nim nedostane. Teda k tým drahším
@marca12 súhlasím s tebou, ľudia sú veľmi precitlivelí. Veľmi. Mne zajtra prídu rodičia, brat so švagrinou, svokrovci, mužov brat so ženou a dieťaťom a mužov syn. Budem všetkých na Vianoce hostiť, robím im program na prvý aj druhý sviatok vianočný. A pritom nie som príliš spoločenský typ. Vlastne v súkromí vôbec. Ale je to rodina, o tom sú Vianoce a sviatky. Byť s rodinou. Mať sa rád. A k tomu patrí aj akceptovať to, že niekto je iný ako ja. Inakosť neznamená, že nemôžeme prežiť spolu príjemný čas. Avšak autorka s tým má evidentne problém. A v takom prípade je podľa mňa ideálne nájsť si partnera, ktorý sa s ňou bude rád izolovať.

Dominantne deti to maju v zivote tazke. Vymyslajte im take aktivity,pri ktorych sa zabavia obidve a hlavne nie su na seba zvyknute,tak to tvojej vadi,ze jej niekto rozkazuje. Keby spolu boli casto,vedia sa zahrat. Tu by mala skor svagrina upustit z idylky a zmierit sa s tym,ze sa nechcu spolu hrat.