Ako na manžela, ktorý nechce komunikovať.?
Ako na manžela, ktorý nechce komunikovať. Radšej povie, že chce rozvod, než aby riešil problémy a konflikt a len aby mal pokoj. Ja som ten typ, že by som nešla spať pohádaná, chcela by som všetko mať vyriešené ideálne hneď, on vie ísť aj týždeň nahnevaný, ignorovať ma, povedať že to nechce riešiť a nebaviť sa so mnou.
Viem, že jeho rodičia, rozvedení, to mali tiež tak, že otec bol takýto vyhýbavý a mama skôr kričala na neho už z frustrácie, že nekomunikoval - toto iste máme my, lenže ja nechcem prísť do toho bodu ako oni.
Ako dlhu mu dať priestor? Ako ho postrčiť ku konverzácii? Ako vydržať ten čas, kedy on vážne nechce a každý môj pokus situáciu len zhoršuje? Ja som až paralyzovaná, ledva viem jesť alebo niečo robiť, je mi z toho úplne zle a nepáči sa mi to, čo jeho prístup so mnou ako človekom robí.
Preco sa tak za kazdu cenu snazis? O vztah sa maju starat obaja, tvoj manzel zjavne nechce, nema zaujem, donekonecna sa budete tocit v bludnom kruhu, kde ty mu budes akoze odpustat, ale konflikty vyriesene mat nebudete. Stoji ti to za to?
Dajte jeden vazny rozhovor, v ktorom mu povies, ze neriesene konflikty vedu ku koncu vztahu, mozes navrhnut poradnu, ked nic, tak ten navrh o rozvod podaj ty. Sach mat. Lebo z jeho strany mi to pripada len ako silne reci, aby bol doma pokoj
@anonym_autor o aké problémy a konflikt ide..čo je dôvodom hádok...zaujíma ma to kedze tvoj muž na tie konflikty reaguje tak že sa chce rozviesť
1.Preco a načo sa hádate často?
2.To si si pred svadbou nevšimla,že manžel nevie komunikovať?
Povedal Ti, že chce rozvod…….toto by bola pre mna konečná
Ok, tak nech napíše návrh, predloží ti rodičovskú dohodu a ste vybavení
Nevie komunikovat, ticho je pasívna agresia, evidentne mu to vyhovuje
@anonym_autor A ked on napr. tyzden vydrzi byt nastvany, tak Ty mu varis, peries a podobny servis poskytujes?
Kolko mate rokov a kolko rokov mas na krku toho mlčocha, mozno komunikuje inde a s tebou to chce len potichu uzavriet. Nemozes mu spravit nejaky sok, napr. Nechat na sporaku rozvareny obed a vytratit sa pre nieco do obchodu a tradaaaa, niekam vlakom do Prcic, nech si vyserie oko.👽
@anonym_autor pred svadbou ste sa ani raz nepohadali? Len tak pre info. Ci vtedy to nevadilo?
@really8 pohádali a bolo to podobné, ale čím viac rokov ubehlo, tým dlhšie má tieto mlčacie obdobia. Predtým to bolo deň, MAX deň a pol a teraz sme na 4-5 dňoch
@anonym_autor A ked on napr. tyzden vydrzi byt nastvany, tak Ty mu varis, peries a podobny servis poskytujes?
@dskjhfdlkdjhl no bohužial som tuto chybu robila zo strachu, že sa nahneva ešte viac :(
@anonym_autor bude sedieť v obývačke a povedala by som mu ze bud si sadneme a začneme sa rozprávať pripadne vyhladame odbornú pomoc vo dvojici alebo ideme od seba Ako načo strácať cas s niekym kto ťa týždeň ignoruje a dospelý chlap keby ste pubertiaci co sa pohadate a bavite sa cez sms ale toto je ozaj veľa.
