icon

Ako na manžela, ktorý nechce komunikovať.?

6. sep 2025

Ako na manžela, ktorý nechce komunikovať. Radšej povie, že chce rozvod, než aby riešil problémy a konflikt a len aby mal pokoj. Ja som ten typ, že by som nešla spať pohádaná, chcela by som všetko mať vyriešené ideálne hneď, on vie ísť aj týždeň nahnevaný, ignorovať ma, povedať že to nechce riešiť a nebaviť sa so mnou.
Viem, že jeho rodičia, rozvedení, to mali tiež tak, že otec bol takýto vyhýbavý a mama skôr kričala na neho už z frustrácie, že nekomunikoval - toto iste máme my, lenže ja nechcem prísť do toho bodu ako oni.
Ako dlhu mu dať priestor? Ako ho postrčiť ku konverzácii? Ako vydržať ten čas, kedy on vážne nechce a každý môj pokus situáciu len zhoršuje? Ja som až paralyzovaná, ledva viem jesť alebo niečo robiť, je mi z toho úplne zle a nepáči sa mi to, čo jeho prístup so mnou ako človekom robí.

earlgrey
6. sep 2025
@anonym_autor

@earlgrey
@tykat
Ma zakazane pit - ano zakazane, pretoze mal a ma provlemy s alkoholom. Opil sa "lebo chcel" v meste s nejakou randou pani, ktoru pozna ako zakaznicku z byvalej prace".. ja som v zufalstve a frustracii volala jeho mame, ktora to s nim tiez riesila a jeho nasralo takro velmi to, ze som to nepresla mlcanim, nezobrala som to v pohode a "zas som mu len rozkazovala"....

@anonym_autor Takže zase to isté dookola...už si to sem písala...radili ti, nepomohlo, tak načo zase to isté dookola...?

autor
6. sep 2025
@gribka1

@anonym_autor Takže všetko je o alkohole, či aj iné veci, pre upresnenie.

@gribka1 aj ine veci. Napriklad mne zalezi na tom mat doma cisto a upratanu usporiadanu domacnost, jemu ne to vraj jedno a ze ja ked upratujem, aj tak neni doma cisto, takze sa neoplari upratovat, vsade nechava bordel, ponozky, oblecenie, vreckovky, obaly od jedla a ze sak on si to potom sprace ale ja na to musim pozerat niekolko dni (strasne sa premaham vtedy) to je jedno a ze ked mi to teda vadi, nech to spravim.

autor
6. sep 2025
@biba_18

tu už bola tento týždeň taká téma že muž pil a ona to riešila so svokrou, že…

@biba_18 posles mi odkaz?

minenkaa
6. sep 2025

A načo si s ním,keď ti tak vadí

autor
6. sep 2025
@earlgrey

@anonym_autor Takže zase to isté dookola...už si to sem písala...radili ti, nepomohlo, tak načo zase to isté dookola...?

@earlgrey noo tak to neviem, ja som nepisala

gribka1
6. sep 2025
@anonym_autor

@gribka1 aj ine veci. Napriklad mne zalezi na tom mat doma cisto a upratanu usporiadanu domacnost, jemu ne to vraj jedno a ze ja ked upratujem, aj tak neni doma cisto, takze sa neoplari upratovat, vsade nechava bordel, ponozky, oblecenie, vreckovky, obaly od jedla a ze sak on si to potom sprace ale ja na to musim pozerat niekolko dni (strasne sa premaham vtedy) to je jedno a ze ked mi to teda vadi, nech to spravim.

@anonym_autor No baví ťa to už dlho asi. Druhé by mu už kopli do zadku. Nerešpektuje ťa, ignoruje ťa, takže s vysokou pravdepodobnosťou nemiluje.

summer138
6. sep 2025

@anonym_autor Len tým, že sám pôjde na psychoterapiu a bude riešiť svoju traumu z detstva, neschopnosť komunikovať a učiť sa ako. Nemal v detstve žiadny príklad zdravého vzťahu.

maranta_leuconeura
6. sep 2025

Takze je to alkoholik, nesamostatne decko a este ta aj tyra mlcanim.
Na to je jedina rada, ak si to doteraz trpela, tak je potrebne este dorobit s nim 2 deti a prepisat na neho dom, to vam urcite zachrani vztah! 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️
Nemozes mysliet vazne, ze si myslis, ze je tu ina cesta ako rozvod.

sovica
6. sep 2025

Autorka, deti máte? Bývate vo svojom resp. ako máte poriešené bývanie?

anonym_22e677
6. sep 2025

@anonym_autor ty ho týraš krikom on teba tichom. Obaja potrebujete zmeniť prístup, alebo rozvod.

sense
6. sep 2025

Úprimne ? Nabudúce keď spomenie rozvod mu kľudne povedz podáva ty či ja?

autor
6. sep 2025
@sovica

Autorka, deti máte? Bývate vo svojom resp. ako máte poriešené bývanie?

@sovica máme byt na úver

autor
6. sep 2025
@anonym_22e677

@anonym_autor ty ho týraš krikom on teba tichom. Obaja potrebujete zmeniť prístup, alebo rozvod.

@anonym_22e677 tak ja po nom kricim az uplne v zufalstve. Vacsinou sa snazim mu dat ten priestor co potrebuje, hovorim s nim kludne, len ja aj ked cvcem sa s nim bavit pokojne a vysvetlit si vsetko civilizovane, on proste sa ofukuje, prevracia oci... "boze zas?!" Alebo si zapne serial a ignoruje ma. Ja sa snazim mu vyjst v ustrety ale toto co robi posledne je uz aj pre mna neunosne a ako pisala pani vyssie ano, ja som velmi dlho hrala podla jeho pravidiel, lebo to mam ja zas z domu, ze okolo muza opatrne, moj oco je tiez tazka povaha a neda sa s nim lahko hovorit ale ja som nepocula nasich zeby sa niekedy vyslovene hadali, kricali. Riesili zrejme pokojne ale riesili

gribka1
6. sep 2025

Všetko pekné, každý viete, kde je chyba. Len na to, aby to klapalo, musíš chcieť obe strany. Ak len ty, nič neurobíš. Budeš sa ďalej trápiť a riešenie v nedohľadne. Ja takýchto zalezenkov do svojej ulity, čo nevedia povedať ani čo im vadí nemusím. Môj to tak často robil. Urazí sa to, nekomunikuje. Ale keď mi došla trpezlivosť a mala som ho na háku, bol pre mňa vzduch, to už mu tak jedno nebolo. Keď nenájdeš v ňom bod zlomu, keď mu dôjde, že toto nie je dobré, tak sa nič neudeje. Skôr len horšie to bude.

kaca222
6. sep 2025

Nejdem brániť muža, nesúhlasím s jeho konaním, problémy treba vykomunikovať. Trestá ťa tichom. Ale mne sa zdá, že je v ňom stále ten malý chlapec, po ktorom doma kričala mama a v tebe ju vidí a preto trucuje.
Ako ten alkohol beriem, to je vážny problém. Ale aby po mne doma partner kričal alebo ma buzeroval za to, že som nechala neporiadok, to by som sa radšej odsťahovala 😃 bývame s mužom už 10 rokov sami a stále si vieme tak spokojne povedať, že ako nám je dobre, že nám už nikto nediktuje kedy máme vyniesť smeti alebo povysávať

gribka1
6. sep 2025
@kaca222

Nejdem brániť muža, nesúhlasím s jeho konaním, problémy treba vykomunikovať. Trestá ťa tichom. Ale mne sa zdá, že je v ňom stále ten malý chlapec, po ktorom doma kričala mama a v tebe ju vidí a preto trucuje.
Ako ten alkohol beriem, to je vážny problém. Ale aby po mne doma partner kričal alebo ma buzeroval za to, že som nechala neporiadok, to by som sa radšej odsťahovala 😃 bývame s mužom už 10 rokov sami a stále si vieme tak spokojne povedať, že ako nám je dobre, že nám už nikto nediktuje kedy máme vyniesť smeti alebo povysávať