@anonym_autor o aké problémy a konflikt ide..čo je dôvodom hádok...zaujíma ma to kedze tvoj muž na tie konflikty reaguje tak že sa chce rozviesť
@goodidea no najčastejšie je to keď on spraví prúser tak miesto toho, aby sa ospravedlnil alebo si priznal chybu.. a jemu vadí, keď sa na neho kirčí alebo sa mu niečo vyčíta, akoby nevedel proste robiť s týmito vecami. A ja mám pocit, že som sa za tie roky niekam posunula a on ostal v puberte. že keď mama na neho kričala utiekol jej z domu, aby mala o neho strach a radšj na všetko zabudla než mu ďalej nadávala.
@anonym_autor bude sedieť v obývačke a povedala by som mu ze bud si sadneme a začneme sa rozprávať pripadne vyhladame odbornú pomoc vo dvojici alebo ideme od seba Ako načo strácať cas s niekym kto ťa týždeň ignoruje a dospelý chlap keby ste pubertiaci co sa pohadate a bavite sa cez sms ale toto je ozaj veľa.
@anonym_80ea59 no to je to, že on ani cez tie sms... nezavola, nedvihne telefon, neodpíše... s ním proste nijka ani holubou poštou ani dymovými signálmi proste nijakovksy nijak
A ja chcem vedieť spraviť toto, že žijem si svoj život, starám sa len o seba ale ja to nejak proste neviem. Mňa to vždy zablokuje. On dobre vie, prečo to robí - lebo to na mňa funguje. Ja chcem tento kruh preťať a proste ho naučiť, že toto neni cesta. áno, asi neskoro, dlho mi trvalo sem dospieť, ale chvalabohu stalo sa.
@dskjhfdlkdjhl no bohužial som tuto chybu robila zo strachu, že sa nahneva ešte viac :(
@anonym_autor Tak ju neopakuj.
Aké prúsery robí, že po ňom hulákaš ako po malom decku?
Tak najprv sa musíš zmeniť ty. Priprav sa psychicky na rozchod, a keď príde obdobie ticha, tak ty buď ticho, nestaraj sa o neho, jeho potreby a ži akoby neexistoval. Buď to s ním otrasie a uvidí, že to u teba nefunguje ako doteraz, alebo ak to s ním nič neurobí, tak s ním zatrasú rozvodové papiere. A keď ani to, reálny rozchod.
Tak mu "spln jeho priania" a bud ticho,nereaguj na neho,na sms ani na telfonaty,nevar...proste urob mu to co on robi tebe. Toto je psychicke tyranie co ti robi,a bud si to uvedomi takto,ze to uvidi aj opacne a zacne sa snazit alebo proste pojdete od seba...je to detinske spravanie, nevyzrety clovek,ktory toto videl doma a mysli si,ze je to v poriadku, ale toto NIE JE v poriadku
Viem ťa pochopiť... on ťa moze milovať, ale teraz je uzavretý. Je to bežný chlapsky stav, že sa takto uzavrú. Ak mu chceš pomôcť...nie sebe ale jemu. Musíš ho pochopiť. Zisti ci nemá niekde problém, s jeho rodinou, v práci, či ho neťaží úver, zdravotný problém...vyhorenie, kríza veku...miesto kde bývate...môže to byť aj viac veci naraz.
Takze Ti dáva tvrdý ignor …..
Viem ťa pochopiť... on ťa moze milovať, ale teraz je uzavretý. Je to bežný chlapsky stav, že sa takto uzavrú. Ak mu chceš pomôcť...nie sebe ale jemu. Musíš ho pochopiť. Zisti ci nemá niekde problém, s jeho rodinou, v práci, či ho neťaží úver, zdravotný problém...vyhorenie, kríza veku...miesto kde bývate...môže to byť aj viac veci naraz.
@telefon00 jemu pomoct ? A vidi on ju ako to trapi ju ? A hlavne dovod toho jeho spravania ?! Je to sebec,ktory vidi len seba ked sa mu ona podklada a on ju neustale odmieta. Pritom je len jedine riesenie,a to porozpravat sa ako 2 dospeli ludia
@telefon00 Takíto vedia byť aj bez vážneho problému, aj pri totálnych prkotinách. Takže nie za všetkým treba hľadať miesto v ich duši, odkiaľ to pramení.