@kaca222 No vidíš, vy si žijete spokojne, nezažila si. Keď už vyskúšaš všetko a nakoniec už kričíš, lebo ťa nepočuje, to nie je krik matky k dieťaťu, to je výkrik nešťastnej nenaplnenej ženy.

sovica
6. sep 2025

Autorka, deti nemáte, takže v podstate nemáte žiadne záväzky. Byt predajte, požičané peniaze vráťte banke a čo vám ostane, to si rozdeľte. Však ti povedal, že sa chce radšej rozviesť. Či chceš radšej trpieť v tomto vzťahu do konca života? Stojí ti to za to? Možno by som mu navrhla ešte manželskú poradňu. Ak by to nechcel riešiť, tak ti naozaj neostáva nič iné, len rozchod. ...alebo sa so situáciou zmieriť... Neviem, aké rady tu čakáš. Keď on nechce, tak ho proste nedonútiš.

januska12323
6. sep 2025

Nechápem prečo máš potrebu ostávať vo vzťahu s mužom, ktorý ti nijak nevyhovuje. Iná žena by ho dávno kopla do riti a do ruky strčila rozvodové papiere.

pribinak
6. sep 2025

Uz dávno by som bola preč. Nechcela by som žiť vedla chlapa kde musíš strážiť či pije s kým pije a podobne

Toto bude nejaký zakomplexovaný chlap

gribka1
6. sep 2025

A čo si vlastne urobila pre nápravu manželstva? Už si niečo skúsila?

rooskoliv
6. sep 2025

@anonym_autor čiže v podstate ani jeden z vás nevie komunikovať tak, aby to ten druhý prijal. To sa dá vyriešiť, aj obaja chcú

nevenka
6. sep 2025
@maris5

Najblizise ked spomenie rozvod, by som mu povedala dobre. Ziadost podam ja alebo ty? Uz nemam energiu znasat tvoje ignorovanie. Zasluzim si milujuceho manzela, ktory chce so mnou komunikovat a riesit problemy, ktore sa vzdy vyskytnu. Bud vyhladajme pomoc, ktora nam pomoze, alebo to odpiskajme.

@maris5 presne toto by aom mu povedala

kaca222
6. sep 2025
@gribka1

@kaca222 No vidíš, vy si žijete spokojne, nezažila si. Keď už vyskúšaš všetko a nakoniec už kričíš, lebo ťa nepočuje, to nie je krik matky k dieťaťu, to je výkrik nešťastnej nenaplnenej ženy.

@gribka1 viem, chápem. Ani jeden nekomunikuje normálne. Chce to snahu z oboch strán a ak ju partner nemá, tak jedine ísť od seba.

gribka1
6. sep 2025
@kaca222

@gribka1 viem, chápem. Ani jeden nekomunikuje normálne. Chce to snahu z oboch strán a ak ju partner nemá, tak jedine ísť od seba.

@kaca222 Smutné, ale asi áno. Keby on za ňou prišiel a ona na neho kričala, to je iné. Ale ona už asi nevie ako reagovať. Nepíše, čo už skúsila. Možno šanca je.

autor
6. sep 2025

Ja som skúsila okrem spoločnej terapie čo mi len napadlo. Jeho k psychológovi sa mi podarilo len raz, ja som chodila sama so sebou a zrejme znovu začnem. Skúšala som mu dať priestor, skúšala som komunikovať, nekomunikovať, prosiť, neprosiť, ignorovať (toto mi stále teda nejak moc nejde, aj keď by som niekedy chcela vydržať ako on), odišla som na čas z domu, zvolila som už aj taktiku že teda žijem si svoj život... nespravila som mu ale nikdy také, že by som nakupovala, varila a prala len sebe...
Aj keď sa poradím s kamoškou, ktorá vie čo sa deje alebo s mojou maminou, tak ich rady sú skvelé, ale fungovali by len keby on bol ochotný aspoň počúvať, keď už nie odpovedať.
napriek tomu si myslím, že aj on sa trápi, len je mu to príjemnejšie než čeliť nepríjemnému rozhovoru, aj keby pokojnému.
Ja som napríklad človek, že ja sa nenahnevám, resp ak aj áno, veľmi rýchlo zase vychladnem. U mňa je problém akýkoľvek s kýmkoľvek spracovaný do 1 dňa a viem sa o tom baviť, chcem sa o tom baviť. Ja som nikdy nespravila tichú domácnosť ani naprieky. A jediné čo ja chcem je sa o tom vždy porozprávať. Každý v henve vyšplechne občas niečo, čo nemyslí naozajm ale potom sa teda o tom poďme pobaviť, ako je to za mňa, ako za teba, čo s tým vieme spraviť, čo sme ochotní spraviť. Ja nemám problém si priznať chybu, krok vedľa, že nemusím mať pravdu - on je presný opak. Akoby vždy radšej všetko prekrúti tak, že hocikto je na vine od jeho rodičov, kolegov, susedov, mňa, psa alebo mŕtvych príbuzných, len aby on nemusela priznať že áno, spravil som toto zle, mrzí ma to, prepáč.

gribka1
6. sep 2025
@anonym_autor

Ja som skúsila okrem spoločnej terapie čo mi len napadlo. Jeho k psychológovi sa mi podarilo len raz, ja som chodila sama so sebou a zrejme znovu začnem. Skúšala som mu dať priestor, skúšala som komunikovať, nekomunikovať, prosiť, neprosiť, ignorovať (toto mi stále teda nejak moc nejde, aj keď by som niekedy chcela vydržať ako on), odišla som na čas z domu, zvolila som už aj taktiku že teda žijem si svoj život... nespravila som mu ale nikdy také, že by som nakupovala, varila a prala len sebe...
Aj keď sa poradím s kamoškou, ktorá vie čo sa deje alebo s mojou maminou, tak ich rady sú skvelé, ale fungovali by len keby on bol ochotný aspoň počúvať, keď už nie odpovedať.
napriek tomu si myslím, že aj on sa trápi, len je mu to príjemnejšie než čeliť nepríjemnému rozhovoru, aj keby pokojnému.
Ja som napríklad človek, že ja sa nenahnevám, resp ak aj áno, veľmi rýchlo zase vychladnem. U mňa je problém akýkoľvek s kýmkoľvek spracovaný do 1 dňa a viem sa o tom baviť, chcem sa o tom baviť. Ja som nikdy nespravila tichú domácnosť ani naprieky. A jediné čo ja chcem je sa o tom vždy porozprávať. Každý v henve vyšplechne občas niečo, čo nemyslí naozajm ale potom sa teda o tom poďme pobaviť, ako je to za mňa, ako za teba, čo s tým vieme spraviť, čo sme ochotní spraviť. Ja nemám problém si priznať chybu, krok vedľa, že nemusím mať pravdu - on je presný opak. Akoby vždy radšej všetko prekrúti tak, že hocikto je na vine od jeho rodičov, kolegov, susedov, mňa, psa alebo mŕtvych príbuzných, len aby on nemusela priznať že áno, spravil som toto zle, mrzí ma to, prepáč.

@anonym_autor Ešte opíš ako žijete, keď je všetko v poriadku. Či je inak skvelý manžel, ako ti prejavuje city, čo ak nemáš chuť na sex, ako reaguje. Či je k tebe bežne milý, či si viete užiť život, dovolenky atď. Ako často máte ten problém?