Najblizise ked spomenie rozvod, by som mu povedala dobre. Ziadost podam ja alebo ty? Uz nemam energiu znasat tvoje ignorovanie. Zasluzim si milujuceho manzela, ktory chce so mnou komunikovat a riesit problemy, ktore sa vzdy vyskytnu. Bud vyhladajme pomoc, ktora nam pomoze, alebo to odpiskajme.
@telefon00 Je to sebec, z zvlastnej skusenosti pomohlo iba nastavit zrkadlo a ochranit si psychiku. Aj nam zenam by sa lahko uzatvaralo, urazalo, ale uvedomujeme si, ako sa moze citit druha strana a tak to robime co najmenej. Cize sme tie psychicky odolnejsie, a nech sa veru muzi (niektori) necuduju ze stracame zaujem aj po intimnej stranke, ked sa spravaju ako tinedzeri, nemozeme sa o nich opriet, ale oni ocakavaju od nas 100% oporu a pochopenie pre neprijemne spravanie, podrazdenost a ignoraciu - samozrejme jednostranne. Akoby nevedeli prevziat zodpovednost za vlastne spravanie… Teba sa to mozno vobec netyka, tak prepac, si mozno skvely chlap - nepozname sa - ale dany jedinec sa takto sprava po dobu celeho manzelstva a to je no-go. Zena od neho raz odide, ak sa nezmeni. To nikto normalny nevydrzi. Ved on si musi uvedomovat, ako vplyva na svoju zenu. Alebo je do seba tak zahladeny, ze ju vnima len ako vec ktora mu naplna jeho potreby?
@anonym_autor ake prusery robi? Zabudne dat maslo do chladnicky? Pregembluje vyplatu? Je to rozdiel.
Nenaucis ja som ho jedného dňa poslala prec,boli aj iné veci ,ale toto bol základ
Tu nič nespravis ,musíš sa zobrat a odísť alebo si žiť svoj zivot v manželstve
@telefon00 a ako to ma zistiť keď pako sa s ňou nerozpráva a prečo to ma ona zisťovať,je to dospelý chlap ,ma vedieť ako sa ma chovať a riesit ti
Je to sebecky chlap a nechce sa pohnúť nikde
@anonym_autor ake prusery robi? Zabudne dat maslo do chladnicky? Pregembluje vyplatu? Je to rozdiel.
@tykat Tak si to vezmi, zabudne dať maslo do chladničky, ona povie, nezabudni dať prosím nabudúce maslo do chladničky. No a on? Jeho to urazí a týždeň bude ticho. Takto to je v poriadku, či len ťažké hriechy sa riešia?
@earlgrey
@tykat
Ma zakazane pit - ano zakazane, pretoze mal a ma provlemy s alkoholom. Opil sa "lebo chcel" v meste s nejakou randou pani, ktoru pozna ako zakaznicku z byvalej prace".. ja som v zufalstve a frustracii volala jeho mame, ktora to s nim tiez riesila a jeho nasralo takro velmi to, ze som to nepresla mlcanim, nezobrala som to v pohode a "zas som mu len rozkazovala"....
@earlgrey
@tykat
Ma zakazane pit - ano zakazane, pretoze mal a ma provlemy s alkoholom. Opil sa "lebo chcel" v meste s nejakou randou pani, ktoru pozna ako zakaznicku z byvalej prace".. ja som v zufalstve a frustracii volala jeho mame, ktora to s nim tiez riesila a jeho nasralo takro velmi to, ze som to nepresla mlcanim, nezobrala som to v pohode a "zas som mu len rozkazovala"....
@anonym_autor Takže všetko je o alkohole, či aj iné veci, pre upresnenie.
tu už bola tento týždeň taká téma že muž pil a ona to riešila so svokrou, že…

@anonym_autor pred svadbou ste sa ani raz nepohadali? Len tak pre info. Ci vtedy to nevadilo?