autor
6. sep 2025

No v poslednom čase je to také napäté aj mimo konfliktu, povedzme cca od začiatku roka, ale inak sa teda vieme o hocičom porozprávať, máme podobný zmysel pre humor. Nemáme veľmi spoločné koníčky a skôr chodíme na výlety než dovolenky, ale za seba môžem povedať, že s ním rada trávim čas, rada sa o neho starám, on sa o mňa tiež (neviem či rád, ale stará), aj o domácnosť, ale len keď sa mu chce a uzná teda za vhodné, že áno - čo z môjho pohľadu je až keď už naozaj by bola zem špinavá, koš by pretekal alebo smrdel a nebola by jediná čistá šálka či lyžička. Alebo teda keď ho vyslovene poprosím a chce sa mu.
Keď nemám chuť na sex je vidno že nie je spokojný ale nevyčíta mi nič ani mi to nepredhadzuje - max vtedy, keď sa hádame a snaží sa nájsť akoby muníciu, ktorou by mi ublížil v tej chvíli. A má teda také vlny, kedy chce byť aktívny a spoločenský a barskam chodiť a potom kedy zas by naozaj doslova a do písmena celý deň prespal a vstane len na WC alebo cigaretu.
Keď má vypité tak teda to vie byť riadne hnusný, on nie je ten veselý typ ale skôr depresívno-výbušný. A to niekedy aj za triezva on vie vyletieť na takých somarinách, až niekedy nechápem, ale nedrží ho to dlho.
Teda toto, čo máme teraz je jedno z najdlhších období, čo bol takto.

gribka1
6. sep 2025
@anonym_autor

No v poslednom čase je to také napäté aj mimo konfliktu, povedzme cca od začiatku roka, ale inak sa teda vieme o hocičom porozprávať, máme podobný zmysel pre humor. Nemáme veľmi spoločné koníčky a skôr chodíme na výlety než dovolenky, ale za seba môžem povedať, že s ním rada trávim čas, rada sa o neho starám, on sa o mňa tiež (neviem či rád, ale stará), aj o domácnosť, ale len keď sa mu chce a uzná teda za vhodné, že áno - čo z môjho pohľadu je až keď už naozaj by bola zem špinavá, koš by pretekal alebo smrdel a nebola by jediná čistá šálka či lyžička. Alebo teda keď ho vyslovene poprosím a chce sa mu.
Keď nemám chuť na sex je vidno že nie je spokojný ale nevyčíta mi nič ani mi to nepredhadzuje - max vtedy, keď sa hádame a snaží sa nájsť akoby muníciu, ktorou by mi ublížil v tej chvíli. A má teda také vlny, kedy chce byť aktívny a spoločenský a barskam chodiť a potom kedy zas by naozaj doslova a do písmena celý deň prespal a vstane len na WC alebo cigaretu.
Keď má vypité tak teda to vie byť riadne hnusný, on nie je ten veselý typ ale skôr depresívno-výbušný. A to niekedy aj za triezva on vie vyletieť na takých somarinách, až niekedy nechápem, ale nedrží ho to dlho.
Teda toto, čo máme teraz je jedno z najdlhších období, čo bol takto.

@anonym_autor A koľko má rokov? Pravdepodobne je náladový a nepracuje s tým, len si to bezohľadne takto nesie. Nerozmýšľa alebo skôr mu to je jedno, ako sa ľudia okolo v tej chvíli cítia. Takže taký ja, ja. Musíš ho mať veľmi rada, keď to takto zvládaš. Dnes totižto chce mať každý kľud a radšej idú od seba. Dá sa s tým pracovať. Ak sa komplet prispôsobiš môžte si žiť spolu dokedy ty chceš. Mne by však taký vzťah vadil. Pretože pohoda vo vzťahu je dôležitá. Ten tvoj stres a trápenie z toho môže priniesť problémy so zdravím.

enmery
6. sep 2025

Žena, RIP Tvoj šťastný život. Že ak sa pánovi chce a ty ho musíš poprosiť🤮Poznám z rodiny malých chalanov, ktorí sú vyzretí viac ako Tvoj "chlap". Máš doma totálne vadný kus. Sorry.

kaca222
6. sep 2025
@anonym_autor

@anonym_autor mrzí ma tvoja situácia, ťažko sa niečo rieši, keď sa snaží len jeden. Ja by som skúsila aj tú terapiu, otázka je, či bude mať partner záujem 🤷‍♀️